Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
Vrlo mi je čudno da su tu knjigu stavili u školsku lektiru. Osim što je tema zaista teška, sam roman je pun nedostataka (pripovjedačke prirode), tako da se ne može smatrati književnim remek-djelom koje bi trebala proučavati djeca u 8. razredu
Na temu K. Hosseinija, pročitala sam dva od njegova tri ovdje objavljena romana, i imam dojam da je našao način na koji plasirati knjige na tržište, a to je tema Afganistana, koja očito ima dobru prođu. Da, knjige mu jesu takve da te obuzmu i ne možeš ih se riješiti, ali previše je tamo poigravanja s čitateljevim emocijama, previše namjerno izazvanih efekata, ne mogu ga više shvatiti autentično... ne zamjerite mi vi kojima se sviđa, i meni su se njegove knjige u početku sviđale
I meni je izbor knjige cudan. Ocekivala sam nesto drugo, npr. Manzonijeve "Zarucnike" ili nesto slicno. Bas sam ostala paf.
I iskreno se nadam da ce, kad moja dospije do te "e. medie" (8.) promijeniti knjigu.
(Ne bih voljela da promijene profesoricu, jer mi se, sa tih par razgovora kod upisa, cini zena na svom mjestu, a E. je imala par pripremnih predavanja i jako joj se dopala).

RE: ovo boldano, da ga vise ne shvacas autenticno - to se i meni dogodilo nakon "Tisucu zarkih sunaca". Cak nekako nemam uopce namjeru procitati "A planine su odjekivale", bas iz tog razloga.

Upravo citam Mary Wesley, "The Camomile Lawn" - i odusevljena sam, ne mogu je ispustiti iz ruku.
Stil i tema su me, barem na pocetku, posjetili na McEwanovo "Okajanje", medjutim poslije me je posve obuzela vlastitim stilom i ritmom.
Planiram i ostale njene knjige staviti na wish-listu za godisnji.