Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 51 to 100 of 151

Thread: Domaci namazi

  1. #51
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,506

    Default

    trebaju mi mazalice koje si djeca mogu uzeti iz frizidera kad su sami doma, dosta mi je kupovanja sirnih i inih namaza
    znaci nesto sto se ne mora isti cas pojesti, kad se napravi

  2. #52
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,241

    Default

    naučiti djecu da si sami naprave nešto u prigodi, s time da uvijek ima doma sira, vrhnja, i slično.

    pa tako zemu 2 žlice sira, jednu žlicu vrhnja, malo paprike i sa,o promješaju i namažu na kruh, da si znaju narezati špek i kruh

  3. #53
    Osoblje foruma čokolada's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,094

    Default

    U nas odlično prolaze namazi od usitnjenih ostataka pečene piletine - pomiješam s ABC sirom, nasjeckam 1 kiseli krastavac i dodam mrvu majoneze.

  4. #54
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,506

    Default

    Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    naučiti djecu da si sami naprave nešto u prigodi, s time da uvijek ima doma sira, vrhnja, i slično.

    pa tako zemu 2 žlice sira, jednu žlicu vrhnja, malo paprike i sa,o promješaju i namažu na kruh, da si znaju narezati špek i kruh
    ne zele sami muckati namaze (nije da ne bi znali, ili da ne mogu nauciti)
    pa cu ja smuckati za sve nas

  5. #55
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,241

    Default

    moji u nedostatke svega znaju si namazati i samo vrhnje( ak ga ima doma) na kruh i to im je dosta, veliki voli i mast, klinka ni pod razno.


    a doma uvijek ima domaćeg pekmeza pa se i njega može najesti

  6. #56

    Join Date
    Aug 2008
    Location
    zg
    Posts
    1,374

    Default

    ovo si zapisujem

  7. #57
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,822

    Default

    Radila sam djetetu sir, sa mljevenim sjemenkama bundeve i uljem bundeve.
    Koristila sam zagrebački sir. Tekstura nije neka. Okus tako tako. Mazivost na kruh - odvaja se i otpada.
    Prijedlozi?

  8. #58
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,702

    Default

    kupi sir na placu ili u ovaj dućanski dodaj vrhnju

  9. #59
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,506

    Default

    Quote Originally Posted by Davor View Post
    Obzirom na količinu namaza koje trošiš dnevno, očito je da ti trajnost namaza nije posebno važna. U tom slučaju imaš namaz nad namazima: guacamole.
    Ja ga radim ovako:
    Kupim avokado koji je potpuno zelen, a malo podatan, onako poput plastelina, a za manje od 10kn/kom.
    Raščetvorim ga, bacim košticu i ogulim koru.
    Dodam kiselog vrhnja po želji, ali težinski ne više od avokada.
    Dodam začine po želji.
    Štapnim mikserom pretvorim u finu kremu.
    Uživam.

    koje zacine dodajete u guacamole?

    jos neki recept, drugaciji od Davorovog?

  10. #60
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Baz vrhnja, samo avokado, mljevena crvena paprika, luk na sitno i paradjz na sitno, posoliti i zgnjeciti vilicom.

  11. #61
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,822

    Default

    Guacamole ne bi trebao biti potpuno kremast. Gnječi ga se vilicom.
    Dodam limun, maslinovo ulje, feferonke, češnjak, luk, sol, papar. To je recept s coolinarike i najbolji mi je. Bez paradajza, bez vrhnja.

  12. #62
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,241

    Default

    e kaj dela moj muž

    zeme vrhnje, kuhani paradajz, malo senfa, malo crvene paprike, puno naribanog dumbira, sve skupa promješa, to stavlja i na rižu/tijesto i na kruh

  13. #63
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,822

    Default

    Muka mi je samo dok čitam.

  14. #64
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,506

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Muka mi je samo dok čitam.

    isto

  15. #65
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,506

    Default

    evo, ja si dala truda (pripremila sam si za printanje ), pa da podijelim s vama
    fale mozda 2-3 namaza spomenuta ovdje na topicu, koji meni nisu interesantni, pa sam ih izostavila


    DOMAĆI NAMAZI


    Namaz od piletine
    Kuhanu piletinu smiksati,dodati malo sirnog namaza i soli i eventualno sitno nasjeckane krastavce.

    Namaz od sira
    kravlji sir
    žlica vrhnja
    origano
    bijeli luk, sitno
    paprika crvena zelena žuta
    kopar, vlasac, sol
    malo margarina ili maslaca

    Pašteta od tune
    1 konzerva tune
    1 tvrdo kuhano jaje
    1-2 ribana kisela krastavca
    malo majoneze
    malo senfa ili limunovog soka
    malo kapara
    sol, papar, malo češnjaka po želji


    Namaz od azuki graha
    kuhani azuki, malo maslinova ulja, češnjaka po želji, mažurana, malo soli (miso paste) i papra.


    Namaz/pire od crvene leće
    kuhana leća, bučino ulje, petrusimen i sol (miso pasta).


    Namaz/salata od pečenih patlidžana
    pole od patlidžana peći u kori u pećnici, izdubiti i zgnječiti, dodati maslinovo ulje, petrusimena, češnjak, sol i papar.

    Namaz od gorgonzole
    gorgonzola
    margarin ili putar - omekšati
    izmrvljeni orasi
    sve izmiksati.

    Namaz od maslina
    očistiti masline, dodati putar, češnjak i peršin, smiksati i mazati na tostane kruhiće

    Namaz od crnih maslina
    crne masline
    4 ili više fileta slanih inćuna
    2-3 ili više režnjeva češnjaka
    peršin
    maslinovo ulje
    Smiksati štapnim mikserom.


    Guacamole
    Kupim avokado koji je potpuno zelen, a malo podatan, onako poput plastelina
    Raščetvorim ga, bacim košticu i ogulim koru.
    Dodam kiselog vrhnja po želji, ali težinski ne više od avokada.
    Dodam začine po želji.
    Štapnim mikserom pretvorim u finu kremu.


    Guacamole 2
    Bez vrhnja, samo avokado, mljevena crvena paprika, luk na sitno i paradjz na sitno, posoliti i zgnjeciti vilicom.

    Guacamole 3
    Guacamole ne bi trebao biti potpuno kremast. Gnječi ga se vilicom.
    Dodam limun, maslinovo ulje, feferonke, češnjak, luk, sol, papar.


    Riblji namaz
    14 polovica inćuna
    4 tvrdo kuhana jaja (samo žumanjci i bjelanjak jednog jajeta)
    1 žličica kapara
    2 male ili jedna velika konzerva tune
    1 maslac

    Pašteta od graha
    cca 300 g bijelog graha
    Dodati dva-tri sitno naribana česna češnjaka
    Nasjeckati svježeg ružmarina
    Ocijediti sok jednog limuna
    Dvije velike žlice maslinovog ulja
    Sol, papar...
    Sve izmiksati blenderom....

    Namaz od pilećih jetrica
    Ispržiti jetrica narezana na komadiće, na istoj masnoći ispržiti luk, sve smiksati, dodati pjenasto smiksani margarin i na sitno izrezana dva kisela krastavca. sol, papar i to je to

    Namaz od boba
    skuhati smrznuti bob i svako zrno očistiti od ljuskice. To se smiksa sa dva žumanjka, malo maslinovog ulja, cca 50g maslaca, 1-2 češnjaka, par listića mente (nije obavezno), sol, 2 žlice svježeg sira ili ricotte.

    Namaz od usitnjenih ostataka pečene piletine
    pomiješam s ABC sirom, nasjeckam 1 kiseli krastavac i dodam mrvu majoneze.

  16. #66
    Jelena's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    11,528

    Default

    Ja svaki put drugacije radim guacamole. Danas narezala oguljeni avokado i odmah prelila s malo limunovog soka da ne oksidira. Usitnila vilicom, dodala cesnjaka i malo luka, sitno nasjeckano, dodala cayenne papar, zdrobila kumin, malo soli i pustila sat vremena pri sobnoj temperaturi.

  17. #67
    Osoblje foruma Kaae's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    badgerella.com
    Posts
    10,890

    Default

    Odakle vrhnje ili bilo kakav mlijecni proizvod u guacamoleu? o.O

    Inace, avokado ne oksidira kad se, oguljen i bez kostice, ispere pod mlazom hladne vode (u slucaju da limeta ili limun ne pasu uz ostatak recepta).

  18. #68
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by Kaae View Post
    Odakle vrhnje ili bilo kakav mlijecni proizvod u guacamoleu? o.O

    Inace, avokado ne oksidira kad se, oguljen i bez kostice, ispere pod mlazom hladne vode (u slucaju da limeta ili limun ne pasu uz ostatak recepta).
    Vrhnje je klasika u Europi. Stavljamo ga u sve. Netko bi sad mogao pitati odakle vrhnje u štajaznam pilećem paprikašu ili varivu od poriluka, ali ja ga stavljam. I uopće me nije briga što negko misli da ne bi trebalo biti unutra.

    Osobno, dodatak vrhnja bi mi bio jedini način na koji bih se uopće mogla prisiliti da probam avokado, to j meni okus sapuna, ufff...

  19. #69
    Jelena's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    11,528

    Default

    Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    Vrhnje je klasika u Europi. Stavljamo ga u sve. Netko bi sad mogao pitati odakle vrhnje u štajaznam pilećem paprikašu ili varivu od poriluka, ali ja ga stavljam. I uopće me nije briga što negko misli da ne bi trebalo biti unutra.

    Osobno, dodatak vrhnja bi mi bio jedini način na koji bih se uopće mogla prisiliti da probam avokado, to j meni okus sapuna, ufff...
    Malo OT, al ja sam ga prvi put probala pred 15tak godina i to tako da je cijela ploška dodana kao sloj u toplom sendviču, sa šunkom i rastezljivim slanim sirom na vrhu. Meni je i sada tako najdraži, al ne kupujem više baš te šunke. Postalo sam previše svjesna konzerviranja. Al mislim da bi moglo biti dobro i s pilećim fileom i sirom. E da, to ću nam napraviti uskoro

  20. #70
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,822

    Default

    Nda, pa ne staviš valjda vrhnje i u francusku salatu?

  21. #71
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Nda, pa ne staviš valjda vrhnje i u francusku salatu?
    Stavljam.

    Ne puno, ali na jednu vrećicu smrznutog graška itd stavljam otprilike 1 dl kiselog vrhnja. Ja sam dijete Podravine i Međimurja. Tamo se vrhnje stavlja u sve.

  22. #72
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,822

    Default

    Oh, pa to onda nije francuska.

  23. #73
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Meni je.

  24. #74
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Oh, pa to onda nije francuska.
    Eh, čuj, prejaka nam je samo s majonezom. I presuha.

    Svatko radi kako voli. Da je po mom ukusu, francuska bi sadržavala nula krumpira, ali moj mlađi sin ju ne priznaje bez tog sastojka, pa eto...

    Vrhnje volimo svi, pa oko toga nema nesuglasica. Baš su baka i deda mom starijem sinu donijeli ovo vrhnje - davi se u njemu: http://bohnec.hr/images/kiselo_vrhnje-u6801.png

  25. #75
    KrisZg's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Zg
    Posts
    4,173

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Oh, pa to onda nije francuska.
    Ja cu ti kao skolovani kuhar reci da je.
    Ako cemo bas cjepidlaciti ako ne stavis jabuku onda nije francuska salata

    Evo ti mala povijest:

    http://www.damijenestoslatko.com/sla...atka-povijest/

    Inace sam podbornik toga da jelo treba znati spremiti po receptu, tipa bolognese bez paradajza nije bolognese ali tu vrhnje nije kljucan sastojak tako da se doista moze zvati framcuskom salatom.

    Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

  26. #76
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,241

    Default

    Ne bi li ovdje ipak pasala sirova jabuka?

  27. #77
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by KrisZg View Post
    Ja cu ti kao skolovani kuhar reci da je.
    Ako cemo bas cjepidlaciti ako ne stavis jabuku onda nije francuska salata
    Stavljam jabuku, sirovu - kiselkastu. Meni je to bitan sastojak.

    I krumpir ponekad kuham u kori, ali ovaj put nisam, žurilo mi se.

    * * *

    I fala na originalnom receptu.

    Mogu li (kao ljubitelj vrhnja) iskoristiti tvoje stručno znanje? Imaš li neki provjereni recept za waldorfsku salatu? (Sorry na zachatavanju teme - možda bi se mogao otvoriti novi topic za salate vrsta raznih...)
    Last edited by Peterlin; 03.01.2017 at 12:52.

  28. #78

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Nda, pa ne staviš valjda vrhnje i u francusku salatu?

    pa tko ne stavlja vrhnje u francusku?

  29. #79
    Apsu's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,100

    Default

    Quote Originally Posted by marta View Post
    Meni je.
    I meni!
    Da nema vrhnja nebi nam valjala ni malo.

    Svekriva je ove godine napravila samo s vrhnjem, brz majoneze (trudi se zdravije jest), i kako je to bilo fino, uopce nista nije falilo.

  30. #80

    Default

    Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    Eh, čuj, prejaka nam je samo s majonezom. I presuha.

    Svatko radi kako voli. Da je po mom ukusu, francuska bi sadržavala nula krumpira, ali moj mlađi sin ju ne priznaje bez tog sastojka, pa eto...

    Vrhnje volimo svi, pa oko toga nema nesuglasica. Baš su baka i deda mom starijem sinu donijeli ovo vrhnje - davi se u njemu: http://bohnec.hr/images/kiselo_vrhnje-u6801.png
    mislim meni stvarno nikad nije palo na pamet da se francuska radi bez vrhnja
    ja koliko majoneze (vrećica) toliko vrhnja (čašica), žlica senfa, malo papra
    krumpir (u kori kuhan, obavezno), grašak, mrkvica, puuuno kiselog krastavca i jednu kiselu jabuku
    baš je Vanja radila ove godine, savršena joj je bila

    Peterlin, kupi PIK-ovo, tonka kiselo vrhnje
    ono je između crvenog i plavog dukatovog i vindijinog po količini MM, ima je 16%
    ali je gusto, čvrsto, ukusno
    najbolje
    ja ova ostala koristim samo kad ne mogu kupiti PIK-ovo
    ima ga za kupiti u plodinama, intersparu, bilo je u billi

  31. #81
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,241

    Default

    Koliko kužim ne kupujete vrhnje od kumica, za kaj?

  32. #82
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    Koliko kužim ne kupujete vrhnje od kumica, za kaj?
    Kupujemo. Sir i vrhnje. Na utrinskom placu. Ali nije mi uvijek dostupno.

    Vrhnje kupujem i u dućanima i na Veronikinom štandu na Volovčici (ali radi do 14h pa mi je nezgodno).
    Last edited by Peterlin; 03.01.2017 at 14:16.

  33. #83
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Moj stariji voli i kiselo vrhnje iz Euromilk mljekare - ovo: http://www.euromilk.hr/kontakt/

    A kad naletim, ja volim kupiti đurđevačko vrhnje - to su ovi: http://www.poslovna.hr/lite/natura-m...i.aspx?lang=en

  34. #84
    KrisZg's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Zg
    Posts
    4,173

    Default

    Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    Stavljam jabuku, sirovu - kiselkastu. Meni je to bitan sastojak.

    I krumpir ponekad kuham u kori, ali ovaj put nisam, žurilo mi se.

    * * *

    I fala na originalnom receptu.

    Mogu li (kao ljubitelj vrhnja) iskoristiti tvoje stručno znanje? Imaš li neki provjereni recept za waldorfsku salatu? (Sorry na zachatavanju teme - možda bi se mogao otvoriti novi topic za salate vrsta raznih...)
    Juuuuj. Waldorfica ima puno nijansi, takoder tijekom godina su radene varijante od jednostavna 3 sastojka se popelo na vise. Od varijanti koje sam probala jest verzija sa orasima. To mi je njami. Nazalost u varijanti sa vrhnjem ne znam, znam da se za light varijantu koristi jogurt ali se onda jabuke ne poskope sa limunom. Tu ti nisam bas od pomoci ali internet bi ti mogao tu pomoci jer su sastojci jednostavni.

    A kaj se tice jabuke u francuskoj, ona daje taj poseban stih iako ja ove godine sam radila sa smrznutim povrcem iz lidla u kojem je i kuruza. Ali da bi dala profi stih, nikada ne koristim senf vec sjemenke goruscice koje nakon sto ih potopim u par kapi vode i odstoje meljem u muzaru.

    Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

  35. #85
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by KrisZg View Post
    Juuuuj. Waldorfica ima puno nijansi, takoder tijekom godina su radene varijante od jednostavna 3 sastojka se popelo na vise. Od varijanti koje sam probala jest verzija sa orasima. To mi je njami. Nazalost u varijanti sa vrhnjem ne znam, znam da se za light varijantu koristi jogurt ali se onda jabuke ne poskope sa limunom. Tu ti nisam bas od pomoci ali internet bi ti mogao tu pomoci jer su sastojci jednostavni.

    A kaj se tice jabuke u francuskoj, ona daje taj poseban stih iako ja ove godine sam radila sa smrznutim povrcem iz lidla u kojem je i kuruza. Ali da bi dala profi stih, nikada ne koristim senf vec sjemenke goruscice koje nakon sto ih potopim u par kapi vode i odstoje meljem u muzaru.

    Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
    Mmmm, fala....

    A još više fala na ovoj ideji za mljevenje sjemenki gorušice. Imam dva mužara - drveni za mekše stvari i porculanski za tvrde. Rijetko ih se sjetim. Sad sam prije Nove godine u tome drobila kavu za kafe šnitu.

    * * *
    U međuvremenu sam pretražila forum jer mi se činilo da je bio topic o salatama i da - evo ga: http://forum.roda.hr/threads/55020-S...ghlight=salate

  36. #86
    KrisZg's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Zg
    Posts
    4,173

    Default

    A fina zamjena za dresing bez majoneze jest: zutanjci se odvoje od bjelanjaka i umute sa vrhnjem. Ma to pase na svaku salatu. To je moj nacin, i bez majoneze ima fin okus.

    Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

  37. #87
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Super zvuči...

    A bjelanjke poslije utučeš u orahove štangice. (Objesit će me admini za jezik zbog offtopičarenja).

  38. #88
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    Quote Originally Posted by aleksandra70vanja View Post
    mislim meni stvarno nikad nije palo na pamet da se francuska radi bez vrhnja
    ja koliko majoneze (vrećica) toliko vrhnja (čašica), žlica senfa, malo papra
    krumpir (u kori kuhan, obavezno), grašak, mrkvica, puuuno kiselog krastavca i jednu kiselu jabuku

    evo ovako je i moj muž radio neki dan, samo su bile dvije jabuke i bilo je par kuhanih jaja, divna je bila!
    samo sa majonezom mi je prejaka, ja bih čak stavila da je po mom guštu 2/3 vrhnja i 1/3 majoneze

  39. #89
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    Quote Originally Posted by KrisZg View Post
    A fina zamjena za dresing bez majoneze jest: zutanjci se odvoje od bjelanjaka i umute sa vrhnjem. Ma to pase na svaku salatu. To je moj nacin, i bez majoneze ima fin okus.

    Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
    sirovi?

  40. #90
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,241

    Default

    Quote Originally Posted by peterlin View Post
    kupujemo. Sir i vrhnje. Na utrinskom placu. Ali nije mi uvijek dostupno.

    Vrhnje kupujem i u dućanima i na veronikinom štandu na volovčici (ali radi do 14h pa mi je nezgodno).
    da upregneš mlađeg kad ima popodne školu da prošeće bic do placa

  41. #91
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,241

    Default

    Quote Originally Posted by KrisZg View Post
    A fina zamjena za dresing bez majoneze jest: zutanjci se odvoje od bjelanjaka i umute sa vrhnjem. Ma to pase na svaku salatu. To je moj nacin, i bez majoneze ima fin okus.

    Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
    TAK JE MOJ MUŽ RADIL ZA bOŽIĆ ALI S KUHANOM VARJANTOM JAJA

  42. #92
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,241

    Default

    ošlo mi veliko pa nek bude

  43. #93
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,822

    Default

    Oh, pa ja sam bila u zabludi sve ove godine.

  44. #94
    KrisZg's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Zg
    Posts
    4,173

    Default

    Quote Originally Posted by tangerina View Post
    sirovi?
    Ma kuhano, kakvi sirovo. Mislila sam da se podrazumjeva. Pa ne idu sirova jajca u francusku hahaha. Bjelanjke narezem unutra a zutanjke umutim sa vrhnjem...mozda je ovo "umutim" dalo naslutiti da je sirovo?

    Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

  45. #95
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by KrisZg View Post
    Ma kuhano, kakvi sirovo. Mislila sam da se podrazumjeva. Pa ne idu sirova jajca u francusku hahaha. Bjelanjke narezem unutra a zutanjke umutim sa vrhnjem...mozda je ovo "umutim" dalo naslutiti da je sirovo?
    U
    Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
    Mmmm, kao za ajoli ali bez češnjaka... Dugo to nisam radila. Baš bih i mogla.

  46. #96
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Oh, pa ja sam bila u zabludi sve ove godine.
    Pa ako ti je fina bez vrhnja, samo nastavi raditi kao i do sada. Baštebriga...

  47. #97
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,822

    Default

    Ne samo bez vrhnja. Mogu jesti francusku ako sadrži samo povrće i majonezu. Ako ima još salamu i jaja to onda neću jesti. Uostalom, to je ruska salata, ne?

  48. #98
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    I votku, hehehe...

  49. #99
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    da upregneš mlađeg kad ima popodne školu da prošeće bic do placa
    Jedino da mu platim... On bi otišao po obično mlijeko sebi, ali putar, sir i kiselo vrhnje su za brata pa je to malo teže motivirati...

  50. #100
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,241

    Default

    Onda skočis ti pod pauzom

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •