Pokazuje rezultate 1 do 50 od 719

Tema: Angažiranje roditelja oko zadaća

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Uz maksimalni, svakodnevni trud njenog tate i mene ona je u 5. i 6. razredu imala prosjek 4,6. To je ono sto frustrira. Toliko rada i odricanja, a moguce da joj ne bude dovoljno za dalje.
    I cesto se zbog svega toga sukobljavamo. Jer ona ne bi rjesavala radne biljeznice, ne bi ucila vise od 15ak minuta, ne bi vjezbala matematiku i fiziku...
    Ponekad se pitam bi li je bilo bolje i pustiti da si sama organizira zadace i ucenje pa da smo u boljim odnosima.
    Ne odustati, biti i dalje tu kad nas pita da joj nesto pomognemo, ali ne jasiti svakodnevno po njoj. Ne znam.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    Uz maksimalni, svakodnevni trud njenog tate i mene ona je u 5. i 6. razredu imala prosjek 4,6. To je ono sto frustrira. Toliko rada i odricanja, a moguce da joj ne bude dovoljno za dalje.
    I cesto se zbog svega toga sukobljavamo. Jer ona ne bi rjesavala radne biljeznice, ne bi ucila vise od 15ak minuta, ne bi vjezbala matematiku i fiziku...
    Ponekad se pitam bi li je bilo bolje i pustiti da si sama organizira zadace i ucenje pa da smo u boljim odnosima.
    Ne odustati, biti i dalje tu kad nas pita da joj nesto pomognemo, ali ne jasiti svakodnevno po njoj. Ne znam.
    dovoljno dalje za sto?
    upis u gimnaziju?
    postoje li gimnazije koje upisuju i vrlodobre?

osim toga, i djeca iz strukovnih (cetverogodisnjih) skola se upisuju na faks, vjerovali ili ne
    i te strukovne se razlikuju medjusobno, prilicno

L. je sada 7. razred?

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    dovoljno dalje za sto?
    upis u gimnaziju?
    postoje li gimnazije koje upisuju i vrlodobre?

osim toga, i djeca iz strukovnih (cetverogodisnjih) skola se upisuju na faks, vjerovali ili ne
    i te strukovne se razlikuju medjusobno, prilicno

L. je sada 7. razred?
    Da, 7.
    Svjesna sam toga sto pises za strukovne skole, ali mislim da to vise vrijedi za medicinske/zdravstvene i tehnicke. Ne znam za dobru strukovnu skolu drustvenog usmjerenja.
    Ona razmislja i o turistickoj, no cujem da ova zagrebacka nije bas nesto. Za onu u Puli sam cula da je vrlo kvalitetna.

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Da, 7.
    Svjesna sam toga sto pises za strukovne skole, ali mislim da to vise vrijedi za medicinske/zdravstvene i tehnicke. Ne znam za dobru strukovnu skolu drustvenog usmjerenja.
    Ona razmislja i o turistickoj, no cujem da ova zagrebacka nije bas nesto. Za onu u Puli sam cula da je vrlo kvalitetna.
    mozda bi njoj bila bolja srednja turisticka (HTT) od jezicne gimnazije,
    HTT ima jednaki broj sati matematike i hrvatskog kako i opca gimnazija te vise sati 1. strango jezika
    tako da drzavna matura ne bi trebala biti problem,
    nema prirodoslovnih predmeta, ali ima tri strana jezika

http://ss-hotelijersko-turisticka-zg.skole.hr/nastava

Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

[QUOTE=laumi;2856078]Uz maksimalni, svakodnevni trud njenog tate i mene ona je u 5. i 6. razredu imala prosjek 4,6. To je ono sto frustrira. Toliko rada i odricanja, a moguce da joj ne bude dovoljno za dalje.
    Ne odustati, biti i dalje tu kad nas pita da joj nesto pomognemo, ali ne jasiti svakodnevno po njoj. Ne znam.[/QUOT

ja ne bi odustala, sad je već 7. razred, ako sam dobro pohvatala. Istina je da vam za upis u srednju trebaju ocjene, nažalost, čak i uz prijemni (koji su najavili) opet će ocjene nositi bodove. A kad dođe u srednju, biti će starija, zrelija i možda će i sama odlučiti potruditi se za ono što je zanima.
    A ono što je ne zanima....možda je jedino bitno da bude pozitivno

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Teško je na ovo odgovoriti, ja bih probala i jedan al i drugi pristup da vidim na što će ispasti.

Znači u osnovnoj se mora imati odlične ocjene radi upisa u gimnaziju, a u srednjoj radi prijemnog ali na prijemnom se ne boduju samo ocjene, itekako dobar dio ide na znanje (nažalost ocjene ne znače nužno znanje, poklanjanje petica i sl.).
    Jel bi po toj logici ispalo da je potrebitije pomoći djetetu u osnovnoj školi nego u srednjoj ili se to svakodnevno učenje iz osnovne prebacuje dalje i na srednju... mislim ej pa to je 12 godina školovanja...pa ako imaš dvoje-troje djece nikad kraja.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 23.02.2016. at 14:28

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam negdje u 6. razredu otpustila. Bilo je dosta, ako tebi nije stalo čemu trošiti sate i sate natezanja. Od tada je prolazio s 4.4, nije upisao gimnaziju.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam negdje u 6. razredu otpustila. Bilo je dosta, ako tebi nije stalo čemu trošiti sate i sate natezanja. Od tada je prolazio s 4.4, nije upisao gimnaziju.
    za ovo treba imati snage, hrabrosti i mudrosti reći kad je dosta i kad nosi više "štete" (bilo po odnos, samopouzdanje djeteta, uživanje u školskim danima ...) nego koristi.
    Da je lako nije al je moguće.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •