Curke evo bio dr.kod mene sutra idem na carski rez ...
Danas jos moram obavit uvz i ekg i sutra se mazimo
Curke evo bio dr.kod mene sutra idem na carski rez ...
Danas jos moram obavit uvz i ekg i sutra se mazimo
Koju anesteziju izabrati dal spavati ili biti budna
uvijek bi izabrala biti budna
dva puta sam bila na carskom i oba sam bila budna
sretno sutra!
micamaca, sretno sutra! nadam se da si malo mirnija nakon razgovora s doktorom.
za anesteziju ti ne znam savjetovati, iako nekako vise naginjem opcoj. bolje ce reci cure koje su to prosle.
lidac da nije sluzni cep?
Sent from my A0001 using Tapatalk
melange-sve si mislim da moguce da i je...ali opet nisam 100% sigurna...
kazu da zna biti jako velik (ko orah) eh sada ovo nije bilo tako veliko ali sluzavo i smede boje...bas je dosta ostalo kada sam se brisala papirom...
sada vise nista nema...
micamaca-zelim ti svu srecu sveta sutra...
Hvala cure !!Naravno da sam mirnija a i uzbudena jakoooo jer jedva cekam upoznat svog pospanka
Predlozena mi je anestezija u kicmu kao dok ne izvade bebu a onda bi me uspavali ...e sad mene je strah toga i znam da cu se rasplakat kad ga vidim jer sam uzas emotivna
joj meni sad suze krenu dok ti samo pričaš o tome, ali od jutros sam oplakala već dva puta pa zanemari
vjerojatno će te doći pregledati anesteziolog pa ga još pitaj sve što te zanima, oko same procedure i oporavka.
lidać, ne mora ti sluzni čep odjednom ispasti. curama zna i po nekoliko dana.
nego, pitanjce. citrofit kapi. nedavno sam baš na rodi na nekoj temi pročitala za verziju citrofita koja je manje gorka
i nikako sad ne mogu naći kako se točno zove. zna li netko ili je uzimao?
Evo obavila i uvz decko je tezak oko 3400 g.
Nevjerojatne su te bolnicke mjere a prije tj dana je imao 3500 tako da me bas zanima koliko su fulali :-p
No ne brinem se uopce momak je dosta velik
micamaca,to je to
Nego,ako u startu krečete sa spinalnom,zašto bi te poslije uspavali..taj dio ne kužim. Zar nije ili-ili?
I da,to moraš sama procijeniti kako češ,i odlučiti nakon razgovora sa ansteziologom.
I pa šta ako se rasplačeš,imaš zakaj! Ja ti želim svu sreću,još malo i stiže buhtlica!![]()
Ma samo placito su suze radosnice!
Sretno sutra i brz oporavak poslije!![]()
A ja dala uzorak za urinokulturu...nalaz bude kroz četri dana kod moje gin. Uf...ako imam neku bakteriju,nekak mi se čini dugi taj period do samog utvrđivanja
A jučer me bolio lijevi bubreg,pišam i dalje često a slabo,plus kaj mi urin smrdi. Ne lajkam..
Zuzy meni je isto tako bilo u trudnoći bolio ma lijevi bubreg i mokrila sam jako često a sve iz razloga jer se beba cijela smjestila na lijevi bubreg, radila sam urinokulturu i naravno da je bilo bakterija jer je mokrenje bilo ote
Pobigloi....uglavnom popila sam kutijicu antibiotika i kad sam rodila bol je nestala!tako da možda i tvoja beba leži na tvom bubregu!
Na zadnjem uzv-u bila glavica lijevo a nogice skroz dolje prekrižene..ali mjenja se on često...neznam.
Misliš da bi se bakterije mogle složiti zbog otežanog mokrenja? Jer več neko vrijeme primjetim promjenu na tom planu...mislila sam prvo da se on tako namjestio..al onda je počelo to boluckanje,evo i sad me boli dole lijevo.
A dobro,kolko god mi mrsko bilo,popije se antibiotik.
Micamaca sretno sutra. I ja jedva cekam upoznati mog malenog. Danas smo bili na pregledu i teski smo 3080. Jos tri tjedna do poroda. Nisam nista otvorena. Maloprije na wc papiru skuzim vecu kolicinu zuckaste sluzi. Nesto slicno kao plodna sluz. Ne znam je li to cep poceo otpadati jer to do sada nisam vidjala.
Evo mene...
zatvorena skroz i dalje...
ako ne rodim danas/sutra u srijedu moram u bolnicu a u petak bi mi napravili carski...
koliko sam htjela imati "dogovoren"porod sada me bas uhvatio strah...dugo dana cu morati biti u bolnici i to me najvise plasi jer ostavljam dvije curke doma...
znam da ce njima biti ok ali opet...
Meni isto nije ovaj dio jasan gdje bi te uspavali na pol? Meni je bilo rečeno odabir ili opća ili spinalna. Nitko nije spominjao pola/pola. Sretno kako god da odabereš!
lidać ne kužim baš, pustit će te još danas/sutra ako krene samo ako ne ideš na carski u petak ili ako krene danas/sutra opet je CR.
Danas sam baš plavuša. Niš ne kužim.
žužy, nekad zna doći do upale baš zbog otežanog pražnjenja mjehura ili zastoja negdje po putu. Nadam se da će ti ipak nalaz doći sterilan.
Žužy, prije dva tjedna sam isto zbog bolova u lijevom bubregu radila kks i urin, koji je pokazao dosta povišene leukocite. Morala sam nakon toga napraviti urinokulturu. Obzirom da sam bila u 37.tjednu baš sam bila zbedirana i bila sam sigurna da će nešto pokazati. Obzirom na tjedne trudnoće, normalno mi je da često piškim ( osim noću svega 1-2 put ), ali mi je tada mokrača imala dosta intenzivan miris i nešto tamniju boju, a nalaz bio sterilannadam se da će tako i tebi. Bubreg prestao boliti sam od sebe nakon par dana. Samo se sad stalno tjeram da što više tekučine pijem preko dana da se to čisti, a navečer smanjim jer me zna mučiti želudac, pogotovo od vode.
micamaca sretno sutra!!!
MallaPlava,točno to...sad se nalijevam još više vodom,mada sam i do sad uvijek imala čašu kraj sebe. Isto ne pijem puno kasno jer mi bude teško u trbuhu od tekučine,i zasiti me dosta pa noću rijetko idem na wc, a budim se svako jutro 15 do 6 zbog utrića i taj prvi urin mi bude baš tamni,skoro pa smeđi i mutni. I primjetim več duže da mi i kroz dan bude jaki i tamniji,unatoč stalno pijenju vode...inače bi trebal biti skoro prozirni.
Ma ja si nekak mislim da baš to što noću ne piškim da se to sve nekak skupi i onda naravno, ujutro bude najgore. Tu noć prije nego sam nosila uzorak za uk sam valjda od brige loše spavala i išla piškiti tri puta. Onda sam se bojala da neću moći ujutro pa sam nakon svakog odlaska na wc popila vode.. ujutro urin bio svijetlo žut i bez mirisa, a najbitnije, sterilan![]()
utriće sam koristila do 21.-22. tjedna i na kraju sam ih počela pit jer sam imala osječaj da stalno dolje nekaj nije kak treba i bojala sam se da si još zbog njih ne navučem neku infekciju, a obzirom da sam bila doma, mogla sam nakon svake runde odspavat.
Evo me danas sa pregleda.
24 + 1 tt, prema UZV tjedan više.
Mali Ante je velik oko 30 cm i težak 800 grama. Sve je u najboljem redu.
Sljedeci pregled za mjesec dana kada doktorica očekuje da će uduplat kilažu.
Evo i jedne sličice. Nogicama je pokrio pola lica.
Sent from my iPhone using Tapatalk
eryngium -ako ne rodim danas tj.nocas ili sutra...tocnije ako me ne uhvate trudovi onda se moram u srijedu ujutro pojaviti u bolnici i tamo ostajem...a onda bi radili u petak carski...
jesi sada skuzila?...![]()
Sorry, i dalje sam plava...
Ono što ne kužim je ako te uhvate trudovi i krene porod da li će biti vaginalni ili je CR u svakom slučaju?
Curke moje samo da vas pozdravim prije vizite i pozelim srecu svima kojima se blizi finis
Ja sam spremna osjecam i strah i nervozu i veliko uzbudenje...osjecam da cu se rasplakat..E da odlucila sam da cu spavat dok ce raditi carski nekako me strah da budem budna ..
Pusa svima najbolje ste![]()
Sretno, micamaca!
Mene carskog strah k'o samog vraga. Ne same operacije, nego cinjenice da me ili moraju uspavati (tesko; ne vole to ovdje, osim ako nije medicinski indicirano, plus sto puna anestezija jos vise ometa uspostavu dojenja od lokalne) ili da lezim tamo budna, a nepokretna. Mislim, nije da mi netko prijeti carskim ili da ga uopce spominje, ali uvijek postoji mogucnost... pogotovo ako se beba ne okrene.
micamaca-SRETNOOOOOOO....Obavezno nam se javi...
eryngium -ako trudovi krenu sami do petka onda cu imati prirodni porod...
ako ne krenu napravit ce carski...
Micamaca, srteno do neba ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~!!!!!
Lidać, hvala na pojašnjenju.
Micamaca sretno!
Znači za dojenje je spinalna bolja od opće. Onda ćem birat spinalnu ako mi uopće budu dali da biram.
Curke moze malo bolje objasnjenje u vezi spinalne?...
koliko sam razumjela pucaju inekciju u kicmu a onda utrne sve a ja sam budna dok oni to rade?
Kada sam imala hitan carski imala sam potpunu anesteziju pa neznam...
Iskreno ako je spinalna tako kako mislim...malo je se bojim...bojim se biti budna dok oni "ceprkaju"po meni...poznavajuci sebe bila bi u totalnoj panici ...ili daju bar nesto za smirenje/opustanje...
I dal je nakon carskog uvijek obavezan kateter?...nakon mog hitnog sam ga imala tri dana ali sam dobivala i transfuziju...
Pa sada neznam dal je i kod "normalnog"carskog to obavezno?
icsi, bas se sakrio. ali vidim nosic i usta
micamaca, sretno, mislimo na tebe!
ja sam bila budna dok su mi radili serklaz, jedino sam nesto za smirenje dobila. nije mi bilo bas ugodno ni osjetiti zahvat, ali ni slusati razgovor "zategni, prihvati, isperi, pazi".
S carskim nemam iskustva (još) al s anestezijama imam. Oba puta nakon opće sam se jako teško probudila i obavezno sam povraćala. Prvi put nisam mogla ništa jesti ni naredna tri dana jer mi je 'koktel' bio loše smiksan.
A za lokalnu gledam da ako sam mogla bez problema biti mirna i budna dok su mi čačkali po mozgu (a bolilo je pošteno) onda valjda mogu izdurat i CR svjesna svega. Nije me smetao razgovor oko mene jer su razgovarali i sa mnom. Dobila sam nešto za smirenje/opuštanje na stolu prije nego su krenuli s poslom.
Plus, voljela bih vidjeti i čuti bebača čim ga izvade što s općom nije opcija.
Ali nismo svi isti i svatko zna što je njemu najbolje.
Kateter je obavezan za CR jer kod spinalne anestezije nemaš kontrolu mokrenja pa zato, ali ne tri dana nego obično bude taj dan do navečer. Kod hitnog CR je drugačije zavisno od okolnosti pod kojima se izvodi.
Ajme Icsi, mali Ante je super beba! 800 g sa 24 tt,svaka čast. To je naprednije i više nego za tjedan. Neka samo raste!
Kaj se anestezije/carskog tiče...nebi rado,osim ako moram. A da moram,baš razmišljam kaj bi. Toliko dugo čekamo tog našeg malog plesača kojeg nosim ispod srca da jedva čekam čuti ga i vidjeti ga,odmah po rođenju! Zato se nadam vaginalnom porodu. A carski...kod spinalne ga vidiš i čuješ odmah (ne brine me razgovor i činjenica da sve čujem) i jako je bitno ležati na leđima neko vrijeme nakon poroda. Zbog kičme. Što meni nije izvedivo,zbog trtice. Jedva izduram desetak min da odmorim utrnute bokove,i to sa skvrčenim nogama,neznam kak bi išlo da sam ispružena satima.
A pod opčom..vidla bi ga tek ohoho nakon poroda. Tu nema onog prvog maženja i svega i to bi mi falelo.
Al velim,najradije nebi nikakav carski...dok se sjetim kolko me dugo bolelo nakon laparoskopije (a 'samo' sam tri reza imala) i kak mi teško bilo ležati na boku a na leđima nikak...nemrem si zamislit kak to negdje izgleda nakon carskog plus briga oko bebe. Carice,moj naklon
Anesteziju dobro podnosim,malo me panika isto lovi da se ne probudim usred zahvata a ne mogu se pomaknuti...kaj mi se i dogodilo usred lpsc. Probudila sam se između prvog zahvata i drugog (između lpsc i histero),ali na minutu. Osjetila kako mi dižu noge na nogare,do tad sam bila ispružena..čula da nešto pričaju i natrag zaspala. To mi je zbilja nočna mora.
Cure da vam javim u pola 3 rodio se Dario tezak 3500 gr.
Sve je proslo uredu ja sam spavala prilikom zahvata i nisam pogrijesila u izboru....ipak nebi ja mogla bit budna strah me jako.
Dario je buckana beba i cikili smo vec
O detaljima s poroda cu napisat kad se malo oporavim
Bravo micamaca! Čestitam!!!
Sent from my GT-I8190 using Tapatalk 2
Cestitam, micamaca!
dobro nam dosao dario!
i neka se mamica brzo oporavi
Kije lijepe vijesti Micamacauzivajte, puno se mazite i odmorite
![]()
Micamaca, čestitam ti od srca. Sad se mazite, i papajte i guštajte jedno uz drugo. Tebi draga želim brz oporavak.