Stranica 62 od 110 PrviPrvi ... 1252606162636472 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,051 do 3,100 od 5466

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 4. dio

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Diana72 prvotno napisa Vidi poruku
    Gledajući događanja unazad ovih 25 godina, stekla sam dojam da ima više vjernika nego prije. Ne zato što su se sad oni, jadni, eto, uspjeli izvuči iz mraka i terora komunizma, nego zato što se pojavilo puno novih, pomodnih i onih političkih vjernika, koji na račun vjere skupljaju bodove kod klera. Kao što su u doba Juge, politički bolje prolazili članovi partije.
    Pa naravno. Devedesetih sam ja bila trazena kuma jer sam bila jedna od rijetkih sa svim sakramentima

Jadna li moja kumčad.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Baš krasno. On se smije predomisliti, a mi ne.
    Valjda zato što je muško.

Nije dokazano da je muško.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Nije dokazano da je muško.
    Nije dokazano niti da postoji, ali kažu da postoji i da je muško.

marla-s avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Kao što su u doba Juge, politički bolje prolazili članovi partije.
    u mom gradiću su oni koji su za vrijeme Juge stajali ispred crkve i zapisivali tko ide na misu da bi ih kasnije razapeli zbog toga i koji su u školi trgali učenicima križeve s vrata, isti oni koji danas ližu oltare, broje tko ne ide u crkvu i takve bi spalili na lomači da mogu. dakle - potpuno isti ljudi. samo što su prije bili teški mrzitelji crkve (prije '91.), a danas pobožno i pokorno sjede u prvo redu za vrijeme mise. tako je u mom mjestu. sumnjam da je u ostatku Hrvatske značajno drugačije. to za mene nisu vjernici nego licemjeri. zajedničko im je to da su, osim licemjerja, također i agresivni, te netolerantni. sumnjam da im Bog o tome propovjeda.

i fala ti bože na Ivančiću i Robiju K. da nema takvih ljudi kao što je Ivančić i Dežulović već bi odavno bilo daleko nepodnošljivije živjeti u ovoj državi. a ovo je moja država, i moj je otac bio u ratu od samog početka do kraja. ail to što sam ateust i to što su ovi licemjeri brojniji bi meni trebalo značiti što? da im se pomaknem s puta? e pa neću. ovo je i moja država, a oni nas maltretiraju na svim razinama.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Pa naravno. Devedesetih sam ja bila trazena kuma jer sam bila jedna od rijetkih sa svim sakramentima

Jadna li moja kumčad.
    Ti si bila modni dodatak

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

I radje ispadne ambiciozna babetina, nego da kaze da muz ima los spermiogram.
    Ili još gore, što sam ja nerjietko imala prilike čuti, da je ta dotična žena sigurno promiskutetna k.. i zbog raznih boleština ne može sad imati djecu. Pa koga boli briga je ili nije i koliko. Takvih zadrtih se grozim, Nisam u tome, ali da jesam, ne bi mi bilo svejedno da me se proglasi drocom, jer ne mogu imati dijete.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj marla-s prvotno napisa Vidi poruku
    u mom gradiću su oni koji su za vrijeme Juge stajali ispred crkve i zapisivali tko ide na misu da bi ih kasnije razapeli zbog toga i koji su u školi trgali učenicima križeve s vrata, isti oni koji danas ližu oltare, broje tko ne ide u crkvu i takve bi spalili na lomači da mogu. dakle - potpuno isti ljudi. samo što su prije bili teški mrzitelji crkve (prije '91.), a danas pobožno i pokorno sjede u prvo redu za vrijeme mise. tako je u mom mjestu. sumnjam da je u ostatku Hrvatske značajno drugačije. to za mene nisu vjernici nego licemjeri. zajedničko im je to da su, osim licemjerja, također i agresivni, te netolerantni. sumnjam da im Bog o tome propovjeda.

i fala ti bože na Ivančiću i Robiju K. da nema takvih ljudi kao što je Ivančić i Dežulović već bi odavno bilo daleko nepodnošljivije živjeti u ovoj državi. a ovo je moja država, i moj je otac bio u ratu od samog početka do kraja. ail to što sam ateust i to što su ovi licemjeri brojniji bi meni trebalo značiti što? da im se pomaknem s puta? e pa neću. ovo je i moja država, a oni nas maltretiraju na svim razinama.
    I ja sam licemjer Udala sam se u crkvi a nisam vjernik. Nemam sve sakramente , samo sam krštena( i to u vrijeme dok je moja mama bila član CK,)

marla-s avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

I ja sam licemjer Udala sam se u crkvi a nisam vjernik. Nemam sve sakramente , samo sam krštena( i to u vrijeme dok je moja mama bila član CK,)
    ovi što sam ih navela kao licemjere su upravo oni koji su stajali s obje strane i ponašali se isto - maltretirali druge pod krinkom "mi smo u većini, pa zato možemo" (prvo su bii u savezu kominista i ugnjetavali one koji idu u crkvu, a potom su se 91. nabrzinu pokrstili i sad bi zapalili na lomaču one koji ne idu u crkvu). s tim se nikad neću složit. i ove stvari nemaju veze s vjerom i nevjerom, krštenima/nekrštenima. 1/2 moje obitelji su vjernici, druga ne. međusobno se toleriramo od rođenja i na to sam naučena. ne vrijeđam ih, kao što ni oni ne vrijeđaju mene. i to mi je u redu. a ovi što bi u ime boga druge gnječili su licemjeri i te stvari nemaju veze s religijom i bogom.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj elor prvotno napisa Vidi poruku
    zasto netko ima potrebu javno sprdati vjernike? zasto? to mi nije jasno.
    Vidim elor da si zapravo ovdje nova, mi smo ovo sve već sto puta prožvakali i samo preslagujemo. S te strane smo u prednosti.
    Tvoja prednost je u tome što si u većini kad se makneš s ove teme. Nisi među neplodnima, nisi među nevjernicima, pretpostavit ću i da nisi među nacionalnim ili lgtb manjinama i ne pogađaju te apsurdi koje neke od nas pogađaju, svaki dan, kad upalimo radio ili tv, kad prelistamo vijesti na netu, kad popričamo sa susjedima ili suradnicima, kad nam djecu u školi uče da mi, njihovi roditelji, nismo dobar uzor i nećemo ući u raj nebeski. I još mnoge druge stvari koje tebi jednostavno nisu svakodnevica.

Nama jesu, i otud potreba za sprdnjom i ironijom. Zamisli olakšanje jednog nevjernika kad konačno netko provali dobru foru na sav taj apsurd. Kad čuje da još netko tako misli. Kao što su se nekad prepričavali vicevi o Titu i bratstvu i jedinstvu, baš zato što ih na glas nisi smio izreći. Tako i mi danas, nećemo možda odmah u zatvor, ali riskiramo i doživljavamo neugodnosti, i pitamo se hoće li biti gore. Sve se lakše podnese kad se možeš bar smijati i tako stresti nelagodu i nametnute obzire (prema nekom tko za nas obzira nema). Eto zato.

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Vidim elor da si zapravo ovdje nova, mi smo ovo sve već sto puta prožvakali i samo preslagujemo. S te strane smo u prednosti.
    Tvoja prednost je u tome što si u većini kad se makneš s ove teme. Nisi među neplodnima, nisi među nevjernicima, pretpostavit ću i da nisi među nacionalnim ili lgtb manjinama i ne pogađaju te apsurdi koje neke od nas pogađaju, svaki dan, kad upalimo radio ili tv, kad prelistamo vijesti na netu, kad popričamo sa susjedima ili suradnicima, kad nam djecu u školi uče da mi, njihovi roditelji, nismo dobar uzor i nećemo ući u raj nebeski. I još mnoge druge stvari koje tebi jednostavno nisu svakodnevica.

Nama jesu, i otud potreba za sprdnjom i ironijom. Zamisli olakšanje jednog nevjernika kad konačno netko provali dobru foru na sav taj apsurd. Kad čuje da još netko tako misli. Kao što su se nekad prepričavali vicevi o Titu i bratstvu i jedinstvu, baš zato što ih na glas nisi smio izreći. Tako i mi danas, nećemo možda odmah u zatvor, ali riskiramo i doživljavamo neugodnosti, i pitamo se hoće li biti gore. Sve se lakše podnese kad se možeš bar smijati i tako stresti nelagodu i nametnute obzire (prema nekom tko za nas obzira nema). Eto zato.
    Hvala. Hvala na objasnjenju i razumijevanju. Ako se tako osjecate to je grozno. Ja stvarno nisam manjina u niti jednoj od navedenih skupina. Ali u svakoj od navedenih skupina imam ljude do kojih mi je stalo. I nikada mi nitko nije rekao da sam bila iskljuciva prema njemu/njoj. Htjela bih naglasiti da krscanstvo nije religija progona nego ljubavi. I sa te pozicije ja gledam sve drugo. Bog je prvi dao slobodu. Dao je slobodu Adamu i Evi da izaberu. Dakle iz ljubavi je dao slobodu. I meni i svakome od nas. Pa ako je meni dao sobodu, tko sam ja da tebi ne dam? Mene ovdje nitko nije pitao sta ja mislim o MPO , ili da li je zakon pravedan ili za savjet. Vi imate formirana mišljenja i ja nisam dosla popovati ali niti osuđivati. i ja imam formiran stav pa me zanima na cemu se temelji moj a na cemu suprotan stav. i nista drugo. ALI ako to znaci kopanje po zivim ranama onda nista od toga. mozemo pricati o Eurosongu ili Gibonijevoj novoj pjesmi.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

u međuvremenu , što mislite što će biti sa 20 000 zamrznutih emrija u Zg. meni su to zamrznut djeca koju nitko nece i na kojoj ce se vrsiti istrazivnja u medicinske, farmaceutske svrhe. e, to mi je morbidno. pretpostavljam da ovdje embrij nije covjek...
    Meni nisu.
    Ima žive djece kojoj treba pomoći. Zašto se ne fokusirati na nju?
    potaknuta sam pisanjem indexa
    Čitaš li sve ili samo napreskokce? Taj tekst je s Peščanika.
    i ja imam formiran stav pa me zanima na cemu se temelji moj a na cemu suprotan stav.
    Moj stav da embriji nisu djeca se temelji jednostavno na etapama razvoja. Tek u početku ta stanica ne liči na ništa, onda u jednom trenutku svi embriji većine višestaničnih organizama izgledaju potpuno jednako, a onda u jednom trenutku ljudski embrij razvije živčani sustav. Tu povlačim crtu. Ne osjećam etičku obavezu prema oplođenoj jajnoj stanici koja nije dostigla čak niti ove prve etape razvoja. Da, ima potencijal. Ali potencijal je imao svaki spermij, i svaka jajna stanica ikad. Što ćemo s tim? Vjerovala ili ne, u jednom trenutku sam se ozbiljno opterećivala pitanjem koliko je tih kombinacija moglo biti. Koliko bi to različitih bića bilo. Svaki spermij, sa svakom jajnom stanicom ikada. Toliko kombinacija. Mozak mi je stao. Tužno je to, ali čovjek se sabere i odluči se držati nekih realnijih stvari.

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

ima smisla. ja svoj stav temeljim na cinjenici da od zigote ( oplođene jajne stanice) ne moze nastati ni cvijet ni pas nego samo covjek. kao niti samo od jajne stanice niti samo od spermija dok se ne spoje. zasto je zivcani sustav tako poseban da je on granica, ne znam. meni je to samo jedan covjekov sustav.
    p.s. mislila sam na babicevu govedinu na indexu

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Razmatrala sam i ja iz tog ugla.
    Krenula sam ipak u smjeru, kao što od zigote ne može nastati cvijet, nego čovjek (zanemarimo teške genetske defekte), tako isto zigota ne može nastati od molekule vode, već samo od jajne stanice i spermija. Koliko je zigota ključni element da bi se razvilo dijete, toliko su za zigotu jajne stanice ključne. Zato, ako mislim ne povlačiti crtu, mislim da ne trebam ni kod jajnih stanica, odnosno zigote, koja je u principu dvije jajne stanice zajedno koju desetinku sekunde kasnije. Ništa dramatično.

Zato što o živčanom sustavu ovisi osjet boli.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 21.04.2016. at 23:08

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

a cuj te desetinke sekunde sve mijenjaju. zapravo mislim da iz ovog pocetnog idu svi ostali stavovi, samo nadogradnja...raskol u misljenju je zapravo ovdje.
    Posljednje uređivanje od elor : 21.04.2016. at 23:13

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Da, mogao bi biti tu, ali kod vjernika i nevjernika ne treba zaboravljati i na mjesto čovjeka u svemu.
    http://freefromharm.org/wp-content/u...ego-vs-eco.jpg
    Vidim ga kao na slici desno, a većina vjernika katolika kao na slici lijevo. Samim time vrijednost čovjekova života, čak i potpuno neformiranog poprima puno veće razmjere, od, rekla bih, realnog. Tu je zgodan misaoni eksperiment: a) imaš opciju spasiti 200 epruveta sa oplođenim jajnim stanicama, ili b) jednu bebu koja plače. Za što ćeš se odlučiti.

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

jel ovo lijevo zena u redu ispod covjeka? cuj meni je na vrhu piramide stvoritelj, mi smo svi stvorenja. a ovo sto moram odluciti spasiti mi je koma, nisu embriji vrijedniji jer ih je vise niti beba zato jer je rođena. probati cu spasiti sve

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Da, u abrahamskim religijama žena uvijek ima drugo mjesto iza muškarca.
    Stvoritelj je stvoritelj, entitet nevidljivi, nije kategorija živih, organskih bića, životinjskog carstva. Nema život koji mu možemo oduzeti, niti taj život možemo evaluirati i uspoređivati sa životom čovjeka, žabe, itd. Naravno, ako u priču ne uvedemo Isusa. No, to je jedna sasvim druga diskusija.

U tome je i kvaka, moraš odlučiti.

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

ali Isus je moja prica. i tu zena nije ispod muskarca. ja ti ne spadam na lijevu sliku a niti na desnu.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Svejedno, ne možemo njegov život uspoređivati sa životom bilo kojeg drugog bića, i na taj način. Jednostavno, to su kruške i jabuke.
    O je, žena je itekako na drugom mjestu u kršćanstvu, u islamu, a vjerojatno i judaizmu, ali neću dati ruku u vatru jer mi je ono špansko selo.

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

a nije ti to bas tako, ne znam tko te u to uvjerio. Boze moj dragi...

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Samo ću reći ovo: Biblija je polazna točka.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 21.04.2016. at 23:52

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

pa u krscanstvu je Marija uzor zenama, ona koja je rodila Isusa, ona je njemu bila sve, sama znas sto majka znaci. ako malo bolje pogledas uglavnom su bitne uloge dane zenama. a tako je i u zivotu. majka rađa i odgaja (Marija), majka prati svoje dijete kroz sve nedaće u životu (krrizni put). žene su prvi svjedoci da je Isus živ,ucenici su bili u strahu i skriveni (a tako je i danas, kad ne moze musko dođe žena i razvali). da samo znas kako mi je zao sto to mislis.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

To je jedan mali segment, a Biblija se ne sastoji samo od Novog Zavjeta.
    S druge strane, svi Isusovi učenici su bili isključivo muškarci.

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

mislis da je time sto su ucenici muskarci poslana poruka da su zene manje vrijedne? pa covjece musko ga je izdalo, musko ga je zatajilo, musko ga je osudilo i opralo ruke, musko ga je mucilo do krvi i na kraju ubilo. ja se uopce ne osjecam manje vrijednom....

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Tim gore. Žena ga nije iznevjerila, svejedno nije joj dano da širi evanđelje.

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

kako nije? pa ne siri se evanđelje samo na oltaru nego svakim svojim postupkom i izrecenom rijeci. ali znam na sto mislis. ne mogu biti svecenici. a sto sad, ne mogu ni oni ono sto mozemo mi, vidi majku Tereziju, ako to nije sirenje evanđelja u najjacem obliku onda ja ne znam sto je.

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

ovo je sad vec preslo u dokazivanje tko je u pravu a to mi nije namjera. nemamo zapravo temu pa da govorimo stavove o tome. meni moja vjera daje neopisivi mir i to je to. tebi tvoja i to je to.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ovo jesu stavovi. Samo ti je splasnulo raspoloženje.
    Sretan ti, i ostalima koji prate, Dan planeta Zemlje.

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

nije mi splasnulo raspolozenje odakle ti to? dapace. super sam. Ne zelim da ispada da ti pametujem i nesto namecem. samo ti daj, ja ti uzivam u ovome. Sretan i tebi DPZ, evo vidjela na googlu.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

ja svoj stav temeljim na cinjenici da od zigote ( oplođene jajne stanice) ne moze nastati ni cvijet ni pas nego samo covjek.
    Ja sam malo ovdje zbunjena. Od čega nastaje pas?

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Šafran, ne nastaje od ljudskih gameta.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ovo je sad vec preslo u dokazivanje tko je u pravu a to mi nije namjera. nemamo zapravo temu pa da govorimo stavove o tome. meni moja vjera daje neopisivi mir i to je to. tebi tvoja i to je to.
    eto, i to je razlog zašto smo toliko osjetljivi na teme mpo i pobačaj. zato što je sve super dok se radi o stavovima. ti imaš svoj, ja imam svoj. problem nastaje kad se zakonskim! rješenjima tvoj stav nameće meni. i nemam više izbora. nešto što je meni potpuno besmisleno i apsurdno, ti embriji koje bi ti spasila, MENI određuju MOJ život.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a sad malo zabave.
    mislis da je time sto su ucenici muskarci poslana poruka da su zene manje vrijedne? pa covjece musko ga je izdalo, musko ga je zatajilo, musko ga je osudilo i opralo ruke, musko ga je mucilo do krvi i na kraju ubilo. ja se uopce ne osjecam manje vrijednom....
    ovi u bjelovaru nisu dobro proučili kristov nauk.
    http://www.index.hr/black/clanak/crk...is/887939.aspx

Poštujem li njegovu potrebu za spolnim odnosom sa mnom i onda kada za to nisam raspoložena?
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 22.04.2016. at 07:17

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Šafran, ne nastaje od ljudskih gameta.
    Ali nastaje od oplođene jajne stanice.

Malo pripaziti na formulacije..

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    Poštujem li njegovu potrebu za spolnim odnosom sa mnom i onda kada za to nisam raspoložena?
    Bilo bi sve OK da su dodali - i obrnuto.
    To bi sigurno spasilo masu brakova

Elor, meni se 19 predivnih u maternicu transferiranih embrija nije razvilo u covjeka. Ako zanemaris znanost, filozofiji i religiju i vodis se samo cistom ljubavi, vjeruj mi - emotivno se nitko od nas ne osjeca da nam je pomrlo 19 djece. To se nikako ne moze izjednacavat s covjekom, niti pretpostavljat zdravlju zene. Gledas slicicu s uzv i drzis si fige da iz toga nastave covjek. Nema tu ljubavi prema hrpici stanica.

Ja sam dobivala po 6, 7 embrija po jednoj stimulaciji. Nisu svi bili dovoljno kvalitetni za zamrzavanje, nisu imali potencijal (takvih je jako puno u Hrvatskoj zamrzavano, bez veze). Ja bih morala 4-5 puta na substimulaciju i punkciju za isti ucinak. Svaki postupak podrazumijeva kontrolu hormona, redovito pracenje ultrazvukom, stres i jad. Kako je vremenski okvir pogodan za transfer par sati, a neke zene budu s malom kolicinom lijekova hiperstimulirane, cesto je pogodnije tranferirat embrij u ciklusu kad nike uzimala hormone. Tada se zamrava embrij i ceka pogodan ciklus.

Kome vjera ne dozvoljava da uopce udje u tu pricu, ne mora. Al zakonom regulirat maltretiranje zene koja pod takvim uvjetima ne moze zatrudniti je neprihvatljivo.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ako i ukljucis boga u tu pricu, umjesto statistike, mozes reci da te bog poslao odredjenom paru ginekolog-biolog. Da je njih odabrao da se time bave. Da je odlucio i koje stanice ce se uopce oploditi nakon sto spermij udje u stanicu, koje ce se nastaviti dijeliti, koje ce se ugnijezditi u maternici, a koje ce zavrsiti doslovno u otpadu ili u kanalizaciji. Koje ce se podijeliti u jednojajcane blizance. Itd.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ima stvari koje se moraju regulrati zakonom. Npr. ciji su zamrznuti embriji ako se par rastane, sto ako jedan partner umre prije transfera, na kraju krajeva odluka sto uciniti s viskom embrija. Ja bih uvijek potpisala da bih ih dala za istrazivanje u podrucju reproduktivne medicine da nekome drugome poveca sansu da postane roditelj. Moze se i donirati embrij (ja ne bih na to pristala) Ali me nitko nije ni pitao, niti sam imala visak embrija.

Ima zena koje rode i daju odmah dijete na posvajanje. To je crkvi prihvatljivije od abortusa pa bi mi bilo analogno tome logicno da je prihvatljivija donacija embrija. Nisu ni ta djeca nastala iz nicega, vec je dvoje ljudi moralo uci u spolni kontakt. Veca je vjerojatnost da ce se zena kojoj je doniran embrij odgovorno ponasati u trudnoci od one koja je zatrudnila zbog neodgovornog spolnog ponasanja. I da ce bolje sanse i vise ljubavi pruziti tom djetetu u zivotu. Opet, meni osobno to ne bi bila prihvatljiva opcija, ali nekome jest.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku

Kome vjera ne dozvoljava da uopce udje u tu pricu, ne mora. Al zakonom regulirat maltretiranje zene koja pod takvim uvjetima ne moze zatrudniti je neprihvatljivo.
    X. Iz tog "potencijala iz kojeg ne može nastat cvijet nego čovjek" je meni, od njih milijun, ne pamtim im niti broj, sigurno više desataka, koji su svi bili zamrznuti i vraćeni, nastao samo jedan čovjek. Znači - iz mog iskustva - iz toga ima najveće šanse nastat jedno veliko ništa, minus na testu i 0 na nalazu krvi. Taj moj čovjek je nastao na jedvite jade, nakon valjda 10 godina lutanja i bezveznih pokušaja. I zato se apsolutno slažem s Jelenom, a velika je iluzija da je IVF "samoposluga". Ograničavanje IVF-a tj. potpomognute tj., za laike "umjetne" je istovjetno njegovom ukidanju, on je toliko malo uspješan i kad ima sve mogućnosti na raspolaganju.

Koji put se mislim da bi ženama iz RH veća usluga bila da se on jednostavno ukine, od ograničavanja, jer ograničavenje daje iluziju da se kao nešto pokušava, a zapravo samo godine idu, emotivno se troše, a paru bi bilo bolje da se odmah skocka i ode u Sloveniju ili Češku ako tamo nije ograničen i normalno ga se može radit.

Kome IVF nije prihvatljiv iz emotivnih ili religioznih razloga, ne mora se u to upuštati - ima izbor.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 22.04.2016. at 10:16

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

a sad malo zabave.

meni moj muz da i kada ga nije volja

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj šafran prvotno napisa Vidi poruku
    Ali nastaje od oplođene jajne stanice.

Malo pripaziti na formulacije..
    Nema potrebe. Znamo u okviru čega raspravljamo. Jasno je iz konteksta.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ps. još jedan zato za elor: da se podsjetimo da još uvijek smijemo.
    http://www.index.hr/vijesti/clanak/i...am/888541.aspx

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

a sad malo zabave.

vec sam linkala
    i rekoh, da nije zalosno, bilo bi smijesno

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj marla-s prvotno napisa Vidi poruku
    ovi što sam ih navela kao licemjere su upravo oni koji su stajali s obje strane i ponašali se isto - maltretirali druge pod krinkom "mi smo u većini, pa zato možemo" (prvo su bii u savezu kominista i ugnjetavali one koji idu u crkvu, a potom su se 91. nabrzinu pokrstili i sad bi zapalili na lomaču one koji ne idu u crkvu). s tim se nikad neću složit. i ove stvari nemaju veze s vjerom i nevjerom, krštenima/nekrštenima. 1/2 moje obitelji su vjernici, druga ne. međusobno se toleriramo od rođenja i na to sam naučena. ne vrijeđam ih, kao što ni oni ne vrijeđaju mene. i to mi je u redu. a ovi što bi u ime boga druge gnječili su licemjeri i te stvari nemaju veze s religijom i bogom.
    Ma skužila sam ja to što si ti htjela reći. Moj komentar je bio više iz zezancije. Inače, potpuno se slažem s onim što si napisala.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

meni moj muz da i kada ga nije volja
    Ma super, samo di je letak poštuj svoju ženu, daj joj i kad ne želiš

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj šafran prvotno napisa Vidi poruku
    Ma super, samo di je letak poštuj svoju ženu, daj joj i kad ne želiš
    ili - ako je supruga zaposlena, podijelite kućanske poslove.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

na potpuno ste krivom tragu cure, bojim se, u letku lijepo piše da se žena treba pouzdati u njegovu sposobnost prosudbe i priznavati njegov primarni autoritet, dakle ako se njemu neće, tada se ne bi trebalo seksati

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

ili - ako je supruga zaposlena, podijelite kućanske poslove
    Crkvenjaci bi se prije samozapalili nego to napisali u letku.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    na potpuno ste krivom tragu cure, bojim se, u letku lijepo piše da se žena treba pouzdati u njegovu sposobnost prosudbe i priznavati njegov primarni autoritet, dakle ako se njemu neće, tada se ne bi trebalo seksati
    tak je

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •