Stranica 39 od 47 PrviPrvi ... 293738394041 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,901 do 1,950 od 2344

Tema: odgoj pasa

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    nadam se da su izdržljivi jer kad moju uhvati šiz voli se iživljavat na krevetu, ovog sam šivala par puta,probije ga i vadi ono vatasto punjenje iznutra...
    Ne znam je li ti to opcija, ali mi za krevetiće koristimo dječje prematalice koje prekrijemo nekom dekom ili plahtom. Dobro dođe kad ova sa slabim mjehurom pišne dok spava, jer je ispod plastika, pa samo promijenimo gornji dio.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    znači ja sa dvoje male djece i psom moram birati kada ću izvoditi psa a kada djecu jer parkiće zaobić ne mogu...ja moju sa povodcem uvedem,sjednem na prvu klupu,pas vezan za kantun klupe, starije dijete trči okolo a mlađe samnom u kolicima...
    problem su samo-šetači kojih u mojoj sredini ima na svakom koraku,baš jučer je jedan zapišavao prekriženi znak za psa,koma scena,da mi je bio aparat pri ruci...
    govana po putu nema gdje nema,moja u svako mora zabit njušku a šeta zakačena od kolica,bosa nogica od malog odmah do nje...milina....
    tako da bi baš bilo super da ja dobijem kaznu a ne vlasnici koji ne kupe za psima ili ih puštaju da sami šetaju i kenjaju okolo...

...
    skulirana, kužim te. I nama je to problem, kako istodobno u park sa djetetom i psom. Obično sjednem na neku klupu na rubu parka, mališa mi odmah uskoći u krilo, a ako trebam nešto intervenirati ili biti uz malog na nekoj spravi, zavežem ga. Onda on jadan cvili i hoće kod nas, a ne smije.

zdjelica sa vodom je na jednoj tacni, plastičnoj, sa niskim rubom, pa ako se prolije, ostane voda na tacni, ovako nešto: https://www.google.hr/search?q=plast...HLpgrO_ByuM%3A
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 29.09.2016. at 12:09

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Šetate li vase pse u psećim parkicima i u koji je najbolje ici sa vrlo plasljivim stenetom koje je, naravno, puno energije?
    Posljednje uređivanje od Mrs Happy : 08.10.2016. at 10:29

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nitko ne šeće peseke u psećim parkićima? Onim ograđenim, pa da malena plašljivica ne moze pobjeci i izgubiti se.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja baš i ne šećem, jer je plašljiva i boji se drugih pasa i pseći park joj je jednostavno too much.

Znači ako se radi o štenetu koje je još k tome vrlo plašljivo, ja ga sigurno ne bih vodila u park gdje se nalazi gomila pasa.

Ali ako uspiješ uloviti situaciju da u parku ima 1-2 psa, onda je to super.

A koji park, pa onaj koji ti je u kvartu.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

mi obično šećemo po kvartu, tamo nemamo pseće parkiće
    ili idemo na nasip, u šumu i sl
    i tamo srećemo puno pasa

happy, što te zapravo zanima u vezi tih parkića?
    socijalizacija s drugim psima?

dok nam je pasica bila mala, uglavnom smo je vodili na lajni, a puštala samo gdje sam procijenila da nema opasnosti, npr. auti
    ali bez obzira na druge pse, tako da se navikne
    obavezno sam nosila keksiće u šuškavoj vrećici tako da mogu zašuškati ako želim privući njenu pažnju u trenutku panike
    par puta mi je znala doći po pomoć kad su naišli veliki i razigrani psi, sagnula sam se i pomazila ju, ali ju nisam dizala na ruke, već malo-pomalo se odmicala dok sam puštala da joj priđu drugi psi

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kako mi u kvartu nemamo ni parka za djecu a kamoli za pse, moram sjesti u auto i odvesti nas. Voljela bih dobiti neki "insider information" u stilu kakva se ekipa skuplja u kojem parku da ne naiđemo na neke "grubijane".
    Inace ju setamo po lokalnim poljima ali tu ne sretnemo nikoga.
    Setnja po polju je super, ali nije dovoljna da se istrci jer ju se jos ne usudim pustiti s lajne. (Zadnji pas je ovdje nesto pojela i otrovala se.) Pa bih voljela da se prvo dobro nauči "fuj" i "dođi" pa tek onda da ju pustam skroz sa lajne po poljima.
    Sad je dobila sva cjepiva i moze krenuti medju pse na socijalizaciju. Trenutno je plasljiva jer je stene i iz azila ali nakon inicijalnog straha do sada se sprijateljila i sa ljudima i sa psima s kojima je dosla u kontakt, pa vjerujem da nece ostati plasljiva.

Dakle imamo dva motiva za otići u pseći parkić, prvo da se druzi s drugim psima a drugo da se zaista dobro istrči. I zato me zanima kakvi su ti nasi pseći parkici. Do sada smo bili samo u jednom, u onome u Trnskom kod Parka Mladenaca. Drustvo je bilo prijateljski raspolozeno, ali nismo nasli nikoga njene dobi tko bi se s njom natjeravao.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

nisam bila ni u jednom psećem parku, ali sam često na nasipu
    tamo sretnemo puno peseka, ima i puno štenaca, nikad nismo sreli ni jednog agresivnog (ili takvi odmah odu dalje?), a bilo ih je jaaaako puno raspoloženih za igru (naši u kvarti su sve stari i spori, pa joj nedostaje ekipa )

možda da se provozaš do tamo ako ti to nije predaleko? Bar dok ne saznaš za parkiće ...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja nažalost znam samo za parkove u mom kvartu (Stenjevec i Gajnice), a i tu ne znam kakvo se pseće društvo skuplja, jer ne idemo kad je u parku puno pasa.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ima i na Trešnjevci dobar park za pse. Moji često idu, kao i u ovaj gajnički.
    Ekipa je ok i pseća i ljudska

Sent from my iPhone using Tapatalk

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo, da ja prijavim park za pse iz svog kvarta (Volovčica): ograđeni prostor između Borongajske ceste i sportske dvorane Peščenica. Uvijek ima nekakvih pasa unutra. Lijep je prostor. Nije to nešto veliko, ali je ograđeno i psi se mogu istrčati bez lajne dok se vlasnici druže. Imaju klupe i stol.

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Ima i na Trešnjevci dobar park za pse. Moji često idu, kao i u ovaj gajnički.
    Ekipa je ok i pseća i ljudska

Tanči, gdje je taj pseći parkic na Tresnjevci?

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj MikiMama prvotno napisa Vidi poruku
    nisam bila ni u jednom psećem parku, ali sam često na nasipu
    tamo sretnemo puno peseka, ima i puno štenaca, nikad nismo sreli ni jednog agresivnog (ili takvi odmah odu dalje?), a bilo ih je jaaaako puno raspoloženih za igru (naši u kvarti su sve stari i spori, pa joj nedostaje ekipa )

možda da se provozaš do tamo ako ti to nije predaleko? Bar dok ne saznaš za parkiće ...
    Ići ćemo sigurno na nasip kad postignemo razinu da se vrati kad ju pozovemo. Za sad cu se bolje osjecati u ograđenom prostoru.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Sa koliko mjeseci psi postanu stvarno svjesni svojih potreba za pišanjem i kakanjem?
    Malena sad ima 5 mjeseci, često je na dvorištu i naučila je vani obavljat nuždu ali noćas se recimo 2 puta posrala i 3 puta popišala po cijelom stanu. Ne mogu shvatiti zašto, nije dugo bilo neke nezgode.
    Ne držimo pelene u stanu, ode na večer van i do jutra kad ju pustim je sve ok.
    - Druga stvar - kad prestanu pišat od sreće dok ih netko mazi? Poludit ćemo, tko god joj se približi sva se upiša

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Otprilike sa 6 mjeseci, nekad i do godine dana.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Apsu prvotno napisa Vidi poruku
    kad prestanu pišat od sreće dok ih netko mazi? Poludit ćemo, tko god joj se približi sva se upiša
    Vjerojatno te neću baš utješiti - naša ima godinu i pol i još uvijek joj se zna desiti.

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    imam pitanje: postoji li neko zgodno i estetski prihvatljivo riješenje za zdjelicu s vodom i prolijevanje iz nje?
    naša stoji u dnevnoj sobi, sve je u parketu, a mala kad pije uvijek prolije svuda uokolo. strah me za parket jer nas puno i nema doma i ne trcim bas s krpom non stop. MM je predlozio da ispod stavimo stari rucnik ali to mi se čini ružno... jesu vaši isto neuredne ispičuture?
    Ja sam neki dan riješila svoj problem u Offertissimi - kupila sam neku plastičnu tacnu i to stavila ispod zdjelice. Ima podignute rubove, pa ništa ne iscuri van.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Jel imao netko slucaj da je pas bio naucen obavljat nuzdu vani i onda ponovno unutra?
    Nekoliko mjeseci sam bila doma sa stenetom i sve smo ju super naucili, pocela sam raditi i od tog dana pisa po kuhinjskim plocicama i samo tamo.

Mislim si da mi to sad u inat radi jer me nema pola dana doma a nije navikla.
    Pustim ju van, ona se vrati i popisa na plocice
    Ne znam sta napravit, kako se postavit.
    Nikad nije sama, uvijek je netko doma i pusta ju van, a ona se vrati i na plocice.

Uhvatim ju na plocicama, kaznim malo i nista, ne vrijedi to njoj. Ne tucem ju, ne pada mi na pamet, povisen ton ne pali, sta da napravim?

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

I ja imam malca od 3 mj. Uglavnom je dobro pohvatao to, ali ako g uhvatim da krece ili je poceo pisati, viknem NE i nosim ga vani da zavrsi.
    Mislim da se vas privikava na novonastalu situaciju, treba valjda sad malo vremena i svaki put ispravak ponasanja. Nemam pojma zapravo
    Posljednje uređivanje od Lotta : 25.10.2016. at 10:16

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ja imam problema sto se ovaj zaigra s djecom i oni ga izazivaju, pa grize. Ima ostre zubice i rasparao im je sigurno desetak majica/hlaca.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

moja je naučila tek sa devet mjeseci, ono, zaozbiljno.
    bili smo svi već totalno ludi.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moja ima godinu dana i kad god MM kojeg obozava ode na put, sto je jako cesto, ona se ljuti i pisa mi po stanu, i to tako da stane pred mene i popisa se i gleda me u oci. Bas protestira sto ga nema. Btw dobila je buhe- jucer smo skuzili. Sve sam oprala i naspricala biokilom, ali svi su savjeti dobrodosli.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mozes i nju malo s biokilom. ja sam bila spricnula sebi u ruku pa po psu istrljala. za tjedan dana ponovi. i ne bi bilo lose da uzmes tabletu nextguard (samo kod veterinara) i das joj. to ubija buhu pri ugrizu

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

hej magriz, tnx!
    dala sam joj tabletu. frka me da se ne razmnože po stanu. ove godine imali smo u kući gliste, uši ( više puta) i sad buhe. fale mi samo moljci u kolekciji.
    danas sam opet detaljno saugala i špricala biokilom. jesi špricala i namještaj? ako vaša ide na njega.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Čitam vas i ne mogu vjerovati, svi moji psi su u roku par dana naučili obaviti sve vani.
    U čemu je stvar? Kako ih trenirate?

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Sasa, nece ti se buhe razmnozit po stanu, njima treba gostitelj za razmnozavanje. A to je pas, a kad dodju na njega ce na buhe djelovat tableta tako da ce sve pocrkavat.

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pobjegao post
    Nasa svake toliko pokupi buhe ( prije, odkako joj dajemo tableticu je ok) jer smo na selu a pas je nizak i zavlaci se svugdje, i nikada nam se nisu nambozile u kuci ali bitno je odmah reagirati. Ako si sve pospricala biokillom, usisala i zastitila psa onda bi to trebalo biti ok.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

na moju žalost In love nisi u pravu- buhe uopće ne žive na životinji nego se samo hrane, a žive u podu, namjesštaju, etc. i mogu preživjeti BEZ hrane 6-12 mjeseci. još se i brzo množe i fakat su scary.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Čitam vas i ne mogu vjerovati, svi moji psi su u roku par dana naučili obaviti sve vani.
    Ne znam. Naucila je sve tako lijepo, i od kad sam pocela izbivati od doma kao da mi namjerno to radi.
    Ne znam sta da radim.
    Pustim ja nju van, stojim kraj nje, ona se malo popisa, dobije keks, vrati se i popisa se opet.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

To mi tebe trebamo pitati!

Moj je isto s tim zavlacio nekih 9,10 mj...

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

hej magriz, tnx!
    dala sam joj tabletu. frka me da se ne razmnože po stanu. ove godine imali smo u kući gliste, uši ( više puta) i sad buhe. fale mi samo moljci u kolekciji.
    danas sam opet detaljno saugala i špricala biokilom. jesi špricala i namještaj? ako vaša ide na njega.
    da, spricala sam sve. kauc, ukrasne jastucice, stol, stolce, regal. a parket sam ekstra obilno zalila i prala s biokilom. ponovila nakon 7 dana i sve je bilo ok. ali sam se preznojavala od muke

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Lotta prvotno napisa Vidi poruku
    Ja imam problema sto se ovaj zaigra s djecom i oni ga izazivaju, pa grize. Ima ostre zubice i rasparao im je sigurno desetak majica/hlaca.
    he he,imam i ja kolekciju lasteksica i hlača koje su se pretvorile u kućnu robu radi rupica od zubića...a uništila mi je i 2 para japanki i jedan grudnjak...to je bilo na početku kad je naše stvari intenzivno odvlačila sebi u krevet i glođala...prestala je to radit kroz 2-3mj...

brrrrr,buhe....MM je našoj neki dan skino i bacio foresta ogrlicu,kao ne treba joj sada kad je zahladilo...bi li ona odbila buhe?

e,naručila sam onaj krevet sa navlakom na skidanje, super je samo što ful šuška kad se dama vrti i namješta (a to bude često)....

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Buhe prežive i bez psa.
    Jednom sam, silom prilika, ušla u stan iz kojeg je nekoliko tjedana ranije izašla mačka koja ih je donijela.
    Bila sam unutra 15 sekundi, koliko mi je trebalo da dođem do stola i nešto uzmem s njega.
    Noge su mi do koljena bile u buhama. Užas.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    To mi tebe trebamo pitati!

Moj je isto s tim zavlacio nekih 9,10 mj...

Prvi pas je došao 1993, drugi 2002, treći 2009, hoću reći, prošlo je već puno vremena.
    Promatrala sam ih, kad sam vidjela da se meskolje vodila vani, turbo pohvalila za objavljeno.
    Kad bi ih ulovila da to rade unutra, oštro ne, digla ih i brzo va, odnosno na balkon s prvim, tad sam zivjela u stanu.
    Prvih par dana sam samo time se bavila.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Mislim da svi radimo isto, zato me čude ti tako različiti rezultati.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ali bit će da to ipak nije trajalo par dana, meni su na psećoj školi rekli da se psi do 4 mjeseca uopće ne mogu kontrolirati, tako da je očekivano da im se dogode nezgode.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ali bit će da to ipak nije trajalo par dana, meni su na psećoj školi rekli da se psi do 4 mjeseca uopće ne mogu kontrolirati, tako da je očekivano da im se dogode nezgode.

Tako je.
    Do 4 mj se ne mogu uopće, a očekivano da to potraje do 6.
    Kad je pas na dvorištu većinu vremena onda vlasnik ni ne skuži kad obavi nuždu.
    Problem je stan, zatvoreni, ograničeni prostor.
    Imajte na umu da je pas do godine dana zapravo dijete, a sjetite se kako su naša djeca nosila pelene i do četvrte godine pa bi i iza toga bilo nezgoda, osobito noću.
    Dakle, ne očekujte od pasa previše i nemoguće.
    Naučit će, ali treba vremena i strpljenja.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Buhe prežive i bez psa.
    Jednom sam, silom prilika, ušla u stan iz kojeg je nekoliko tjedana ranije izašla mačka koja ih je donijela.
    Bila sam unutra 15 sekundi, koliko mi je trebalo da dođem do stola i nešto uzmem s njega.
    Noge su mi do koljena bile u buhama. Užas.

kad mi je mačka skupila buhe, čula sam milijun ovakvih priča, mislila sam da ćemo živjet u buholandu do kraja života.
    ali ustvari, kroz jedan-dva tretmana mačke i neko normalno čišćenje po kući, riješili smo se buha

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Da, ali mačka o kojoj pričam nije bila tretirana, bila je puna buha, bijela perzijska, doslovno si ih prostim okom vidio.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Sto podrazumijevas pod normalnim ciscenjem Tang?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Da stvar bude gora, to je bio moj drugi intenzivni susret s buhama, prvi je bio na Hvaru u jednoj napustenoj stali. U trenu sam uletjela u more, kompletno obučena i obuvena.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

sta nisu razlicite psece i macje buhe? :confused:

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ma i ja mislim da jesu, ali životni ciklus u navike su im iste.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Bar to zaključujem iz iskustva.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Sto podrazumijevas pod normalnim ciscenjem Tang?
    pa, mislim da sam oprala navlake od kauča, jastuka, navlaku od taburea di je maca spavala..i više puta temeljito čistila pod i to je to. Ne sjećam se da sam koristila neka baš dezinfekcijska sredstva, eventualno ono što se u mašinu stavi. Pod sam prala octom, tepihe nemam.
    Maca nije išla u našu spavaću sobu, tako da je većina posla bila u dnevnoj sobi ustvari.

Vjerojatno je bilo presudno to što smo reagirali brzo, maca je bijela pa ih nije bilo teško skužit, nisam skužila po češanju nego kad joj je buha došla na uho

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ma i ja mislim da jesu, ali životni ciklus u navike su im iste.
    to da. ali mi je ostalo u glavi da macje idu na ljude, a psece ne

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

To sam i ja čula.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

za pseće ne znam, ali da mačje idu na ljude, mogu potvrdit, to im nije prvi izbor, ali kad mačka dobije ampulu, i mi možemo proć

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I psece idu na ljude ako nema boljeg izbora. Ja sam isto to uradila kao ti Tang i jos sve zaspricala s biokilom. Nasoj je teta frizerka skuzila:/. Isto saugam pod intenzivno nekoliko puta dnevno i spricam ga biokilom. grozim se ideje da se zadrze/ uf.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Jesi bacila vrećicu od usisavača?

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I nemoj prat pod nakon tretiranja Biokilom, isprat ćeš ga.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •