Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2559

Tema: Prvašići 2015/2016

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nama rekli isto kao Lili.
    Problem vjeronauka smo rjesili na najpovoljniji moguci nacin- te sate ce provoditi u susjednom razredu. ima izbor slusati nastavu sa njima ili crtati i citati.

malo me sokirao raspored sati- gotovo svaki dan 5 sati jedan dan cak 6.
    ali ima puno dodatnih/dopunskih/slobodnih aktivnosti i sport. Nisam se bas najbolje snasla u tom rasporedu jer mi uciteljica nije uspjela objasniti ( ili ja nisam uspjela shvatiti) kako funkcioniraju ti dopunski/ dodatni sati. Par puta mi je ponovila da ako nema potrebe za dodatnom - nemora biti prisutna. a ja ponovo pitam - onda neznam kada da sutra dodjem po nju. a ona meni- uhodati cemo se. Nakon par pitanja vise nisam htjela daviti jer sam od svih roditelja ja jedina imala pitanja za postaviti. Vecina klinaca su u boravku pa roditeljima nis ni neznaci to sto mene muci.

Kakva je satnica vasih prvasa?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj anatom prvotno napisa Vidi poruku
    nama rekli isto kao Lili.
    Problem vjeronauka smo rjesili na najpovoljniji moguci nacin- te sate ce provoditi u susjednom razredu. ima izbor slusati nastavu sa njima ili crtati i citati.

malo me sokirao raspored sati- gotovo svaki dan 5 sati jedan dan cak 6.
    ali ima puno dodatnih/dopunskih/slobodnih aktivnosti i sport. Nisam se bas najbolje snasla u tom rasporedu jer mi uciteljica nije uspjela objasniti ( ili ja nisam uspjela shvatiti) kako funkcioniraju ti dopunski/ dodatni sati. Par puta mi je ponovila da ako nema potrebe za dodatnom - nemora biti prisutna. a ja ponovo pitam - onda neznam kada da sutra dodjem po nju. a ona meni- uhodati cemo se. Nakon par pitanja vise nisam htjela daviti jer sam od svih roditelja ja jedina imala pitanja za postaviti. Vecina klinaca su u boravku pa roditeljima nis ni neznaci to sto mene muci.

Kakva je satnica vasih prvasa?
    Evo zdravoseljački:

DODATNA nastava - za napredne učenike (recimo matematika)

DOPUNSKA nastava - za učenike koji kasne s gradivom ili su nešto propustili (moji su znali ići na dopunsku ako su dulje bili bolesni, pa izgubili korak s gradivom, ali inače to je za učenike kojima lošije ide).

U prva dva mjeseca ti sati će obično biti slobodni, jer učiteljica pojma nema hoće li imati djecu za tu vrstu nastave. U našem rasporedu (blažena učiteljica R. koja je bila vrhunski organizirana) ti sati su bili označeni drugim bojama i na prvom roditeljskom je dala objašnjenje što to znači.

Dalje - ovo će vam svakako reći: u prvom razredu oni se nisu dužni obazirati na zvono. Djeci pažnja još ne traje pol sata - 45 minuta, pa učiteljica organizira nastavu onako kako joj se pokaže najpraktičnije za taj razred. Ako vidi da su umorni nakon 20 minuta pisanja, dat će im kratki odmor da se prošetaju do wc-a, izvest će ih van na dvorište, pustiti da se malo proluftaju i slično. Bar je tako bilo kod nas. To je trajalo do kraja prvog polugodišta, a onda u drugom je već polako krenulo - u razredu mog sina bio je mali napredni matematičar koji je već u prvom razredu rješavao zadatke za četvrti. Njemu je na redovnoj matematici bilo dosadno, pa mu je učiteljica pripremala listiće sa zadacima koji mu nisu bili dosadni. Na dodatnoj nastavi matematike (tko je želio) radili su plakate o geometrijskim tijelima i slično.

Moja su djeca bila u boravku, pa nije bilo oštrih granica.

anatom, sve što trebaš pitati stane u jednu rečenicu: "U KOLIKO SATI se moram nacrtati po dijete?"

Smireno čekaj prvi roditeljski. Sretno!
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 10.09.2015. at 08:48

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •