Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2022

Tema: Zahtjevna djeca

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Znali su i lupati i plakati i vikati i to me nije preveć diralo. Nisam ih ključala, kada pokušaju izaći, vratim ih. Kad se smiriš, onda možemo razgovarati i dogovorit se. Ne smatram da je izražavanje ljutnje i protesta nešto loše, dapače, ali ne dozvoljavam udaranje, urlanje i bacanje. Mogu vikati, svađati se, protestirati, kao što i mi svi radimo kada se svađamo, ali ne dopuštam takve ispade.
    Dobro, pa koliko dugo stoje u sobi? Razumijem ja da s tobom i tvojom djecom to ide, ja se pitam što kad to ne ide dobro, nego vodi u još veći sukob. Ne može se baš ništa kao recept promovirati.
    Ali načelno se slažem da roditelj često može puno. Međutim, kad govorimo o pojedinačnom slučaju, tuđa iskustva mogu pomoći, a mogu i odvesti na krivi put.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Dobro, pa koliko dugo stoje u sobi? Razumijem ja da s tobom i tvojom djecom to ide, ja se pitam što kad to ne ide dobro, nego vodi u još veći sukob. Ne može se baš ništa kao recept promovirati.
    Ali načelno se slažem da roditelj često može puno. Međutim, kad govorimo o pojedinačnom slučaju, tuđa iskustva mogu pomoći, a mogu i odvesti na krivi put.
    Nikada nisu bili dugo u sobi, 15ak minuta najviše. Sada je dovoljno da spomenem sobu i odmah se resetiraju. Ne znam jesam li se dobro izrazila, meni nije cilj kazniti dijete. Cilj je maknuti ga sa svjetla pozornice. Uvijek sam ih poslala u sobu sa jasnom porukom da ako misle divljati, neka idu u svoju sobu i divljaju. Ostali ukućani to ne moraju gledati ni trpjeti. Brzo su naučili da mogu vikati, svađati se, protestirati, micati granice, ali ne dozvoljavam urlanje, udaranje, bacanje i obijest.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Nikada nisu bili dugo u sobi, 15ak minuta najviše. Sada je dovoljno da spomenem sobu i odmah se resetiraju. Ne znam jesam li se dobro izrazila, meni nije cilj kazniti dijete. Cilj je maknuti ga sa svjetla pozornice. Uvijek sam ih poslala u sobu sa jasnom porukom da ako misle divljati, neka idu u svoju sobu i divljaju. Ostali ukućani to ne moraju gledati ni trpjeti. Brzo su naučili da mogu vikati, svađati se, protestirati, micati granice, ali ne dozvoljavam urlanje, udaranje, bacanje i obijest.
    E, a ja sam svoju djecu mogla poslati u sobu jedino tako da ih nasilu uguram, onako kao neku morsku neman iz crtića, i zaključam. Ali smo našli druge načine. Nema recepata. Vi ste vidjeli u čemu je vaša greška (kao što smo i mi vidjeli neke naše). Bubilo možda ima iste, ili slične greške, a možda i nema. Možda se radi o nečem drugom.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    E, a ja sam svoju djecu mogla poslati u sobu jedino tako da ih nasilu uguram, onako kao neku morsku neman iz crtića, i zaključam.
    E, baš to. Nisam zaključavala ali sam stajala ispred vrata i vukla kvaku dok je on mahnito lupao, plakao, i pokušavao izaći. Ma stvarno se osjećaš ko kreten.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    E, baš to. Nisam zaključavala ali sam stajala ispred vrata i vukla kvaku dok je on mahnito lupao, plakao, i pokušavao izaći. Ma stvarno se osjećaš ko kreten.
    Potpis na Vertex i na ovo od Jen. Točno to se i nama dogodilo. Par puta pokušali, ali ne da nije uspjelo, nego je sve trajalo dulje i gore, a kasnije sam skontala da joj je to ostala trauma. Nakon svake ovakve scene, u sebi sam oplakivala njen i svoj (naš) jad...

BB, odi s malom kod Vlahnsky, mislim da prima iza četvrte godine, bit će savjeta i za nju i za tebe, ne može škoditi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •