Stranica 286 od 581 PrviPrvi ... 186236276284285286287288296336386 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 14,251 do 14,300 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

E vidiš,vidiš...strategija je to. Prvo te navuče i ugoji a onda najenput cap!
    I nađeš se na jabuci ni kriva ni dužna.

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Vec par dana kao da cujem neko kvrckanje u trbuhu. Kao da se lomi hrskavica. Vec sam mislila da umisljam i nisam nikom nista rekla da ne misle da sam skroz poludila. Ali evo malo surfam i vidim da nisam jedina koja je to osjetila pri kraju trudnoce. Nisam nasla nijedan siguran razlog tom pucketanju ali bar sam sigurna da nije nista strasno.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne znam sto je, odnosno mozda sam i znala, ali sam zaboravila... Uglavnom, dogadjalo se non stop zadnjih mozda mjesec dana prve trudnoce. Cak je i muz cuo par puta.

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Širenje kostiju? Preskakanje ligamenata?

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Za dva tjedna sam na pregledu pa cu pitat dr ako se sjetim.

micamaca30 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Jutro curke mi smo danas punih 37 tt
    Idemo danas na pregled i ctg ...
    Nocas nisam oka sklopila nesto me boli trbuh al lagano

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Sretno micamaca30 I mi u bolnicu. Bris na bhsb, uzv, ctg i ostajemo do poroda. Treba ovo danas preživjeti

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Micamaca30 i Muma sretno! Meni ce sutra biti gotovi nalazi bhsb. Danas smo napunili 35tt. Jos malo pa finale. Jedva cekam upoznat mog maleckog.

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

cure, sretno!!! joj, postaje napeto hihihi

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ja sam si jučer zaboravila dati heparin injekciju. to mi se desilo već drugi puta u mjesec dana...grrrrr....jel se kome to kad dogodilo?? pitanje naravno za curke koje isto primaju heparin

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

kudri,ja sam propustila dan kad sam završila u bolnici...neče ti ništa biti od jednog dana,ne brini.
    Složi si alarm..i ja bi garant zabila da mi ne zvoni svako malo za sve.

Muma,nek ti fino zbaviš sve radove danas i onda laganini u krevetac na još bar deset dana

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Kudri mislim da nece nista bit zbog preskocene injekcije. Kao sto kaze Zuzy postavi si alarm. I meni zvoni svaki dan inace bih zaboravila.

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Muma i maca, sretno! Neka vas čim dulje 2 u 1!

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj Ribica 1 prvotno napisa Vidi poruku
    Vec par dana kao da cujem neko kvrckanje u trbuhu. Kao da se lomi hrskavica. Vec sam mislila da umisljam i nisam nikom nista rekla da ne misle da sam skroz poludila. Ali evo malo surfam i vidim da nisam jedina koja je to osjetila pri kraju trudnoce. Nisam nasla nijedan siguran razlog tom pucketanju ali bar sam sigurna da nije nista strasno.
    2mj nakon poroda ja i dalje kvrckam...
    Uvijek se salim da sam ko baba koju treba podmazat
    Posljednje uređivanje od ivana.sky : 21.09.2015. at 13:48

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Cure moje, ja sam vise apsolutno luda. Nek mi netko kaze da beba ne moze biti mrsavija?! Prije tjedan dana 2100g a danas 1860g. Prije je busa bila vise od 270 mm a danas nesto preko 250mm. Vise ne mogu to probavljati.

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Muma mozda su pogrijesili u mjerenju. Jesi li kod istog dr radila uzv? Sto oni kazu na to?

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Dvoje je mjerilo. Ne znam. Vidjet cu na viziti u 17h. Mislim da se moraju oni dogovoriti.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Muma, joj, bas mi je zao sto to prolazis
    Znam da ti nije lako i da lako nama odavde pricati, ali znas da ta mjerenja nisu bas tocna
    Evo, moju najstariju su tjedan dana prije poroda procijenili na 3000g
    A na dan poroda je imala 2600g
    Ono, u tjedan dana se po tome smanjila za 400g
    Drzim ti fige da sve ovo izdrzis i da nam uskoro javis da ti i tvoja ljepotica najljepseg imena veselo idete doma
    Pusa

micamaca30 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Muma sretno
    Mi smo doma, ctg je savrsen ja zatvorena, kontrola za tjedan dana

LadyB avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Muma ne zelim dizati nikakvu paniku i ne zelim te dodatno uzrujati, ali s obzirom da sam zbog svoje terapije sva u tome ne mogu da ti ne napisem- jel itko spominjao sumnju na trombofiliju u ikojem tjednu..jer oko 30.tj se dogada najcesca komplikacija uzrokovana tom dijagnozom a to je da beba pocinje premalo dobivati na tezini ili stagnirati, sitnijeg je rasta i sl..
    Vjerujem da si u dobrim rukama, ali evo informacije radi ne skodi spomenuti..

Saljem puno pozitivnih misli

LadyB avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj kudri prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam si jučer zaboravila dati heparin injekciju. to mi se desilo već drugi puta u mjesec dana...grrrrr....jel se kome to kad dogodilo?? pitanje naravno za curke koje isto primaju heparin
    Draga ja sam ti inace sva smotana i zato sam si skinula neku app na mob koja me panicno podsjeca na inekciju..za sada pali

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Citiraj ivana.sky prvotno napisa Vidi poruku
    2mj nakon poroda ja i dalje kvrckam...
    Uvijek se salim da sam ko baba koju treba podmazat
    Ivana kako si ti?
    Ajme pa sto to brljavljenje tako dugo traje ?

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

LadyB nije to nitko spominjao. Rekao je doktor da ćemo raditi ctg 4x dnevno. A sutra će šefica raditi uzv da čujemo i mjere treće osobe. Ovisno o razvoju situacije, vidjet ćemo do kad će beba biti unutra. Ovo mi je zadnja trudnoća, ne mogu ja to više.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ah sefica
    Sretno draga

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Stoji i to kaj Lady veli...al ja se uzdam u krive uzv procjene.
    Sve ostalo je super i zbilja čudno da beba ne da zaostaje za rastom nego ide unazad,ma je.
    Joj Mumič tak mi žal da se mučiš s tim čim nebi trebala...nikak do opuštanja i uživanja u trudnoči.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za sutra i da šefica bolje vidi.

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Uf Muma, tako sam se nadala nekim lijepim vijestima za tebe.
    Nisam još nikad čula da beba mršavi. Da ne napreduje ili ne dobiva na težini to da, ali da mršavi...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Muma, bas mi je zao da su toliko neorganizirani i neuskladjeni oko mjera. Je sve to skupa samo po sebi li-la, ali grozno je kad toliko pogrijese. Nisam nikad cula da se beba smanjuje, vjerojatno su samo pogresno izmjerili.

LadyB avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Muma, kazu da uvz varira i do 20%..

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Muma, javi se kad stignes

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Muma bas te hoce ...koje su to mjere kad se beba smanjuje?

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Nista pametno za reci. Eto njima je to "misterij". A meni jos samo misteriji fale u zivotu. A mala je danas na turbo pogonu. Ali da nisam sposobna roditi dijete barem kakve-takve pristojne kilaze...mah. Ljuta sam danas, jadna...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Joj draga
    Kakvi su planovi za dalje?

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ciljaju na porod s 37tt, ali sve ovisi o daljnjim rezultatima uzv-a i ctg-a.

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Muma šaljem zagrljaj i ovo mi je stvarno cudno kao i curama , ali kad vidis koliko krivih procjena ima, nemoj se izjedat i onako nista ne možeš, ne možeš utjecat na nista.
    Posljednje uređivanje od dominikslatki : 21.09.2015. at 21:23

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

nivesa trbuscic je 250mm, sto bi bilo za 30tt. ostalo je relativno ok.

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Muma da te utješim, na 39+6 su mi na uvz procijenili D da je teška 2680 g i po svim mjerama je bila između 32 i 34 tt i manjak plodne vode...
    Plakala sam ko kišna godina jer cijela trudnoća je išla školski ( osim hematoma na početku), u nekim trenucima im se činila i velika beba .. strpali me u bolnici na inducirani porod.
    Sutra ujutro u 7:40 sam rodila savršeno zdravu prosječnu bebu 50cm /3380 g, apgar 10/10 . prirodno bez epiduralne, bez dripa, popila sam samo par kapi onoga ulja i porod je krenuo ko vurica na 40+0..
    Nisam mogla vjerovat da je moguć toliki promašaj u procijeni, to je 1/5 mase djeteta i zaostatak u ukupnom razvoju od 8 tt..
    Pogubila sam tonu živaca u tih nekih 20 sati od diagnoze do poroda.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Muma, ja sam u prvoj trudnoći imala krvarenje u ranoj trudnoći, bila cijelu trudnoću na strogom mirovanju , od toga 4 mjeseca u Petrovoj, i dva tjedna prije poroda su "izmjerili" da se bedrena kost smanjila... Njihov zaključak je bio da se najvjerojatnije radi o nekoj genetskoj malformaciji... i dan kad su mi prestali davat terapiju za održanje trudnoće rodila sam savršeno zdravog dječaka, koji danas ima 14 godina i dvije sasvim normalne bedrene kosti... Ultrazvuk griješi, još dodaj k tome ljudski faktor...

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Muma, već ti ih je više navelo, to su sve procjene i nerijetko omaše i to poprilično...kad bi samo bili malo odmjereniji u davanju izjava,ono pogledati ćemo opet,moguće je da smo pogriješili itd...

ja sam sinoć po prvi put u životu imala grč u listu,toliko jak da sam skočila iz kreveta i istezala nogu da prodje uz jaukanje,još i sada osjetim zatezanje u mišiću kada ispružim nogu,strava...inače mi se često događaju grčevi u stopalima,ono kad se nožni prsti smiješno iskobeče ali to je uvijek uslijed hladnoće (kad plivam u hladnijem moru isl..)
    noćas se nisam pokrila,zapuhala je bura a spavam pored otvorenog prozora...ima bit opet hladnoća..ne ponovilo se,brrr....
    jedem sve što bi trebalo pa ne ponovilo se...čini mi se da ste prije par stranica pisali o nekim učinkovitim i neučinkovitim dodatcima/tabletama isl?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nema veze s hladnocom i pokrivanjem. Povecaj kolicinu magnezija.

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Muma

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Joj, meni se to jako često događalo, gin ubacio magnezij u mnogobrojnu terapiju i puno je bolje.
    Hoću reći, više se nije ponovilo. :D
    A može biti i najobičniji grč u nozi, bože moj, događa se.
    Ali je užasno neugodno, znam.
    Mene kad uhvati ne pušta 5minuta, nego me u valovima hvataju grčevi, ja se redovito rasplačem.

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Muma, sve je već rečeno, drži se!

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Novi dan, nova nada. Pod pojačanim smo nadzorom. Ctg 4xdnevno, uzv svaki drugi dan radi protoka i plodne vode. Kažu da se neki problemi s posteljicom ili protocima mogu evidentirati i 2 dana nakon što beba počne već zaostajati, pa ih je strah intrauterine smrti.
    Hvala svima na podršci!

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Muma drzi se. Je li sefica radila uzv?

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Muma drži se, jos samo malo..

Mene danas probada gore kod klitorisa kao da me gaćice žuljaju - jel nekom to poznato? I da tesko mi je zadnja dva dana, kao da ce mi sve poispadati

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

joj mumić, šaljem ti najtopliji zagrljaj i pozitivne vibrice djevojčici da se još malo zdeblja i ostane uz tebe pa onda bez pretjeranih intervencija izađe
    a baš su ti mogli to sve i malo bolje saopćiti, stvarno. bit će sve ok, drži se

jesam ja neki dan napisala da sam popila sav mg i nisam odmah kupila novi jer su mi prestale bh kontrakcije.
    međutim zadnja dva dana navečer iza 22:30, kao po rasporedu, grčevi u nogama. u biti kao neki nemir, ali pretpostavljam da je to.
    moram danas u ljekarnu.

kontrola mi je u četvrtak. baš sam nekako ustreptala

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Meni se bh javljaju sve više kroz cijeli dan. Više nema pravila jel ležim,jel stojim,sjedim...jedino se zadnjih dana više ne ispružim na leđa,radije si sjednem dok mi bok utrne več.
    Dok sam u pokretu trbuh mi je skoro stalno tvrd tak da više ni neznam jesu to bh ili ne...i od kad ne pijem normabele,vratili su mi se sexi snovi i preksinoč sam fino svršila u snu i mam sam si ujutro popila jednoga. Ježim se od toga.
    Pregled mi je za 8 dana..do tad bum si spila normiča po potrebi. A imam potrebu natrag ih skroz vratiti zbog tih bh..jer magnezij ne pomaže.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj dominikslatki prvotno napisa Vidi poruku
    Muma drži se, jos samo malo..

Mene danas probada gore kod klitorisa kao da me gaćice žuljaju - jel nekom to poznato? I da tesko mi je zadnja dva dana, kao da ce mi sve poispadati
    Vjerojatno te beba dolje pritišče pa odtud taj osječaj...a ovo probadanje kod klit.,pa mislim da su sva ta probadanja ispod struka normalna,kak god na čudnim mjestima bila.

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

joj muma draga, baš je bezveze što to sve moraš prolaziti, ali vjerujem da će sve biti dobro!! vjeruj i ti!!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Muma sve će bit dobro, mora. Drži se a za doktore nemam riječi, sve se može reći i na druge načine. A nekad rade paniku i uznemire mamu za bezveze.
    Koji si tjedan?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •