-
Dobro, ali moderan svijet je u mnogočemu bolji. Sad idemo u širine. Zadržimo se na ovom o čemu smo do sada.
Ne, moral nije apsolutna kategorija, ali čini se da je pravilo da su zakoni skrojeni onako kako većina gleda. Daj mi primjer države u kojoj postoji zakon na snazi, koji se tiče osjetljivih pitanja, tipa pobačaj, eutanazija, dobna granica za ženidbu, itd., a da kad pitaš ljude većina se ne slaže. U Americi je očito većina za oružje i smrtne kazne, u Pakistanu su većina za ženidbu maloljetne djece. Da tome tako nije pobunili bi se i promijenili zakon, milom ili silom, kao što je Markić izvela u Hrvatskoj po pitanju gay brakova. Moralna pitanja su osjetljiva, čovjeka duboko diraju, i ako se zakon ljudima ne sviđa uvijek će se naći kritična masa koja će ga nastojati promijeniti, čemu svjedočimo. U idealnom svijetu zakon je objektivan, donose ga stručnjaci i oslanjaju se na još neke kriterije osim što misle Anka i Joža, koji nemaju nikakvih kvalifikacija osim što su dio populacije koju će zakon obuhvatiti. Ali ja ne znam takve zemlje u kojoj se narod ništa ne pita, već glavnu riječ imaju ne diktatori već grupa stručnjaka humanista potpuno lišenih svoje subjektivnosti. Kapetan Jean Luc Pickard i njegova posada?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma