Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
Jenn, nije to neka jako nova argumentacija, al oni (europeizirani muskarci Arapi) cvrsto stoje kod toga da je simbolika podčinjavanja žene tu prejaka. Usprkos tome masa pubertetskih tinejdjerica u Njemackoj ce staviti maramu kao neki svoj bunt. Njima vidis na licu bunt, a ne poniznost.

Moj amaterski pristup vjeri shvaca da je "poniznost" key word, a ne "bunt", tako da je meni to sve dosta konfuzno, a cini mi se i tim mladim curama.

U situaciji u kojoj ne razumijem, oslonim se na one cije mi je promisljanje u svemu ostalom blisko, a puno su bolje informirani od mene. Nije bas najpametnije, al naprosto nemam kapaciteta neke stvari razumjeti.

Uvjeravanje kako je super pokrivanje glave sam cula samo od onih s kojima se ni ne upustam u diskusije.

Znam da ti ne koristi nista ovo sto sam napisala. Racionalno mi je jos uvijek konfuzno u glavi.

Ono sto meni jako smeta je da se od mene trazi kad dodjem u Siriju da se pokrijem, a ovdje tim istim ljudima ne pada na pamet sa se prilagode nasim uvjetima.
meni je ovo potpuno jasno. i ja tako mislim. i mislim to odavno (mada mnogi taj moj stav nisu razumijeli i smatrali su ga previše ekstremnim). i također sam dobila potvrdu od ljudi islamske vjeroispovijesti (iranaca).

jer idemo se zapitati - čemu pokrivanje? (i ono "najbenignije" s najobičnijom maramom)... pa po meni sama (religijska) svrha sve govori.

o političkom islamu se govorilo i na world humanist congressu u oxfordu, s kojeg sam se vratila, umorna i zadovoljna. ali nikako ne stizem pisati.