Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3965

Tema: Što čitate 3.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    chesil avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2017

Početno

Odustala sam od Marqueza napola. Nije za mene Kolegica me uvjerava da mu to nije najbolje djelo, možda jednom probam s Ljubavi u doba kolere.

Zato sam nakon njega naletjela na remek-djelo - Phillippe Claudel "Brodeckov izvještaj". O Brodecku koji je preživio ratni logor i na zaprepaštenje susjeda vratio se u selo. Koje baš tad posjećuje živopisni stranac koji otvara svježe zakopane ratne rane. Atmosfera u knjizi me podsjetila na najjezovitiji film koji sam gledala - "Bijelu vrpcu" od Hanekea.
    Djelo me baš duboko dirnulo i ostavio u tužnim mislima da čovječanstvu nema spasa - zlo je ugrađeno u genetski kod, baš kao u strah i okretanje glave. Iz povijesti ne učimo ama baš ništa, što vidimo i iz aktualnih događaja

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj chesil prvotno napisa Vidi poruku

Zato sam nakon njega naletjela na remek-djelo - Phillippe Claudel "Brodeckov izvještaj". O Brodecku koji je preživio ratni logor i na zaprepaštenje susjeda vratio se u selo. Koje baš tad posjećuje živopisni stranac koji otvara svježe zakopane ratne rane. Atmosfera u knjizi me podsjetila na najjezovitiji film koji sam gledala - "Bijelu vrpcu" od Hanekea.
    Djelo me baš duboko dirnulo i ostavio u tužnim mislima da čovječanstvu nema spasa - zlo je ugrađeno u genetski kod, baš kao u strah i okretanje glave. Iz povijesti ne učimo ama baš ništa, što vidimo i iz aktualnih događaja
    Brodeckov izvještaj je genijalna knjiga, meni jedna od najboljih koje sam čitala u zadnjih nekoliko godina. Baš često ga se sjetim. Ipak, neke druge Claudelove knjige su me nakon Brodecka blago razočarale - "Mirisi" su mi se dopali, ali "Istragu" i "Stablo u zemlji Toraja" nisam doživjela tako intenzivno...

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj chesil prvotno napisa Vidi poruku
    Odustala sam od Marqueza napola. Nije za mene Kolegica me uvjerava da mu to nije najbolje djelo, možda jednom probam s Ljubavi u doba kolere.

Meni je osobno Sto godina samoće bila puno draža, ali treba čovjek bit raspoložen za magijski realizam, mislim da mi danas ne bi tako dobro legla kao tad.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je osobno Sto godina samoće bila puno draža, ali treba čovjek bit raspoložen za magijski realizam, mislim da mi danas ne bi tako dobro legla kao tad.
    I meni...
    To mi je jedna od osobnih kultnih knjiga
    Ali, fkt, možda ovisi u kojem razdoblju u životu pročitaš neku knjigu...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •