Pokazuje rezultate 1 do 50 od 407

Tema: Dozivotno uzdrzavanje

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Pa nije taj razgovor baš sitna zamjerka, ako su roditelji iza leđa autorice teme sklopili ugovor kojim su doskočili zakonu i na taj način osigurali sinu nasljeđivanje većine imovine.

Mislim, taj razgovor i jest bit ovog problema - što je autorica stavljena pred gotov čin bez objašnjenja, pregovora i prava glasa.
    Ok, možda sam prenaivna i gledam svijet kroz ružičaste naočale.
    Ja sam stekla dojam da su njeni roditelji tipovi koji smatraju da samo trebaju odlučiti što će sa svojom imovinom, i nije im palo na pamet da bi svojom raspodjelom i odlukom koju su sami donijeli, bez razgovora i dogovora, mogli nekoga oštetiti i uvrijediti.
    Rnjusku nisu zaboravili - namijenili su joj plac. Da su je ostavili bez ičega, rekla bih da su stvarno imali zle namjere.
    I rekla bih da je taj ugovor o doživotnom uzdržavanju njihovo osiguranje da ne završe zaboravljeni i ostavljeni pod stare dane, a ne način da doskoče zakonu i zahebu Rnjusku. Vjerojatno su sklopili taj ugovor s bratom jer on živi s njima i logično je da je on taj koji bi trebao brinuti o njima kad je već tu.
    Ali, kako rekoh, možda sam prenaivna.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam stekla dojam da su njeni roditelji tipovi koji smatraju da samo trebaju odlučiti što će sa svojom imovinom, i nije im palo na pamet da bi svojom raspodjelom i odlukom koju su sami donijeli, bez razgovora i dogovora, mogli nekoga oštetiti i uvrijediti.
    Rnjusku nisu zaboravili - namijenili su joj plac. Da su je ostavili bez ičega, rekla bih da su stvarno imali zle namjere.
    I rekla bih da je taj ugovor o doživotnom uzdržavanju njihovo osiguranje da ne završe zaboravljeni i ostavljeni pod stare dane, a ne način da doskoče zakonu i zahebu Rnjusku. Vjerojatno su sklopili taj ugovor s bratom jer on živi s njima i logično je da je on taj koji bi trebao brinuti o njima kad je već tu.
    Brat živi sa njima i već su mu osigurali stanovanje, a njoj su namijenili plac bez ikakve garancije da će joj zaista pripasti.

Da su se oni željeli dogovarati ne bi to radili iza Rnjuskinih leđa, ili bi rekli bratu kuća tebi plac - ali ne, oni su se potrudili sklopiti ugovor koji se (vjerojatno) ne može srušiti da bi sinu osigurali nasljeđivanje kuće.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Potpuno se slažem.
    I mislim da je stvarno žalosno što bi vjerojatno mnogi roditelji bili ostavljeni na cjedilu da se ne osiguraju na taj način. Meni je to užasno, da brigu za roditelje uvjetuješ nekim quid pro quo.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Vjerujem da u njihovu imovinu spada i neki dio koji su i sami naslijedili od svojih roditelja, po zakonu.

Istom onom kojeg su oni odlučili izigrati kad su njihova djeca u pitanju.

Disclaimer: ne znam detalje, komentiram samo kako to izgleda sa strane, ne sudim o konkretnim ljudima.

Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa Vidi poruku
    Vjerujem da u njihovu imovinu spada i neki dio koji su i sami naslijedili od svojih roditelja, po zakonu.

Istom onom kojeg su oni odlučili izigrati kad su njihova djeca u pitanju.

Disclaimer: ne znam detalje, komentiram samo kako to izgleda sa strane, ne sudim o konkretnim ljudima.
    Da. dio toga je od djeda i bake koji više nisu tu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •