Billie,
Tnx.
Kakvu si stimulaciju dobila? Kako je prošao postupak?
Billie,
Tnx.
Kakvu si stimulaciju dobila? Kako je prošao postupak?
Da vrlo zanimljivo da tako malo ugovorenih postupaka prek hzzo-a nisu ispucali a forumasica maca 2 ostala zakinuta nedavno kod Skvorca za postupak.
Posljednje uređivanje od sara79 : 30.11.2015. at 08:05 Razlog: tipfeler
BillieJean, lijepo za citati da ste dobili 'normalnim' putem postupak u betaplus koji placa hzzo. Sviđa mi se ta informacija! Sretno!!
Pozdrav,
Evo i moje, odnosno nase iskustvo iz Bete.
Prvi razgovor i pregled je prosao sasvim u jednom ugodnom razgovoru i dogovoru i rekla bi vrlo ohrabrujuce za nas jer imamo los sgram.
Moj suprug 40 god. progresivno pokretnih 4,95. Ja 36 god. visok fsh i lh a nizak amh sa 7-8 antralnih folikula.
Dogovor sa dr. Dmitrovic da bude puna stimulacija sa Elonvom i ubaciti kasnije Menopur i Cetrotide.
Sve je krenulo ok. Imala 7 folikula, dobili 6 jajnih stanica i oplodjenih 5. (Elonva pa cetiri dana sam primala Menopur pa 4 ampule dnevno...ukupno 16 ampula Menopura).
Vratili 1 blasticu a 4 zaledili (ako su bile blastice).
Nije uspjelo....beta 0. Idemo dalje jer imamo smrzlice.
Kad smo se dogovarali za fet odgodila je jer su dolazili praznici, bio je Uskrs. Pa dobro, fet je mogao netko drugi odraditi...al nije.
Kod iduceg dogovora zove nas embriolog da imamo 3 blastice na dva nosaca da koju da pripremi.
Nakon pol sata zove dr. Dmitrovic da imamo dvije a ne tri....pa tko je tu lud pitam se.
Obe blastice su bile vrlo fragmentirane da je se na kraju ispostavilo da nisu blastice vec morule.
Dobro...zavrsila su dva feta sa negativnim betama.
Ovaj put smo samo iz tog razloga u Beti jer ima ugovor sa Hzzo-om.
Znaci dr zna cijelu situaciju. Dogovor je bio da dodjem prije ciklusa po lijekove i dogovor.
Dolazim i sestra mi daje Elonvu i kaze mi da dodjem 6 dc al da ako bude subota moze i petak 5 dc da nema veze.
Znaci nisam se niti vidjela sa doktoricom niti me je pogledala ultrazvukom.
Da me je nazvala dva dana kasnije i rekla da se nepikam sa Elonvom jer da od postupka nista jer nalaz sgrama je i tak katastrofalan. Ja joj kazem da sam se vec jucer piknula Elonvom i da je sad gotovo. Na sto je doktorica rekla pa nema veze, mozemo prekinuti, nece se nista dogoditi. Ja sam rekla da ne dolazi u obzir da izvoli odraditi postupak do kraja koliko god nalaz sgrama bio los i da mi ne pada na pamet sada odustati. Na sto je ona rekla dobro....dodjite 6 dc na ultrazvuk a muz nek vam ode urologu na Rebro. A mi vec bili prije na Rebro. Al dobro nek ode da cujemo opet istu pricu.
Kad sam dosla kod doktorice na prvi ultrazvuk pitala sam ju odmah da kakav je ovo cirkus sada i da sto izvodi sa urologom kad vrlo dobro zna sve. Kaze pa htjela sam "jos jednom cuti misljenje".
Taj dan mi daje orgalutran i da za dva dana opet dodjem. Dolazim i tada mi daje jos 2 orgalutrana i dva menopura i ovitrelle stopericu. Znaci ja sam u ovom postupku dobila Elonvu, 4 Orgalutrana i 2 Menopura. Ovdje se definitivno vidi da se stedi i eto od kud jos lijekova za polustimulirane postupke. A ja kad sam sama kupovala onda sam mogla jel po 4 menopura dnevno kupiti jel kad je iz mog dzepa. Htjela me je odpiliti za postupak samo tako. Pa kako netko sad odjedom tako malo lijekova treba???? Zaista cudno!!!!!!
Ma draga moja dr. Romana Dmitrovic pa kako vas nije sram. Kazete da je vasa klinika vrhunska na nivou europskog standarda...ma o kojem europskom standardu ovdje pricamo...pa vasa klinika nema mogucnost dozrijevanja nezrele jajne stanice a o strucnosti da ne govorim. Pa pitam se zasto ste otisli iz prijasnje klinike, pa vam doktori odlaze iz vlastite, pa vam sestre daju protokole. Pa zar niste vi ta koja odredjuje protokol i dozira lijekove pacijentima a da ne govorim da ni ultrazvuk neradite prije postupka. I to je europski standard. Ma blago nama svima s vama.
Ovo je zalosno i jadno koliko kod doticne ima prekinutih i neuspjelih postupaka pa toliko o stucnosti/nestrucnosti doktorice.
Nismo jos bili u postupku, upravo krecemo - tako smo dogovorili radi mojih čestih službenih putovanja i stresa na poslu u prethodnom periodu. Tako da su mi, eto, i po tom pitanju izasli ususret, odnosno nije bilo problema. Dogovoren je protokl isti kao u dobitnom IVF-u, Klomifen i 4-5 Menopura. Za 2 dana startamo. Dr B bio na konzultacijama i UZV, svidio nam se i on i cijelo osoblje i pristup, sto se napokon osjećam ko čovjek, za razliku od državnih bolnica. Komunikacija e-mailom, popodnevni termini pregleda, za sad sve 5.
Hvala, sara79Da, znam da je otisao u inozemstvo, prebacili su nas sad kod Dr D
Sanjka jako mi je zao da si dozivjela ovakvo iskustvo i bahatost dr.dmitrovic na svojoj kozi. Ovo ne da je zasluzilo biti na ovom forumu vec je clanak za novine. Hormoni nisu bonboni da se sam tak prekidaju kad se nekome sprdne. Al nazalost sve vise kritike ova klinika dobiva i dr.dmitrovic da slampavo vodi postupke. Isto tako je suludo bilo dati ti od strane osoblja Elonvu i samo tako pustiti bez uz. Pa to nerade ni neki obicni ginekolozi a ne doktor koji se bavi mpo postupcima i dr europskog standarda.
Ma bravo dr.dmitrovic i sva sreca da sam na vrijeme vidjela da nije dr kojoj cu ja ukazati svoje povjerenje.
Posljednje uređivanje od sara79 : 01.12.2015. at 08:39 Razlog: tipfeler
Sanjka- jako mi je žao zbog vašeg iskustva...strahota, nemam riječi....naprosto mi je prestrašno čuti da se takve stvari i dalje tamo događaju...
Drago mi je da si se odlučila registrirati i podjeliti iskustvo na forumu, jer upravo forume treba iskoristiti za borbu protiv ovakvih stvari, u prvom redu nemara i neprofesionalnosti liječnika.
Pitam se kada će u našoj državi takvi poput dotične odgovarat za svoje postupke i aljkavo obavljen posao, silne prekinute postupke, neadekvatne stimulacije? Pa nismo miševi pa da se na nama eksperimentira, možda bi mogli ovo ili ono, svatko od nas ima drugačiju dijagnozu i zahtjeva individualni i svakako puno ozbiljniji i promišljeniji pristup svakom postupku.
A što se tiče klinike europskog standarda, ta za mene mora imati vrhunskog, iskusnog i sposobnog doktora i vrhunskog biologa koji će biti također dostupan, i koji će odrađivati svoj dio posla bez uplitanja mpo dr.
Što se tiče interijera i izgleda klinike... interijer me ni najmanje ne zanima, ljubaznost osoblja mi je također manje bitna, nisam od onih koje teba držati za ruku, niti sam naročito osjetljiva. Znači od klinike europskog standarda zahtijevam visoku razinu profesionalnosti, savjesno i korektno odrađen posao te obrazloženje za svaku situaciju,svaki ishod, osobito nakon neuspjeha.
Ja ništa od toga u Betiplus nisam dobila. Eto, toliko od mene, o detaljima nema smisla jer ja sam s njima završila. Uglavnom od mene preporuku apsolutno nemaju!
pozdrav drage trudilice,
nakon citanja vasih iskustava, evo i mene da podijelim svoje dosadasnje korake..nakon pokusavanja 2 godine MM (40g, varijabilni spermiogram) i moja malenkost (37g, neprohodni jajovodi -utvrdjeno ove godine na HSG pregledu) krenuli s MPO kod dr. Skvorc...sva dosadasnja iskustva s tom poliklinikom su i vise no fenomenalna i iznimno pozitivna...danas sam u 7dc i u 18h sam bocnula 125j puregona i 0,5ml orgalutrana-sutra imam zakazanu folikulometriju pa sam malkice nervozna zbog ishoda..no mislim pozitivno i nadam se dobrim folikulicima...
da li je jos netko kod njih u ovoj fazi postupka??
Izidda, pozdrav! Ja sam evo zavrsila postupak kod njih, sutra vadim betu! Ja sam stvarno zadovoljna, ne mogu reci.. I poznam jednu djevojku koja ide tamo, i tako je nekako i ona, u subotu ima prvu folikulometriju! Samo hrabro i bit ce sve ok!!![]()
Dolje je link na parcijalni prikaz uspjesnosti mpo postupaka Poliklinike Skvorc. U tablici su prikazane sve zabilježene trudnoće, čak i one koje su se mogle dokazati samo nalazom Bhcg-a ( biti biokemijske), ali nije prikazan broj živorođene djece.
Sad je prosinac 2015. i poznat je broj djece rođene iz postupka u 2014.
Ova privatna poliklinika mpo postupke provodi novcem iz sustava javnog zdravstva, ugovara s HZZO-om već godinama velik broj postupaka, stoga bi bilo fer obavijesti pacijente razini uspjeha liječenja tj. o svim pokazateljima postupaka i o broju rođenih beba.
http://poliklinika-skvorc.hr/medicin...9810642716-7-4
draga id20,
puno hvala na rijecima potpore..i ja se nadam dobrom nalazu folikulometrije..molim te javi kako je proslo...zelim ti veliku, pozitivnu betu..
draga inesz,
hvala puno za info...sto se tice informacija o uspjesnosti oplodnje i statistickim pokazateljima, mogu reci da nas je dr. skvorc informirao o svemu..opcenitim statistikama u rh, njihovim rezultatima te mogucim ishodima vezanima za specificnu situaciju mene i MM..to je jedna od stvari koja me u danasnje vrijeme pozitivno iznenadila..nema laznih obecanja o uspjesnosti MPO...a posebice za nas postupak..
jedno pitanjce...kakva su vasa iskustva s stimulacijom..ja je dosta tesko podnosim te imam dosta neugodnih simptoma..neki savjet za olaksavanje, osim unosa povece kolicine tekucine??
Id20 sretno!
Izzida ja nisam imala nekih nuspojava pa ti nemam za dati neki savjet. Ja sam planirala ovaj mjesec na Ivf kod Skvorca, ali primaju samo curke koje dobiju M do 8.12.
Sad moram cekati da im produze ugovor, a tko zna kad ce to biti..ugl sretno Izzida
Draga zenii hvala na javljanju i dobrim zeljama, super da nisi imala nuspojave..mogu reci da meni nisu ni malo ugodne, no sve za bebicu
Nadam se da ce brzo produziti ugovor s HZZO, tako da mozes kod njih u postupak..
Uglavnom danasnji ishod je sljedeci-8.dc- desni jajnik 7 folikula od 16-15 mm, lijevi jajnik 4 folikula 14-13 mm, doktor je zadovoljan a i debljina endometrija je 8mm trolinijski, tako da bi sve trebalo proci skolski-sutra 150j puregona i orgalutran te u subotu stoperica..punkcija u ponedjeljak ujutro...nadamo se dobrim jajnim stanicama ...)
Id20-kakva je beta??
Cure,jel znate koliko u viliju kosta prirodni icsi?
Koliko je polustimulirani (recimo klomifen) 2-5 jajnih stanica?
Snelly85 - dr. Radončić postupke radi u poliklinici Škvorc i na njihovoj stranici imaš cjenik svih usluga, to su cijene koje vrijede i za dr.R.
http://poliklinika-skvorc.hr/pocetna...430984339-2-66
aha znaci radoncic nije vise u viliju?
Joj puno hvala na ovoj info![]()
Joj puno hvala na ovoj info
A jel ima tko info da li oni jos primaju u postupke preko hzzo-a?
Nema na čemu!
Zenii je odgovorila na ovo sad pitanje, par postova iznad...![]()
Uh... Do kad će se odvijati ova loša praksa liječenja?
Hrvatsko društvo kliničkih embriologa, Ministarstvo zdravlja Republike Hrvatske, Hrvatsko društvo za ginekološku endokrinologiju i humanu reprodukciju izdalo je Preporuke za kvalitetu i sigurnost u mpo
http://www.hdke.hr/hr/vijesti/vijest...igurnost-u-mpo
http://www.zdravlje.hr/zakonodavstvo...ce/biomedicina
Na drugoj stranici ove Preporuka stoji ovo:
"- Visoka učestalost OHSS i višeplodnih trudnoća treba biti razlog za poseban inspekcijski
nadzor u takvim centrima."
Posljednje uređivanje od Inesz : 06.12.2015. at 15:08
Cure ja sam ovdje nova, išla sam na konzultacije u VV, no kada sam trebala ići 3dc vaditi hormone idući ciklus ostanem trudna spontano, no bio je i spontani...
sada mi moja gin. spominje polikliniku Škvorc i Betaplus, da mogu i tamo ići s obzirom na situaciju i gužvu na VV. što mi vi preporučate? gdje da počenem, u kojoj klicici? koji je dr dobar?
hvala
draga MB21,
ja osobno i iz iskustva imam samo rijeci pohvale za dr. Škvorc..za betaplus nemam iskustva pa ti ne mogu dati relevantan savjet..probaj iscitati na forumu za polikliniku Betaplus..
novosti su sljedece: moja punkcija bila u ponedjeljak-u konacnici dobili super 15 folikula koji su punktirani u anesteziji..sve proslo jako dobro, no dobili smo 10 oocita..4 uspjesno oplodjene i sada cekamo ET u subotu..)
iskreno-oporavak traje malo duze i kompliciranije nego sto sam ocekivala, ali sve u parametrima uputa (umjereno mirovanje, bez sagibanja i istezanja, puno tekucine i laganini provoditi dane-600mg/dan utrogestana, aspirin i folacin) koje sam dobila od doktora-po njegovim rijecima drugi i treci dan ce biti najtezi-sto se i ispunilo..pa onda sve krece bolje..
svim trudilicama sretno u postupku s sto laksim aspiracijama i velikim, debelim betama
:ghug
Znate li mozda pokriva li HZZO i kriopohranu zametaka u privatnim poliklinikama - mislim na ove s kojima su potpisali ugovor, kada se ide na teret HZZO-a u postupak?
I kakva je sad praksa kod ET - vraćaju li uglavnom jedan ili 2 zametka? Kada smo mi isli u postupak prvi put, Zakon je bio drugačiji (nije bilo dozvoljeno zamrzavanje) pa su vraćali 2-3. Moze li se to sada birati i sto biste preporučili?
Posljednje uređivanje od laura33 : 11.12.2015. at 22:26
Da javim da je danas 5 dan od transfera jedne morule i jedne blastice. Fragmentirane su obje. Posto doticna uvijek daje nekakve prognoze i postotke, sad je rekla 1% sanse daje.
Mislim reci to nekome na dan transfera i ubiti te u pojam totalno je bilo jako ruzno i bezobrazno. Totalno drugaciju pricu je imala kad smo postupak placali iz vlastitog dzepa i uz elonvu sam trebala jos svaki dan po 4 ampule menopura. Sada samo 2 ampule. I nije niti pominjala da odustanemo niti ikakve postotke niti ikakve prognoze davala. Sada se jednostavno niti malo nije htjela potruditi niti je iti malo imala ljudskosti u sebi vec me je nonsalantno nazvala i htjela prekinuti postupak.
Sve vise zena upoznajem sa losim iskustvima iz Bete i mislim da ce ju to i te kako skupo stajati.
laura33,
Tvoj potpis govori vise od tisucu rijeci. Cestitam od srca![]()
S apetitom bi beti dostavila pod nos ovih tvojih 14 js i uspjesan ishod. Bravo za dobro odradjenu stimulaciju i bravo za dr. Radoncica
Bili danas na aspiraciji, 7 folikula, 5 js. Dakle, rekli su da HZZO pokriva kriopohranu, ali samo godinu dana. U pon ce nam javiti da li se oplodilio pa cemo morati donijeti odluku koliko cemo vratiti (1 ili 2). Sklonija sam jednom, ali ipak su vece sanse ako su 2...
Dobili smo papir uz otpusnicu na kojem pise da su prva 2 nosača 1.500kn, a svaki sljedeci 1.000. Ali rekla nam sestra da nam HZZO pokriva to prvih godinu dana. A tko ce ga znat vise...
Sara79, hvala![]()
Zasto moji postovi nisu objavljeni????
Skoro je proslo 24 sata od kad sam ih napisala!!!
Zar toliko moderatoricama treba da procitaju i objave???
Ja sam bila u Beti, Dmitrovićka mi je radila transfer (iako sam platila i išla kod Vlaisavljevića), prije ET mi je pokazala naš embrij - fragmentacija preko 30%. I rekla da je loš.
Naravno da me ubedirala s tim...
Nije se primilo.
Plus kaj su mi mrtvi hladni naplatili oplodnju nezrele stanice kako bi mogli naplatiti oplodnju 2 stanice. Ma fuj.
Ja javljam da sam jučer imala punkciju kod Škvorca...dobila 12 js, 8 je bilo dobrih (4 nezrele), 4 su se oplodile...nisma nešto ludo zadovoljna-nadala sam se većem postotku oplodnje, ali to je već stvar spremiograma, iako sam tražila jaču stimulaciju dr. se nije složio sa mnom - kaže da je 225 jd.puregona sasvim dovoljno za mene, te da sam odlično reagirala s obzirom na godine.
Uglavnom, sada se nadam da će se sve 4 dobro razvijati i da će napokon biti nešto i za zamrznuti. Sutra će me zvati i reći hoće li transfer biti u utorak ili četvrkat (3. ili 5. dan)
Je li laboratorij poliklinike Š. radi ICSI?
Pitala sam da li se u polikl. Š. rade ICSI, jer čitam da su česta objašnjenja pacijenticama kako je stopa oplodnje niža radi lošeg spermiograma.
Ako se uspjesno i kvalitetno primjenjuje ICSI, izbjegava se (u velikoj većini slučajeva) niska stopa oplodnje kakva se vidi kod klasične IVF oplodnje i niskih vrijednosti parametara spermiograma.
Id20,
Sretno u ovoj trudnoci.~~~~
Ali, evo vaš primjer, ti mlada žena, TM oligoasthenoteratozoospermia, od 8 js samo 3 oplodjene, ranije od 12 js, samo 2 embrija, koliko je bilo oplodjenih js?
Ima ovdje još sličnih primjera kod parova bez osobito teških dijagnoza.
Posljednje uređivanje od Inesz : 14.12.2015. at 08:20