Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2014

Tema: glazbena škola?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Odlično, svirat će četveroručno, a ušteda je i na najmu drugog instrumenta .
    ušteda je na unajmljivanju, ali zamisli scenarij da im objema dobro krene
    pa da se stvori potreba da svaka ima svoj instrument

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ne znam koje bi bile prednosti flaute nad violinom. Oboje je teško slušati prvu godinu učenja. Pitaj prof.klavira kome bi u toj skoli dao svoje dijete i bi li uopće.
    tnx. za ovaj savjet oko profe.

a za komparaciju instrumenata pitam jer mm i ja sviramo violinu, klavir i gitaru,
    dok se u puhače uopće ne kužimo.

mm kaže da je flauta jednostavnija, da ima manje djela za nju napisanih itd
    pa da je nekak "isplativije" svirati violinu.

onda nam još tu ulete i starija djeca sa spikom o prestižnosti sviranja pojedinih instrumenata u GŠ (za mene gluposti).

ali opet, atmosfera na odsjecima i je dosta drugačija: na klaviru i gitari je velika konkurencija, sa puno "talentirane" djece
    na odsjeku, dok se, čini mi se oko djece na deficitarnim instrumentima profe. na neki poseban način trude.
    i violina i flauta su mi tu nekako "ni sim ni tam" nisu niti posebno popularne a niti nepopularne. što je možda i dobro, ili?

sviđaju nam se još i oboa, klarinet i sax

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

[QUOTE=orange80;2768832]ušteda je na unajmljivanju, ali zamisli scenarij da im objema dobro krene
    pa da se stvori potreba da svaka ima svoj instrument
    [/url]

Ma to se rijesi doma, rasporedi se satnica kad tko vjezba klavir (primjer iz prve ruke).

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj orange80 prvotno napisa Vidi poruku
    sviđaju nam se još i oboa, klarinet i sax
    oboa je jako teška za puhanje, ako usnice ne držiš dovoljno čvrsto oboa zvuči katastrofalno, deranje mačaka zvuči kao pjesma!
    Tri godine sam se mučila dobiti nešto što nalikuje na ton, četvrtu godinu kad sam bila dovoljno velika da fizički mogu usnice držati kako spada i upuhati na pravi način, zahtjevnost škole je pregazila glazbu tak da sada više ne znam ni kako se drži oboa

Inače pravi zvuk oboe mi je jedan od ljepših zvukova u orkestru.

Dijete od frendice (curica) svira sax i kaže da joj nije jako teško (a meni je ful cool vidjeti cure sa saxom )

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj MikiMama prvotno napisa Vidi poruku
    ovo oko biranja profesora a ne instrumenta meni je uvijek upitno jer taman kad si lijepo posložiš što si htio u priču se ušeta g. Murphy i profa ode na porodiljski, u drugu školu, penziju i sl. a ti ostaneš s onim kojeg si htio izbjeći
    o da! tak se to obično desi.

Citiraj MikiMama prvotno napisa Vidi poruku
    oboa je jako teška za puhanje, ako usnice ne držiš dovoljno čvrsto oboa zvuči katastrofalno, deranje mačaka zvuči kao pjesma!
    Tri godine sam se mučila dobiti nešto što nalikuje na ton, četvrtu godinu kad sam bila dovoljno velika da fizički mogu usnice držati kako spada i upuhati na pravi način, zahtjevnost škole je pregazila glazbu tak da sada više ne znam ni kako se drži oboa

Inače pravi zvuk oboe mi je jedan od ljepših zvukova u orkestru.

Dijete od frendice (curica) svira sax i kaže da joj nije jako teško (a meni je ful cool vidjeti cure sa saxom )
    hvala na info iz prve ruke.
    s ovim boldanim se slažem. meni oboa zvuči ljepše od flaute. ali kao što kažeš - treba taj zvuk postići.
    mojoj maloj su klarinet, oboa i sax po zvuku u rangu sa flautom.

još je jedan faktor što poslije s tim ako dijete ne nastavi na akademiju?
    klavir, violina, gitara, flauta, sax pa i klarinet se daju svirati u crkvama, bandovima, jazz bendovima i sl.

malo je veći problem sa npr. rogom, cellom, fagotom isl.
    Posljednje uređivanje od orange80 : 12.05.2015. at 13:01

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •