Pokazuje rezultate 1 do 50 od 333

Tema: Sustav vrtic

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ti mogu napisati samo svoje iskustvo, tj. sećanje.
    Ja sam bila taj dečkić, samo sam imala 4, a ne 3 godine.
    Ali sa 6 godina već sam bila skroz adaptirana na vrtić, tj. nisam više plakala.
    I nije mi ništa, i nije mi ništa :D.
    Osim što nisam preterani fan ustanove vrtić.

I da, teta je u pravu, dečkić bi verovatno plakao i da ga teta zagrli. Naročito ako bi bio siguran da teta to radi "mehanički", bez istinske empatije.
    I tebi za utehu, dečkić će prestati da plače jednom.
    Imamo i mi takvog predškolca u sinovoj grupi.
    Dve godine je plakao svako jutro.
    Sad, u trećoj godini, se tako dobro adaptirao da svima šefuje i mlati sve drugare.

Danas sam prosto revoltirana količinom sr.anja u našem vrtiću, stoga ovakav komentar. A sutra ću na razgovor sa tetom, poduži.
    Ali dvije godine plakanja..pa to nije u redu..nesto ne stima. To meni ne izgleda kao nesto normalno.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj AmaranthQuinoia prvotno napisa Vidi poruku
    Ali dvije godine plakanja..pa to nije u redu..nesto ne stima. To meni ne izgleda kao nesto normalno.
    Neka deca su specifična, a i neke tete su specifične, pa kad se ubode taj bingo - eto plakanja.
    Samo tu se ne može puno uraditi.
    Teta je takva kakva je, na njen stil rada se ne može ništa posebno uticati, eventualno ekstremno pozitivnim pristupom ili naprotiv ekstremno negativnim-tj. ili nuđenjem nekakvih -hm., beneficija teti ili pozivanjem na inspekciju.
    Iz mog i tuđeg iskustva, zvocanje i nadgledanje samo po sebi ima samo ograničene rezultate (tj. niko neće zagrliti rasplakano dete samo zato što njegova mama insistira na tome).
    Ako majka deteta nije svesna kako dete provodi dan (a kako bi mogla da zna?), teta koja ignoriše rasplakano dete sigurno neće tražiti pomoć stručne službe.
    Sa druge strane, ja sam u vrtiću bila najžalosnija napolju, unutra mi je pažnja kud i kamo bila okupirana, tako da je moguće da dete ne preplače čitav dan.
    Objektivno-moja teta je bila užasno dosadna, nekreativna, lenja, nepravedna, neempatična i hladna, ništa više od toga, ali meni očigledno dovoljno da se tamo osećam loše. (jedino sam se radovala kada su spajali grupe, i preuzimala nas je druga teta, stroga, ali pravedna, angažovana i kreativna -učila nas je, pevala nam, svirala, čitala...Ništa od toga nije radila ova naša...).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •