-
Kakvih točno klipova, pa dajte malo opištie kako ide proces kod otvaranja firme kod nas? Znam da je teško, znam i vidim kako se radi tu, a kako tamo, ne u svim segmentima, ali recimo jedan nebulozan primjer sa našim odvjetnicima i poreznom upravom, došlo nam je čupati kosu. Dok s druge strane sa uredom za legalizaciju je išlo sve glatko i sa inžinjerom koji je to radio, ma super čovjek. Od obavljanja posla, do komunikacie, sve je teklo super. Sa ovim odvjetništvom, zona sumraka, majke mi, a i sa PU.
Ovdje firmu nije problem otvoriti, nema klipova i nekih velikih onemogučavanja, administrativnih, ako se na to misli, stvari stvarno jesu definirane, što je, je ali je problem opstati. Porezii davanja su ogromni, minimalni početni kapital također, nije lako, stvarno nije. Prijatelj Irac ima firmu i to u Munchenu gdje je poslovno carstvo Njemačke, i u biti kad podvuče crtu na kraju godine, sam kaže, više je to preživaljvanje, i nije siguran još da li će ključ u bravu, pa opet za nekog ili ne. Dobro tu se sad opet može potegnuti priča snalažljivosti, kompetencije, ovoga i onoga, ali kao bivši kolega u prvoj firmi ovdje gdje je radio i moj muž, bio je cijenjen.
I mi isto nešto razmišljamo o osamostaljivanju, ali krvav je to kruh, barem po pričanju kolega koji rade na projektima kao samostalni. I mnogi, kako oni sami kažu, ipak ne opstanu na duge staze. Pa nismo ni sami sigurni, pogotovo sa dvoje male djece.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma