kudri čestitam!!!![]()
Curke bas gledam neke (vecinu) kako se blizite finishu i malo me uhvatila tuga kaj cete kroz par tjedana zgibat mi s ovog pdf...bas cete mi nedostajati..a da ne govorim koliki ste mi izvor informacija...
Imam osjecaj da sam od veljace 2015 trudna u komadu, kako je ta pauza nakon spontanog bila jedva 3mj..pa sam nekako dopratila i sad ispratila dosta vas..eh da..
Moguce da me i hormoni peru![]()
I VOLUNTEER!!!
medeja, bodi dugi rukav i jednodjelno pamucno odjelce. i medvjedic "skafander".
velicina je neka nb tj newborn, mislim da je manje od 56, dakle 50. to je jedino sto sam kupila u toj velicini.
misice, ugodno zavrsno odbrojavanje ti zelim
Sent from my A0001 using Tapatalk
Hvala curke! Vjerujte u sebe i svoje tijelo jer smo žene fakat savršeni strojevi!! I tražite ono što želite na porodu! Pusee
Ja sam vam zaboravila reći da sam u ponedjeljak imala epizodu i završila na hitnoj.
Sve je počelo za vikend s onim divljim kontrakcijama, dobila sam proljev, sve ničime izazvano. Nisam se naprezala, baš ništa. Samo je mali bio aktivan za poludjeti.
U ponedjeljak oko 5 muž i ja u dućanu, a meni krenu bruuuutalni menstrualni bolovi. Mislila sam da će mi utroba ispasti van. Toliko me boljelo da sam se rasplakala, što od boli, što od straha.
Zvala sam svog mpo gina i veli on meni da se javim u Vg na treći kat da me pogledaju.
Stavili me na ctg (moj prvi ikad), mali lupao stalno po sondi, oko 140-160 otkucaji i cijelo vrijeme kontrakcije.
Vag me pogledao, zatvorena, cerviks 4,5, a mali okrenut glavom dolje.
Kako je prije bio poprečno zaključeno je da se okretao i tako potezao sve ligamente, maternicu, živi užas.
Leđa su mu na istom mjestu, a glava više nije gore, nego dolje. I jutros se okretao, opirao se na dvije strane, boli me koža na tim mjestima.
Uveo mi Cordipin r jednom navečer.
Splašila sam se kao nikad.
Bitno da je sve okej, a to što imam zvrka u trbuhu je druga stvar.![]()
Uh Medejaja mislila da je moj zvrkić ali tvoj je zbilja pomutnju napravio. Mogu si mislit kaj ti išlo kroz glavu kad su počeli menstr. bolovi.
I baš tak,bitno da si zatvorena!
Medeja uff znam taj osjećaj kad mislis da je gotovo!! Drago mi je da je sve ok!
Moja mene toliko zna udarat da je to strasno, sav trbuh mi se izoblicava i bas mi bude neugodan osjećaj, i budem iscrpljena kao da sam kopala a ne ležala i zna to dugo trajat.
A menstrualne bolove ja imam svako malo, jaaako neugodno.. Za sto ti je točno taj lijek koji si dobila?
Mene uvijek sprase sa magnezijem i spasmexom
Žužy kako tvoje srce danas? Ja ga u glavi osjećam danas
Inace, mislim da mi je nakon serije dobrih dana, danas započela serija groznih, sva sam koma..
Rekao gin da je to za tlak i kontrakcije.
Jer mi je nešto tlak u zadnje vrijeme visok, 150/90. Užas.
Bolje je danas kaj se toga tiče,nisam još mjerila ali ne 'čujem' ga.
Su ti jače kontrakcije,na to misliš pod grozne dane?
Ja sam kao neku menga bol osjetila par puta...ali bi prošlo čim bi se okrenula na drugu stranu.
medeja, nemoj se samo uplašiti ako ti krene lupati srce ili tresti ruke kad ga popiješ.
Evo pijem ga već treći dan i nemam neke posebne nuspojave. Još.
Kaj si i ti na njemu?
Ja ne radjam nikoga barem do 22.12., kad mi se vrati doktor.Zapravo, ne znam jos kad cu.
Sto se odjece tice, ako se iz rodilista vracate autom, nikakvi skafanderi ne dolaze u obzir zbog autosjedalice. Najdeblja odjeca za novorodjence u autosjedalici je flisani/plisani jednodijelni kombinezon, koji nije podstavljen kao poplun. Na to, kad se dijete propisno zakopca, idu deke po potrebi.
Medeja, super da je sve dobro proslo. Boli inace kao sam vrag kad se okrecu tako velike bebe. Zasto si dobila taj lijek, imas probleme s visokim tlakom?
Zna mi tlak podivljati ponekad, da. Baš kao za peh na svim kontrolama je od 150-140/100-90.
Nije mi forum pokazao uopce ovu stranu, vidim sad da je tlak. Jesu provjeravali proteine uz tlak? Gornji bi ovdje koliko-toliko tolerirali, ako je sve ostalo ok, ali ovaj donji je granica za daljnje istrazivanje.
Negativni proteini u urinu, doduše, na početku trudnoće su bili pozitivni.
medeja, pila sam ga iza serklaža do prošlog petka kad su mi ga maknuli.
Medeja, to je opasno visok tlak.
Mene su ekspresno hospitalizirali kad mi je tlak bio donji 90.
Za 15 minuta od.mjerenja sam bila u bolnickom krevetu.
I ostala do poroda.
Ne znam tko te je samo tako pustio, ali ja bih zatrazila ekspresno drugo misljenje. I to po mogucn
Po mogucnosti u nekoj bolnici.
Ovakva situacija s tlakom nije nimalo bezazlena.
Melange, u kojem si ti tjednu? Ja ću piti što god treba samo da mi ne naškodi bebanu. Ali on stvarno ima posla zadnjih dana, prevrće se, baš je neugodno. Jedva čekam još koji tjedan da se udebeli pa da prestane s vratolomijama jer će mu ponestati mjesta.
Sreća moja mala, nećemo ga moći za rep uhvatiti jednom kada izađe. I sada navečer i cijelu noć banči, pravo muško. Tko će na kraj s njime izaći.
Medeja, visok tlak u trudnoci je potencialno zivotna ugroza i za mamu i za dijete.
I sama sam bila u takvoj situaciji.
Niti jedan odgovoran ginekolog te ne bi pustio bez ozbiljne obrade.
38+1tt danas.
moj tlak je isto povisen od petka.
140/90, 130/90.
mjeren prije tri ctg-a i sutra moram opet. ali ja budem tako uspuhana i uznemirena prije tih pregleda, pa beba spava pa je prezivahna. a usput i osluskujem svaku glupost i cekam da rodim. prvi put.
bilo bi cudno da mi je tlak normalan
urin je uvijek neg.
Moj tlak je pod kontrolom, skoči samo u nekim situacijama. Mjerim ga više puta dnevno i uvijek bude oko 120/80, ali nakon napora ili sl skoči.
Znači do 36-37tt se pije. Okej.
Moram napraviti opet kks, urin, urinokulturu i crp, a sljedeći tjedan ću i ogtt.
Otkada ne smijem jesti kada radim ogtt?
Kudri cestitam, zelim vam sve najbolje![]()
Cure, kos povisenog tlaka se rade proteini u 24 satnom urinu.
Nadam se da kada govorite o proteinima, govorite upravo o tome.
Kao sto rekoh, tlak u trudnoci je vrlo ozbiljan problem.
I to je to od mene.
Sretno!
Cordipin se pije kod povišenog tlaka u trudnoći ali isto i kao lijek za tokolizu. Kod učestalih kontrakcija. Pije se do 37 tt kad prestaje opasnost prijevremenog poroda.
Ja sam u prvoj trudnoći, uz mirovanje i Mg 2 puta na dan, pila Nifedipin zbog kontrakcija koje su mi u 25.tt skratile cerviks sa 4.2 na 1.7cm. I pila do punih 37tt i kad sam prestala piti već sutradan krenuli trudići i za 2 dana pukao vodenjak.
Meni su se kontrakcije dosta smanjile. Mislim da sam jučer još imala dvije,mdanas niti jednu.
Jako sam zadovoljna.
Meni vec dva dana nikakvih simptoma nikakve mucnine, cak me vise ni grudi ne bole( a prethodne 2 sedmice sam muke mucila s tim) je li to normalno da tako bude? Strah me da nisam sta pogrijesila![]()
radoznalice, u tako ranoj trudnoci greske moze doci samo u prirodnom procesu. ne razbijaj si glavu da si nesto pogrijesila.
jako je tesko osluskivati svaki simptom i analizirati ih. pokusaj se smiriti i mazi trbu.
Radoznalica pretpostavljam da je kupus opran a od komada crvenog mesa ti isto nece biti nista...popis hrane koju trebas izbjegavati je nesto sto ti sluzi kao putokaz kada jedes pogotovo vani koju hranu mozda zaobici i sl..to ne znaci da ce ti od jedne kupus salate se dogodit nesto grozno..
Malo to prouci ali nemoj se izluditi citavom paletom zabrana![]()
meni je službeno termin na sam božić, ako ima koja da je blizu nek se javi pa da zajedno odbrojavamo...
Radoznalica kaj da ti ja kazem, ja sam 20tj a i dalje imam mucnine i povracam..o hrani ti nemam kaj ni reci..
Ok, prva 3mj mi je mucnina trajala dan i noc sad me samo tu i tamo uhvati kroz dan al povracam skoro svaki dan ili svaki drugi..
jep mišica,ima nas....meni je po zadnjoj verziji 01.01 ali 22gog isto ima zakazan pregled ko Kaae pa ćemo vidit...
meni se stvarno ne žuri i ne bi još da rodim,osjećam se sjajno,plivam svako jutro na bazenu i baš mi godi biti inkubator...
sa MM-om imam toliko planova,stalno nekud landramo vani,kino,večere...svjesni smo da nakon poroda to sve opet ide na dužu pauzu pa koristimo još ovih par tjedana do maksimuma.....stigli mi i nalazi briseva, sve OK....
Kudri,prekrasno ime i novosti, i ja se nadam da ćemo čim više čuti istih priča i osjećaja, sjećam se da sam se ja naredna 3dn osjećala kao da sam osvojila Mount Everest....
khm,trebalo bi torbu pomalo spremiti a ja još nisam ni kupila sve sitnice što idu unutra ....![]()
Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 10.12.2015. at 00:17
Ja jos ne znam imam li strepB ili nemam. Racunam da nema, ali nikad se ne zna. Nemam pojma sto toliko rade, uzeli su uzorak u cetvrtak.
Ja se ne osjecam sjajno, barem ne u usporedbi s prvom trudnocom, ali ni meni se nikamo ne zuri. Kad bude, bit ce, samo da ne bude prije tog 22-og jer ne zelim radjati uz nekog drugog doktora.
radoznalice, odakle ti te preporuke o prehrani u trudnoci? Bitno je da ne dobijes listeriju, a neces je dobiti ako peres hranu (uglavnom trave) koju jedes. Ove suhomesnate i slicne proizvode, to se uglavnom stvarno odnosi na neke mesine sto sjede po ducanima ili po fast food restoranima, nego na nesto o cemu imas pojma, sto se tice porijekla. Uostalom, ako ti se bas jako to jede, onda napravi topli sendvic.
Joj koja noć...
Budila sam se svaki čas zbog nosa,pa zbog disanja,pa suha usta...a svako buđenje,svaki pokret čine i nove kontrakcije. A ko da mi još nisu bile tako jake ko noćas.
Vi koje ste bile ili još jeste na terapiji progesteronom i magnezijom zbog bh,kad ste prestale s tim? Kad planirate ukinuti? Pretpostavljam da oko 37. tt.
Ali mislim da bum izludjela sa tolkima bh nakon ukidanja,pogotovo ako budem dočekala termin.
Bok, curke!
Nije me dugo bilo, ali sjećam se nekih od vas odavde.
Drugi put sam trudna, 7. tjedan, pa, rekoh, da se malo javim.![]()
Galicia dobrodosla natrag i ostala nam
Ja sve cekam friske trudnice s obzirom da citava paleta ovih mojih tu samo sto se nije porodilafalit ce mi drustvo :/
Žužy te tvoje bh su fakat vec dugo muka vidim, ko da nisi imala ni koji dan odmora..kad citam umrem od straha..jel se sjecas kad su ti pocele? Oko kojeg tj?
Lady,imam ih od 16. tj. Prek dana je dobro,tu i tam koja dok se krečem. Navikla sam...te se ne pojačavaju. Ali u zadnje vrijeme mi je noč koma. Pa se pitam,kak bude tek dok prestanem sa th.
Galicia,čestitam na trudnoči!![]()
Ne znam sta je gore imati mucnine ili ne. Ja sam 3 sedmice i dan i noc imala mucnine bilo je bas uzasno, gore mi je bilo kad mi se povracalo ali nista da povratim, i samo sam kontala kad ce to prestati da malo zivnem. Sad 3 dana vec nemam nikakve mucnine i grudi me prestale boliti nikakvog simptoma pa sam se bas zabrinula, strah me da ne daj Boze nije nesto uredu.![]()