Page 27 of 80 FirstFirst ... 1725262728293777 ... LastLast
Results 1,301 to 1,350 of 3996

Thread: Kuharske nedoumice

  1. #1301
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,506

    Default

    Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    u flašici je i kolko vidim tekuce, danas bum umutila za dekoraciju po želji klinke
    pazi samo da na vrijeme prestanes tuci, da ne bi dobila maslac umjesto slaga
    (desilo mi se ne jednom )

  2. #1302
    cikla's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Vojvodina
    Posts
    430

    Default

    Zato ja mutim ručno. Mikserom uvek preteram.
    Last edited by cikla; 28.01.2017 at 11:07.

  3. #1303
    Kosjenka's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,983

    Default

    Sutra imamo svečaniji ručak. MM je kupio teleća prsa i teleću lopaticu. Punila bi prsa, to mi je manje više jasno, no ne znam što sa lopaticom.
    Ima netko neku ideju, savjet.

  4. #1304
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,254

    Default

    Quote Originally Posted by emily View Post
    pazi samo da na vrijeme prestanes tuci, da ne bi dobila maslac umjesto slaga
    (desilo mi se ne jednom )
    Sestra je dobila zadatak za ukrašavanje pa se ponudila da će i tući šlag, imala je cca 2.5deci na raspolaganju, pa je u početku stavila tek koji cvetek, a na kraju imala skoro i preveć i ispunila lijepo tortu, ostalo komadić klinci danas za dorucak

  5. #1305
    Apsu's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,100

    Default

    U cem je kvaka kod pohanja sira?
    Uvijek mi iscuri van, nema šanse da ispadne onako lijep kompaktan.

  6. #1306
    Optimist's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    4,284

    Default

    Je li bucino brasno uvijek slano?

  7. #1307
    Jelka's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    4,006

    Default

    Quote Originally Posted by Optimist View Post
    Je li bucino brasno uvijek slano?
    Nisam primjetila da je slano uopće. Dapače često sam ga koristila za kolačiće, ima čokoladni okus i miris. Ali u kruhu je isto super.

  8. #1308
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,254

    Default

    da bućino brašno nije slano

    ali je možda optimist pitala dal ga može upotrebiti samo za slane radove, može ići i u slatke

  9. #1309
    Jurana's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Šibenik
    Posts
    5,220

    Default

    Quote Originally Posted by Apsu View Post
    U cem je kvaka kod pohanja sira?
    Uvijek mi iscuri van, nema šanse da ispadne onako lijep kompaktan.
    Možda kriva vrsta. Edamac je dobar za to

  10. #1310
    Optimist's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    4,284

    Default

    Dva puta sam kupila bučino brašno. Lani na nekom sajmu u West gate-u, bilo je prepuno soli, nisam ga mogla iskoristiti, a i bilo mi je čudno zašto je slano.

    Neki dan sam ga kupila u bio&bio, opet slano. Piše "bučino brašno dobiveno mljevenjem bučinih sjemenki nakon cijeđenja ulja".

    Kupila sam ga prvenstveno radi palačinki (slatkih).

    Palo mi je na pamet da možda dodaju sol da ne bi užeglo?

    Di kupujete neslano?

  11. #1311
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,506

    Default

    za sto je dobro bucino brasno?
    zasto ga kupujete?
    nisam vidjela po ducanima da ima, to samo u tipa biobio?

  12. #1312
    Apsu's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,100

    Default

    Uzmi bučino brašno opg knjižek ili opg buk, njihova nisu slana.

  13. #1313
    Optimist's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    4,284

    Default

    Quote Originally Posted by Apsu View Post
    Uzmi bučino brašno opg knjižek ili opg buk, njihova nisu slana.
    Di?

  14. #1314
    maca papucarica's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Glava u oblacima, prstići u moru...
    Posts
    3,666

    Default

    Quote Originally Posted by Apsu View Post
    U cem je kvaka kod pohanja sira?
    Uvijek mi iscuri van, nema šanse da ispadne onako lijep kompaktan.
    Apsu, jel duplo paniraš?

  15. #1315
    KrisZg's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Zg
    Posts
    4,173

    Default

    Quote Originally Posted by maca papucarica View Post
    Apsu, jel duplo paniraš?
    Upravo u tome, dupli pan i dovoljno visoka temp pecenja da odmah stisne pan. Prilikom paniranja dobro stisnes. Vrsta sira nije presudna iako su tvrdi sirevi bolji. Ako je pan dobar niti gorgonzola nece iscuriti

  16. #1316
    Apsu's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,100

    Default

    Ne paniram duplo.. onda je do toga

  17. #1317
    Apsu's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,100

    Default

    Quote Originally Posted by Optimist View Post
    Di?
    Opg Buk: https://m.facebook.com/opgbuk/ , salju tiskom i znaju doc u zg

    Opg knizek ako si u zg ima u ducanu
    https://m.facebook.com/profile.php?id=1704850296429933

  18. #1318
    Jelka's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    4,006

    Default

    Od opg Knižek ja već nekoliko godina uzimam, i brašno i ulje. Obožavamo sve!

    emily buča sama po sebi je zdrava, a brašno fora jer nema UM. Umiješaš ga u bilo koje brašno, npr. kiflice, kruh, keksići, max 15% (jer je dosta intenzivno), i em imaš turbo fora boju, em je zdravije, em fiiino

    Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk

  19. #1319
    Jelka's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    4,006

    Default

    UH, ne UM

    Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk

  20. #1320
    Jelka's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    4,006

    Default

    https://m.facebook.com/story.php?sto...41018246042181

    Evo koliko obožavamo ulje <3

    Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk

  21. #1321
    cvijeta73's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Rijeka
    Posts
    11,735

    Default

    Quote Originally Posted by Jelka View Post
    https://m.facebook.com/story.php?sto...41018246042181

    Evo koliko obožavamo ulje <3

    Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk
    ajme, kako genijalno!
    ja sam u nekoliko navrata kupila bučino ulje. i na kraju poklonila. ne ide pa ne ide. nikome od nas. sad kad vidim ovu bebu, dođe mi da opet kupim. :D

  22. #1322
    Jelka's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    4,006

    Default

    Ne smijem mu ostaviti bocu na stolu da ju vidi, odmah gura svoju žlicu hahahaha

    Ja (a i svi moji) ne mogu zamisliti život bez bučinog ulja <3

  23. #1323
    Apsu's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,100

    Default

    Quote Originally Posted by Jelka View Post
    https://m.facebook.com/story.php?sto...41018246042181

    Evo koliko obožavamo ulje <3

    Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk
    Aaa super ste

  24. #1324

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Zgb
    Posts
    1,448

    Default

    Quote Originally Posted by emily View Post
    za sto je dobro bucino brasno?
    zasto ga kupujete?
    nisam vidjela po ducanima da ima, to samo u tipa biobio?
    i mene zanima?

  25. #1325
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,254

    Default

    i moji vole bučino, ali ga ne jedu na žlice, nek si stave po riži, zgancima, bilo ćemu, čak i zelenu salatu jedu s buććinim

  26. #1326
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,254

    Default

    ja kupim od frendičine frendice ili na placu od mojeg stričeka ( samo ih nema sad po zimi)

  27. #1327
    Jelka's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    4,006

    Default

    Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    i moji vole bučino, ali ga ne jedu na žlice, nek si stave po riži, zgancima, bilo ćemu, čak i zelenu salatu jedu s buććinim
    Ja ne priznajem zelenu ako nije s bučinim!

  28. #1328
    Gabi25's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    3,382

    Default

    Quote Originally Posted by Jelka View Post
    Ne smijem mu ostaviti bocu na stolu da ju vidi, odmah gura svoju žlicu hahahaha

    Ja (a i svi moji) ne mogu zamisliti život bez bučinog ulja <3
    Ovako i mi
    Nedavno sam prvi put probala i sladoled od vanilije s bučinim uljem- genijalno!

  29. #1329
    Apsu's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,100

    Default

    E da, bilo mi je nezamislivo da sladoled s bucinim uljem moze biti fino, ali fenomenalno je!

    Nego, dupla smjesa za pohanje, kako se to tocno napravi? Jednom u brasno-jaja-prezle, pa opet to isto?

  30. #1330
    Optimist's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    4,284

    Default

    Cure, hvala!

    emily, MikiMama, već je Jelka napisala… bučino brašno nema glutena, ugljikohidrata, puno je proteina…

    Ja često radim palačinke pa volim da su zdravije, uvijek ih radim s integralnim brašnom, zobenim, raženim…volim svašta umiješati pa želim probati i bučino.

    Sad sam stavila i ovo slano, ali čini mi se da bi bilo bolje da je neslano, ne paše baš uz pekmez od jagoda

    Ni ja u početku nisam bila luda za bučinim uljem (odgojena na maslinovom), ali mi je s godinama postalo prefino, zelena salata s njim mi je njam, a i kiselo zelje.

  31. #1331

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Zgb
    Posts
    1,448

    Default

    optimist, hvala
    nisam još probala brašno
    ulje obožavamo

  32. #1332
    maca papucarica's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Glava u oblacima, prstići u moru...
    Posts
    3,666

    Default

    Quote Originally Posted by Apsu View Post
    E da, bilo mi je nezamislivo da sladoled s bucinim uljem moze biti fino, ali fenomenalno je!

    Nego, dupla smjesa za pohanje, kako se to tocno napravi? Jednom u brasno-jaja-prezle, pa opet to isto?
    U drugom krugu preskočiš brašno

  33. #1333

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Zgb
    Posts
    1,448

    Default

    Što mislite, jesu li šampinjoni jestivi još par dana nakon roka?
    Na original pakiranju sirovih šampinjona je pisalo rok 13.02. Cijelo vrijeme ih držim u hermetički zatvorenoj kutiji u frižideru.
    Izgledom su ok, još uvijek su bijeli.

  34. #1334
    Apsu's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,100

    Default

    Ako su unutra bijeli i nisu mekani i ljepljivi na dodir, onda su ok

  35. #1335

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Zgb
    Posts
    1,448

    Default

    Zgledali oni bijeli, krenula ih ja prati, kad je voda zasmrdila po truleži sve sam ih bacila direktno u smeće

  36. #1336
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    narode, je li itko ikad kuhao pupoljak rabarbare?
    jučer sam primijetila da ga je pripremila, internet kaže da je to najbolje skinuti da ne troši energiju za rast lišća, i da se može skuhati otprilike kao cvjetača
    pa me zanima, je li to itko probao (skuhati ili jesti negdje), što mogu očekivati, s čim bi bilo fino kombinirati?

  37. #1337
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,254

    Default

    Ne pupoljak nego se stabljika bez lišća konzumira

  38. #1338
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    to znam, ali se može i pupoljak, koji trebam odrezati zato što ako biljka cvjeta, manje ima snage za produciranje lišća

  39. #1339
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,254

    Default

    mislim da ne , da je samo taj dio ispod lista jedini jestiv od cijele biljke

  40. #1340

  41. #1341
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,506

    Default

    sto sve stavljate na vege pizzu?
    u varijanti sa
    -bijelim umakom
    - paradajz umakom

  42. #1342
    magriz's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    A6
    Posts
    6,641

    Default

    tikvice, brokulu, papriku, gljive, luk, poriluk, kukuruz

  43. #1343
    cvijeta73's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Rijeka
    Posts
    11,735

    Default

    može i riga i balancane.
    ja ne volim bijeli umak.

  44. #1344
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,506

    Default

    Quote Originally Posted by cvijeta73 View Post
    može i riga i balancane.
    ja ne volim bijeli umak.
    nemam pojma sto je riga
    neka salata?

  45. #1345
    cikla's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Vojvodina
    Posts
    430

    Default

    mrkva i celer sitno rendani, beli luk, praziluk, paprika, gljive, špinat

    šta ide u beli umak?

  46. #1346
    Jurana's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Šibenik
    Posts
    5,220

    Default

    Quote Originally Posted by emily View Post
    nemam pojma sto je riga
    neka salata?
    rikola, rikula, riga

  47. #1347
    magriz's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    A6
    Posts
    6,641

    Default

    Quote Originally Posted by cikla View Post

    šta ide u beli umak?
    vrhnje. ali onda vise nije vege

  48. #1348
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    Meni je super i onak baby spinat. Poriluk. Ostalo su cure napisale.

  49. #1349
    Osoblje foruma Kaae's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    badgerella.com
    Posts
    10,890

    Default

    Quote Originally Posted by tangerina View Post
    narode, je li itko ikad kuhao pupoljak rabarbare?
    jučer sam primijetila da ga je pripremila, internet kaže da je to najbolje skinuti da ne troši energiju za rast lišća, i da se može skuhati otprilike kao cvjetača
    pa me zanima, je li to itko probao (skuhati ili jesti negdje), što mogu očekivati, s čim bi bilo fino kombinirati?
    Samo da ovo iskomentiram... pun mi je vrt rabarbare (i meni i cijelom svijetu ovdje), a u zivotu nisam vidjela ni pupopljak, a ni cvijet.

  50. #1350
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,506

    Default

    Quote Originally Posted by Jurana View Post
    rikola, rikula, riga
    aaaaa
    da, to mi je isto fino na pizzi

Page 27 of 80 FirstFirst ... 1725262728293777 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •