Stranica 89 od 581 PrviPrvi ... 3979878889909199139189 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,401 do 4,450 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

ARIANM avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Blueone1 prvotno napisa Vidi poruku
    ARIANM
    Super da smo terminuse mirujes isto?
    Ja pijem elevit, folacin i magnezij direkt od hermesa i ok mi je. Kao da je sve izregulirani s tim. Ali vidim da su mi navecer krenule zgaravice, a jos mi je to teze jer moram lezati pa je zeludac zavaljen. Čari trudnoće.
    Kod kojeg dr si?
    Ne mirujem baš,samo sam usporila. Nisam imala mira nikako pa sam otišla po drugo mišljenje. Ovj dr. veli nema razloga za brigu jer po njemu je cervix skračen,napisao mi 1 članak,ali on veli da je baš čvrst,a ne ne omekšan i da sam skroz zatvorena. E sad kome vjerovati? Kontrakcija nema od kad sam uzela mg direct tako da i za normabelom nema potrebe. Provjerili i urin i to je ok,a brisevi su mi gotovi u pon. Nadam se da će sve biti ok.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Arianm, pa vjeruješ onom dr koji je stručniji (valjda si to uzela u obzir kad si išla po drugo mišljenje).

Mury, kako si?

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Evv cure moje,stanje se smirilo,valjda od normabela,Bogu hvala.Nadam se da je i cx isti..
    .sada mirno cekam pon.i nesto konkretno od dr.Puse svima od mene i lupka

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Mury, mislim na vas

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Mury prvotno napisa Vidi poruku
    Evv cure moje,stanje se smirilo,valjda od normabela,Bogu hvala.Nadam se da je i cx isti..
    .sada mirno cekam pon.i nesto konkretno od dr.Puse svima od mene i lupka
    Draga moja, žao mi je da ovo vidim,al mislim da je dobro da si na SD.
    Ti u pon inzistiraj, možda ti neka od cura može reći koji je dr. onako suosjećajniji u pogledu serklaže, i vjeruj da će bit dobro, mora biti.

Da im fakat "jasno" daš do znanja što si sve dosad prošla. Možda te dr. Radončić može s nekim dr. gore spojiti (mene je spojio za porođaj), pošalji mu mail i opiši što se sve događa, pitaj ga za savjet što on misli da bi trebalo učiniti. Ja bi tako po njegovom savjetu (jer mu beskrajno vjerujem) sugerirala liječnicima, barem da razmotre opciju. Ima liječnika koji znaju "slušat" pacijenta.

Jako dobra stvar u ovoj situaciji je što su ti sad svi nalazi dobri, to je odlično.

Drži mi se i javljam nam što se događa. Ako mogu nekako pomoći, piši na pp.

Hrabrice moja...

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Lili,dr.Radoncic mi u pogledu serklaze predlozio dr.Djelmisa,pa ce MM sutra kod dr.Dj.na konzultacije s mojim nalazima da imam opciju B za slucaj nedaj Boze,a sutra cemo kad dodu ovdje glavni dr.popricati kakav im je plan za mene.....ali evo sinic sam super spavala,stanje mirno i nadam se da mo cx miruje ,a bebica luka li lupka !!!Ljubim vas sve,hvala na svakoj rijeci podrske,pozotiva se vraca i guramo bebica i ja uz Bozju pomoc najmanje do 32tt i Amen!!!

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ja sam lezala na SD zbog skracenog cx i u to vrijeme nas je bilo jedno desetak s tom dijagnozom. Nikom nije radena serklaza a terapija su bili utrogestani ako su svi ostali nalazi ok. Oni u pravilu rade samo preventivne setklaze u 16 tt ako je prethodna trudnoca bila sa skracenim cx i otvorenim unutarnjim uscem. Sve smo rodile nakon 34 tt kad otpustaju iz bolnice. I sve smo bile kod drugih dr-a tako da nazalost ne znam tko je od njih sklon serklazi

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ajme Morin,puno hvala na ovoj info puno mi znaci!!!!Koliki ti je bio cx u kojem tt se skratio?Jesil imala kontrakcije?

Blueone1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Ajme Morin,puno hvala na ovoj info puno mi znaci!!!!Koliki ti je bio cx u kojem tt se skratio?Jesil imala kontrakcije?
    Mury koliko si trudna? Koji dr te poslao u bolnicu? Otvorena?
    I ja imam skraćen cx, zatvorena sam i za sada strogo moram ležati, ali doma. U ut.mi je kontrola...nadam se da će reći da je sve isto i da dalje lezim, ali doma.

Nego cure da vas nešto pitam. Ja,kad hodam, osjecam veliki pritisak u cijelom trbuhu i doslovno si ga pridrzavam dole jer me sve boli pa kad hodam sam sva pogrbljena. Nakon što se popiškim pritisak se smanji. Uglavnom pritisak ne osjecam samo dok ležim. Jel još nekome tako?
    Bebica je jako nisko, skroz dole ju osjećam

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Morin prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam lezala na SD zbog skracenog cx i u to vrijeme nas je bilo jedno desetak s tom dijagnozom. Nikom nije radena serklaza a terapija su bili utrogestani ako su svi ostali nalazi ok. Oni u pravilu rade samo preventivne setklaze u 16 tt ako je prethodna trudnoca bila sa skracenim cx i otvorenim unutarnjim uscem. Sve smo rodile nakon 34 tt kad otpustaju iz bolnice. I sve smo bile kod drugih dr-a tako da nazalost ne znam tko je od njih sklon serklazi
    Morin super je ovo cuti.ja puno vjerujem lijecnicima na SD uvjerena sam da znaju sta rade uz sve to jako su ljubazni topli i znaju poslusat pacijenta sto je meni puno znacilo.za razliku od Petrove gdje sam se stvarno osjecala ko na traci i bez prava ikakvog upita.

Ne znam o serklazi dovoljno al znam da vjerujem ekipi sa SD.
    Drz mi se Mury.Vidim da je pozitiva ponovo tu.
    Btw od mog sefa maleni se rodio u 27-om tj na SD i danas je potpuno zdrav djecacic.

ARIANM avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

[QUOTE=maca papucarica;2657559]Arianm, pa vjeruješ onom dr koji je stručniji
    Ne znam kad nisam u svom gradu,ali ovdje oba slove kao stručnjaci.
    Ono sto mi nije jasno kako sad vidim cure skracenih cervixa leze u bolnici a meni dr nije ni mirovanje preporucio nego samo lagano. Kako to?
    Bluone tako je i meni i pitala sam dr pa mi je rekao da je to zato jer je zadak i zbog udaranja nogicama veci je pritisak dole. Mene nekad udara direkt u mjehur,a nekad me i sve probada zbog udaraca. Al veli nema mjesta za brigu.
    Mury bit će sve dobro <3

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

U 20 tt se skratio na 25 mm, u 23 ako se ne varam 16 mm i usce v oblika. Bez ikakve infekcije i kontrakcija. Rodila u 39 tt

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Blueone1,danas,sam 20tt.U pet.nnavcer bio cx 25mm T oblik.Cim su dr.vidjeli da se cx u 4 dana skratio za 5mm odmah me ostavili,obzirom da sam prethodnu trud.izgubila,sa 22 tj.Naglo se otvorila + 4 trudnoce izgubila u prvom tromj.Imam jako opterecenu anamnezu,tako da....a pritisak imam i ja,e sada jel to normalno ili ne....
    Morin,ma ti si moja zvijezda vodilja

Blueone1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Dobro je da si u bolnici!
    Šaljem pozitivne vibracije.
    Bit će sve u redu.

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Curke, imate li osjecaj da vam cicke gore od vrucine? Meni kao da gori donji dio, posebno kad skinem grudnjak. I na dodir su toplije nego ostali dijelovi tijela

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ARIANM nije tebi bas nesto puno skracen, osobito za drugorotku
    Procitaj sto sam ti napisala kako je bilo kod mene
    Bez panike, uspori tempo i to je to

Mury grlim te i vibram do neba

ljubilice, meni su cesto cice bile vruce
    kako tvoja alergija?

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ginger kako je zahladilo - cisti preporod. Prsa si mazem sa masti od eukaliptusa, malo se inhaliram. Nos mi i dalje blago neprohodan. Vec sam navikla nazalost.
    Iskreno, pase mi ovakvo ljeto.
    Posljednje uređivanje od ljubilica : 24.08.2014. at 23:09

Blueone1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

TRUDILICE SA SKRAĆENIM CX
    Meni se nekak podrazumijeva da niš od sexa ni ičega sličnog tome, ali da li je itko pitao dr. smijemo li išta ili ništa...ili da vam je dr. sam rekao?
    ljubilice-cice gore i meni.
    Mury- jel sve pod kontrolom?
    Ja sutra na kontrolu... malo mi je muka.
    Puse svim strpljivim mamama <3

Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Pozdrav!
    Čitam malo vaša iskustva, vidim da su dosta različita. Evo me u 24.tjednu, na uzv sam službeno bila jednom kod svog doktora (plus još jednom na moje inzistiranje zbog bolova koje sam imala, međutim, privatno), u srijedu 27.8. idem ponovno. Sinoć su mi se pojavili čudni bolovi u donjem dijelu leđa, kao da mi sve pucketa i uopće ne mogu odrediti koja je to vrsta boli. A uz to, nekakva napetost u donjem dijelu stomaka, zategnutost pa i bolovi. Nisam htjela odmah paničarit pa sam legla i na kraju i zaspala, a jutros me evo boli malo manje, ali i dalje to osjećam.
    Usput, što se krvne grupe tiče, A negativna sam. Koliko sam upućena, trebala bih ponoviti pretrage krvi radi toga, međutim, doktor mi ništa ne spominje. Kakva su vaša iskustva?

ARIANM avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ginger hvala ti na ovim rijecima,smirile su me puno. Danas gotovi brisevi pa u čet kontrola.
    Blueone ja pitala i reko dr za sad ne do sljedece kontrole. Sretno na kontroli i javi kako je proslo.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Kod mene danas ok,bez turbulencija,samo neka ovako ostane

Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Zenice drage ipak nista od moja trudnoce ( nije se pocelo razvijati... Drugi put u 8.mj ista prica.. Sad cekam kiretazu, koje me jako strah jer mi ke ginekologica rekla da je plod na opasnom mjestu di je maternica najtanja i da onaj ko je bude radija ce tribat bit jako, jako oprezan da je ne osteti (((

Blueone1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Draga Jopice, drzi se i vjeruj da je tako moralo biti jer priroda nije bila u stanju dalje razvijati nešto što u startu očito nije bilo za daljnji rast. Bolje da se sada dogodilo, nego za tko zna koliko tjedana.
    Bit će bebice, bitno je da možeš zatrudniti, a možeš, a to nije mala stvar!!!
    Nek se doktori malo pozabave sa uzrokom. Hrabro dalje...

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Draga Jopice,jako,jako mi je zao .....drzi se!!!!!

Vaki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Jopice, baš mi je žao! Grlim
    VMAJA - suprug i ja smo oboje A- i nitko nam nije rekao da je to problem. Mislim da je veći problem ako si ti A-, a on A+ (tako nekako je doktor meni objašnjavao).

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Mury- samo polako i mirno naprijed. Drzim fige da izdrzite cim duze

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj Jopica prvotno napisa Vidi poruku
    Zenice drage ipak nista od moja trudnoce ( nije se pocelo razvijati... Drugi put u 8.mj ista prica.. Sad cekam kiretazu, koje me jako strah jer mi ke ginekologica rekla da je plod na opasnom mjestu di je maternica najtanja i da onaj ko je bude radija ce tribat bit jako, jako oprezan da je ne osteti (((

O Boze... Drzi se, sve ce biti okej. Prosla sam to prosle godine. Samo budi jaka i pozitivna. Mislimo na tebe

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Jopica stvarno mi je zao sto je tako zavrsilo. Saljem zagrljaj i zelim vam da cim prije prebrodite sve to.
    VMAJA ja sam A - citajuci tvoj post sjetila sam se da mi pise da moram ponoviti vadjenje krvi u 6mj trudnoce a to je sad. Mi ni neznamo koja KG je moj muz. Znam samo da ako beba bude - da ne dobivam onu injekciju, nego samo ako beba bude +

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Jopica - žao mi je, drži se...

Loly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Jopica žao mi je draga, drži se!
    Mury neka do kraja ostane sve mirno
    Ljubilice nama su uvik kad smo išli u postupak tražili i moju i mm krvnu grupu, a sad mi i u trudničkoj piše krvna grupa mm.

aprilili avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Jopice drzi se
    Mury sad si na sigurnom...citaj, moli se i odmaraj te ti i lupko i bude sve super

piki avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    690

Početno

Jopice, drži se
    Mury puno ~~~~~~~~~~~ da bude sve OK i da bebač raste i budete što duže 2u1!
    Bila na pregledu jučer, sve u redu, zatvorena, na cca 3 kg je bebač. Ono što mogu reći vezano uz moju kasnu trudnoću je da je nevjerojatno lagodno prošla (sad to već skoro mogu reći). Uz neke sitne trudničke tegobe ali bez ikakvih upala, problema, posjeta hitnoj i sl. Sve u svemu odlično (da se ne zacopram). Želim vam svima takvu lijepu, zdravu, školsku trudnoću

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Piki hvala Bogu da je tako!!!!
    Cure jel koga od vas bole sake i stopala? Ono kao jutarnja zakocenost? Ujutro ne mogu stisnuti saku kolilo me boli i bude oteceno sve? A stopala kao da sam hodala u necem ravnom 10h u komadu. Kasnije prestane. I naravno, prijateljica nesanica je uz mene od samog pocetka. Trudim se barem popodne baciti corku da se malo opustim

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Ljubilice, kakav ti je tlak? Mislim, skroz je normalno da ti je tak, ali ak je i tlak povisen odi na kontrolicu kod dr

Blueone1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Mury,koliko se smiješ dizati u bolnici? Tuširanje,pranje kose?
    Jel sjediš u krevetu kad jedeš? Tnx

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Jopice,žao mi je...

Mury,drži se...

Crvenkapica nam se ne javlja,uživa sa svojom srećicim,vjerovatno su doma...

Danas bila na kontroli,39+2,ništa se ne događa,bebač ima oko 3500,u nedjelju mu je termin,tada imam opet kontrolu...

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Jopice, baš mi je žao. Ali bar znaš da je moguće zatrudnit Nek ti to bude poticaj za dalje.

VMAJA, kao što su ti cure rekle, problem eventualno može nastati samo ako si ti rezus negativna a muž pozitivan. Injekciju dobivaš za slučaj da je i dijete pozitivno jer postoji mala mogućnost miješanja krvi i tada bi tvoja krv počela (u obrani) uništavati djetetove krvne stanice.

Piki, super. I ja mogu reć da sam imala lijepu trudnoću. Ipak mislim da ću malo uranit s porodom zbog moje povijesti bolesti. Samo da nam i porod prođe u redu ~~~~~~~~

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Tlak mi je uredan cijelu trudnocu. Sto se tice tlaka, tezine, secera, pokretljivosti - ja sam super, odlicno sve odradjujem!!!! Nije da se hvalim

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Bliueone,dizem se samo na wc i tus,te sjedim dok jedem.Jucer brzinski kosu oprala.Iako dr.nisu definirali koliko tebam mirovat,mirujem maksimalno!
    Piki i Nina70,zelim vam najsretniji finis i najljepsi susret !!!
    Posljednje uređivanje od Mury : 26.08.2014. at 20:27

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj ljubilica prvotno napisa Vidi poruku
    Tlak mi je uredan cijelu trudnocu. Sto se tice tlaka, tezine, secera, pokretljivosti - ja sam super, odlicno sve odradjujem!!!! Nije da se hvalim
    Ma jok...nije kad se sjetim da niti mucnine nisi imala

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Kriszg necemo kvariti samo nek ovako ostane

Blueone1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Kontrola dobro prošla! Cervix skracen dosta, ali isto koliko i prosli mj, otvorena nisam...kaze da su 3 tj jos kriticna i to jos strogo moram odmirovati. Bebica ima 950 gr i debeli trbuscic da vec ima
    Odahnula sam malo

Jel ima netko secer? Ja sam žedna ko graba! Ne znam koji su simptomi

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Blueone i ja sam strasno zedna al radila sam OGTT i uredno je! Jesi ti radila ?

Blueone1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Blueone i ja sam strasno zedna al radila sam OGTT i uredno je! Jesi ti radila ?
    Nisam. Morat će mi netko doći doma vaditi jer ne smijem sjediti 1 sat. Sutra zovem privat.lab.
    Ma ne znam, bebica baš i nije mala za 26+2,a plodne vode imam više-a točno piše da su to simptomi

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj Blueone1 prvotno napisa Vidi poruku
    Kontrola dobro prošla! Cervix skracen dosta, ali isto koliko i prosli mj, otvorena nisam...kaze da su 3 tj jos kriticna i to jos strogo moram odmirovati. Bebica ima 950 gr i debeli trbuscic da vec ima
    Odahnula sam malo

Jel ima netko secer? Ja sam žedna ko graba! Ne znam koji su simptomi
    hej! nemoj paničariti. ja sam sad 32+4, a bebica je u ponedjeljak na kontroli bila za 34+5, 2303 gr. i tak je od početka, žedna sam non-stop, al to je zato kaj sam naviknuta da pijem i inače puno vode i jednostavno me organizam traži vodu, a i tlak mi je prilično nizak pa i radi toga dodatno žeđam. a šećer - školski. nemoj čitati preveć simptome po netu jer sam to i ja radila i samo sam brinula i brinula i brinula, elem - evo me u ovoj grupi :D i onda mi je ginekologica rekla da bebica sve te naše strahove i brige osjeća i sve to prenosimo na njih i da to ne radim. istina je da jedva preživljavam od kontrole do kontrole, ali se nekako hranim pozitivom maksimalno moguće i trudim se ne gledat na svaki događaj kao na simptom nečega. držim ti fige da ti je sve okej i da čim dulje izdržiš 2u1, isto ko i svi mi
    puseeeee!!!
    p.s.ogtt ti može napraviti doma poliklinika-analiza lab ako si iz zg, nalaz ti je gotov isti dan.

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

suuuupeeerrr!!!! onda ti je ta ukočenost skroz normalna. proći će kad rodiš malo zlato
    i kod mene je tako, zapravo skoro tako, mene muči niski tlak pa tu i tam malo zviznem u nesvjest, ali sve ostalo je u granicama normalnoga. sad je počelo ( 32+4tt) zapuhivanje i teško disanje i tak pa je pokretljivost malo smanjena, al sve u svemu ja sam zadovoljna

Krtica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Mury neka bebica lupa i lupa, a ti samo odmaraj i sve 4 u zrak. Rijetko naletim na forum pa sad vidim novosti.
    Jopice jako mi je žao.
    Ja očekujem s nestrpljenjem pregled u petak. Prošli put je posteljica bila bliže ušću pa se nadamo da se sada podigla.
    Ja se jakooo borim s nesanicom. Ne znam kako funkcioniram već četvrti dan sa po 3 sata spavanja. San neće ni danu ni noću. Noćas zaspala tek pred jutro oko 5i probudila se u 8. Vani divan tmuran kišni dan idealan za spavanje, ali ništa. Od muke sam već sto puta proplakala.

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Krtice dobrodosla u klub nespavaca!!! Ko zombi sam. Rijetki su trenutci kad bar popodne odspavam. Ko les sam

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I ja se pridružujem klubu nespavaca. Koma sam. A bebač još nije ni stigao. Jooooj.....

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

A vele da nek se sad naspavamo jer ne budemo mogle kad beba dode
    Posljednje uređivanje od floridita : 27.08.2014. at 14:36

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •