Stranica 28 od 65 PrviPrvi ... 18262728293038 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,351 do 1,400 od 3239

Tema: Potpomognuta u SPLITU

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Perilice kako si , ima li simptoma?

perlica55 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

Željkica, tak-tak sam. Svi simptomi klasičnog PMSa su tu od juče (kuhanje u škembi, razdražljivost, ispuhane cice, glavobolja).
    u petak budem popiškila Gravignost Ultra, pa javim. Ti????

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Citiraj perlica55 prvotno napisa Vidi poruku
    Željkica, tak-tak sam. Svi simptomi klasičnog PMSa su tu od juče (kuhanje u škembi, razdražljivost, ispuhane cice, glavobolja).
    u petak budem popiškila Gravignost Ultra, pa javim. Ti????
    Perlica malo vibrica da ti posaljem ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    I da u petak ugledas crticu na gravignostu

perlica55 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

Hvala sara

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ja ću sutra ili preksutra radit test a u petak ću izvadit krv,inače sam m trebala dobit jučer ili danas pa sad ćemo vidit.u četvrtak sam primila brevacid pa čekam fali izađe iz organizma.

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Željkice i perlice sretno!

Željkice, koliko ti je već prošlo od ovulacije,? Dr. ti je odredio na osnovu testa za ovul. kad je bila? Da li je prošlo više od 14,15 dana?
    Ovo kod tebe mi zvuči dobro, ako ti je prošao rok za m, a nisi dobila jer ja bih uvijek u neusp. postupcima dobila m kad bi trebala (dva put ranije).

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

1.6. Je bila ovulacija i zato mi je 5 dan vraćeno odnosno 6.6.uf kako me strah!

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

željkica

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    željkica

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Perlice kakvo je stanje kod tebe?

perlica55 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

Željkica, držim ti fige da idući put bude dobitni.
    imam fini debeli plusić
    Betu nisam vadila. Idem kod svog G na pregled za 7 dana, ne budem išla uCito, jer mi je daleko putovati. Budem im javila kak je prošao UZV.
    Maris čestitam od srca.
    Cure sretno u postupcima svima

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Bravo perlice čestitam! !!!! Neka bude sve školski do kraja!!!!!

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj perlica55 prvotno napisa Vidi poruku
    Željkica, držim ti fige da idući put bude dobitni.
    imam fini debeli plusić
    Betu nisam vadila. Idem kod svog G na pregled za 7 dana, ne budem išla uCito, jer mi je daleko putovati. Budem im javila kak je prošao UZV.
    Maris čestitam od srca.
    Cure sretno u postupcima svima
    Cestitam perilica, zeljkica drzim fige za slijedeci put.
    Ja se spremam nakon ljeta. Da li znate kad cito ima godisnji?

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Dr.Poljak ide u 8 mj na godišnji.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

perilice, tebi je ovo bio prvi postupak?
    Kakva ti je terapija bila?
    Zeljka kad se ti opet spremas?
    Ima li cura koje su imale uspjesan ivf sa hasimotom?

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ima ja san na euthyroxu godinama, u 9 mj idem po bracu ili seku!

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj željkica prvotno napisa Vidi poruku
    Ima ja san na euthyroxu godinama, u 9 mj idem po bracu ili seku!
    Onda se vidimo

Datum pristupanja
    Jun 2015

Početno

Pozdrav cure, nova sam na forumu, vidim da ima dosta postova pa da ne citam ispocetka prosli ciklus smo isli na inseminaciju, nije uspilo, tako da smo odmah ovaj ciklus napravili IVF/ICSI kod dr.Poljaka, transfer mi je bio danas... Vratili dvije osmostanicne, tri smo zaledili
    Sve je proslo OK, medutim pocela sam kihati kad sam dosla doma pa me zanima da li to naprezanje moze utjecati??

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Bit će sve OK, ne brini, javi rezultate

Datum pristupanja
    Jun 2015

Početno

Nadam se jos deset dana...ubija ovo cekanje..

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Mala nemože ti kihanje naštetit
    sretno!

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Mala0209 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav cure, nova sam na forumu, vidim da ima dosta postova pa da ne citam ispocetka prosli ciklus smo isli na inseminaciju, nije uspilo, tako da smo odmah ovaj ciklus napravili IVF/ICSI kod dr.Poljaka, transfer mi je bio danas... Vratili dvije osmostanicne, tri smo zaledili
    Sve je proslo OK, medutim pocela sam kihati kad sam dosla doma pa me zanima da li to naprezanje moze utjecati??

Mala 0209 - sretno u postupku. Ne smeta kihanje, ne brini. Ne smeta ti ustvari ništa po mom iskustvu - vani uopće više ne preporučuju nikakvo mirovanje nakon transfera - ništa - normalan nastavak života a imaju bolje rezultate nego mi u Hrvatskoj - bar u većini razvijenih europskih država.

No kakva vam je dijagnoza? koje su ti godine? zašto su vratili embrije 3. dan? zašto s ostatkom koji ti nisu vratili nisu išli na blastice i onda te blastice zamrznuli? Koliko si jajnih stanica dobila? kakva ti je bila terapija?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

kakvih novosti s kbc splita, jesu li počeli raditi?

Datum pristupanja
    Jun 2015

Početno

Kadauna, evo da napisem nesto vise...imam 31 godinu, nalazi svi uredni i meni i muzu. Pokusavamo vec 4 ipo godine,s pauzama jer on dosta putuje radi posla. isla sam 5-6 puta na folikometriju, ovulacije uredne ali nista... odlucili probati inseminacijom prosli ciklus, kako sam dosla na pregled i dogovor tocno u vrijeme ovulacije napravili smo na prirodnu bez ljekova, uzimala utrice 3x1 ali bezuspjesno. Nekako mi ins.nije bas ulijevala povjerenje pa smo odmah nakon toga nastavili sa IVF/ ICSI. Terapija mi je bila Gonal 225 iu od drugog dc, 8.9. I 10.dan gonal +menopur +orgalutran i 10.dan stoperica ( ovitrelle i decapeptyl). Transfer mi je bio 12.dan, imali smo 6 jajnih stanica, 5ih je ostalo. Nista mi nisu rekli ni zasto 3.dan ni nista drugo, samo da su embriji odlicni i da mi vracaju 2, a ostatak zalediti. Preporuceno mirovanje 14 dana i onda beta.

Datum pristupanja
    Jun 2015

Početno

Citiraj Mala0209 prvotno napisa Vidi poruku
    Kadauna, evo da napisem nesto vise...imam 31 godinu, nalazi svi uredni i meni i muzu. Pokusavamo vec 4 ipo godine,s pauzama jer on dosta putuje radi posla. isla sam 5-6 puta na folikometriju, ovulacije uredne ali nista... odlucili probati inseminacijom prosli ciklus, kako sam dosla na pregled i dogovor tocno u vrijeme ovulacije napravili smo na prirodnu bez ljekova, uzimala utrice 3x1 ali bezuspjesno. Nekako mi ins.nije bas ulijevala povjerenje pa smo odmah nakon toga nastavili sa IVF/ ICSI. Terapija mi je bila Gonal 225 iu od drugog dc, 8.9. I 10.dan gonal +menopur +orgalutran i 10.dan stoperica ( ovitrelle i decapeptyl). Punkcija mi je bila 12.dan, imali smo 6 jajnih stanica, 5ih je ostalo. Nista mi nisu rekli ni zasto 3.dan ni nista drugo, samo da su embriji odlicni i da mi vracaju 2, a ostatak zalediti. Preporuceno mirovanje 14 dana i onda beta.
    Krivo sam napisla, punkcija 12. Dan.
    Dobila sam utrigestane 3x2

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

U Cita je takva praksa sa vraćanjem i kod mene je bilo slično, u dva zadnja stimulirana smo imali po 5 osmostaničnih embrija, a u zadnjem stimul. 6 osmostaničnih embrija. Mislim da se na blastice ide samo kad se ima dosta oplođenih js-a, to je moje neko laičko iskustvo. U svojih 5 stimuliranih postupaka i 3 fet-a, nisam ni jednom imala blastice i uspjelo je sa zamrznutim 8 staničnim embrijem. Ne znam zašto se ne bi zamrzavalo i vraćalo treći dan ako su embriji dobri, pa veća je šansa da će se dalje lijepo razvijati u maternici gdje im je prirodnije nego van nje. A ako će doći do blastice, doći će i u maternici možda i prije nego vani. Meni nije jasno zašto neke klinike u RH ne vraćaju 3 dan. Osobno mi se ne sviđa kada rade selekciju embrija, kada ih ima dosta, pa ih puste do 5 dana, pa od pustih oplođenih js-a ostane samo 1 ili 2 za vratiti. Toliko je iskustava žena kojima su vraćeni embriji "lošije kvalitete" i ostale su trudne, dok s druge strane blastice ne znače nužno uspjeh. Jer da je tako onda bi svaka sa blastocistom iz prve ostala trudna. Meni su svi embriji koliko ih je bilo oplođeno u svakoj stimulaciji bili vraćeni i 3 puta zaleđeni, a to što se nisu ugnijezdili, na to nije mogao nitko utjecat.
    Cito ima 2 jako dobra biologa, od kojih je jedan među najboljima u Hr.

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Mala0209 sretno i javi novosti!

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Sara, u pravu si kad kazes da se kultura blastociste radi kod veceg broja oplodjenih jajnih stanica (koje se lijepo dijele 2. dan od oplodnje), u suprotnom nema smisla. Cilj je doci do trudnoce sa sto manje transfera, zato se radi kultura blastociste, kako bi se odabrao najbolji embrij (lakse je odabrati kad je razvijeniji).
    Samo je stvar lakse selekcije, niceg drugog.

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Bubekice, ali iskustva su takva da sa blastocistama ne uspije uvijek jel tako! A s druge strane uspijeva i sa dvodnevnim i trodnevnim embrijima. Znači da je neki dvodnevni ili trodnevni također dobar embrij. Pa ne vidim svrhu zašto bi se samo blastociste vraćale, pa to se i ne radi, vraćaju se embriji 2, 3 i 5 dan.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Naravno da je dobar i 2-dnevni i 3-dnevni, pa sve blastociste su bile takve prije nego sto su postale blastociste. I naravno da blastocista nije garancija uspjeha, jer iako je lakse odabrati najbolju i dalje ona puno toga skriva

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ali moje misljenje je da je 5 dobrih embrija na 3. dan savrsena prilika za kulturu blastociste, vv je radi i na 3 dobra embrija. Statistika definitivno ide u prednost takvom nacinu rada, koji naravno vise kosta, ali daje (sveukupno) bolje rezultate.

Datum pristupanja
    Jun 2015

Početno

Hvala svima

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Nama je dr. P u Cita radio neku posebnu metodu embriotransfera, ne znam sad kako se to stručno zove, nešto embryogym tako nešto, kao metoda odabira najboljih embrija i kod te metode se embriji moraju vratiti 3. dan, to mi je rekao na početku tog posupka, dakle da će transfer svakako biti 3. dan. U tom zadnjem smo dobili 6js i 6 8-staničnih embrija, a dr. je rekao da su ih pustili dalje da bi sigurno došli do blastociste. Eto jedan je uspio i to nakon pola godine u frizu!
    Ja dok sam bila u postupcima, nisam se time puno opterećivala koji dan će mi vraćati, meni bilo bitno da dođem do transfera i da se embriji ne bacaju.

maris1980 avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

Mala sretno, nek beta bude visoka
    Evo moje iskustvo iz Cita...
    Aspirirano 6 js, prilikom oplodnje korištena IMSI metoda, drugi dan svi embriji lijepo napreduju, treći dan zaledili 3 osmostanična, a 3 ostavili na daljnje razvijanje, dogivoren ET 5. dan. Na dan ET-a smo obaviješteni da je jedan embrij odustao 4. dan, i vratili mi dvije blastice...
    Postupak, stimulacija koštali su nas ukupno 21 000 kuna, u tu cijenu je uračunato pohranjivanje embrija 3 god. (Ne znam dal sam prekršila pravila foruma s cifrom postupka, ako jesam, nek moderatori pobrišu)
    E sada pitanje, na UZV idem točno 4 tjedna od ET-a, dal bi trebali vidjeti srce tada na UZV???? Računajući po mengi tada ću biti 6+1.
    Sretno svima, ako netko treba detalje, nek pita, pa ću odgovoriti...

Sara kako si???? Još malo i stiže dečko
    Posljednje uređivanje od maris1980 : 04.07.2015. at 12:20

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Maris, hvala na pitanju, ma super sam, je još malo, još nisam ni svjesna da ću uskoro rađat, jedva ga čekam vidit i upoznat.
    Mislim da nisi prekršila pravila foruma i prije se ovdje pisalo o cijenama i to se može.
    Sa 6+1 sigurno možeš čuti srce, ja sam čula sa 6tt. Jel ideš kod P. na uzv? Ako jesi čut ćeš. Kada ti je uzv? Sretno i javi nam se nakon uzv-a!

Datum pristupanja
    May 2015

Početno

Pozdravko...
    Stalno vas citam ali nikako da se ukljucim i da pisem...
    Historija
    MM - oligoasthenoteratozosperija JA - oba zacepljena jajovoda
    IVF - maj - Gonal - CITO - beta 2,36
    Sada smo u novom postupku danas drugi dan Letrilana aBd u srijedu prvi UZV...
    Jedno pitanjce, u prvom pokusaju dr. Poljak prezadovoljan 13 folikula, nakon punkcije 6 OOCITA, 3 JS, 2 trodnevna vracena sta se dogodilo?
    Svima od srca zelim sretan juliiiii

maris1980 avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

Sara želim ti brz i što manje bolan porod Živu i zdravu bebicu...
    Upravo sam stigla od dr. P, kuca nam malo srce i sve je u redu.
    Cure želim vam svima ovoliku sreću

Datum pristupanja
    Jun 2015

Početno

Citiraj maris1980 prvotno napisa Vidi poruku
    Sara želim ti brz i što manje bolan porod Živu i zdravu bebicu...
    Upravo sam stigla od dr. P, kuca nam malo srce i sve je u redu.
    Cure želim vam svima ovoliku sreću
    Cestitam, bravo
    Kod mene na zalost ne tako lijepe vijesti...beta 1 ocekivano, jucer radila test negativan.
    Eto nadam se da cemo imati vise srece drugi put.

maris1980 avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

Mala, jako mi je žao zbog negativne bete.
    Drži se hrabro, sretno u idućem postupku

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Citiraj T_A_J_A prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdravko...
    Stalno vas citam ali nikako da se ukljucim i da pisem...
    Historija
    MM - oligoasthenoteratozosperija JA - oba zacepljena jajovoda
    IVF - maj - Gonal - CITO - beta 2,36
    Sada smo u novom postupku danas drugi dan Letrilana aBd u srijedu prvi UZV...
    Jedno pitanjce, u prvom pokusaju dr. Poljak prezadovoljan 13 folikula, nakon punkcije 6 OOCITA, 3 JS, 2 trodnevna vracena sta se dogodilo?
    Svima od srca zelim sretan juliiiii
    Jesi pitala dr. šta je bilo sa js? Meni bi uvijek rekao šta je sa ovima koje nisu za oplodnju, tipa prezrele i nezrele, samo kod mene nikad nije bilo tako velika razlika u odnosu na broj folikula. Pitaj ga na slijedećem uzv-u.

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj sara10 prvotno napisa Vidi poruku
    Bubekice, ali iskustva su takva da sa blastocistama ne uspije uvijek jel tako! A s druge strane uspijeva i sa dvodnevnim i trodnevnim embrijima. Znači da je neki dvodnevni ili trodnevni također dobar embrij. Pa ne vidim svrhu zašto bi se samo blastociste vraćale, pa to se i ne radi, vraćaju se embriji 2, 3 i 5 dan.
    Izvješće o mpo postupcima za 2012. godinu-Australija i Novi Zeland:
    http://issuu.com/unsw_p3design/docs/...05792/10107664

"Overall, the rates of clinical pregnancy and live delivery were higher in blastocyst transfer
    cycles than in cleavage stage embryo transfer cycles regardless of a woman’s age (Table
    12). The live delivery rate for blastocyst transfer cycles was 11.1 percentage points higher
    than for cleavage stage embryo transfer cycles."

Analizirano je ukupno 14 348 transfera dvodnevnih i todnevnih embrija i 16 708 transfera blastocista u svim dobnim skupinama žena.

Transferi blastocista davali su 11,1% veću šansu za živrođeno dijete od transfera dvo i trodnevnih embrija.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

u Zagrebu (okolica) su dvije poliklinike - betaplus i Škvorc potpisale ugovore s HZZO-om do konca godine.

Obzirom da još uvijek ne možete obavljati IVF u KBC-u Split, možda je ovo opcija da IVF postupke obavite u privatnom okruženju u ZG. Telefon u ruke i zovite
    polikliniku Škvorc
    polikliniku Betaplus

i informirajte se o postupcima.

A o tome da je sramota što već evo 9 mjeseci odjel humane reprodukcije KBC-a Split ne obavlja MPO postupke osim inseminacija - neću puno ni govoriti - SRAMOTA!

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Da i tu javim da ja naša Sara10 jutros rodila predivnog dječaka.

tal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Bok curke , dali neka od vas zna kad počinju primati na ivf u kbc st ?

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Pozdrav, evo da se nadovezem ... kbc split pocima sa postupcim u 9 misec

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

HZZO ugovorio IVF/ICSI postupke s dvije privatne poliklinike

Udruga Roda od HZZO-a je primila informaciju o novougovorenim IVF/ICSI postupcima u privatnim poliklinikama koji se radi smanjenja lista čekanja u bolnicama trebaju provesti do 31. 12. 2015.:

Poliklinika Škvorc u Samoboru je ugovorila:
    a) 100 postupaka IVF/ICSI u prirodnom ciklusu
    b) 150 postupaka IVF/ICSI u blago stimuliranom ciklusu
    c) 200 postupaka IVF/ICSI u stimuliranom ciklusu

Poliklinika Betaplus u Zagrebu je ugovorila:
    a) 10 postupaka IVF/ICSI u prirodnom ciklusu
    b) 30 postupaka IVF/ICSI u blago stimuliranom ciklusu
    c) 10 postupaka IVF/ICSI u stimuliranom ciklusu

Natječajem za sklapanje ugovora o provođenju dijagnostičkih/terapijskih postupaka radi smanjenja Nacionalne liste čekanja od 03. lipnja 2015. godine bilo je predviđeno 900 IVF postupaka, a dodijeljeno je ukupno 500 postupaka.

Link na Odluku o izboru najpovoljnijih ponuditelja:
    http://docdro.id/nYfvz8C

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj medolina prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav, evo da se nadovezem ... kbc split pocima sa postupcim u 9 misec
    medolina - dobro nam došla, vidim da je ovo tvoj prvi post i to odmah da će KBC Split otvoriti svoja vrata ponovo u rujnu 2015 nakon što su prestali raditi u studenom 2014. godine.
    Nadam se da je ovo provjerena informacija a ne jedna od onih vijesti koji su i djelatnici KBC Split s humane davali svojim pacijentima, pa je tako bilo govora o siječnju 2015, pa poslije ožujak, pa svibanj 2015. itd.
    Stvarno se nadam da će pacijenti koji gravitiraju prema Splitu moći opet ići na postupke u KBC-u Split.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Pozdrav, hvala na dobrodoslici

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Konkretno,meni je receno da sam medu prvima u postupku u 09 misecu...sve ostalo vam javim, pozdrav

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •