Stranica 139 od 581 PrviPrvi ... 3989129137138139140141149189239 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 6,901 do 6,950 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Anabeg, tebi je super s curama, ja cilo vrime nosim neke ofucane buce jer su jedine dovoljno rasklapane za obuvanje bez pomoci, a carape...procedura od par minuta...

Cure sa mucninama, nadam se da ce vam brzo proci, inace je najbolji drugi trimestar, najmanje muke, zgaravice i bolova, otidjite na infuziju ako je povracanje bas jako intenzivno

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Imam još jedno pitanje, naime trebam izvaditi TPHA, jel i to idem u petrovu 3 zajedno sa hepatitisom, kg, rh, testovima senzibilizacije? Hvala

Sent from my SM-G800F using Tapatalk

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Anabeg mislila sam da ćeš ipak u nedjelju, kao i cure Zbilja je mali lijenčina (ah, muško...)
    Cure, da podijelim i jedno pozitivno iskustvo: zbog upale sinusa dobila sam penicilinski antibiotik (Silapen od 1500), pila tjedan dana i nisam dobila candidu! Kako? Imam već mjesecima kefirna zrnca pa kad mi paše radim domaći kefir. Sad sam ga pila svaki dan i ujedno skužila da odlično neutralizira žgaravice Nadam se da će i dalje djelovati.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Ma joj nek je meni muka, ako treba zivit cu na stapicima i krekerima, sam da buhtlica mala bude dobro

Jedno glupo pitanje.. svuda citam kak salama nije preporucljiva, i bilo koji oblik "nepreradjenog" mesa... jel ju vi jedete?
    Ne znam sta bi doruckovala a probala jutros margarin i sunku u ovitku i bas su mi slasni...

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Ja sam tek u 7.tjednu, tako da me čeka još najmanje mjesec dana ovoga i to ako budem te sreće da to prestane nakon prva tri mjeseca
    Funky, hvala na lijepim zeljama

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Pravila oko mucnine i riganja nema.
    Mebi je muka bilo dva dana prije testa i onda sam pocela piti duphaston i stale mucnine i neki dan sa 12tt prestala piti.i mucnine i riganje pocelo.
    A frendica mi je rigala sve do 7.mj trudnoce.svaki dan po vise puta.i tako obe trudnoce

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Sanja_S prvotno napisa Vidi poruku
    Mogu ja bebača samo na svoje prezime, a da svejedno mogu dobivati alimentaciju za bebu (s obzirom da ce bebu priznati)? Znam da idem sad u neke pravne vode, ali mozda znate...
    Imaš pravo na to, ali postoji mogućnost da, ako se on zainati, da traži da dijete ima njegovo prezime...Dobro je to što nakon 9 godina djetetova života možeš promijeniti djetetu prezime bez njegova pristanka, naravno ako dijete to želi jer se tada djetetova želja priznaje na sudu...Meni frendica imala problema sa bivšim tako, varao ju je dok je još trudna bila, u visokoj trudnoći ga je napokon isprašila iz života, sama išla roditi, bila skoro bez ičije pomoći tada...Ali joj je bivši biser pa je tražio da curka ima njegovo prezime, i to je to. Nakon toga ništa od alimentacije niti od ikakve brige za nju, ponekad bi ju nazvao...Grozno nešto. A svejedno nije htio dati da ima njeno prezime Ona je nakon 8 godina dobila sina sa drugim (zaručnik joj je sad...) koji je divan i obožava curku kao da je njegova, stvarno super frajer i šta se desilo, curka ima jedno prezime, ona drugo a sin treće Tako da to može biti itekako zakomplicirano... Ali da, ako se on ne bude protivio, bebač može imati samo tvoje prezime, ali svejedno mora plaćati alimentaciju.

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj ivana.sky prvotno napisa Vidi poruku
    Ma joj nek je meni muka, ako treba zivit cu na stapicima i krekerima, sam da buhtlica mala bude dobro

Jedno glupo pitanje.. svuda citam kak salama nije preporucljiva, i bilo koji oblik "nepreradjenog" mesa... jel ju vi jedete?
    Ne znam sta bi doruckovala a probala jutros margarin i sunku u ovitku i bas su mi slasni...
    I meni je od svega bila muka osim mortadele s maslinama, to bi s guštom pojela i ostalo bi unutra

Već par dana ne povraćam, taman nekako od zadnjeg pregleda s 12tt, kaže MM da otkad je dr. reka da je sve u redu i da ne moran više ležat da su mi isti sekund stale i mučnine

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj zadarmamica prvotno napisa Vidi poruku
    Pravila oko mucnine i riganja nema.
    Mebi je muka bilo dva dana prije testa i onda sam pocela piti duphaston i stale mucnine i neki dan sa 12tt prestala piti.i mucnine i riganje pocelo.
    Kad ti je sljedeći pregled??

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Mogu ja bebača samo na svoje prezime, a da svejedno mogu dobivati alimentaciju za bebu (s obzirom da ce bebu priznati)? Znam da idem sad u neke pravne vode, ali mozda znate...
    možeš, možeš recimo staviti oba. Ja sam tako napravila i mirni svi. Doduše mi smo u ok odnosima

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

evo ja danas ravno 12tt al i dalje imam mučnine
    povratim svaka 2 dana, al mučnine su konstantne kroz dan
    ako pojedem slatko, onda je još gore jer me i žgaravica uhvati
    moram češće uzeti neki slani obrok i onda se lakše nosim s mučninama
    a najgore je što uopće nisam gladna, a ako ne pojedem, užas od mučnine i kiseline

znam da sam u prvoj trudnoći baš pazila da ne jedem sve to što se ne smije
    al evo jutros trebala na tašte u laboratorij i došla gladna ko pas i najela se šunke i sira
    nemam pojma što bih jela.
    Posljednje uređivanje od alkemicar : 08.12.2014. at 11:28

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj tetagogolina prvotno napisa Vidi poruku
    I meni je od svega bila muka osim mortadele s maslinama, to bi s guštom pojela i ostalo bi unutra

Već par dana ne povraćam, taman nekako od zadnjeg pregleda s 12tt, kaže MM da otkad je dr. reka da je sve u redu i da ne moran više ležat da su mi isti sekund stale i mučnine
    Vjerujem da ima nešto u tome, kad si psihički smirenija onda i tijelo drugačije reagira.
    Ja nareske sada ne jedem jer mi ne pašu, samo med i maslo tamanim za doručak...Jučer sam se najela kupusa, brokule i verze...nocas me uhvatila panika ako se sad to krene koturat po crijevima.....ali ništa još....

aprilili avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Zeljka bas mi je drago da ste pusteni domeka , sad se mazite i pazite
    Anabeg nek ti nama mirno pajkis konacno
    Funky kakvo je stanje , jel se mrda sta?
    I dobro cure jel iko isto cuo za Blueone?
    Mury kako si ti?

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Kad ti je sljedeći pregled??
    Iduci pregled 05.01.
    Tila je dokt vec iza bozica ali sam rekla da moze malo kasnije jer cu mozda spol saznat.ali ako me sto bude bolilo da obavezno zovem.za povracanje je rekla da je to ok.samo ako bi bilo bas puno onda se javiti.

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

zadarmamica ja se ušokirala kad sam vidjela spol na 13+3tt, a još veće iznenađenje kad sam tak rano osjetila leptiriće Moje zlato cijelo jutro vesla, sad ga već osjetim i u sjedećem položaju kad se malo primirim.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj stork prvotno napisa Vidi poruku
    zadarmamica ja se ušokirala kad sam vidjela spol na 13+3tt, a još veće iznenađenje kad sam tak rano osjetila leptiriće Moje zlato cijelo jutro vesla, sad ga već osjetim i u sjedećem položaju kad se malo primirim.
    Mislim da je nemoguce ali evo dva dana oko 18h se smirim i izvalim na kauc dok sin i muz izvode ludorije.i eto bas dva dana zaredom leptirice osjetila.kazu da se u drugoj trudnoci ranije osjeti i pogotovo ako osoba nema sala.
    Mojoj frendici dokt rekao da ima dobar tapecirin. naslage masti.pa dugo nije bebu osjecala.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Ja sam tek u 7.tjednu, tako da me čeka još najmanje mjesec dana ovoga i to ako budem te sreće da to prestane nakon prva tri mjeseca
    heeej jel znas kolko si tocno? nas 2 smo onda tu negdje
    ako smijem pitat odakle si? mozda se i u bolnici sretnemo

cim si se smirila psihicki odmah se odrazilo i fizicki

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Zadarmamica smiješ jesti i sireve i salame iz dućana, jer su oni prerađeni i kuhani u procesu. Jedino ne smiješ one domaće.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Ivana, u petak 5.12. na pregledu mi je rekla po veličini ploda i ultrazvuku da sam trudna 6 tjedana i 6 dana. Dakle danas sam 7 tjedana i 1 dan
    Koliko si ti sad trudna?
    Ja sam iz Pule.
    A cure što se tiče prezimena (osim ako on ne poludi kad rodim ) već smo se dogovorili da dijete može imati samo moje prezime. Rekao je da mu ne smeta. Samo on bi htio imati glasa kad je u pitanju ime, a ja ne želim da mi se petlja u to. Hahaha

maybe--- avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ne bi htio dijete, ali bi mu izabrao ime... Pobogu, Sanja, reci gdje je da mu priredimo neku sacekusu. Grrrrr!!!!

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

A luda si maybe Ja sam se isto iznenadila kad je to rekao i onda nisam htjela reagirati na prvu da ne ispadnem luda trudnica koju pucaju hormoni, ali mislila sam u sebi ne želiš to dijete i sad bi birao ime kao da je sve ok. Možda je poludio, ne znam. On će priznati dijete, ali s obzirom da ga od početka ne želi ne vidim zašto bih mu dala prostora da odlučuje o imenu..

maybe--- avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ja svom, koji je uz mene, necu dat puno prostora. Moze predlozit naravno, ali moja ce bit zadnja.

Mozda je tvoj (ne znam kako ga osloviti) splasen i zbunjen, jer nije ocekivao da ce (vec) biti tata, ali mu se posloze s vremenom neke kockice u glavi. Naravno nista ga ne opravdava, jer se ponio ko zadnje g****.
    Posljednje uređivanje od maybe--- : 08.12.2014. at 14:04

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Onda ovom mom koji uopće nije uz mene ne trebam dati nimalo prostora. Mogu samo glumiti da ću uvažiti to što govori :D
    Njemu je vrhunac potpore valjda to što će priznati dijete. Mislim, kaže on sve nešto lijepo da se razumijemo (kao proći ćemo mi sve to zajedno, bit ću tu za tebe i tako dalje), ali od konkretnih aktivnosti nisam još vidjela ništa. Jednom me u ovih sedam tjedana pitao kako sam preko poruke i to je bilo sve. Inače je sve na moju inicijativu od čega sam umorna, tako da mu se više ne javljam sama od sebe.

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Iduci pregled 05.01.
    Tila je dokt vec iza bozica ali sam rekla da moze malo kasnije jer cu mozda spol saznat.ali ako me sto bude bolilo da obavezno zovem.za povracanje je rekla da je to ok.samo ako bi bilo bas puno onda se javiti.
    I meni je 05.01.
    4 tjedna su padala 02.01. al san ja rekla da je to odma iza Nove pa da može i koji dan kasnije , hahaha, ne bi da planiran di ić

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Ivana, u petak 5.12. na pregledu mi je rekla po veličini ploda i ultrazvuku da sam trudna 6 tjedana i 6 dana. Dakle danas sam 7 tjedana i 1 dan
    Koliko si ti sad trudna?
    aha onda si sad u 8.tjednu broji ti se i onaj "nulti" tjedan, on je zapravo bio 1.
    ja kaskam tocno tjedan iza tebe, ja sam na 6+1

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Ne kužim Sanja_S kak si 7+1 ako ti je zadnja m bila od 6.10? Po tome trebala bi biti 9tj...

Sent from my SM-G800F using Tapatalk

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

da, ako ti je ZM bila 7.10. onda si 9. tjedan trudnoce tj. u 10. tjednu si

sad bas gledam i isuse boze pa to je skroz zeznuto to racunanje tjedana i mjeseci
    http://covermagazin.com/trudnoca/?p=378

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

8+6tt je ona.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Ma cure moje, zivi uzas s tim racunanjem. Na pregledu 5.12. mi je rekla da sam po ultrazvuku 6 tjedana i 6 dana, a "ovako" (ne znam što to znači) 8 tjedana i 6 dana jer je kao uvijek ta razlika od dva tjedna ovisno da li racunas od zadnje menstruacije ili ovulacije. S obzirom da je velicina ploda 9mm bila to odgovara tom 7.tjednu trudnoce. A napisala sam vam da mi je rekla da je termin poroda 29.5. što je nemoguće. Tako da sve to mislim razjasniti s njom na sljedećem pregledu. Gledala sam i ja po tim aplikacijama i kalkulatorima i daje mi termin 13.7. što je po meni logično. Stvarno ne znam što bih rekla :D

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

prezbunjujuce!

ja sam po ZM 5+4, ali mi O bila ranije pa ispadne 6+1... ali cekam 15.12. pa cu nadam se saznat vise po nekim mjerama ili po cemu vec se to moze "tocnije" vidit

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Sanja S definitivno je krivo računala, meni je ZM 22.8. i termin 29.5. Danas sam 15+3tt.
    anabeg kak je bilo na ctg-u? Nisu te valjda ostavili?
    Posljednje uređivanje od stork : 08.12.2014. at 17:38

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

evo me, evo ctg u redu..par trudova malih..otvorena 2,5cm..kaže dr da to može krenuti u svakom trenutku..e to znam i ja.. a ništa....čekaamoooo....
    terminušo??? sve ok?

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Stork pitat cu ja nju na pregledu 20.1. da provjeri tj.ukazat cu joj na gresku, pa cu vidjeti sto ce mi reci jer po ovom tvom nema sanse da je meni termin tad..

Datum pristupanja
    Sep 2014

Početno

prezbunjujuce!

ja sam po ZM 5+4, ali mi O bila ranije pa ispadne 6+1... ali cekam 15.12. pa cu nadam se saznat vise po nekim mjerama ili po cemu vec se to moze "tocnije" vidit
    Ivana kod kojeg gin.vodis trudnocu ako smijem pitat,i ja bi trebala 15.12.na kontrolu,bit cu 15+2.Ja sam kod dr.Kramarica

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Ja sam kod dr. Galić u Dravi
    jeej jedna osjecka nek je sa srecoom

Datum pristupanja
    Sep 2014

Početno

Ja sam kod dr. Galić u Dravi
    jeej jedna osjecka nek je sa srecoom
    Cula sam da je ona ok.Sretno i tebi

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Buduće mamice kad ste saznale spol?
    I kad prvi put počinju procjene težine?

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Anabeg, ti rađaš do jutra!

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Spol smo saznali sa 20 tt, iako je vec sa 15tt dr sumnjao da je decko, ali nije bio siguran jer se nije bas lijepo pokazao.
    I u 1. trudnoci smo saznali s 20 tt.

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Citiraj ivekica prvotno napisa Vidi poruku
    Buduće mamice kad ste saznale spol?
    S 13+3tt. Sumnjam da bi dr bila tak sigurna za curu.

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj stork prvotno napisa Vidi poruku
    Sanja S definitivno je krivo računala, meni je ZM 22.8. i termin 29.5. Danas sam 15+3tt.
    anabeg kak je bilo na ctg-u? Nisu te valjda ostavili?
    Stork pratim te u stopu jedan dan sam iza tebe

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

funky????????????

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Evo me, stizem...i ja sa ctg i pregleda, sve isto, 3 cm otvorena, trudova nema, ctg uredan, jedino je mali bio malo mirniji na ctgu, inace do sad stampedo...pa se nadam da je to neki znakic..narucena sam opet u petak...
    Sta je sa Arianm i Blueone

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

ma ti ćeš funky u subotu!

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Dobaci mi onda u subotu par kolaca s rockasa

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj ivekica prvotno napisa Vidi poruku
    Anabeg, ti rađaš do jutra!
    Kontrakcije su me bile tako stisle popodne, na par minuta i tako nekih 2-3 sata..ja sam mislila evoooo..kad šipak..sve stalo

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj funky prvotno napisa Vidi poruku
    Dobaci mi onda u subotu par kolaca s rockasa
    da naravno i bocu vina!moram ove godine nazdravit lani je tata a sad je na meni red!

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Anabeg, reci mi, srijedom u koliko je sati za trudnice transfuzija?

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Hehe, samo ti dodji, i ja cu gucnit malo
    Anabeg, izgleda da nam ne gine drip i rezuckanje, mogla si i ti doc u st rodit, donit ce Zeljkica kolace i vino za vratit se u normalu

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Anabeg, reci mi, srijedom u koliko je sati za trudnice transfuzija?
    Nisam Anabeg , ali od 7.30-11 h

Anabeg i Funky, ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da krene i bude brzo, bezbolno i sretno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •