jarice, et.ulje ravesare ti je zakon za te stvari
evo i mene malo na temi...čitam vas redovno, ali se bojim pisati otkako smo dobile packu...nemam ni što jer je za sad sve ok, a ja nemam ni strahova, ni strepnji ni panike hihihihihih
sutra idem na pregled, nadam se da će mi ukinuti crinone gel jer mi ide na živce, a i čini mi se d ami je mučno od folacina. ipak još povraćam. evo jutros nisam, ali jučer i prekjučer sam dušu ispustila...
Twinolina ja sam već pisala da mi je užasno bilo muka od Folacina, a skužila sam da je od njega jer jedini dan kad sam bila normalna, zaboravila sam ga popiti.
Mi smi isto sutra na kontroli. Malca osjetim kao kiflusmotanog na desnoj strani ispod rebara pa dolje nisko iznad pubične kosti. Frka me da je to nepravilno, već smo 28. tt, je li koja zna kad bi najkasnije morao početi dubiti na glavi?
jarica prereži češnjak i natrljaj herpes, gadno peče neko vrijeme, ali prolazi u par sati!
Stork, Pikulica se okrenula na glavicu negdje u 33tt, ali isto nisam ziher sto je neki prosjek za okretanje. Na zadnjem pregledu (2tt) momcic je sjedio, no dr je rekao da jos ima toliko mjesta da moze svakih par minuta biti okrenut na drugu stranu.
Meni je bilo zlo od twinlabovog prenatala, a savrseno podnosim Elevit, tako da sam i u ovoj trudnoci na njemu.
Ja još nisam počela piti nikakve vitamine jer mi je KS tip-topBaš ću je sutra pitati jel' bi već bilo vrijeme da počnem kaj uzimati. Uzimam samo šumeći Mg 375mg od Dietpharma otkako su počele BH.
Meni se mali okrenuo na glavu u 36.tt.
A sad u ovoj trudnoci dokt je napisala u trudnicku elevite ali ga nisam kupila.samo sam na mg375.
U utorak pregled.nadam se da necu morat mirovati.danas sam bila u laganoj setnjicu.sada lezim.
Moja curka isprobava romobl prvi puta vani s tatom.![]()
Ja sam se bacila na preslagivanje njene sobice, milijarde skikovnica, slagalica, plisanaca i sad konacno malo lezim.![]()
Evo cure ja sam otvorila novo odbrojavanje s Ribicom tako da ako sam sve uradila kako treba SELIMO)
Hvala vam cure na savjetima. Čini mi se da i eterično ulje čajevca već djeluje. Ali dobro je znati alternative.
stork, sad sam citala sto radi beba u 34tt (na pocetku novog tjedna volim znati sto se dogada s malom) i pise da se tad otprilike okrece (moze i kasnije).
Ja sam pila Elevit, Solgar i TL. Nisam primijetila razliku s mucninom. Sad mi se vraca, al to je zbog faze trudnoce.
Nocas mi se opet dizala kiselina, al ovaj put me probudio odvratni, kiseli okus da sam mislila da sam se spovracala u usta. Fuuuj.
Meni je protiv mučnina pomagao miris limuna. Prerežeš limun, u vrećicu i šnjofaš po potrebi. To je šljakalo kad više ništa nije, a povraćala sam po cijele dane do 16. tt i ozbiljno mislila da će me ubiti.
Evo nas s kontrole, zabetoniran cerviks, skoro 5cm, bebonja 1219g
![]()
Lijepo stork!! Znaci tak bi mogla i moja bitja sam popodne na pregledu
Nista ni od ovog trika, upravo sam ispustila dušu u wc-u...
Terminušo super!
Molim vas za pomoc u 12sam tjednu i osjetim bolove kao za mengu bolovi nisu konstantni ali su nelagodni... Bolie trbuh i krsta bas kao za mengu... Za sad je sve bilo ok na kontrolu idem u cetvrtak pa molim vas ako je itko imao slicno iskustvo da mi pomogne....... Hvala......![]()
Mali miš, to ti je normalno, umotaj križa u dekicu, možda toplina pomogne.
Sad kad pocne beba rast, sve vise ces to osjetit... mene danas bas steze
Meni je pregled u 11h.drzite fige da su nalazi ok.mirovala sam tjedan dana.a i da dokt vidi zeludac bebi.
Zadarmamica ~~~~~~~~~
Littlemouse vec 12..ajme leti vrijemekad ti imas pregled?
Ivanasky pa da ide iako sam malo duze trudna jer ovo sam računala po danu transfer a ne zadnje menge al ok to je tu negdjepregled imam u cetvrtak i umirem do tada kako si ti jel sve ok
![]()
Koliko ti se razilaze termini/trudnoca po et i zm? Meni 6 dana.
Je, je... isto pregled cekam i ludim do onda! Mi smo u petaknadam se saznat jel visuljak ili pisulja mala
![]()
Saide meni je razmak dva tjedna... Ivanasky i ja se nadam da cu saznat spol ajde nemoj da se ne pohvalis u petak.... Ja cu javit novosti....![]()
Jutro curke...ja se nisam javljala par dana, nesto mi nije najbolje..imam.neke cudne napade glavobolje. Pa sam.mjerila tlak pa je bio malo povisen..i sad sam stalno u strahu od tog tlaka... Ici cu sad da vidim da mi daji da mozda pijem normabele..ja sam pri samom kraju, u totalnoj sam.panici...
37 tjedana.
Jel se jos netko tako osjeca? Odakle sad ta napetost? Pa se budim nocu sva napeta pa nikakp zaspat...ma bas mi je grozno![]()
Zadarmamica ~~~~~~~~ do neba!!!
možda ti daju normabele...ali sve ovisi koliko "malo" ti je povišen tlak...
zadarmamice sretno!!!!!
stork super za super cerviks!
i ja bila jučer, zatvorena, sve super osim glukoze u urinu, imala sam ++++ pa moram ponovno na ogtt. ali večer prije sam jela tortu, bili u gostima pa kažu da može biti od toga.
hvala Bogu skidam se sa folacina i crinonea,a duphaston mi ostaje do kraja trudnoće, veli dr da je to tak po novom.
Zadarmamice sretno na pregledu !!!
Giuseppe i ja sam se tako osjećala pred kraj trudnoće, to ti je skroz normalno. Koliki ti je tlak ?? Ja sam primjetila da imam glavobolje kod svake promjene vremena, cak mi jugo toliko ne smeta koliko me boli kad okrene na buru...
Mene je jučer mučila probava...zadnjih par dana sam zaredala dosta zelenjave pa mi je revolucija kroz crijeva...inace u zadnji tjedan dana mi se skroz smanjio apetit, mogla bi slobodno preskočit večeru...
Pa jucer navece jer bio 147/99
Nakon normavela od pet mg je pao na 127/78 sto je super.
Jutros doma oko 145/90
Onda sam otisla u patronazu (imam divne patronazne u dz) i oni su mi izmjerili 120/85 sto je ok.
Nocas ga nisam htjela ni mjeriti jer sam bila preuznemirena....
Stalno si mislim da si ga mozda i ja isceniram od panike. Sad bas malo citam da su ustvari glavobolje i vrtoglavice pred kraj trudnoce normalne. Ali jednostavno mi nije ugodno...i te noci kad se probudim pa ne mogu zaspat...ne znam ja to jako tesko podnlsim. Lakse mi je cuti da je jos nekom tako jer imam osjecaj ponekad da sam jedina..da svi oko meme uzivaju u blazenom stanju i iscekivanju poroda. A ja ono stalno u nekoj panici..
guiseppe ja sam isto u 37 tjednu, ja se borim sa niskim tlakom i slabosti. u posljednje vrijeme mi je stalno nekako slabo, nemam preveliki apetit jer mi je stvarno stomak veliki pa nema mjesta toliko. ja sam isto stalno u panici i uznemirena sam toliko bila, da sam u nedjelju mislila da ću se poroditi i otišla u bolnicu, srećom mali trudovi zabilježeni samo vjerovatni lažni od nervoze i svega... sada znam da je potrebno mnogo više da bi se porodila
probaj se opustiti ako se bebica stalno vrti nemaš se potrebe bojati, jedino što bi ja na tvom mjestu porazgovarala s dr. o viskom tlaku jer nije dobro u kasnoj trudnoći imati visok tlak, sve najblje želim
Zadarmamice, sretno! Javi nam uskoro lijepe vijesti o zdravom zeluceku.
Ja nemam nista posebno za prijaviti. I dalje me muce zgaravice. Pojela sam jutros perec i imam osjecaj kao da sam u sebe utrpala lonac hrane. Jednostavno mi se cini da mi je zeludac pola manji nego prije i bas mi je to koma. No, s druge strane, hvala bogu sto mi je to najveca muka u ovoj trudnoci. Kad se sjetim prve, ovo je doista raj i ssmo neka tako ostane do kraja.
Momcic je zadnjih dana postao puno aktivniji i osjetim ga i izvana, konacno je i muzek primio mali udarsc u ruku. Kaze, mali mu je dao pet.
I za kraj, sinoc je jedan divni orgazam izazvao ne tako divne kontrakcije poslije. Kazu da je to normalno, ali ipak me uznemirilo..
Zadarmamice ~~~~~~~~~~~~~~~ bit će sve super!!!
Mi obavili pregled, zatvorena, posteljica dignuta, mali pišonja od 900g, svi organi i protoci uredni, ja na +6,5kg, tlak 140/84(mjeren odmah s vrata), al je dr. rekao da je to ok, da mu je bitno da donji ne prelazi 90![]()
Valamala, i mene muci zgaravica, ali predvecer prije spavanja. Prestrasno nesto. I ja onda imam dojam kao da sam pojela lonac neke zesce manestre.
Jutros me ova mala jedno tri puta tako udarila da me prestrasila :D
tetagogolina, bravo za pregled! Ja na pregledima uvijek imam nizak tlak koliko god sam pod stresom, tako da svaka od nas ima nesto svoje
ivekica, mi smo negdje blizu, pa te pratim od pocetka... Kako si ti?
Moj tlak damo sto ne udari u pod, toliko je nizak. Kod dr izmjeren predzadnji put 90/55, a prosli put je bio "do neba", cak 100/60 :D
Zadarmamice sretno❤bit će sve ok!! Ja inače imam nizak tlak ali kad dođem kod dr skoči ali hvala Bogu nije jako visok
Mene muči to što mi trnu prsti i bole me. Ujutro mi treba par minuta da razgibam šake.. jel ima netko iskustva s tim?
Posljednje uređivanje od kika222 : 03.03.2015. at 12:25
Pozdrav svima... . Evo nakon nekoliko dana menstrualnih bolova i straha jel to normalno ili ne danas mi se opet pojavio iscjedak smeckaste boje.... Mislim ovo me vec izludjuje nakon toliko lijecenja i svega da imam toliko problema u trudnocu ne mogu vjerovat... Trudna sam 12tj i ne znam kad sam zadnji put bila opustena.... Samo se molim i nadam da ce sve biti ok... .kontrola je u cetvrtak valjda cu prezivjet do tada eto sad sam se izjadala oprostite ali ovo jako tesko podnosim....
nadam se sa bude bolje... Pozzz svima i sretno u daljnjoj trudnoci.....
Nesanice su jako česte pred kraj a mene u ovoj trudnoći muče od prvog dana. Navečer legnem u 8 do 9 sam već u dubokom snu i onda se oko 2,3 probudim i noćarim opet do pred jutro....to su ti čari trudnoće...ajde još malo pa ćeš uživat u svojoj bebici...da mi je bit u tvome tjednu....
Oprosti,ali zasto vec nisi otisla kod svog ginekologa ili na hitnu? Jel uzimas progesteron? Bolovi praceni bilokakvim oblikom krvarenja/iscjetka nisu bas za ignoriranje i cekanje par dana. Javi se ginu da ti da terapiju progesterona ako nemas i magnezija da probaju bolovi popustiti. Sigurno je sve ok,ali treba biti oprezan.
Lezim i odmaram jer me boli.
Penjala se na 3.kat da bi procitala da su mi stavili termin popodne u 4ipo.jer je dokt jos na bolovanju pa ju popodne minja muz.
I da...urinokultura je sterilna.
A nemogu odmarat skroz do tada jer sa sinom kod logopeda u 2ipo moramo biti.
Litllemaouse baš sam ja to htjela napisati - ajde ti polako doktoru!
Tetagogoglina super za super pregled!!!!
Nesanica u nekom obliku i kod mene...ono, zaspim relativno rano i usred noći se probudim pa mi treba sto godina da zaspim. i najradije bih spavala na trbuhu, ovo mi je koma kak se ne mogu namjestiti.
zadarmamica sretno s malenim želučićem danas!
littlemouse1 doktoru!