Vidi rezultate ankete: Biste li pružili sklonište izbjeglicama kod sebe?

Glasači
90. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • Da

26 28.89%
  • Ne, iako imam mogućnosti

33 36.67%
  • Ne, jer nemam mogućnosti

21 23.33%
  • Ne znam

10 11.11%
Stranica 43 od 55 PrviPrvi ... 33414243444553 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,101 do 2,150 od 2743

Tema: Lica djece migranata s novinskih naslovnica

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Pomodna humanitarnost?! O cemu on to govori? U situaciji u kojoj tek bijedna sacica ljudi razmislja i postavlja se humano nasuprot zastrasujucoj vecini negativno i neprijateljski nastrojenih on govori "iskazivanje naklonosti prema izbjeglicama postalo je jako 'fancy'"! Kakva sramota i kakvo vrijedjanje ono malo humanosti sto ga jos ima u nama!

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Da živiš na zapadu ne bi tako govorila. Zapadna i sjeverna EUropa imaju jako puno humanosti, otvorenosti i liberalnosti, zbog toga se ovakva situacija upravo i odigrava ovdje, a ne na Balkanu.
    Posljednje uređivanje od šafran : 20.01.2016. at 17:19

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

A moćemo stvari postaviti i ovako. Koliko iz tvog džepa odlazi na sve scoijalno potrebite, a da nisu građani Hrvatske, uključujući i sve aizlante, izbjeglice i strance koji iz ovog ili onog razloga ne privređuju i ne prodnose u zajedničku kasu? Iz mog podosta.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Pardon, jedna ispravka, da živiš u Njemačkoj ili Švedskoj ne bi tako govorila, a ni razmišljala..

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj šafran prvotno napisa Vidi poruku
    Ne razumijem zašto moramo uvijek sve ispočetka ponavljati. Bila si na ovom topcu kada smo pisali o tome, zbog čega svi baš svi žele u Njemačku i Švedsku. Zato što su najliberalinije i najsocijalnije zemlje Europe. Ne znam da li ti je pravno i zakonodavno barem otprilike poznat pojam socijalna država i kako ona funkcionira, ali vjerujem da jest s obzirom sa koliko samouvjernosti pišeš ovdje o nekim stvarima i s obzirom na tvoje prijatelje znanstvenike koji su dobro upoznati sa integracijom ljudi u Njemačkoj i njenim proceseima, pogotovo iz određenih područja.

Zato što pravo na Wohngeld, socijalnu pomoć, hrz IV itd.. nemaju samo građani Njemačke već i stranci iz EU i onih van EU zemalja, a ti moraju imati, recimo primjerice konkretno u slučaju Wohngeld, samo odobren legalan boravak u zemlji.

Ovo za turkinje i informacije i njihovo državljanstvo nisam ja pisala. Državljastvo u Njemačkoj je vrlo teško dobiti, uvijeti su vrlo rigorozni. Znam iz prve ruke.

Hvala na ponovnom objasnjenju šafran.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Pošto parola willkommen nije odraz humanosti, već konkretno dijelovanje koje uvijek uključuje sredsrva i novac. Pitaj ovaj val koji je završio u Turskoj i Grčkoj, kako im je.
    I onda za uzvrat dobiješ organizirane seksulane napade, terorističke pokolje, ili u najmanju ruku nerpijateljstvo ili u najmanju ruku negativan stav prema zapadnim vrijednostima.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Nema na ćemu Bubilo.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Pošto parola willkommen nije odraz humanosti, već konkretno dijelovanje koje uvijek uključuje sredsrva i novac. Pitaj ovaj val koji je završio u Turskoj i Grčkoj, kako im je.
    I onda za uzvrat dobiješ organizirane seksulane napade, terorističke pokolje, ili u najmanju ruku nerpijateljstvo ili u najmanju ruku negativan stav prema zapadnim vrijednostima.
    Kako zauzvrat dobijes teroristicke pokolje? Ovo je vec ipak podmetanje, ja bih rekla i zlonamjerno. Ili, iz neznanja. Jedno od tog dvoje.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ma dobiješ, cvijeto, kako ne. Ali ti ne živiš tamo, pa ne razumiješ. I zato će ti biti oprošteno, ne sumnjam.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

E nek nam je i svimbalo konstruktivno doprinijela raspravi..

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Drago mi je da sam te razgalila

O temi sam već na početku izrazila mišljenje koje nisam u međuvremenu promijenila. Ni u svjetlu ovih nesumnjivo gadnih događanja u novogodišnjoj noći.
    Optimizam i vjera u konačni dobri ishod, za koji nemam predloženih sredstava, ne napuštaju me.
    Ali zašto da to ponovo napišem, pa dobijem docirajući šamar? Ne da mi se.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A na čemu temeljiš taj optimizam, ako smijem znati?

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

S što reći osim blago tebi i drugima koji još uvijek sve ovo gledaju kroz ružičaste naočale...
    A sprdanje s ovim 'ti ne živiš tamo pa ne razumiješ '- možda se u bliskoj budućnosti dogodi i Hrvatskoj dio izbjeglica/migranata pa kad budu u 'tvom dvorištu' mozda prica bude drugačija. Jer za sve u životu vrijedi da tek kad nešto iskusiš na svojoj koži, tek onda zaista razumiješ...

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

O tom optimizmu/pesimizmu mozemo pricati vezano uz niz stvari... O tome kako ce na nasu svakodnevnicu utjecati kriminalno ponasanje jednog dijela migranata... preko neintegracije... rasta broja muslimanskog stanovnista u odnosu na nemuslimansko... do terorizma i pokoravanja islamu, sto kroz kulturu, sto kroz vojnu silu.

Ja npr. svoj optimizam u vezi svega temeljim na obicnoj racionalnosti zapadnog drustva. Postoje institucije. Ne u smislu da imam ruzicaste naocale pa ne vidim probleme, nego mislim da su oni rješivi. Ne lako. Ali nekako jesu. Moraju biti rješivi. Ja ne znam kako vi koje niste optimisticne uopce mozete zaspati .
    Recimo novogodisnja noc - postoji policija. Tad su zakazali. Ali postoje. Nije anarhija. Jednom grune bomba, al 7 puta ih sprijece.
    Ja za svaki od problema o kojima ovdje raspravljamo vidim mogucnost raznih rjesenja. Nijedno lako i brzo. Al vidim ih.
    I zapravo, ne kuzim sto vi koje niste optimisticne vidite. Da kroz koju godinicu ISIL opustosi Europu i Europa postane rusevina poput Sirije? Pa ako je i to moguc scenarij, uzdam se u Obamu i njegovih koju tonicu oruzja.

Mislim, suludi post sam napisala nema sto... Al ukratko... Optimizam temeljim na svojoj vjeri i ljude i zapadne institicije. Hvala na paznji .

I da dodam, ako sam ja optimisticna jer ne zivim u Njemackoj/Svedskoj, otkud su onda neke forumasice koje zive u HR pesimisticne?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Najprije, diskutirati o dogadjima koji se jesu zbili, nije pesimizam.
    Drugo, moram, evala, ne mogu se nacudit nonsalantnosti izjave "jednom grune al sedam put se sprijeci?" Al, navikne se covjek na sve, zive ljudi kako-tako jos i u siriji, ali pricati o tome kao da je to normala, a ne izvanredno stanje to su fakat roza naocale..plus, i to jednom kad grune, netko ostaje bez najmilijih al eto ginu i u siriji, pa zasto bi i europa bila postedjena, eto, kao da je postalo previse i nekako snobovski zeljeti si mir i sigurnost..

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A sta ti optimisticna ne spavas u pola jedan?

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    Kako zauzvrat dobijes teroristicke pokolje? Ovo je vec ipak podmetanje, ja bih rekla i zlonamjerno. Ili, iz neznanja. Jedno od tog dvoje.
    Ti se bar ne bi trebala uzrujavati oko toga, pa to je bar tvoja niša komunikacije.

Međutim, ljudi koji prizivaju i priželjkuju tektonske poremećaje u Europi nisu ništa novo, pogotovo ultralijevičari, pri tome zaboravljajući da cilj ne opravdava sredstvo, pošto rrujući iznutra sa ciljem destabilizacije mogla bi nastati provalija koja će povući ne samo sve do sada izgrađeno, već i njih.

Što se tiče terorističkih pokolja, pa ne znam kako bi ti nazvala samo 2015. godinu i Bejrut, Ankara Jakartu, Tunis, dva puta prošle godine, Pariz također dva puta, cilj isključivo građani, civlisti, ako već ne srce Europe, onda barem omiljena turistička mjesta Europljana, izuzev Charlie Hebdo, no stvari su i tu otišle toliko daleko da neki ultralijevičari iznalaze opravdanja čak i za to. Plus još svi oni napadi koji spriječeni. I onda se neki čudom čude, da šta su radile te noći tajne službe i polizija u Kolnu.

A sa kojom lakoćom minoriziraš ovo što se upravo odigrava u Europi kao nešto samorazumljivo, ne od neke prevelike važnosti, čak možda i potrebno i zasluženo s obzirom na uvijek nanovo podcrtavanje i isticanje europske krivnje i odgovornosti za to, zapravo je počelo upadati u oči sa kojom gotovo dječjom naivnošću se kao pitaš, pa kako to da IRA i IS ne pripadaju u isti koš.

Od 2000 godine teror radikalnih islamista jasno pokazuje putanju rasta u zapadnoj hemisferi. Smaknuća su osim toga sve brutalnija i masovnija što, iz godine u godinu, te okrenuta isključivo prema civilistima.

Da li je potrebno da posljednji napad u Parizu postane kroz koje desetljeće europska svakodnevnica, pa nije. Stoga je ovaj put srećom svoj glas podgila i njemačka lijevica, odnosno Socijaldemokrati, pošto izraz die Linke u Njemačkoj se u politčkom i stranačkom smislu odnosi na radiklanu lijevicu, odnosno bivše komuniste.
    Posljednje uređivanje od šafran : 21.01.2016. at 05:26

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    malo sam se prisjetila kako je rasprava o uplitanju jedne države u svoja vlastita posla izgledala prije nekoliko godina - evo
    a ovaj post sigurno nije napisan pod prisilom.
    Hm zanimljivo, nisam znala da postoji ta tema, hvala Mare.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Hm, ovo što piše Silan mi nije novo. Čula sam to već i previše puta. Imam jedino problem malo povezati takav naćin razmišljanja sa jednom Sarajkom.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    A sta ti optimisticna ne spavas u pola jedan?
    Kuham, cistim, peglam .

Znam kako je to zvucalo nonsalantno (al bilo je pola jedan), pa da dopunim... Ne u stilu, sto onda ako je pukla bomba... Nego, sto god da se dogoditi, ovdje, u ovom civilizacijskom krugu postoji netko tko se o tome brine da se to ne ponovi ili ako se ponovi, da se ponovi sa sto manje posljedica. Svaki dan se desava gomila groznih stvari koje utjecu na necije zivote, a koje nemaju nikakve veze sa ratom u Siriji, muslimanima... a ja imam tu bazicnu sigurnost da znam gdje i kome se mogu obratiti i na koga mogu racunati... O, ne znam objasniti... Nesto na tragu onog intervjua s ratnim fotoreporterom, covjek snima po svim zivim ratistima, al strah ga je samo u Kongu jer ako tamo pogine, ostavit ce ga samo mrtvog na cesti, jer nema institucije koja bi o tom brinula... A ako ga negdje drugdje zarobe, barem moze racunati da ce netko htjeti pregovarati o tome da ga isporuce natrag za neke tisuce dolara...

... Nije pesimisticno govoriti realno o tome sto se dogada. Pesimisticno je ocekivati da ce toga biti jos vise, i da ne postoji nitko i nista tko to moze sprijeciti.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

nepažljivom čitaču koji o događajima nema pojma moglo bi se učiniti, dok se probija kroz Šafranine agresivne bravure, da su izbjeglice počele masovno izvoditi terorističke napade po svijetu.
    srećom, ne negirajući buduće i sadašnje teškoće imigracije, velika većina izbjeglica ne da ne izrađuje bombice u kućnoj radinosti nego je baš od takvih terorista i pobjegla.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

i da ne postoji nitko i nista tko to moze sprijeciti.
    Mislim da postoji, da, ali ti u toga ne vjerojatno ne vjeruješ.

Ok, bubilo, naravno da je tvoje razmišljanje legitimno, ali meni s obzirom na trenutnu situaciju realno ne izgleda da bi stvari išle na bolje, pa ako sam zbog toga pesimist, neka sam. Mogu ja nagađati do prekosutra zašto isil ne da se ne uništava, već ga eno parsto kilometara od europe u libiji..a oprostite mi na izrazu, to je čisto utjelovljenje sotone..
    Vjerujem u ljudsku dobrotu bezgranično, ali vjerujem i u ljudsku zloću, uvijek je ta borba trajala i trajat će.
    Bazičnu sigurnost trenutno imamo i ja bih jako rado da je imaju svi na ovom svijetu, ali jesam li pesimist ako kažem da smo prije iznimka nego pravilo?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Htjela bih napisati šafran; volim čitati tvoje postove, informativni su, i za mene nema sumnje, pisani u dobroj namjeri.

Zato, piši pls i dalje, bez obzira na povremene "žalce"..

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    nepažljivom čitaču koji o događajima nema pojma moglo bi se učiniti, dok se probija kroz Šafranine agresivne bravure, da su izbjeglice počele masovno izvoditi terorističke napade po svijetu.
    srećom, ne negirajući buduće i sadašnje teškoće imigracije, velika većina izbjeglica ne da ne izrađuje bombice u kućnoj radinosti nego je baš od takvih terorista i pobjegla.
    Pa ne mora čitati mene, dovoljno je da pročita Žižeka. Moja stajališta su još prilično umjerena.Jedino ako i taj Žižek and Co. zbilja nemaju pojma o čemu pričaju ili imaju neke skrivene agende za maniuplaciju javnosti.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Hvala Dijana i meni je zbilja drago da ima ljudi koji gledaju na stvar onako kako si ti prethodno negdje sažela, pratimo situaciju koja se događa, nije umišljena, već stvarna (parafrizram te.)

Makar ne smetaju me žalci, ali relativiziranje situacije me stvano bode. Sad sam otkrila svoju slabu točku, nadrapala sam

Pa se tako relativizira i Sarajevo, pojam multikulturalizma i harmoničkog suživota. Do jednom. A još se radilo o istom podneblju, istom jeziku..

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

osobno još nisam naletila na članak u kojem Žižek tvrdi da su izbjeglice odgovorne za terorističke napade u prošloj godini.
    pliz navedi referencu.
    također me zanima tko i gdje relativizira? Sarajevo recimo?

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Međutim pogrešno me je tumačiti kao zagovaratelja žica, ograda, segregacije, jer to nije moj mind setup, za razliku od onog koji sa jedne strane javno zagovara pogled na situaciju sa govoto dječjom naivnošću sretan i na bilo kakav pozitivan podražaj, samo da umrtvi strah koji se javio, a sa druge strane u suštini sklon razdvajanju, koje zapravo nije pravo ni svjestan.

Također mene ne pere pranoja, nego čisti, zdravi racionalni strah, stoga mi nisu potrebne slamke spasa jer moj strah prvenstveno usmjeren na izoštravanje čula koja su mi potrebna da pravoremeno znam zaštiti djecu, ako treba i selenjem u Hrvatsku ili na Alasku, u slučaju pojave mogučnosti jednog Pariza usred Munchena sutra.

Nisam od onih koja će plakati nad svojom sudbinom i sudbinom svoje djece, već se sama pobrinuti za nju.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Sasa navedi ti gdje sam ja napisala da su izbjeglice odgovorne za terorističke napade. Molim te probaj čitati moje postove onako kako su napisani.
    A što se tiče relativiziranja, pa prošeći samo ovim topicom od početka do kraja. Sve je tu.
    U napilotanka rasprave se upuštam, to znaš već

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

u slučaju pojave mogučnosti jednog Pariza usred Munchena sutra.

.
    pa ova mogućnost je prisutna već danas. ne treba čekati sutra. zašto misliš da munchen nije na meti isila

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

bravo šafran!
    go! go! go!
    ostali razmislite o tome kako trošite vrijeme ne naoštravajući čula nego se dječjom naivnošću dovodite do plakanja nad svojom sudbinom i sudbinom svoje djece.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    pa ova mogućnost je prisutna već danas. ne treba čekati sutra. zašto misliš da munchen nije na meti isila
    Zašto misliš da je ova mogučnost pristuna već danas u Munchenu?

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

2108 i 2117 šafran.
    čitam postove točno kako si ih napisala.
    to što se ne slažem s njima, što mislim da su prazne floskule i prepotentni ispadi ne znači da ih ne razumijem.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ok, to te muci. Pa ovisi o tome sa kojom namjerom kreneš čitati moje postove, tako se valjda poslože i rečenice, odnosno ono što ti misliš da stoji iza njih.
    Otprilike kao i onda kada moje prilično srčano zauzimanje za Njemačku nisi recimo protumačila kao integraciju.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

samo observiram. jednako objektivno/subjektivno kao i bilo tko na temi.
    uključujući i tebe. bez obzira na naoštrena čula.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

moje je mišljenje da safran svojim postovima ne potiče racionalno razmišljanje. nego podgrijava strah i ksenofobiju. i stojim kod toga. takav mi je osjećaj, dojam, ne mora biti utemeljen. al je. tu je.

to apsolutno ne znači da ja svojim postovima potičem racionalno razmišljanje, teško je u ovoj situaciji racionalno razmišljati, i da, postovi su mi vjerojatno puni mana, razmišljanja su mi kaotična. s jedne strane događaji u koelnu koji su se desili, koje ne razumijem u potpunosti i nije mi jasno puno toga. primjerice taj grozan taharuš je poznat od egipta, 2011. kako to su tek sad u europi prvi put se odlučili organizirati. a opet, za sve postoji prvi put. kako to da policija, što je zuska pisala, nije reagirala na skupinu arapa koja divlja po trgu. kad su sve europske metropole za novu godinu bile pod višim stupnjem pripravnosti radi mogućeg terorizma.
    a opet, naravno da je moguće da se nisu snašli, da su pogriješili.

s jedne strane problem koji postoji, a to je dosadašnji načini integracije, u europi, koji su sigurno isto manjkavi. s druge strane tu je činjenica da je milijun ljudi došlo. da će ih doći možda i još toliko na proljeće kad zatopli.

a opet, evo, čitam danska će oduzimati imovinu imigrantima.
    Ako se prijedlog usvoji, policiji će biti dopušteno da od migranata zatraže i konfisciraju svotu koja prelazi iznos od 10.000 danskih kruna (oko 10.200 kuna), kao i predmete čija vrijednost prelazi 10.000 kruna. Migranti i tražitelji azila moći će zadržati stvari koje im predstavljaju »iznimnu sentimentalnu vrijednost«, poput obiteljskog nakita, odlikovanja i obiteljskih fotografija.
    hebaj ga, meni se na ovo diže želudac. jel racionalno, naivno, glupavo od mene, vako nako, može biti.
    pišem vam iskreno - diže mi se želudac.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Mislim da postoji, da, ali ti u toga ne vjerojatno ne vjeruješ.
    Vjerujem, da ako on i postoji, može donijeti samo nečiji unutarnji mir. Mir u svijetu mogu donijeti samo Obama i Putin.

Mogu ja nagađati do prekosutra zašto isil ne da se ne uništava, već ga eno parsto kilometara od europe u libiji…
    Ne znam ni ja, ali samo nagađam, da je to zato što su Putin i Obama tako odlučili.

… al eto ginu i u siriji, pa zasto bi i europa bila postedjena, eto, kao da je postalo previse i nekako snobovski zeljeti si mir i sigurnost..
    Nije snobovski nego je nerealno.
    a) Onako skroz generalno govoreći, cijela povijest čovječanstva je povijest ratovanja. Ne mogu sad izguglati brojku za cijelo čovječanstvo, ali evo za SAD. „U 239 godina postojanja - SAD su bile u ratu čak 222 godine. Ukupno je samo 17 godina američke povijesti prošlo bez većih ratova“.
    b) Bliski istog gori od kraja 2. svjetskog rata
    c) Terorističkih napada je bilo puno prije nego je ijedan izbjeglica ili imigrant kročio na grčko tlo. New York 11.9.2001. (prije 15 godina). Madrid 2004. (12 godina). London 2005. (11 godina).

Geopolitika, ratovi i terorizam su surova realnost. Sad ću još i ja postat pesimist.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Moram priznati da i ja prilično oštrim čula..

Bavarska je druga savezna zemlja koja je primila najviše izbjeglica.. i tako organizirana kako jest, teško se nosi s tim..i mislim da bez obzira na praćenje stranih medija, fakat ne mogu imati realnu sliku kako stvari idu na terenu,a da vidite kakvi su komentari nijemaca po portalima (a puuno su kulturniji od naših), šafran je supersuper liberalna..upitam se pa tko uopće više od običnog naroda podržava merkel..

I tako..šafran, keep us posted..

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Vidiš Cvijeto, meni se žeudac diže daleko više od ovoga.

http://www.focus.de/politik/deutschl...d_5184005.html

Situacija koju u Munchenu do prije godinu dana nije bila zamisliva.
    Posljednje uređivanje od šafran : 21.01.2016. at 09:29

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

A što se tiče ksenofobije, imaš vrlo pogrešan dojam i njega nisi sigurno mogla steći iz mojih postova, nego prije bi rekla da je to zadnja crta obrane pošto ti ponestaje streljiva

Na žalost nemaš prilike vidjeti tko sve dolazi u moju kuću i sjedi za mojim stolom, a slike ti svakako ne namjeravam slati.
    Nego koliko Roma sjedi za tvojim?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

na onom topicu koji sam linkala, mislim na prošloj stranici, pisalo je puno pametnih forumašica koje žive u inozemstvu, ali više na rodi ne pišu.
    to im je valjda zajednički nazivnik ali redom su sve, bar na jednom mjestu, spomenule famoznu rečenicu od koje se ovdje svima kosa diže na glavi: "ne živiš tu, pa ne znaš, drugačije bi pričala da imaš iskustvo života ovdje"
    i nije se odnosilo samo na zemlje zapadne europe nego je i marti sk, koja se javljala iz makedonije, ukazala na mala vrata radikalizacije još prije dosta godina.
    u biti sam samo htjela reći da sit gladnom ne vjeruje. al ajd što ne vjeruje, nego ga još i ismijava.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Vjerujem, da ako on i postoji, može donijeti samo nečiji unutarnji mir. Mir u svijetu mogu donijeti samo Obama i Putin.

Ne znam ni ja, ali samo nagađam, da je to zato što su Putin i Obama tako odlučili.

Nije snobovski nego je nerealno.
    a) Onako skroz generalno govoreći, cijela povijest čovječanstva je povijest ratovanja. Ne mogu sad izguglati brojku za cijelo čovječanstvo, ali evo za SAD. „U 239 godina postojanja - SAD su bile u ratu čak 222 godine. Ukupno je samo 17 godina američke povijesti prošlo bez većih ratova“.
    b) Bliski istog gori od kraja 2. svjetskog rata
    c) Terorističkih napada je bilo puno prije nego je ijedan izbjeglica ili imigrant kročio na grčko tlo. New York 11.9.2001. (prije 15 godina). Madrid 2004. (12 godina). London 2005. (11 godina).

Geopolitika, ratovi i terorizam su surova realnost. Sad ću još i ja postat pesimist.
    evo, sve ovo i ja isto vidim. i realno me strah, ne pere me paranoja. 24. 11. prošle godine kada su, vrag ih nosao, turci srušili onaj ruski borbeni meni su oduzeli jedno 20 godina života.
    strepila sam što će se dogoditi, jesmo li došli do te točke. nakon što se primirilo došlo mi da ljubim putina u guicu.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Nego koliko Roma sjedi za tvojim?
    Integriranih ili neintegriranih Roma?

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Koliki ce se čovjek bojati ovisi ne samo o okolnostima, nego i o osobenosti i karakteru osobe. Kao i tome što je proživjela, te kako je i gdje socijalizirana.
    prema tome uvjeravati jedni druge, da se treba plašiti ili ne plašiti je prilično bespredmetno.

ja sam relativno optimistična, znajući da živimo u kaotičnim vremenima. Te da razvoj situacije ovisi puni, puno više o geopolitičkoj situaciji, velikim silama, cijeni nafte, te mnogim drugim stvarima koje se ne mogu predvidjeti.
    a što bude biti će.
    isis me plaši, izbjeglice me ne plaše.

detaljnije kad stignem.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

eto. sve je u to glavi

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ni mene izbjeglice kao izbjeglice iz određenih područja nisu uznemiravale, a još manje plašile, do odlaska na bazen i seksulanog uznemirvanja djevojčica od strane grupice izbjeglica na naše oči. Pored sebe držim za ruku moju djevojčicu koja će za koju godinu također početi pupati i cvjetati. Osim toga o toj za Njemačku vrlo novoj pojavi se može čitati i u ozbiljnim novinama diljem zemlje Još jedan nimalo bezazlen problem koji je izronio.

Još prije koji mjesec sam pisala da je EU mrtva onog trena kada Njemačka zatvori granice. I dalje stojim iza te izjave jer vjerujem u EU.

No, usprkos što živim tu gdje živim i manje više mi je mind setup ljudi iz određenih sredina poznat, i sama sam iznenađena količinom izgreda i jednom prilično općom pojavom.

I ponovno izranja pitanje da li je diskirminacija zabraniti ulazak muškim izbjeglicama iz određenih zemalja na bazene prije nego polože tećeja i uz posebnu iskaznicu da su to položili. Ili je diskriminacija dopustiti seksualno uznemiravanje i napastovanje pod izlikom tolerancije i liberalizma. Jer ukoliko to ne dopustimo spadamu u ladicu ksenofobija i segregacija.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ali moglo bi se reći i ovako. Ako ti to ne odgovara, pa nemoj više odlaziti na bazen.
    Ili, pak, što je seksulano uznemiravanje djevojčica na bazenima u usporedbi sa bombom u podzemnoj.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

A ako smo do toga došli pod krinkom liberalizma, moglo bi se slobodno reći i za liberalizam da ibi i on kao i kapitalizam mogao početi jesti svoju djecu.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ah da zaboravih, ima i kod nas pedofila, silovatelja i seksualnih manijaka. Mora da je to dvoljno opravdanje.
    Posljednje uređivanje od šafran : 21.01.2016. at 11:11

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ma ako će problematični mindset riješiti pohađanje i potvrda o tečaju, super, ili brošure koje se dijele da žene koje nose minisuknje nisu na izvolte za pipanje..ali ne znam zašto mislim da neće, ali nažalost ne znam što hoće..možda samo s protekom vremena..

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Mislim da to nitko ne zna, svi tapkamo u mraku, stvar je eskalirala, povlače se paralale sa apartheidom. Pitanje je koje je počelo izranjati tko čija pravila treba prihvatiti. I tko će to brže napraviti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •