Da, je. Ja joj samo kažem "dušo moja ne smiješ tući mamu, ako baš želiš, nastavi prosipati brašno". I odem leći i surfati.
Lili moja, ti meni naravno nećeš vjerovati, da ja 2 do 10 x u danu (ovisi kakav je dan) napravim nesto sto nije za ovaj forum jer ce mi ju socijalna sluzba i pravobraniteljica za djecu odvest... Al cu ipak napisati. Nakon svakog udarca i/ili namjernog prosipanja, bacanja i unistavanja pretvaram se u nesto sto stariji zove "mama čudovište". Ne kleknem nego ju zgrabim i odnesem u spavacu. Tamo ju drzim za ramena i urlam toliko da me cuju sigurno 3 ulice dalje. Urlam tonom kojem bi ljudi urlali na cesti na neke vozače bemvea da ih se ne boje. Urlam i urlam manijakalno. (Ko što bi sad urlala na ženu ispred rodilista koja je sjela kraj mene i zapalila cigaretu i puse mi u nos). To nije hladan pogled, to je "ubit ću te" pogled. To nije odlucan ton, to je manijakalan ton. Ako sam baš izvan sebe, još ju i tresem za ramena. A ponekad ju pri donošenju u spavaću i bijesno bacim na krevet. (A sad molim vas, nemojte me prijaviti). Ona me se u tim trenucima boji, stvarno boji. Onda joj kazem da je u kazni i da se smiri i smije izaci van iz sobe kad se smiri i nabroji do tri. Izadjem i zatvorim vrata. Mali (da, ona je srednja) mi kaže "Grozna si prema njoj". Ja ga pitam je l smije to raditi, pa ne smije, ali si svejedno grozna.
Ona za to vrijeme u spavacoj obicno porazbaca krevetninu i ves na pod pa zaradi jos jednom istu scenu.
Ili lupa nogama po vratima i glasa se ko životinja.
U djecju je u tim trenucima nikad ne pustam, ne bi te igracke vise nitko nikad pospremio i sastavio.
I pazi sad, nista, ali bas nista ne garantira da ona to nece ponoviti za x minuta. Bas nista. Stovise, ponovit ce. I kazem, nema veze s mojim trenutnim stanjem ili umorom, tako je vise manje otkad nije beba.
Mozda ju trebam odvesti na testiranje, al pricekat cu jos do 5. godine pa cemo vidjeti.
Zasto joj ipak dopustam neke stvari koje su potencijalni nered? Jer nema drugog nacina provodjenja vremena s njom. Svaka drustvena igra se igra po pravilima prve 3 minute, onda uvodi svoja pravila. Svako igranje sa lutkama i zivotinjama nakon 6 minuta trazi ukljucivanje brasna ili vode. Ja to vidim kao "moram joj barem nesto pustiti" inace imamo samo i jedino nezadovoljstvo i svadju. Ako ja sudjelujem i koliko toliko kontroliram nered bude ok.