Stranica 400 od 581 PrviPrvi ... 300350390398399400401402410450500 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 19,951 do 20,000 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Citiraj QueenBee prvotno napisa Vidi poruku
    Milenche-pregazilo nas vrijeme..

QueenBee draga, pregazilo totalno...
    Moja ekipa je vec velika i decki vise ne zele ici nigdje s nama...smrc.Svi skupa idemo dva puta godisnje na rucak kod sveki,za Bozic i Uskrs.Najstariji ce za godinu dana ici polagati vozacki,jos jedan smrc...tako da dva auta dobro dodu...
    Sad vidis koliko je vrijeme vise pregazilo mene nego tebe!!!
    Hehe

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Jadranka-zar ne mora auto imati mogucnost isofixa ugradjenu unutra u sjedala?

Mora da, te kukice moraju bit vec dio auta. Al ako nemate, nema veze - ovo s pojasom auta je jednako sigurno samo kad se dobro ucvrsti.

Pa u principu trebala bi je moc namontirat na kolica, ako je sve od istog proizvodjaca, tj. ako uzmes neka 3u1 kolica plus odgovarajucu bazu. Nama su kolica inglesina - tako da necemo montirat na njih as. Zapravo ne znam jel se ova nasa uopce moze otkacit s baze.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj bmaric prvotno napisa Vidi poruku
    Jeli sve AS odgovaraju na svaki isofix ili za svaku AS postoji poseban isofix?

Ja sam kupila kolica 3u1, ali bez isofixa, pa da se ne zeznem kad ga budem kupovala.

Postolje ti treba bit kompatibilno sa jajem. A u auto se sva postolja mogu zakacit, ako ti auto ima isofix sustav.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Meni je danas nepodnosljivo vruce i sva sam si velika i teska ko neka slonica. Uf! Jedva cekam to najavljeno zahladjenje.

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je danas nepodnosljivo vruce i sva sam si velika i teska ko neka slonica. Uf! Jedva cekam to najavljeno zahladjenje.

Mislim da su najavili zatopljenje od utorka opet...
    Meni tako fali zraka i jedva cekam da pocne skola i da se dani skrate i vrijeme pocne brze ici

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Milenche prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da su najavili zatopljenje od utorka opet...
    Meni tako fali zraka i jedva cekam da pocne skola i da se dani skrate i vrijeme pocne brze ici

Ja jedva cekam vrtic :D

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Evo ilustracije;

http://www.djeca.org/slike/clanci/Au...ce/iso1111.jpg

http://www.njuskalo.hr/image-bigger/...a-61994208.jpg

S tim da sjedalice koje idu kasnije u smjeru voznje, moras kopcat djete sa remenjem od sjedalice...
    Ja sam osobno imala isofix sa jajem..
    Kasnije sam kupila ovu i nisam pozalila...
    http://www.kiddy.de/blog/uk/files/20...096_LOWRES.jpg
    http://www.ma-and-ma.com/WebRoot/Sto..._pro_2_-_3.jpg
    Posljednje uređivanje od Sanja :) : 21.08.2016. at 16:22

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Citiraj Sanja :) prvotno napisa Vidi poruku
    Evo ilustracije;

http://www.djeca.org/slike/clanci/Au...ce/iso1111.jpg

http://www.njuskalo.hr/image-bigger/...a-61994208.jpg

S tim da sjedalice koje idu kasnije u smjeru voznje, moras kopcat djete sa remenjem od sjedalice...

Ja sam osobno imala isofix sa jajem..

Kasnije sam kupila ovu i nisam pozalila...

http://www.kiddy.de/blog/uk/files/20...096_LOWRES.jpg

http://www.ma-and-ma.com/WebRoot/Sto..._pro_2_-_3.jpg

Mogu poslati MM da pogleda imaju li auti ispod naslona te kukice i ako imaju onda mogu kupiti isofix?
    Kad su to poceli ugradivati u aute?

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Tak je... Ako ima mozes kupiti isofix bazu...
    Koji auto imas? I godinu naravno?

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Tak je... Ako ima mozes kupiti isofix bazu...
    Koji auto imas? I godinu naravno?

Peguota 107 star 3g i Forda starog 5-6 godina.Nikad nisam isla za tim imaju li to

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Ima sigurno

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Ima sigurno

Prvom prilikom cu provjeriti!Ako ne budem sigurna cu ti fotkat.
    Hvala ti

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Moze nema frke... Radila ja u auto kuci, imam nesto iskustva

Opcenito sto te interesira, po br. sasije nazoves zastupnika i sve ti odmah kaze!

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Moze nema frke... Radila ja u auto kuci, imam nesto iskustva

Opcenito sto te interesira, po br. sasije nazoves zastupnika i sve ti odmah kaze!

Svaka cast!
    Toliko toga se promijenilo otkada sam zadnji put kupovala autostolice,cijela nova znanost!

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Milenche-autostolice :D

Mi se probudili prije pola sata
    Bili smo vani prije toga, sat i pol na 2 razl.igralista. Izasle u podne ko kreteni. klackala se s malom jedno 4 minute prije nego sam skuzila da to nikako nije dobra stvar za radit u 36tt..bilo je tak sparno da mi se ovaj rastrojeni mozak skuhao. Dovukle se kuci, oglodale kukuruza i napolitanke i zakrmile pod ventilatorom.

AS-volim cuti da je vezanje pojasom od auta jednko sigurno kao isofix. Sad jos moram pretumbati ducane s baby opremom.
    Muz dolazi u utorak s terena i mi cemo ni manje ni vise na more. Imamo vikendicu kraj Pule. Idemo samo na 5 dana.
    Jedan dan cemo do Rijeke, moram na jedan sastanak, pa cu tamo pogledati i odmah kupiti AS.

Cure-ima li u pulskom rodilistu stolčić? Koriste li ga i treba li kakva najava?
    Stolcic mi je velika zelja..znam da ga Rijeka ima (Milenche-zavidim), ali ako mi slucajno porod krene-ne vjerujem da stignemo na vrijeme do rijeckog rodilista

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Milenche-autostolice :D

Mi se probudili prije pola sata
    Bili smo vani prije toga, sat i pol na 2 razl.igralista. Izasle u podne ko kreteni. klackala se s malom jedno 4 minute prije nego sam skuzila da to nikako nije dobra stvar za radit u 36tt..bilo je tak sparno da mi se ovaj rastrojeni mozak skuhao. Dovukle se kuci, oglodale kukuruza i napolitanke i zakrmile pod ventilatorom.

AS-volim cuti da je vezanje pojasom od auta jednko sigurno kao isofix. Sad jos moram pretumbati ducane s baby opremom.
    Muz dolazi u utorak s terena i mi cemo ni manje ni vise na more. Imamo vikendicu kraj Pule. Idemo samo na 5 dana.
    Jedan dan cemo do Rijeke, moram na jedan sastanak, pa cu tamo pogledati i odmah kupiti AS.

Cure-ima li u pulskom rodilistu stolčić? Koriste li ga i treba li kakva najava?
    Stolcic mi je velika zelja..znam da ga Rijeka ima (Milenche-zavidim), ali ako mi slucajno porod krene-ne vjerujem da stignemo na vrijeme do rijeckog rodilista

Ajme,pa bit ces mi u Rijeci,da sam bar mobilna da se nađemo na kavi...
    Ja sam bila medu prvima koja je isprobala stolcic u Rijeci tako da je bio slobodan i primalje su si dale max truda oko mene.Bilo je to predivno iskustvo,neusporedivo s prethodna dva poroda na lezec.
    A da si das napraviti svoj stolcic pa kud ti,tud i on...cula sam da postoji nacrt na netu.

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Ajme,pa bit ces mi u Rijeci,da sam bar mobilna da se nađemo na kavi...
    Ja sam bila medu prvima koja je isprobala stolcic u Rijeci tako da je bio slobodan i primalje su si dale max truda oko mene.Bilo je to predivno iskustvo,neusporedivo s prethodna dva poroda na lezec.
    A da si das napraviti svoj stolcic pa kud ti,tud i on...cula sam da postoji nacrt na netu.

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Upravo taj!!!

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Milenche-da si bar mobina...

Nije problem u stolcicu vec u osoblju koje nije obrazovano za takav porod. Ili jesu, ali im je tlaka.

Ima ga-navodno-i brodska bolnica. Kao i kadi. Ali nista od toga.
    Da znam da bi proslo, napravila bih si davnih dana svoj stolcic..

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Znam tu sliku...buljim u nju svako malo...sretnica si!

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Za treci porod sam zaista imala tako puno srece,bio je bas savrsen i opet bih si takav.Naletila sam da super ekipu bila sam vec skroz otvorena,drzali su se mojeg plana poroda i bili sretni sto netko zeli roditi na stolcicu.
    Nadam se opet istome,ako se ova moja princeza udostoji okrenuti kako spada iz poprekog polozaja u kojem je od samog pocetka
    A da probas doci do Rijeke?

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Znam tu sliku...buljim u nju svako malo...sretnica si!

Pulsko rodiliste ima stolcic

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Ja iskreno vjerujem da cu ja roditi u terminu bez obzira na sve ove kontrakcije i cervix. Tamo negdje u 38+. Nosim torbu za rodiliste na more za svaki slucaj. Ljetujemo u D.Uvali i krene li stogod, imamo pola sata do Pule (ako nije spica ili je noc-inace radjam u autu). Do Rijeke imamo cca sat i pol-isto ako nije spica. Ali treci porod bi mi mogao biti zaista ekspresno brz i necu ga vjerojatno prepoznati da je poceo dok ne budem vec maltrne za izgon. Tako da ne racunam na Rijeku osim ako mi ne pukne vodenjak usred sastanka.

Ali mogu li uopce pustiti na stolcic trudnicu u 35+tt? Danas sam 35+1

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Pulsko rodiliste ima stolcic

Auuuu ovo je dobra stvar!!!

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Ako sam dobro shvatila, nema posebne pripreme rodilje za porod na stolcicu? Mogu doci 8-9 cm otvorena i pokucat na vrata sa spikom 'ja dosla rodit na stolcicu'?

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Ako sam dobro shvatila, nema posebne pripreme rodilje za porod na stolcicu? Mogu doci 8-9 cm otvorena i pokucat na vrata sa spikom 'ja dosla rodit na stolcicu'?

Ja sam tako,stolcic sluzi iskljucivo za izgon.Prije toga skakuces na lopti,seces...
    Samnom su bile dvije babice,jedna na stolici iza mene,druga je sjedila na strunjaci ispod i stavljala mi tople komprese dole(ajme koliko to smanji bol) i masirala međicu.Za cas sam rodila,samo je kliznula van.
    Kad je posteljica izasla sjela sam na krevet kao da nikad nije nista bilo

Leona29 avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Drage moje evo mene citavo popodne je boljela lijeva strana kao kod jajnika. Prepisala sam rastezanje ligamentima. Popila normabel i smirilo se. Sad idem na wc i kad sam se obrisala bila je kapljica rozog iscjedka sad neznam sta bih sa sobom
    Jeli zilica pukla od rastezanja ili da panicarim?

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Leona-prazi stanje jos malo. Lezi na drugi bok.

Leona29 avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Vise mi je prekoglave svega..

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Nisam cula da moze puknut zilica od rastezanja ligamenata. Prije da ti je to ozljeda spoja prstena i cervixa-moje nestrucno misljenje. Mozda beba raste i okrece se, rasteze pa je malo nategnula tkivo koje je zategnuto prstenom. Ne znam.

Taj iscjedak-je li tekuci ili gust i sluzav?

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Ako je gust i slizav moze biti sluzni cep. On ispada nekad u komadima-mislim da si pisala da imas vec iskustva s tim.
    Ako je tekuca krv-to mi je onda špansko selo i ja bih zvala doktora ako iscuri jos

Mislim, ja bih zvala ginekologa ako jos bilo sto iscuri

Nisu hemeroidi u pitanju? Mozda je koji puknuo pa si ga slucajno mašila papirom (zna se dogoditi)

Leona29 avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Tekuci obican. Toga nije bilo puno. JEdna kapljica.

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Leona,drzi se...pusa

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Ja ne bih jos trcala na hitnu. Mozda da ih nazoves-vjerujem da ce ti reci da mirujes i pratis stanje. Mislim da oni zapravo i ne mogu vise nista napraviti-prsten su ti stavili i mogu jedino zaustaviti trudove ako ti krenu.
    Mozda ti je najbolja opcija sad osloniti se na moc autosugestije. Stres i depresija mogu toliko stete napraviti da je to cudo jedno.
    Lako je meni pricati o pozitivi kad sam u 9.mjesecu trudnoce skoro i dvije kcerke oko mene. I nemam ti pravo reci da moras razmisljati pozitivno kad nemam pojma kako se osjecas i koliko ti je tesko. Od sveg srca ti zelim da nadjes svoju mantru, svoj ispusni ventil, neki paralelni svemir u koji se mozes preseliti u svojoj glavi dok ne dodjes u 25./26.tt kad ti beba vec moze prezivjeti da se prerano rodi.
    Meni djelujes kao vrlo jaka i stalozena osoba i vjerujem u tebe.
    Zelim ti pomoci ako ikako mogu, ali ne mogu a da se ne zapitam skodimo li ti ovim besedama o nasim minornim trudnickim boljkama..znam da bi rado mijenjala mjesto s velikom vecinom nas. Imas li neku temu ovdje za trudnice s kriticnom trudnocom? Ne znam ni sama koje okruzje je za tebe poticajnije

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ja sam cula da za stolcic treba biti sve "idealno", znaci ne smije biti nikakva bakterija/infekcija u pitanju, treba biti u 9. mj. trudnoce (e sad ne znam da li moze vec od 37+ ili ipak vise), tlak mora biti dobar... sve u svemu treba biti "skolski" primjer.

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

A kad tocno pocinje 9.mjesec trudnoce? Nije li s 36+1tt?

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Leona, ja sam jednom mislila da sam malo prokrvarila, pa sam skuzila da su hemeroidi. Ali dok nisam skuzila, bila sam u pola sata 20 puta na wc-u u provjeri.
    Ako imas stavi dnevni ulozak, pa ako bude opet, vidjet ces na kojem dijelu je na ulosku, pa mozes procjeniti da li su hemeroidi ili nesto drugo.

A ako je bas iz rodnice, onda zovi dr i vidi s njim.

Leona29 avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Iskreno ja sam prihvatila situaciju takva kakva je. Znam kolike su mi sanse da rodim nakon svega. Mirujem i znam.isto tako da je to jedini nacin da nesto spasim. Dali ce moje mirovanje i stalozenost urodit plodom vidjet cemo. Ali jednostacno sve mogu istrpit osim kad vidim krv ili bilo sto slicno tome.. Vi ste sve meni super svojim optimizmom mi popravite dan.

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Ja sam cula da za stolcic treba biti sve "idealno", znaci ne smije biti nikakva bakterija/infekcija u pitanju, treba biti u 9. mj. trudnoce (e sad ne znam da li moze vec od 37+ ili ipak vise), tlak mora biti dobar... sve u svemu treba biti "skolski" primjer.

bmaric,mene nitko nista od tih detalja pitao nije,mislim da su brisevi vazni samo kod poroda u vodi.Tlak mi je uvijek bio turbo nizak.Trudnoca ni prethodna nije bila ni najmanje skolska.Mozda sada puno vise inzistiraju na detaljima,onda su se tek ucili i bili sretni da netko zeli stolcic,meni treci porod pa se nisu bojali komplikacija...

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

A kad tocno pocinje 9.mjesec trudnoce? Nije li s 36+1tt?
    Ma je, mislila sam na 37. tt, znaci 36+1.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

bmaric,mene nitko nista od tih detalja pitao nije,mislim da su brisevi vazni samo kod poroda u vodi.Tlak mi je uvijek bio turbo nizak.Trudnoca ni prethodna nije bila ni najmanje skolska.Mozda sada puno vise inzistiraju na detaljima,onda su se tek ucili i bili sretni da netko zeli stolcic,meni treci porod pa se nisu bojali komplikacija...

Mozda svaka bolnica radi na svoj nacin. Za Zd znam da paze na to sve. Tlak moze biti nizak (to je cak i bolje), ali ne smije biti visok. Ovdje su jednoj trudnici odbili stolcic zbog bakterije.

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Mozda svaka bolnica radi na svoj nacin. Za Zd znam da paze na to sve. Tlak moze biti nizak (to je cak i bolje), ali ne smije biti visok. Ovdje su jednoj trudnici odbili stolcic zbog bakterije.

Vjerojatno puno ovisi o tome na koga taj dan u radaoni naletis,isto!

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Citiraj Leona29 prvotno napisa Vidi poruku
    Iskreno ja sam prihvatila situaciju takva kakva je. Znam kolike su mi sanse da rodim nakon svega. Mirujem i znam.isto tako da je to jedini nacin da nesto spasim. Dali ce moje mirovanje i stalozenost urodit plodom vidjet cemo. Ali jednostacno sve mogu istrpit osim kad vidim krv ili bilo sto slicno tome.. Vi ste sve meni super svojim optimizmom mi popravite dan.

Leonice,tako bih voljela da ti mogu pomoci na bilo kakav nacin...
    Znam nekoliko slicnih prica koje su imale happy end.
    Saljem ti sve pozitivne vibre ovog svijeta.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Leona, vibram da se ne ponovi. Jedna kapljica ne mora nista znacit - mozda neka puknuta kapilara.

Leona29 avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Hvala vam svima od srca nadam se da ce sve biti u redu. Moram bit jaka radi bebe..

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Leona29 prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala vam svima od srca nadam se da ce sve biti u redu. Moram bit jaka radi bebe..

Tajci, ako citas, kako si ti?

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Leona-vjerojatno si jaca od svih nas. Saljem ti sve pozitivne vibre sto imam.
    A toga bar imam :D

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

bmaric- mislila sam da toliko kompliciraju kad trazis kadu.
    I to bi mi bio dobar porod. Ako uspijem na stolcic s trecim, mozda se osokolim na cetvrto cisto da probam i u kadi

Ali bome mi se nekako ne da opet bit trudna..motda ako mi se omakne u ranim cetrdesetim. Ali with my luck-zanijet cu trojke...ih, kakva opel zafira onda, moram autobus kupit..

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Jadro-jel kod tebe sad curica ili opet decko?

Tajci, Viki, vjerujem i ostatak ekipe-gdje ste i je li sve ok?

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Moj tlak je inace komatozno nizak..90/60, 100/50..a jednom sam si izmjerila 90/45 u ljekarni-pitam se jesam li krivo stavila onu traku na ruku

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •