Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5466

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 4. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Pitam zato jer je pisalo da je i u Austriji vjeronauk u školi i nikog ne smeta i nitko se ne buni.

Ne bih se ni ja bunila da mi djeca nisu na hodniku dok traje vjeronauk.
    Vjerojatno bi me isto smetalo i da se 3. sat trenira nogomet kao izborni predmet, a moja djevojčica koja ne želi igrati nogomet mora čekati u hodniku.

Trnutno imamo situaciju da pola razreda čeka na hodniku a pola je na vjeronauku.
    U istoj školi i istom razredu je većina djece upisala drugi strani jezik (cca 75%) ali se taj izborni predmet izvodi u drugoj smjeni.

Pretpostavljam da ovakvih situacija nema u zemljama gdje se roditelje ne bune na nastavu vjeronauka.
    Ni meni ne smeta da djeca idu na što god žele, od vjeroanuka do sviranja violine, samo da na mene ne vrše pritisak što satnicom što sadržajem udžbenika za vjeronauk gdje se malu djecu potiče na netoleranciju i neprihvaćanje drugačijeg.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj kajsa prvotno napisa Vidi poruku
    Ni meni ne smeta da djeca idu na što god žele, od vjeroanuka do sviranja violine, samo da na mene ne vrše pritisak što satnicom što sadržajem udžbenika za vjeronauk gdje se malu djecu potiče na netoleranciju i neprihvaćanje drugačijeg.
    točno to. što se tiče satnice - ugovor između svete stolice i republike hrvatske je doslovno prepisan tj. potpuno je isti kao i ugovor između hbk i rh... osim u toj jednoj riječi dodanoj u jednom od članaka (ne znam više kojem).. .ta riječ ... "obaveznih" (odnosi se na predmete). uturili su vjeronauk u satnicu s obaveznim predmetima ne jer im se to dogodilo slučajno, nego namjerno. ako su svi tako veliki vjernici, što ne ostaju svi koji žele ići na vjeronauk sat duže? ili dolaze u poslijepodnevni turnus? zašto se taj izborni predmet ne uvede, kao i svi ostali izborni predmeti tek u četvrtom razredu? da bi se to promijenilo znači ne moraju se mijenjati međunarodni ugovor, nego ugovor s hbk.
    zašto se to barem ne promijeni?

o tome smo toliko često raspravljali i svi znamo odgovor. jedino je pozitivno što smo se mi, roditelji, probudili iz letargije i počeli se buniti, u ime naše djece.

haleluja!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •