Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1433

Tema: Brak je OUT? Nije, nije...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Je, radi matičar ali se moraš predbilježiti ohoho unaprijed. Ne bi to ni znala da se mi tako jednom nismo odlučili ozakoniti pa smo shvatili da i nije baš tako jednostavno kako izgleda. PRvi slobodan termin je bio recimo za dva mjeseca, tako nekako.

A mene sad zanima kad se ovjeri kod javnog bilježnika izvanbračna zajednica i to vrijedi poslije trajno, kako se onda regulira prestanak izvanbračne zajednice? Jedna strana recimo tvrdi da su još uvijek u toj zajednici a druga tvrdi da nisu?
    Dok su svi u sreći i veselju sve je to sasvim nebitno, brak, zajednica ovjerena ili neovjerena. Problemi obično nastanu kad se ljudu krenu rastajati.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa Vidi poruku
    Je, radi matičar ali se moraš predbilježiti ohoho unaprijed. Ne bi to ni znala da se mi tako jednom nismo odlučili ozakoniti pa smo shvatili da i nije baš tako jednostavno kako izgleda. PRvi slobodan termin je bio recimo za dva mjeseca, tako nekako.
    Je pa naravno, pa ne možeš samo tako složiti svadbu. To trajeeee....

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Je pa naravno, pa ne možeš samo tako složiti svadbu. To trajeeee....
    Mozes , mozes.
    svoju sam organizirala u 5 tjedana, koliko je rok prijave kod maticara .

Datum pristupanja
    Oct 2017

Početno

...
    A mene sad zanima kad se ovjeri kod javnog bilježnika izvanbračna zajednica i to vrijedi poslije trajno, kako se onda regulira prestanak izvanbračne zajednice? Jedna strana recimo tvrdi da su još uvijek u toj zajednici a druga tvrdi da nisu?
    Dok su svi u sreći i veselju sve je to sasvim nebitno, brak, zajednica ovjerena ili neovjerena. Problemi obično nastanu kad se ljudu krenu rastajati.
    Kao i svaki ugovor, potrebno ga je raskinuti. Znači, odeš bilježniku i potpišete da je tog i tog dana prestala zajednica. A ako druga strana odbija potpisati, pokreneš sudski postupak za prekid izvanbračne zajednice. Slično kad razvod nije sporazumni nego ga pokreće jedna strana.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Onaj koji više ne želi biti u izvanbračnoj zajednici, samo ode, baš ga ništa ne sprečava u tome. I jedan i drugi partner mogu otići kad god to požele, čak mogu sa sobom odnijeti sve što uspiju, slobodni su ljudi, a na onom drugom je da ih ganja policijom i sudom.
    Koliko god ova moja rečenica grubo zvučala, to je baš tako. U slučajevima gdje su ljudi OK, to se ne bi trebalo dogoditi, ali u zajednicama gdje žive ljudi događa se svašta, pa tako i kraj može biti svakakav.
    Naravno da se u slučaju zajedničke djece još više komplicira, ali ako nema djece, a jedno ode, taj papir od bilježnika neće vrijediti ni papira na kojem je napisan. Ili hoće, ako se nađe dobar advokat, koji košta puno više od jednog običnog vjenčanja.

Ma, ustvari, meni se čini da su oni koji ne žele brak, ustvari jako romantični kad im ni na kraj pameti ne padaju problemi koji mogu nastati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •