-
Mi smo u školici za pse tako reči jednu od prvih lekcija učili kako odvratiti psa od smečarenja, i to izročito iz razloga da ne bi na nešto otrovno naišli, a nije ni baš lijepo kad slatki kučni ljubimac smečari
. E to je odprilike izgledalo ovako: izabrati jedan puteljak gdje se pas može pusiti bez lanca (lajne) i na taj puteljak ostaviti na razmaku od nekoliko metara neke jestive stvari koje pas voli,otprilike kao ivica i marica, ali zapamtiti gdje smo to ostavili. Onda doči tu s psom šetati, a kad on dođe otprilike na to mjesto gdje smo mu mi postavili "zamku" i čim počne njuškati naravno da bi to pojeo, treba glasno viknuti (fuj, ne, niš ili šta god kako govori za zabranu) ali baš odlučno. Nama su u školici rekli nije čak ni važno glasno viknuti, jer pas savršeno čuje, ali teba odlučno viknutu.I ako pas posluša tj. izpočetka se malo šokira, i ne uzme to sa poda da ga odmah nagradimo sa nečim lijepim što voli da jede, naravno da to ponesemo uvijek uzase. I tako bez prestanka dok neskuži: aha ako neuzmem nešto s poda dobiču nešto još ljepše, i tako če se okaniti smečarenja. Mi smo vježbali četiri sedmice, a u našoj školici je bilo pasa koji su to skužili poslije petog šestog puta, a naravno i onih koji su to skužili tek oko stotoga do dvjestotoga puta. Ali se isplati. Eto nadam se da sam bar malo pomogla, pa ko želi može isprobati.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma