Citiraj Riječanka prvotno napisa Vidi poruku
načelno i ja sam "ziheraš", ne upuštam se lako u kredite i isto tako sve što imamo sami smo zaradili, ali ne mogu reći da ne žalim ljude koji su sad u problemima. i sama si Tanči rekla da su to bile nepredvidive stvari, nisu se baš svi zaljetali da bi "imali" i živjeli preko svojih mogućnosti (jedan dio je, naravno). tada je matematika bila sasvim drugačija, tko je mogao predvidjeti baš ovakvu kombinaciju? mene je MM jedva obradio da se prijavim za kupnju stana pod izuzetno povoljnim uvjetima, ja sam sva bila u strahu i eto, opet se ponavlja sve to moje što ako? što ako?...
Da objasnim:
prije petnaestak godina mi je financijski bilo najteže u životu.
Muž ostao nepravedno bez posla, ja pod mus prekidam porodiljni i idem delat.
Nas dvoje smo uvijek dobro zarađivali. Ja prosječno, a on bome iznadprosječno.
I odjednom je sve nestalo.
Ostali smo na mojoj plaći s bebom i da se ne ponavljam, već sam pisala o tome.
Uglavnom, nezavidna situacija.
A oko mene svi nešto kupuju; sad ovaj auto pa mora i žena imat auto i za čas stiže i drugi auto pa markirana roba pa obavezno skijanje jer Janica je in, Natuzzi kožne garniture i Veneta kuhinje pod obavezno,a ja preračunavam komadno koliko koštaju pelene, pješačim, kuham variva za dva-tri dana, imam dvoje hlača, jednu jaknu i jedne cipele i doslovno životarim i Boga molim da smo zdravi i da ne poludim.
I nije mi jasno kako svima oko mene ide tako dobro, a ja se ne mogu maknuti nikuda.
E onda je krenulo, poput domino kockica su se urušavale idile.
Kartica ova, kartica ona, kredit jedan, drugi, treći...tada sam shvatila kako i zašto drugima "dobro" ide.
Sve je bilo na staklenim nogama i samo privid.
Sada su to zaplijenjeni auti i silne ovrhe.
I takve ljude ne žalim, ni malo.
...a mi smo izdržali, nismo poludjeli iako je sedam godina trajalo i dočekali smo da muž ponovno počne raditi i sada je hvala Bogu već je drugu godinu u starosnoj mirovini.
Oni koji su dizali kredit za rješavanje stambenog pitanja nemaju baš nikakve veze s gore napisanim. i oni zaista nisu niš krivi, a ispaštaju.