Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3965

Tema: Što čitate 3.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Puno sam toga pročitala ljetos. Najdomljivija mi Polovica žutog sunca. Ostao mi još Chimamandin Purpurni hibiskus. Potresla me Djevojčica iz Afganistana, lektira za 7. razred. Pročitala ju i moja petašica.
    Malo sam se vratila Larsu Kepleru i švedskim krimićima. Malo sam s VBZ-om putovala Europom u 30 knjiga - Island (Sjon: Plava lisica), Portugal (Sermago: Svjetlarnik), Makedonija (Lidija Dimkovska: Skrivena kamera), Italija (Baricco: Mr. Gwyn).
    Sad sam na polovici Jaume Cabre: Ispovijedam.
    Pročitala sam Črnu mati zemlju. Sad me vabite na Ciganina. Al ne bum do njega bez rezervacije.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Nera prvotno napisa Vidi poruku
    Pročitala sam Črnu mati zemlju. Sad me vabite na Ciganina. Al ne bum do njega bez rezervacije.
    Nero, imam ti ja Ciganina
    posudim, ako zelis

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Sad sam na polovici Jaume Cabre: Ispovijedam.
    I, kako ti se sviđa?

Ja sam za vikend pročitala "Priču o novom prezimenu", što da kažem, bilo mi je žao doći do kraja jer sam baš uživala čitajući. Knjiga je zbilja majstorski napisana, osim što je zanimljiva po radnji, i stil, i karakterizacija likova, i atmosfera, sve je vrlo uvjerljivo i na vrlo visokoj razini. "Rajon" me nije nimalo smetao

Sad dovršavam Ludwiga Bauera, "Šoferi". Njega se ne može čitati tako brzo kao E. Ferrante Karakteristično za Bauera, i u ovom romanu ima jedan moralno ispravan lik koji kao da je malo po strani od svih događanja i, naravno, njemačkog je porijekla. Ali zasad mi se sviđa, a i kompozicija je zanimljiva, ali još nisam došla do kraja da je sagledam u cjelini.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    I, kako ti se sviđa?

Ja sam za vikend pročitala "Priču o novom prezimenu", što da kažem, bilo mi je žao doći do kraja jer sam baš uživala čitajući. Knjiga je zbilja majstorski napisana, osim što je zanimljiva po radnji, i stil, i karakterizacija likova, i atmosfera, sve je vrlo uvjerljivo i na vrlo visokoj razini. "Rajon" me nije nimalo smetao

i.
    ajde dobro.

al ja sam ipak odlučila nastavke čitati na engleskom

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I, kako ti se sviđa?
    Sviđa mi se. Ti si mi ju preporučila nakon Violine iz Auschwitza. Noćas sam ju do pol 2 čitala. Najradije ju ne bi iz ruke ispustila, al treba ujutro ustati.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Sviđa mi se. Ti si mi ju preporučila nakon Violine iz Auschwitza. Noćas sam ju do pol 2 čitala. Najradije ju ne bi iz ruke ispustila, al treba ujutro ustati.
    Znam, tako je i meni bilo čitati je!
    Meni je ta knjiga pravo otkriće, jedna od onih knjiga koje pamtim godinama, slično kao Grossmanova romančina "Život i sudbina" (ako ima netko želju za čitanjem debelih i psihološki teških i potresnih knjiga - preporučujem i tu, tjednima sam bila pod dojmom!).

Što se tiče Ferrante, baš mi je bio gušt čitati je, i rado bih sad čitala i treći i četvrti nastavak, ali ipak ću pričekati hrvatski prijevod. Nekako me uopće ne privlači čitati na engleskom koji je i opet - prijevod s talijanskog (nije original), tako da ne vidim zašto bi engleski prijevod bio kvalitetniji od hrvatskog (koji je, osim "rajona" koji je mnogima smetao, sasvim korektan).
    Uostalom, s obzirom na veliki uspjeh prva dva nastavka, predviđam pojavu trećeg nastavka negdje oko Interlibera

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znam, tako je i meni bilo čitati je!
    Meni je ta knjiga pravo otkriće, jedna od onih knjiga koje pamtim godinama, slično kao Grossmanova romančina "Život i sudbina" (ako ima netko želju za čitanjem debelih i psihološki teških i potresnih knjiga - preporučujem i tu, tjednima sam bila pod dojmom!).

Što se tiče Ferrante, baš mi je bio gušt čitati je, i rado bih sad čitala i treći i četvrti nastavak, ali ipak ću pričekati hrvatski prijevod. Nekako me uopće ne privlači čitati na engleskom koji je i opet - prijevod s talijanskog (nije original), tako da ne vidim zašto bi engleski prijevod bio kvalitetniji od hrvatskog (koji je, osim "rajona" koji je mnogima smetao, sasvim korektan).
    Uostalom, s obzirom na veliki uspjeh prva dva nastavka, predviđam pojavu trećeg nastavka negdje oko Interlibera
    engleski mi je jako zakržljao. i ovako bi se mogla prisiliti malo vratiti u formu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •