Stranica 32 od 71 PrviPrvi ... 22303132333442 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,551 do 1,600 od 3542

Tema: Potpomognuta u privatnim klinikama

Frixie avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Evo, konačno je UZV ok, nema cisti, nema nepuknutih folikula ... Dobila sam Elonvu i krećem 3dc s njom. Koliko sam razumjela dr. Škvorca, s obzirom na moj FSH 12,8 i na moj AMH 11,2 te malo antralaca dobila sam injekciju koja zamjenjuje njih 7.
    6 ili 7dc je prva folikulometrija, pa ćemo vidjeti kako reagiram na nju.
    Još ima slobodnih postupaka preko HZZO-a, pitala sam ga i rekao je da se oni ne oglašavaju i da je vjerojatno zbog tog malo cura upoznato da rade preko HZZO-a.

Jel tko od vas cura bio u postupku s Elonvom?

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam trenutno u 3.stimuliranom kod Škvorca (ovaj put dugi protokol). Kad god dođem vidim da je "prometno" uvijek ima i nekoliko folikulometrija/punkcija/transfera (pohvalno je što rade to i vikendom).

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Frixie prvotno napisa Vidi poruku
    Evo, konačno je UZV ok, nema cisti, nema nepuknutih folikula ... Dobila sam Elonvu i krećem 3dc s njom. Koliko sam razumjela dr. Škvorca, s obzirom na moj FSH 12,8 i na moj AMH 11,2 te malo antralaca dobila sam injekciju koja zamjenjuje njih 7.
    6 ili 7dc je prva folikulometrija, pa ćemo vidjeti kako reagiram na nju.
    Još ima slobodnih postupaka preko HZZO-a, pitala sam ga i rekao je da se oni ne oglašavaju i da je vjerojatno zbog tog malo cura upoznato da rade preko HZZO-a.

Jel tko od vas cura bio u postupku s Elonvom?
    Ja sam bila prošli mj u postupku s Elonvom i jako loše sam reagirala na nju. Imala sam puno folikula koje su bile prazne i samo 2 stanice od kojih se niti jedna nije oplodila. Meni očito ta Elonva ne odgovara. Za posljednji postupak ću tražiti Puregon jer sam s njim u pretposljednjem postupku dobila 9 stanica, od kojih je 5 bilo savršeno.

Frixie avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

NinaDrv sad si me malo prestrašila ...

Kad ideš ponovno u postupak?

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Cure nisam vidla da ste mi pisale, uglavnom dr R radi i ujutro i popodne, sve je tamo sređeno, parkinga se nađe ispred zgrade ili u toj ulici... ali nije privatni parking. Ja sam bila na konzultacijama vezano za hormone, folikulometrije i to. Nisam u nikakvom postupku za sada pa još taj dio ne znam da li radi ali sve ostalo mislim da da. Preporučam ga svakome Ako ima netko pitanja pošaljite mi poruku
    Posljednje uređivanje od MonaLi : 12.05.2016. at 09:54

Frixie avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Vidim da mi poruke još uvijek ne prolaze, pa možda bude i duplih

NinaDrv Joj, sad si me malo prepala ... nadam se da kod mene neće biti taj scenarij, MM ima katastrofa spermio i stvarno nam je čudo potrebno.

maca2 sretno!

Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Zvala sam kliniku i pitala za konsultacije i postupke, dr. R.obavlja SVE u ovoj novoj klinici. Nema više hodanja po klinikama, sve je na jednom mjestu.

Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Zna li neko da li je dr R. dobio rješenje i moze da počne sa postupcima mpo u novoj klinici?

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Krajem 8 mjeseca ću vjerojatno ići.
    Nemoj se bojati Elonve, ima žena koje super reagiraju na nju, a opet ima i nas kojima ne odgovara. Svaki organizam je drukčiji i ovisi kako odreagira.

mare157 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Kako i gdje saznati koje privatne klinike za mpo imaju ugovor sa HZZO za ovu godinu?

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj mare157 prvotno napisa Vidi poruku
    Kako i gdje saznati koje privatne klinike za mpo imaju ugovor sa HZZO za ovu godinu?

http://www.hzzo.hr/o-zavodu/odluke-uv/
    Tu se nalaze odluke upravnog vijeća sa popisom klinika za mpo preko HZZO-a.
    Na 106. sjednici su odlučili da se ugovori koji su vrijedili do 31.3. produžuju do 30.6.
    Ako će biti daljnjeg produženja, tu će biti objavljeno.

Frixie avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Citiraj mare157 prvotno napisa Vidi poruku
    Ugovore s HZZO-om za MPO postupke imaju poliklinika Škvorc i to do 30.06.2016. i poliklinika Betaplus. Za B+ ne znam do kad, ali jedna forumašica ide sad na stimulirani IVF kod njih preko HZZO-a, pa ju mogu pitati. U Škvorcu ima još mjesta za postupke preko HZZO-a, to mi je sam doktor rekao prošli put kad sam bila kod njega.

Najsigurnije ti ih je nazvati i ispitati sve detalje koji te zanimaju.

mare157 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj NinaDrv prvotno napisa Vidi poruku
    http://www.hzzo.hr/o-zavodu/odluke-uv/
    Tu se nalaze odluke upravnog vijeća sa popisom klinika za mpo preko HZZO-a.
    Na 106. sjednici su odlučili da se ugovori koji su vrijedili do 31.3. produžuju do 30.6.
    Ako će biti daljnjeg produženja, tu će biti objavljeno.
    Ugovore s HZZO-om za MPO postupke imaju poliklinika Škvorc i to do 30.06.2016. i poliklinika Betaplus. Za B+ ne znam do kad, ali jedna forumašica ide sad na stimulirani IVF kod njih preko HZZO-a, pa ju mogu pitati. U Škvorcu ima još mjesta za postupke preko HZZO-a, to mi je sam doktor rekao prošli put kad sam bila kod njega.

Najsigurnije ti ih je nazvati i ispitati sve detalje koji te zanimaju.
    Zanimljivo... U Betaplusu su mi prije mjesec dana rekli da nemaju ugovor, da će ga možda imati od 9. mjeseca tj, znati će oko 15.8. da li ga imaju do kraja godine...

Hvala Nina, pratim na linku nove info.

A da li ima šta novo kod dr.L po pitanju anestezije na punkciji?
    Posljednje uređivanje od mare157 : 17.05.2016. at 13:29

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

BetaPlus ugovara od prošlog ljeta postupke preko HZZO-a.
    Do sada još nikad to nisu nikad javno objavili kao što objavljuju druge novosti vezane uz rad klinike - putem Fb profila i web stranice.

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Znam da je na temi bilo pitanja oko toga ulazi li i FET postupak u besplatan (preko HZZO-a), info iz prve ruke je da! U pol.Škvorc (ukoliko im ugovor u to vrijeme važi) i FET postupci su besplatni, također se ne računaju kad iskorišteni stim.postupak (vežu se uz postupak u kojem su dobiveni embriji koji su zamrznuti). Ja sam trenutno u situaciji da će se sve oplođeno zamrzavati i ići se na FET nakon što riješim polip.
    Posljednje uređivanje od maca2 : 17.05.2016. at 19:47

Frixie avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Evo, jednoj forumašici su u B+ sami ponudili da ide preko HZZO-a. mare možda su ispucali te postupke, pa su ti zato rekli da nema više. Ako se ne varam dobili su jako, jako malo postupaka preko HZZO-a ... 10

Curke, bila sam jučer 7dc na folikulometriji. 3dc je bila Elonva, sad imam 9dc 225iU Puregona i 10dc još toliko + 1 Orgalutran. 11dc u nedjelju je folikulometrija. Vidli smo 3 folikula na lijevom i 2 na desnom jajniku (najveći je od 8.7mm na lijevom). Vidjeti ćemo kak će se sve dalje razvijati.

Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Pozz cure ,
    koliko kod dr Radončiča koštaju konzultacije i uzv u novoj klinici?
    Dali znate dali ima web stranicu od poliklinike , zbog cijena postupka me zanima?
    Koliko od prilike košta IVF blagi i gdje kupujete lijekove??

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam danas odradila punkciju kod Skvorca. Dobili smo 9 js, idemo na freeze all pa FET kad rijesim polip. Kod Skvorca trenutno sve postupke kao biolog odraduje Patrik Stanic (Petrova, dr.Radoncic) jer je biologica Sonja na porodiljnom. Eto,nadam se da ce to znaciti jos samo bolji rezultat

laura33 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Apsolutno hoće!
    Super, to je odlična vijest za sve pacijentice poliklinike Skvorc!

Frixie avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

maca bravo za 9js. Koji si protokol imala?

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Imala sam dugi protokol, decapeptyl od 21.dc + puregon od 4.-15.dc (225 iu. dnevno). S istim protokolom sam prije 6 godina dobila 21 js, ali ocito godine rade svoje...Sad se samo nadam da ce biti barem 2 blastice za smrznuti.

Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Pozdrav, evo me i na ovoj temi, opet s pitanjima tj. nedoumicama. Teško je kad trebas odlučivati o klinikama, bolnicama, dr, terapijama, postupcima, a nemaš pojma i nemaš koga pitati. Zahvalna sam da postoji ovaj forum.
    77.sam godište, mm 76., kod mene za sad od običnih pretraga sve ok (brisevi, hormoni štitnjače...), ali mm ima jako los spermiogram a sve druge nalaze ok (hormoni, uzv, mikrobiološke). Dr ga je poslao na jos pretraga (genskog) koji se čekaju po 3.mj. Ludim od čekanja. Nemam pojma sto cu. Da se prijavim u privatnu preko HZZO? Rade li oni te genske pretrage preko uputnice? Uzimaju li u postupak bez toga? Ili da se prijavim drugdje ili da čekamo taj nalaz? Tužni smo naravno, pod stresom naravno. Evo jucer (nakon sto sam imala sve simptome implantacije i trudnoće vise od tjedan dana) sam dobila. Plakala naravno i tako, sve znate kako.
    Pa eto. Ako i ne bude savjeta, bar sam se jos jednom izjadala...
    Hvala

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Zagrebzagreb,
    ako se u ejakulatu tvog muža ima spermija, moj topao savjet je-odmah u postupak, nemojte čekati daljnje rezultate pretraga tvog muža. Tvojih 39 godina i njegov jako loš spermiogram dovoljan su razlog da s nalazima koje imate odete do mpo klinike-svejedno državne ili privatne. Samo, nemojte gubiti vrijeme, jer sada nije više samo problem njegov spermiogram već i tvoje godine.

Znam kako ti je, i sama sam bila u tvojoj poziciji. Zato draga, samo hrabro naprijed.

Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Draga inesz, hvala na potpori!
    Ima ih, malo ali hvala Bogu ima (zato se ja ipak svaki put nadam čudu i prirodni), uvijek mislim da nista nije nemoguce pa bez obzira na odluku o potpomognutoj ne odustajemo.
    Strah me stvarno svega, a najviše godina.
    Poslala san upit u Skvorc, sada cekam njihov odgovor, sve sam detaljno opisala. Nadam se stvarno sto bržem postupku, teško mi je vec i gledati svuda ta prekrasna mala bića, tako jako želim naše! Idem i tako daleko sa vec vidim nase blizance... Uzas!
    Hvala. Otići cu na konzultacije ako mi potvrdno odgovore iz klinike.

Frixie avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Citiraj maca2 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam danas odradila punkciju kod Skvorca. Dobili smo 9 js, idemo na freeze all pa FET kad rijesim polip.
    Nadam se da ces se riješiti polipa cim prije i da ces imati odlične blasticeza FET!
    Citiraj ZagrebZagreb prvotno napisa Vidi poruku
    Draga inesz, hvala na potpori!
    Ima ih, malo ali hvala Bogu ima (zato se ja ipak svaki put nadam čudu i prirodni), uvijek mislim da nista nije nemoguce pa bez obzira na odluku o potpomognutoj ne odustajemo.
    Strah me stvarno svega, a najviše godina.
    MM ima nalaz crypto i teška OAT (najviše nađeno 5 spermica u ejakulatu). Genetsko testiranje smo radili na Rebru: kariogram i mikrodelecije y kromosoma. Kariogram smo čekali 3 mjeseca, jer nije bilo reagensa, a mikrodelecije su bile gotove za 2 tjedna.
    Kariogram možete napraviti i u Petrovoj. Privat kario i delecije rade u Synlabu. Svaka pretraga je cca 3.000 kn i ceka se dva tjedna.

Koja je dijagnoza TM-a?

Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Frixie, upravo te pretrage je dobio. Mozes mi molim te objasniti tocno sto se vidi u nalazu? Čitala sam malo ali nisam tocno shvatila bas sto je to.
    Naručila sam ga na rebro, upravo zbog cifra privatno, ne mogu toliko sad dati. Naručen je 13. pa čekanje nalaza.
    Oligoasthenozoospermia je dijagnoza.
    Kupili smo cink, biastin, omege, Q-10, b vitamine...
    Razmišljali o travarima i tako...

Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Frixie, dodatak tj.ispravak
    Isto oat, terato sam ispustila sad u dijagnozi
    :/

Frixie avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Citiraj ZagrebZagreb prvotno napisa Vidi poruku
    Frixie, upravo te pretrage je dobio. Mozes mi molim te objasniti tocno sto se vidi u nalazu? Čitala sam malo ali nisam tocno shvatila bas sto je to.
    Naručila sam ga na rebro, upravo zbog cifra privatno, ne mogu toliko sad dati. Naručen je 13. pa čekanje nalaza.
    Oligoasthenozoospermia je dijagnoza.
    Kupili smo cink, biastin, omege, Q-10, b vitamine...
    Razmišljali o travarima i tako...
    Kariogram je prikaz izgleda i broja kromosoma. Moze se vidjeti da li postoji višak ili manjak kromosoma (treba ih biti 23) te da li je koji kromosom na krivom mjestu. Na njemu se ne vide sitne "greške", zato se rade mikrodelecije. Y kromosom ima 3 regije: AZFa, AZFb i AZFc. Prilikom oštećenja c regije muškarac moze postati otac uz pomoć MPO. Kod oštećenja druge dvije regije muškarac je sterilan. Ali, nemoj brinuti, manje od 10% muškaraca ima oštećenje y kromosoma.
    Ako u ejakulatu TM ima malo spermija, moze se napraviti i biopsija testisa da se vidi ima li unutra vise spermija.
    Jeste li bili kod urologa/androloga? Sumnja na varikokelu je otklonjena?

Moj doktor zahtjeva genetske pretrage, jer nema smisla ici u postupak ako postoji genetski problem zbog kojeg nije moguća oplodnja.

Mi smo trošili sve živo: tribestan, astaxantin (bioastin), cink, selen, b vitamine, folnu, orašaste, kravlji sir ... i nista nije pomoglo, jer je genetsko oštećenje. Sad smo kupili fertilup, samo da pokušamo popraviti morfologiju oskudnih spermija, kad znamo da ne možemo utjecati na količinu. Vidjeti ćemo da li ćemo u tom uspjeti.

Ali, dok čekaš nalaze genetskih pretraga, naruči se na konzultacije bilo gdje, nemoj gubiti vrijeme. Dobro je Inesz savjetovala

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

ZagrebZagreb,
    možes ako želiš ovdje napisati nalaz spermiograma.

Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Kariogram je prikaz izgleda i broja kromosoma. Moze se vidjeti da li postoji višak ili manjak kromosoma (treba ih biti 23) te da li je koji kromosom na krivom mjestu. Na njemu se ne vide sitne "greške", zato se rade mikrodelecije. Y kromosom ima 3 regije: AZFa, AZFb i AZFc. Prilikom oštećenja c regije muškarac moze postati otac uz pomoć MPO. Kod oštećenja druge dvije regije muškarac je sterilan. Ali, nemoj brinuti, manje od 10% muškaraca ima oštećenje y kromosoma.
    Ako u ejakulatu TM ima malo spermija, moze se napraviti i biopsija testisa da se vidi ima li unutra vise spermija.
    Jeste li bili kod urologa/androloga? Sumnja na varikokelu je otklonjena?

Moj doktor zahtjeva genetske pretrage, jer nema smisla ici u postupak ako postoji genetski problem zbog kojeg nije moguća oplodnja.

Mi smo trošili sve živo: tribestan, astaxantin (bioastin), cink, selen, b vitamine, folnu, orašaste, kravlji sir ... i nista nije pomoglo, jer je genetsko oštećenje. Sad smo kupili fertilup, samo da pokušamo popraviti morfologiju oskudnih spermija, kad znamo da ne možemo utjecati na količinu. Vidjeti ćemo da li ćemo u tom uspjeti.

Ali, dok čekaš nalaze genetskih pretraga, naruči se na konzultacije bilo gdje, nemoj gubiti vrijeme. Dobro je Inesz savjetovala
    Da, bio je kod androloga i nema sumnje u varikokelu. I hormoni su u redu, sve je u normali.
    Ja sam mislila da su ove sad pretrage da se otkloni sumnja u mogućnost genetskih poremećaja u mogućem plodu...potpuno krivo shvatila.
    O Boze nadam se da ce bit ok.
    A nalaz spermiograma (@inesz) je
    Broj SP =1,9 * 10na šestu/ml
    Broj sp u ejakulatu = 6,6*10na šestu
    Pokretljivost 16%
    Kinetika 2
    Morfologija 16

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

ZagrebZagreb,
    mislila sam da imate možda nekoliko spermija u ejakulatu, da ste na granici azoospermije. Ovo je OK nalaz za IVF ICSI metodom.

Nemojte čekati nalaze kromosomskih pretraga, idite u postupak čim prije. Rezultati kromosomskih analiza neće pripomoći da spermiogram bude bolji.

Je li imate potrebne nalaze za mpo? Kakvi su tvoji nalazi? Je li liječnik koji tvog muža šalje na kromosomske pretrage zna za tvoju dob?
    Čekanje na analize kromosoma tvoga muža kako bi nakon toga išli u mpo, uz istovremeno gotovo 7 milijuna spermija u ejakulatu i tvojih 39 godina-ne čini mi se dobar savjet.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Moj muž je imao isto takav nalaz što se tiče broja,a i pokretljivosti. Terato dio nemamo, ali na 16 morfologije mislim da toga nema?
    I nitko ga nije slao na testiranje, rekli su da je to ok nalaz za icsi

Frixie avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

ZagrebZagreb uf, kad bi MM imao 7 milja spermija ... To bi nam bilo kao dobitak 6 na lotu
    Nalaz TM-a mi je skroz ok za IVF/ICSI. Imam frendicu kojoj su s 2,5 milje spermija radili AIH na Sv. Duhu. Ne kužim zakaj su tražili genetsko testiranje? To je tražio MPO doktor ili urolog? Jel postoje još kakve indikacije za to? Kakva genetska bolest?

Nemoj gubiti vrijeme, vjeruj mi, mi smo potrošili godinu dana da otkrijemo problem, al kod nas je bila drugačija situacija. Odužiti će ti se to sve bezpotrebno. Prije 9 mjeseca nećete imati gotov nalaz kariograma s Rebra, počinju godišnji i sve se bazira na reagensima (znaju im usfaliti).
    Vrijeme neumoljivo teče. Otiđite bar na konzultacije negdje.

Što se tiče preparata, ne znam da li znaš da spermatogeneza traje ako se ne varam 72 dana + još 2 dana koliko ima je potrebno da prođu kroz epididimis. Ali, to je neki prosjek. Uglavnom, vele da je potrebno bar 3 mjeseca od uzimanja preparata da bi se vidla promjena u spermiogramu, tj. poboljšanje. MM-u je privatni urolog/androlog nakon UZV testisa i sjemenika rekao da nosi bokserice (da testisi budu što hladniji: radi pokretljivosti i živosti), jede puno voća i povrća i pije puno, puno vode, ako bi sumna na genetiku bila otklonjena.

Ako te još kaj zanima pitaj ...

Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Joj, eto zato sam ja i pitala vas sta se dobija tim nalazom, jer ne razumijem zasto je bitan kad ustvari sve znamo te sam mislila da se s njim vide mogući genski pomaci u potomstvu (mogućem), ali sad...ne znam sto reci.
    Imao je tri spermiograma, ovaj je prvi i malo bolji i privatni, druga dva su nesto manje spermija ali veća pokretljivost... A na pretragu ga je slao Androlog sa VV, zna moje godine, pitao je mm. Ne kuzim zasto.
    Sad znaci trebam ustvari svojoj dr gin po uputnicu za MPO? I onda nazvati VV ili vinogradsku ili petrovu i naručiti se na konzultacije ili?
    Toliko nedoumica!! Hvala vam na savjetima i pojašnjenjima ici cu čim prije. Sad ce i ljeto, a tad ne rade postupke vjerujem?
    Hvala vam!!!!
    I nadam se da cemo sve ubrzo cuti plac koji nije nas nego naših bebica!!!

Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Na dugom je bilo 0,5mil/ml a na trećem 0,2mil/ml s tim da je u prvom bila apstinencija prije uzorka 3dana, a u drugom 6 dana i trećem 6 dana-tako je tražio dr.
    A sva tri su bila isti mjesec, unutar mjesec dana rađeni otprilike. Prvi je bio privat na našu inicijativu, a druga dva na VV ali velim u kratkom razmaku i sa dužom apstinencijom.

Frixie avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Samo se ti naruči negdje na konzultacije, VV nema anestezije, pa možda radije biraj VG ili Petrovu, dok čekate pretrage s Rebra. Prijateljica mi ide u Petrovu i imaju novi MPO odjel, totalno svemirski veli, ali u VG mogu napraviti i punkciju/biopsiju testisa ako će biti potrebno i pioniri su u MPO u RH. A možeš i nazvati Škvorca dok ima još postupaka preko HZZO-a. Al on nije u ZG, već u Samoboru, pa vidi kak ti je s putovanjem. Mislim, uzmi sve čimbenike u obzir. Ovdje na forumu imaju teme po bolnicama, pa baci malo oko, biti će ti se vjerojatno puno lakše odlučiti kad malo pročitaš.

Čuj, i moj i mužev kariogram je uredan, ali to ne znači da ne možemo 100% dobiti dijete s Downovim. Kariogram prikazuje sliku kormosoma, ali ne daje garanciju da gametogenezom ili npr. spajanjem js i spermija neće doći do neke greške u kromosomima. Pretpostavljam da androlog želi vjerojatno ukloniti sumnju na genetski uvjetovan loš spermio. Jer, ako je genetika ok i ako nema varikokele, hormoni u redu, možete onda popraviti te spermiće lijekovima, vitaminima, mineralima, dodacima raznim (npr. čak i muškima znaju davati klomiće). Ali nemoj čekati. Tu su godine, a vrijeme neumoljivo teče. To će ti potvrditi svatko tko je već bio ili je u postupcima.

Tvoj gin ti daje upunicu za MPO, najbolje D1 i onda si mirna. Ne moraš više nikakve uputnice tražiti. I naruči se čim prije, nemoj čekati da ljeto prođe. Bolje možda da odradite i samo konzultacije u 6/7 mjesecu, pa dođete na red u 9, dok skupljate sve ostale nalaze.
    Sretno!

Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Javit cu vam jos ovaj tjedan (ako uspijem ista s obzirom na Tijelovo) ili iduci nova saznanja, pisem cim se sto dogodi.
    I sad cu jos pitati najveću bedastoću, ali moram..ima li tu itko da je uspio iz prve ili iz drugog pokušaja icsi?

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Naravno da ima cura koje su uspjele roditi iz 1. ili 2. IVF ciklusa. Godine žene najsnažniji su pojedinačni prognostički faktor za rađanje živog djeteta kako kod Ivf-a tako i kod spontanih začeća.
    Općenito, što mlađa žena, to veće šanse za ostvarivanje trudnoće i rođenje živog djeteta. Naravno, to ne znači da će SVAKA 25-godisnjakinja uspjeti iz prve, niti da će SVAKA 40-godisnjakinja imati dug put do djeteta.

Ivf-u je dobro pristupiti računajući da će za rođenje djeteta trebati veći broj ciklusa.

Evo jednog zanimljivog linka:
    http://www.gla.ac.uk/news/headline_438380_en.html

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

@Zagreb, moj muž ima lošiji spermiogram od tvog pa ganisu slali nijkada na nikakve dodatne genske testove/pretrage. Odmah smo znali da nam jedno ICSI dolazi u obzir pa nismo gubili vrijeme na ništa drugo. MOj savjet ti je, javi se sa svim nalazima koje imaš u kliniku (privatno ili državnu) i što prije u postupak. Nemate još baš puno vremena za gubiti!
    Sretno!

Kod mene situacije sljedeća: od 9 js, 7 bilo dobro za ICSI, 4 se oplodile, danas 3.dan nakon opodnje još uvijek su sve 4 tu i dobro se razvijaju. U srijedu se smrzava sve što je dobro.

Frixie avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Cure, ja sam jučer 11dc imala 2 folikula na lijevom i 5 na desnom. Jučer i danas još Puregon i Orgalutran, folikuli rastu sporije od prosjeka. No, dobro, što je tu je. Sutra ćemo vidjeti kakvo je stanje i da li ću još što primiti.

Dajte mi recite, jel mogu folikuli prestati rasti pod stimulacijom?

maca samo tako nek i nastave i navijamo da dođu do blastica. Kad možeš riješiti polip, što su ti preporučili?

Zagreb naravno da ima uspjeha ICSI-ja iz prve, kao što nema uspjeha ni iz 5 pokušaja. Al, nemoj se strašiti i kočiti na početku. MPO liječnik će ti sve znati lijepo objasniti.
    Posljednje uređivanje od Frixie : 23.05.2016. at 13:37 Razlog: krivo upisano

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Polip planiram riješiti odmah u sljedećem ciklusu-na prpeoruku dr.Škvorca, a nakon toga FET. Nadam se da ću stići do 15.7. to sve obaviti jer su nakon toga do 15.8. na GO u pol.Škvorc.

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

@Frixie-mislim da su male šanse da prestanu rasti pod stimulacijom...u svakom slučaju sretno!

Buba38 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Cure, ja sam jučer 11dc imala 2 folikula na lijevom i 5 na desnom. Jučer i danas još Puregon i Orgalutran, folikuli rastu sporije od prosjeka. No, dobro, što je tu je. Sutra ćemo vidjeti kakvo je stanje i da li ću još što primiti.

maca samo tako nek i nastave i navijamo da dođu do blastica. Kad možeš riješiti polip, što su ti preporučili?

Zagreb naravno da ima uspjeha ICSI-ja iz prve, kao što nema uspjeha ni iz 5 pokušaja. Al, nemoj se strašiti i kočiti na početku. MPO liječnik će ti sve znati lijepo objasniti.
    Folikuli mogu stat al ne skroz znači dan dva i pokrenu se ili ne al mogu meni su prestali rast i nakon dva dana opet se pokrenili samo nažalost nije bilo transfera.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

I meni su s Elonvom rasle sporije nego sa drugim stimulacijama

Frixie avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Ja sam 3dc primila Elonvu, 11 i 12 dc po 225iU Puregona i Orgalutran, 13 dc ništa, pa 14 i 15 dc po 200iU Puregona i Orgalutran. U četvrtak Ovitrelle i subotu punkcija.

Znači, ovaj postupak sam primila 150mg Elonve, 1300iU Puregona, 4 Orgalutrana i još ću 250mcg štoperice, a folikulići rastu manje od 2mm dnevno... Imam ih 7 većih i dva manja koja nismo ni mjerili, jer su premali i neće uopće biti za "ubrati".

Buba zašto nije bilo transfera? Loše js ili se nisu oplodile?

Buba38 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Ja sam 3dc primila Elonvu, 11 i 12 dc po 225iU Puregona i Orgalutran, 13 dc ništa, pa 14 i 15 dc po 200iU Puregona i Orgalutran. U četvrtak Ovitrelle i subotu punkcija.

Znači, ovaj postupak sam primila 150mg Elonve, 1300iU Puregona, 4 Orgalutrana i još ću 250mcg štoperice, a folikulići rastu manje od 2mm dnevno... Imam ih 7 većih i dva manja koja nismo ni mjerili, jer su premali i neće uopće biti za "ubrati".

Buba zašto nije bilo transfera? Loše js ili se nisu oplodile?
    Nije se oplodila js sad mi je dr reka da idemo prirodnjak ušta ja apsolutno nevjerujem da će uspjet i ne nadam se ničem al slijedim upute i čekam sledeću stimulaciju

Frixie avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Citiraj Buba38 prvotno napisa Vidi poruku
    Nije se oplodila js sad mi je dr reka da idemo prirodnjak ušta ja apsolutno nevjerujem da će uspjet i ne nadam se ničem al slijedim upute i čekam sledeću stimulaciju
    Ovaj ciklus lovite js?

Buba38 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Ovaj ciklus lovite js?
    Da sad sam na praćenju i čekam da vidim šta će bit još su folikometrije

Frixie avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Curke, od 7 folikula smo izvukli 6 js. A što je najbolje našli su u centrifugatu ejakulata i 6 spermija s kojima su napravili ICSI. 3 js su se oplodile i sad čekam večeras poziv, da vidimo jel se dijele kako treba i da li će i kad biti transfer.

Frixie avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Citiraj Buba38 prvotno napisa Vidi poruku
    Da sad sam na praćenju i čekam da vidim šta će bit još su folikometrije
    Sretno, javi ishod!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove