Kažeš da si skoro sigurna, no nažalost ne ide to tako. Ako muškarac koji nije u braku sa majkom, premine prije rođenja djeteta, potrebno je dokazati očinstvo DNK analizom. Jedino ako je svjestan da će umrijeti, može se u oporuci napisati da priznaje očinstvo.
Sve te izjave kod bilježnika o vanbračnoj zajednici važe dok su oba partnera živa. U slučaju smrti jednoga, onaj drugi treba zajednicu dokazati, a pri tome će mu sigurno pomoći ti papiri potpisani kod bilježnika.
Znači, da i ja napišem,kao i mnoge forumašice prije, bez papira se ne računa. S tim da je s papirom potpisanim kod matičara, sve puno jednostavnije i treba potpisati samo jednom. Da ne naglašavam da se papirom potpisanim kod matičara zavjetujete jedno drugome na ljubav (i vjernost

), a ne samo na čiste tehnikalije kao ovi papiri kod bilježnika. Hihihi...ja i romantika.
nicky, izvanbračna i bračna zajednica razlikuju u mnogočemu, što pišemo već više od 20 strana. A pisati: "kolko kužim situaciju" i "skoro sam sigurna" je pravi put do nesporazuma u ostvarivanju svojih prava.