Stranica 109 od 110 PrviPrvi ... 95999107108109110 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 5,401 do 5,450 od 5466

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 4. dio

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Meni su pitanja o ekstremima skroz legitimna. Mogu se koristiti (pa se često i koriste) i za spinanje, ali svejedno su mi legitimna i zanimljiva, nimalo promašena.
    X
    sjećam se kad smo učili o renesansnom skladatelju Gesualdu koji je ubio svoju ženu, njenog ljubavnika i dijete za koje nije bio siguran da je njegovo... takav je bio jedan jedini, ne znam da se ikad ponovila slična horor priča za kojeg drugog skladatelja - ali istodobno je taj isti Gesualdo imao toliko smjeli harmonijski jezik kojim je anticipirao romantizam, čak i XX. stoljeće (s harmonijskog aspekta vrlo zanimljivo)

hoću reći, to je takav ekstemni primjer

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

To bi bio extremni primjer u smislu mog posta, odnosno ovog topika, kada bi se ta ekstremnost koristila kao argument, da glazbenici kao takvi, ili recimo ti koji se bave smjelim harmonijama, ne bi smjeli imati djecu, osnivati familiju ili nešto slično tome. A crkvene institucije bi recimo mogle sklonost tim smjelim harmonijama proglašavati bolestima, koje treba liječiti.

Inače, vjerojatno spada u mnoge od primjera da intelektualna, umjetnička ili neka druga genijalnost ne podrazumjeva automatski humanost, empatiju, čovječnost, ili karakter i osobenosti nekoga koga bi recimo željeli za prijatelja, odnosno za sto se ono kaže zeta ili snahu.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Meni su pitanja o ekstremima skroz legitimna. Mogu se koristiti (pa se često i koriste) i za spinanje, ali svejedno su mi legitimna i zanimljiva, nimalo promašena.
    a štajaznam, iskreno - mene živciraju :D
    odnosno, možemo filozofirati, da, al ipak ih stavljam u kontekst.

a i kad već filozofiramo, sasa je stvarno lijepo objasnila. ljudi rakuni po ničemu se ne mogu usporediti s trans osobama.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Mislim da ni Svemir ni naš život nemaju neki viši smisao.
    To je to. Moj čovjek.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

A crkvene institucije bi recimo mogle sklonost tim smjelim harmonijama proglašavati bolestima, koje treba liječiti.
    nema tih disonanci koje bi se danas proglasile bolestima

u ono vrijeme su pravila za upotrebu disonanci bila vrlo striktna, zato taj lik i jest (harmonijski) zanimljiv i stoljećima ispred svog vremena, ali psihički bolestan

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nisam glazbeno potkovana, ali vjerujem ti da je danas disonanca pravilo a ne iznimka.
    Meni su u glazbi bliže nesmjele harmonije.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam glazbeno potkovana, ali vjerujem ti da je danas disonanca pravilo a ne iznimka.
    Meni su u glazbi bliže nesmjele harmonije.
    slažem se, i meni

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    Pa baš na tvom linku imaš objašnjenje koje kaže da je transrodnost stvarni genuini osjećaj nesklada spola i roda koji ima i biologijske uzroke- primjerice hormonalne i genske itd. Dok želja da se bude životinja do sada u medicini nije prepoznata kao potreba veća od fantazije ili sumanutosti. dakle ne postoje dokazi da osoba ima stvarnu genuinu potrebu da bude tigar, dok postoje oni da osoba muškog spola stvarno se doživljava kao žensko.
    Dapače to na što se pozivaš u linku je u razini teorija zavjere, dakle znanstvenici, psihijatri, psiholozi i ljudi koji žele biti tigrovi šute da bi transrodni ljudi izborili prava kako bi onda svi ti pritajeni tigrovi također počeli konzumirati ta prava.
    Transrodna djeca postoje, djeca koja od 5.godine misle da su rakun osim za maškare baš i ne. Totalno mi je nejasno jel stvarno ne vidiš razliku?!
    Vidim razliku, ali ne prihvaćam argument. Postoji toliko psihopatoloških stanja s kojima se ljudi rode i koja su uvjetovana biološki i genetski da ne vidim zašto bi to bio argument u korist transseksualnosti (u smislu da je to jedan od razloga zbog koji se ne smatra poremećajem, devijacijom, čime već..).

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    a štajaznam, iskreno - mene živciraju :D
    odnosno, možemo filozofirati, da, al ipak ih stavljam u kontekst.

a i kad već filozofiramo, sasa je stvarno lijepo objasnila. ljudi rakuni po ničemu se ne mogu usporediti s trans osobama.
    Živciraju te jer imaš dogmatski stav da se takvo što ne propituje, u suprotnom si homofob, mrzitelj, :nastaviniz. Šta ja znam, ja bih voljela da si se uključila u raspravu i napisala po čemu se točno ljudi rakuni ne mogu usporediti sa trans osobama (osim ovoga što je sasa navela a što teško možeš znati osim ako si u struci i imaš otvoren DSM IV ili V pred sobom).

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ne, nego prihvacam znanstvena dostignuca. koje, da, ne propitujem, jer nemam razloga propitivati. netko je vec napisao, nisu sva propitivanja jednakovrijedna. sta ja imam propitivati teoriju nastanka svemira kad k ne kuzim. al to sto ja ne kuzim, ne cini je manje znanstvenom. a opet, ako bas inzistiras :D i zdravorazumski mi je razlika. U prvom slucaju mi se radi o nekakvom hormonalnom il kakvom vec dizbalansu, za koji moderna medicina ima lijek. A ne znam kakav bi to trebao biti dizbalans da pojedinci osjecaju da su bas rakuni, a ne misevi.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa eto Rehab, Saša ti je sasvim lijepo objasnila razliku.
    na prethodnoj stranici su pitala nešto u stilu:
    kuda uđe ovaj svijet, kada su ljudi počeli gubiti onaj instiktivan osjećaj sto je normalno / dobro, itd.
    pa eto meni (a pretpostavljam ne samo meni) taj instiktivni osjećaj kaže da transrodnost i ja sam rakun nije isto.
    I sasvim iskreno ja uopće ne vidim sto bi se netko morao ludo truditi objašnjavati nekome bizarnosti, koje se unesene u raspravu u nedostatku boljih primjera.
    u svakom slučaju hvala Saši sto se potrudila.
    no da se ne trudi samo sasa i co, imam ja i jedno pitanje ta tebe.

možeš li ti meni objasniti, koja je razlika između ljudi koji se osjećaju kao rakuni, te ljudi koji su redovnici, časne sestre. Eto recimo oni potpuno negiraju spolnu dimenziju svoje ljudskosti.
    a usto, zamislite užasa, oni negiraju i nagon produženja vrste!
    što će se dogoditi sa našim jadnom djecom, sa našim svijetom, ako sva naša djeca odluče biti svećenici i časne? Nestat ćemo!
    A oni nisu neka tamo marginalna skupina, (ja recimo za ove ljude rakune i ljude lavove, do ovog topika jos čula nisam) oni su uvaženi članovi naše zajednice, dapače jako dobro dotirani iz proračuna.

u ja se sad pitam, sto da radimo ako sutra sva naša djeca odluče biti svećenici i časne katoličke crkve?
    cini mi se sa da je to jako bitno pitanje! Ako nas kao društvo mogu ugroziti tih 0,007 promila ljudi rakuna, ne čini li vam se da je ova ugroza mogućnosti postanka redovnicom ili redivnikom puno veća?
    sto ti misliš rehab?
    kako da spriječimo taj scenario?

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ja mislim da je sasvim ok propitivati
    i nikad ne znam kako se razlikuje instinktivan osjećaj od vlastitih predrasuda i mentalnih prečaca
    tako da mi je pitanje skroz ok

ali mi je o ljudima rakunima i ljudima lavovima totalno bespredmetno raspravljati jer nikad nisam ni vidjela niti čula za takve slučajeve i ne znam šta to njima znači, znači li to nosit rep po kući ili parit se s drugim rakunima, što to znači "živjeti kao rakun".

a transseksualci su skinuti s popisa poremećaja zato što, kada im se dopusti da promijene spol, i kada ih društvo u tome podrži, oni mogu živjeti potpuno normalan/funkcionalan život kao svi drugi građani. psihički poremećaji ti narušavaju kvalitetu života i uopće mogućnost funkcioniranja, a problem transseksualaca nakon promjene spola praktički leži samo u tome koliko ih okolina prihvaća ili odbacuje.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Pa eto Rehab, Saša ti je sasvim lijepo objasnila razliku.
    na prethodnoj stranici su pitala nešto u stilu:
    kuda uđe ovaj svijet, kada su ljudi počeli gubiti onaj instiktivan osjećaj sto je normalno / dobro, itd.
    pa eto meni (a pretpostavljam ne samo meni) taj instiktivni osjećaj kaže da transrodnost i ja sam rakun nije isto.
    I sasvim iskreno ja uopće ne vidim sto bi se netko morao ludo truditi objašnjavati nekome bizarnosti, koje se unesene u raspravu u nedostatku boljih primjera.
    u svakom slučaju hvala Saši sto se potrudila.
    no da se ne trudi samo sasa i co, imam ja i jedno pitanje ta tebe.

možeš li ti meni objasniti, koja je razlika između ljudi koji se osjećaju kao rakuni, te ljudi koji su redovnici, časne sestre. Eto recimo oni potpuno negiraju spolnu dimenziju svoje ljudskosti.
    a usto, zamislite užasa, oni negiraju i nagon produženja vrste!
    što će se dogoditi sa našim jadnom djecom, sa našim svijetom, ako sva naša djeca odluče biti svećenici i časne? Nestat ćemo!
    A oni nisu neka tamo marginalna skupina, (ja recimo za ove ljude rakune i ljude lavove, do ovog topika jos čula nisam) oni su uvaženi članovi naše zajednice, dapače jako dobro dotirani iz proračuna.

u ja se sad pitam, sto da radimo ako sutra sva naša djeca odluče biti svećenici i časne katoličke crkve?
    cini mi se sa da je to jako bitno pitanje! Ako nas kao društvo mogu ugroziti tih 0,007 promila ljudi rakuna, ne čini li vam se da je ova ugroza mogućnosti postanka redovnicom ili redivnikom puno veća?
    sto ti misliš rehab?
    kako da spriječimo taj scenario?
    Nitko od njih ne negira svoj spolni nagon niti nagon produženja vrste, dapače. Oni samo stavljaju taj nagon u službu nečeg drugog. Druga bi stvar bila da redovnici i redovnice tvrde da su neplodni jer su se zaredili - to bi bilo negiranje njihovih očitih bioloških i spolnih značajki, dakle upravo ono što rade transrodne osobe i osobe koje žele postati rakuni. Spolni nagon je tu, nagon za produženjem vrste je tu ali je on iskontroliran iz drugih razloga.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    a transseksualci su skinuti s popisa poremećaja zato što, kada im se dopusti da promijene spol, i kada ih društvo u tome podrži, oni mogu živjeti potpuno normalan/funkcionalan život kao svi drugi građani. psihički poremećaji ti narušavaju kvalitetu života i uopće mogućnost funkcioniranja, a problem transseksualaca nakon promjene spola praktički leži samo u tome koliko ih okolina prihvaća ili odbacuje.
    Pa npr. i depresivni i anksiozni ljudi mogu sasvim lijepo funkcionirati uz redovno uzimanje lijekova (u slučaju izliječenosti i nakon prestanka uzimanja istih) i uklanjanje vanjskih čimbenika koji dovode do tih stanja.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moram priznati rehab, da me taj odgovor uopće ne zadovoljava. Ja pretpostavljam da ljudi rakuni stavljaju svoje biološke datosti u funkciju nečeg drugog. I nista ne negiraju. Ili?
    pasus o transrodnim osobama i neplodnosti uopće ne razumijem.

no nisi mi odgovorila, sto ćemo sa očitom opasnošću da se sva djeca zarede i ljudska vrsta izumre?

jer pretpostavljam da je uvođenje rakuna u raspravu išlo tokom:
    ako nema razlike između transrodnih osoba i rakuna, te ako prihvaćamo transrodne sobe, prihvaćamo i ljude rakune, a sklonih prihvatimo, onda će o narednih 20 godina u svako kuci živjeti barem jedan čovjek rakun, a ako počnu dobijato potomstvo... ojeje!

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Pa depresivna osoba, ako joj lijekovi i/ili psihoterapija pomognu da se dobro osjeća, više nije depresivna
    kao što osoba koja je izliječila upalu bubrega više nema upalu bubrega

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

da. primjerice transseksulana osoba koja ide u tranziciju prije toga prodje svu silu pregleda i procjena i tada se sasvim sigurno kao uputna dijagnoza pise gender dysforia, u trrenutku kada prođe tranziciju i doživljava rod i spol sukladnim više ne pati od gender dysforie.
    i ovo što kaže tangerina, izliječena osoba se više ne naziva deprsivnom.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Vidim razliku, ali ne prihvaćam argument. Postoji toliko psihopatoloških stanja s kojima se ljudi rode i koja su uvjetovana biološki i genetski da ne vidim zašto bi to bio argument u korist transseksualnosti (u smislu da je to jedan od razloga zbog koji se ne smatra poremećajem, devijacijom, čime već..).
    ne razumijem kako misliš u korist?

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moram priznati da ovakva rasprava sa propitivanjima bez vrijednosne hijerarhije, strukture i reda, logiku da ne spominjemo, zaista ima svog čara. Mogućnosti su neslućene.

evo recimo rehab kaže da se redovnici i redovnice odriču svoje biološke datosti, te negiraju svoju spolnost u službu nečeg drugog. To drugo nije znanstveno dokazano da postoji (da budemo znanstveno i lingvističko precizni ni da ne postoji, no to sada za tezu nije bitno)
    a neki ljudi i cijele institucije negiraju svoju spolnosti, te biološku datost produženja vrste u svrhu tog znanstveno nedokazanog nečega. Mislite li da bi njima trebali neki lijekovi?
    Posljednje uređivanje od seni : 04.04.2018. at 09:19

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

što jest jest, čovjek rakun, ili čovjek vuk, bi dobio puno više razumijevanja ako bi to upakirao u svoje indijansko naslijeđe

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Moram priznati rehab, da me taj odgovor uopće ne zadovoljava. Ja pretpostavljam da ljudi rakuni stavljaju svoje biološke datosti u funkciju nečeg drugog. I nista ne negiraju. Ili?
    pasus o transrodnim osobama i neplodnosti uopće ne razumijem.

no nisi mi odgovorila, sto ćemo sa očitom opasnošću da se sva djeca zarede i ljudska vrsta izumre?

jer pretpostavljam da je uvođenje rakuna u raspravu išlo tokom:
    ako nema razlike između transrodnih osoba i rakuna, te ako prihvaćamo transrodne sobe, prihvaćamo i ljude rakune, a sklonih prihvatimo, onda će o narednih 20 godina u svako kuci živjeti barem jedan čovjek rakun, a ako počnu dobijato potomstvo... ojeje!
    Tužno je i žalosno služiti se izvrtanjem nečijih riječi i izmišljenim pretpostavkama što je netko htio reći da bi se kontriralo u raspravi.
    Jasno sam napisala : ljudi rakuni NEGIRAJU svoje biološke značajke.
    Redovnici i redovnice NE NEGIRAJU svoje biološke i spolne značajke. Ne uvjeravaju nikoga da su nešto što nisu, nego žive život kakav su odabrali U SKLADU sa svojim biološkim i spolnim značajkama.
    Potomstvo nisam niti jednom riječju spomenula u svojim postovima, niti sam se osvrnula na to. Po tvojoj tezi (jer teza o izumiranju je tvoja, ne moja), možemo se zapitati i što bi bilo kad bi u jednom trenu sve žene na svijetu počele abortirati djecu. Dakle, sama nudiš nesuvisle teze i podmećeš ih meni.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Moram priznati da ovakva rasprava sa propitivanjima bez vrijednosne hijerarhije, strukture i reda, logiku da ne spominjemo, zaista ima svog čara. Mogućnosti su neslućene.

evo recimo rehab kaže da se redovnici i redovnice odriču svoje biološke datosti, te negiraju svoju spolnost u službu nečeg drugog. To drugo nije znanstveno dokazano da postoji (da budemo znanstveno i lingvističko precizni ni da ne postoji, no to sada za tezu nije bitno)
    a neki ljudi i cijele institucije negiraju svoju spolnosti, te biološku datost produženja vrste u svrhu tog znanstveno nedokazanog nečega. Mislite li da bi njima trebali neki lijekovi?
    Redovnici i redovnice NE NEGIRAJU svoju spolnost. Celibat je uveden iz praktičnih razloga, zato jer se smatralo da je nemoguće adekvatno obavljati redovničku službu uz obiteljski život. Isto i danas čine mnogi ljudi, kada se odriču obitelji zbog karijere. Trebaju li i njima lijekovi ?

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Tužno je i žalosno služiti se izvrtanjem nečijih riječi i izmišljenim pretpostavkama što je netko htio reći da bi se kontriralo u raspravi.
    Jasno sam napisala : ljudi rakuni NEGIRAJU svoje biološke značajke.
    Redovnici i redovnice NE NEGIRAJU svoje biološke i spolne značajke. Ne uvjeravaju nikoga da su nešto što nisu, nego žive život kakav su odabrali U SKLADU sa svojim biološkim i spolnim značajkama.
    Potomstvo nisam niti jednom riječju spomenula u svojim postovima, niti sam se osvrnula na to. Po tvojoj tezi (jer teza o izumiranju je tvoja, ne moja), možemo se zapitati i što bi bilo kad bi u jednom trenu sve žene na svijetu počele abortirati djecu. Dakle, sama nudiš nesuvisle teze i podmećeš ih meni.
    oo rehab, nemoj gubiti zivce. pa mi se samo razgovaramo:

evo citiram ono, sto si ti napisala cvijeti:
    Živciraju te jer imaš dogmatski stav da se takvo što ne propituje, u suprotnom si homofob, mrzitelj, :nastaviniz. Šta ja znam, ja bih voljela da si se uključila u raspravu i napisala po čemu se točno ljudi rakuni ne mogu usporediti sa trans osobama (osim ovoga što je sasa navela a što teško možeš znati osim ako si u struci i imaš otvoren DSM IV ili V pred sobom).

ja te sasvim lijepo pitam da mi objasnis razliku izmedu redovnika i ljudi rakuna. (koje si u raspravu uvela ti sama)

nije bitno sto nisi uvela potomstvo.
    ja sam ga uvela. kao i ti rakune.
    i odgovor jos nisam dobila.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

uz to, da dodam, da ja nista ne izvrcem. razgovaram se u modusu koji si ti uvela u raspravu.
    a to nije tuzno, to je nuzno.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Redovnici i redovnice NE NEGIRAJU svoju spolnost.
    no kako sad to? citam dobro i mala slova.
    objasni mi. kako ne negiraju.

citat posta sase i tebe:
    sasa prvotno napisa
    Pa baš na tvom linku imaš objašnjenje koje kaže da je transrodnost stvarni genuini osjećaj nesklada spola i roda koji ima i biologijske uzroke- primjerice hormonalne i genske itd. Dok želja da se bude životinja do sada u medicini nije prepoznata kao potreba veća od fantazije ili sumanutosti. dakle ne postoje dokazi da osoba ima stvarnu genuinu potrebu da bude tigar, dok postoje oni da osoba muškog spola stvarno se doživljava kao žensko.
    Dapače to na što se pozivaš u linku je u razini teorija zavjere, dakle znanstvenici, psihijatri, psiholozi i ljudi koji žele biti tigrovi šute da bi transrodni ljudi izborili prava kako bi onda svi ti pritajeni tigrovi također počeli konzumirati ta prava.
    Transrodna djeca postoje, djeca koja od 5.godine misle da su rakun osim za maškare baš i ne. Totalno mi je nejasno jel stvarno ne vidiš razliku?!

rehab:

ja ne prihvacam tvoj u izjavu da ne negiraju (to nije argument, a ne vidim ni neko objasnjenje), a ti se na mene deres.
    Posljednje uređivanje od seni : 04.04.2018. at 10:15

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

oo rehab, nemoj gubiti zivce. pa mi se samo razgovaramo:

evo citiram ono, sto si ti napisala cvijeti:

ja te sasvim lijepo pitam da mi objasnis razliku izmedu redovnika i ljudi rakuna. (koje si u raspravu uvela ti sama)

nije bitno sto nisi uvela potomstvo.
    ja sam ga uvela. kao i ti rakune.
    i odgovor jos nisam dobila.
    Odgovor si dobila već dva puta. Može i treći put ako je potrebno.
    Ljudi rakuni negiraju svoje biološke značajke. Predstavljaju sebe rakunima iako to nisu ni po jednoj biološkoj stavci koja im je dana rođenjem.
    Redovnici ne negiraju niti jedno svoje biološko obilježje. Oni ne koriste svoja spolna obilježja u svrhu produženja vrste ili bilo čega drugog (odnosno ne bi trebali) ali ne negiraju ih niti se predstavljaju kao nešto što po svojim biološkim značajkama nisu. Za razliku od ljudi rakuna i transgender osoba.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

no kako sad to? citam dobro i mala slova.
    objasni mi. kako ne negiraju.

citat posta sase i tebe:
    sasa prvotno napisa

rehab:

ja ne prihvacam tvoj u izjavu da ne negiraju (to nije argument, a ne vidim ni neko objasnjenje), a ti se na mene deres.
    Čuj derem se. Hajd, imaš li još išta u rukavu da mi prišiješ :D
    Ne, redovnici/ce ne negiraju svoju spolnost. Dapače, mnogo njih je doživjelo ljubavna iskustva prije zaređenja. Oni se ne predstavljaju kao aseksualne osobe, nego svoju seksualnost podređuju svom životnom pozivu.
    Posljednje uređivanje od rehab : 04.04.2018. at 10:21

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

što jest jest, čovjek rakun, ili čovjek vuk, bi dobio puno više razumijevanja ako bi to upakirao u svoje indijansko naslijeđe
    dobar point! imas kontekst, imas proces, imas tradiciju...itd

Zato su modusi razgovora markic&co, bitno.net, viligare...itd.. uvijek isti.

Transrodne osobe, homoseksualce i sve one "druge" treba naprosto izmaknuti iz konteksta ljudskosti, toga da niti kome stete, niti vode svijet u propast, niti ugrozavaju bilo koga od nas.
    A takvo gledanje je "opasno" zar ne?
    Filmovi poput brokeback mountain, The imitation game o Alanu Turingu pokazuju ljude, naprosto ljude, sto vi prvo vidite u njima?
    Rakune, lavove, ili naprosto ljude?
    E pa ja vidim prvenstveno covjeka. Mogu mi neke stvari biti manje ili vise strane, mogu mi izazivati nelagodu, ali ja vidim prvenstveno ljude.

A to nikako nije dobro. Zato ce te od ovih gore nabrojenih osoba u njihov intervjuima uvijek dobivati rakune (pitala sam svoju kcer, znatizeljnu osobu sirokih interesa, ali je cula za ljude rakune - u cudu me gledala ), raznorazne bizarnosti, minorne, apsolutno nebitne i nerelevantne pojave, ili ciste lazi (po principu, ako dovoljno cesto ponovim neku laz, postati ce istina) koje imaju cilj da nas zastrase, prestrave i prvenstveno:

da svim tim "drugacijima" oduzmu ljudskost i covjecnost.
    pa ako u njima vidis rakune, a ne ljude, susjede, prijatelje, kolege tvoje djece, onda ces valjda lakse izaci na trg mahajuci transparentima protiv IK, skolske reforme, ili neceg treceg.

drugi cilj, je naravno, da sve relativiziras, ukljucujuci znanost, zdravi razum empatiju i humanost.
    jer sve je isto, zar ne?
    e pa nije.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

morat ću ipak pogledat taj dokumentarac o ljudima rakunima, jer mi je mašta zbilja ograničena
    da li osoba koja se smatra rakunom odlazi na posao, plaća porez, kupuje u supermarketu ručak i grije ga u mikrovalnoj, ali pritom nosi rep i kad se upoznaje s tobom kaže "bok ja sam Viktor i ja sam rakun"
    ili živi u šumi i radi što već rakuni rade po cijeli dan, jede puževe i kukce i žabe i ribice

jer to je različit nivo "negiranja vlastite prirode"

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

molim odgovor bez abortusa, rakuna ili neceg slicnog.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

nista ja ne prisivam, samo se cudim da tako lako gubis zivce, kod odgovora na svoja vlastita pitanja.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    ne razumijem kako misliš u korist?
    jos jedno jako dobro pitanje!
    treba ici njima na stetu? jer su rakuni, a ne ljudi?
    Posljednje uređivanje od seni : 04.04.2018. at 11:03

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne, redovnici/ce ne negiraju svoju spolnost. Dapače, mnogo njih je doživjelo ljubavna iskustva prije zaređenja. Oni se ne predstavljaju kao aseksualne osobe, nego svoju seksualnost podređuju svom životnom pozivu.
    pa i transrodne osobe dozivljavaju ljubavna iskustva. i prije i poslije.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

molim odgovor bez abortusa, rakuna ili neceg slicnog.
    Dobila si odgovor na svoje pitanje. Ne možeš mi nametati što ću ti odgovoriti, možeš se sa mnom složiti ili ne.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

nista ja ne prisivam, samo se cudim da tako lako gubis zivce, kod odgovora na svoja vlastita pitanja.
    Moji su živci postojani, davno bih se povukla iz rasprave da nisu.
    Jedino sam ti prigovorila izvrtanje mojih riječi, nametanje teza i osobne insinuacije koje koristiš u raspravi. Vrlo sam jasno napisala svaku rečenicu i stojim iza svake rečenice. Nema ništa skriveno i bilo bi ok da se komentira samo ono što sam napisala a ne ono što ti misliš da ja mislim ili pretpostavljam.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

morat ću ipak pogledat taj dokumentarac o ljudima rakunima, jer mi je mašta zbilja ograničena
    Dakle, ovo je pretpostavljam "dokumentarac" na kojem rehab temelji svoju argumentaciju: https://www.youtube.com/watch?v=QNlwqSuganw

Kao sto seni kaze, to je modus razgovora markic&co, bitno.net, viligare...itd..

I vrijedi na to samo ponoviti ono sto je seni tako dobro sazela:

"Zato ce te od ovih gore nabrojenih osoba u njihov intervjuima uvijek dobivati rakune (pitala sam svoju kcer, znatizeljnu osobu sirokih interesa, ali je cula za ljude rakune - u cudu me gledala ), raznorazne bizarnosti, minorne, apsolutno nebitne i nerelevantne pojave, ili ciste lazi (po principu, ako dovoljno cesto ponovim neku laz, postati ce istina) koje imaju cilj da nas zastrase, prestrave i prvenstveno:

da svim tim "drugacijima" oduzmu ljudskost i covjecnost.
    pa ako u njima vidis rakune, a ne ljude, susjede, prijatelje, kolege tvoje djece, onda ces valjda lakse izaci na trg mahajuci transparentima protiv IK, skolske reforme, ili neceg treceg.

drugi cilj, je naravno, da sve relativiziras, ukljucujuci znanost, zdravi razum empatiju i humanost.
    jer sve je isto, zar ne?
    e pa nije".

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

jos jedno jako dobro pitanje!
    treba ici njima na stetu? jer su rakuni, a ne ljudi?
    Koristi se argument da transseksualnost nije poremećaj jer su ljudi rođeni s tim, za razliku od ljudi rakuna koji si takvo što umisle u odrasloj dobi.
    A ja kažem da se ljudi rađaju s kojekakvim psihopatološkim stanjima koja su biološki i genetski uvjetovana, tako da mi to nije argument koji bi obranio stav da transseksualnost nije poremećaj.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ja u obracanju tebi komentiram ono, sto si ti napisala i moram primjetiti da su ti odgovori na sva ova pitanja vrlo kompaktni, ne bas strucni i bez nekog entuzijazma.
    s druge strane trazis od nas da se mi trudimo i bavimo nekim ljudima rakunima, (koji mene osobno apsolutno ne zanimaju) te trazimo razlike i slicnosti izmedu ljudi rakuna i transrodnih osoba.

moje opservacije o modusu razgovora markic&co su opservacije o njima.
    sve ostalo ostavljam ocima i razumu promatraca.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Koristi se argument da transseksualnost nije poremećaj jer su ljudi rođeni s tim, za razliku od ljudi rakuna koji si takvo što umisle u odrasloj dobi.
    A ja kažem da se ljudi rađaju s kojekakvim psihopatološkim stanjima koja su biološki i genetski uvjetovana, tako da mi to nije argument koji bi obranio stav da transseksualnost nije poremećaj.
    pa sad, ne bih rekla da je tvoj: "ja kazem", nesto sto bi se nazvalo argument.
    ako sasa prilozi objasnjenje sa strucne strane, sklona sam tom strucnom misljenju (sto je poremecaj, a sto ne) dati vecu tezinu.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

aurora, slažem se ja s tobom i sa seni, ako se gleda argumentacija u pogledu cijele te politike koja sve to predstavi na način "buuuu, ako maknemo ova pravila, svi ćemo poludit"
    ja sam malo pokušala ignorirat cijeli taj dio, jer mislim da je i dalje ok zapitat se što je to što čini da nešto smatramo "ok, tako se osjećaš i imaš pravo to dobiti" a nešto drugo "ok ćerce, sumanute ideje"

mnogi ljudi su skroz ok s konceptom transrodnih osoba u smislu, promijeniš spol i sad upadaš u tu kućicu. čini mi se da ljudi puno lakše prihvate npr ljude koji se rode kao muškarci, pa promijene spol i postanu predivne žene koje se fantastično šminkaju, nose štikle i haljine, dame nad damama. na ovakvim pričama već zastanu: https://edition.cnn.com/2017/07/31/h...rnd/index.html

zato mi je dosta zanimljiva ova emsina s početka rasprave, o uopće višku koncepta roda, iako mi je to i dalje strano i potpuno nezamislivo, i nisam ni razmišljala koliko je i u mojoj glavi sve to dihotomno, pa i kad razmišljam o LGBT osobama, opet ih svrstavam u kategorije

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

da i idemo od pretpostavke da je poremecaj, cudno je da drugi poremecaji ne sluze istoj svrsi, da stvaraju paniku gdje nam ode buducnost nase djece.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ja sam malo pokušala ignorirat cijeli taj dio, jer mislim da je i dalje ok zapitat se što je to što čini da nešto smatramo "ok, tako se osjećaš i imaš pravo to dobiti" a nešto drugo "ok ćerce, sumanute ideje"
    Upravo ovo je smisao cijele rasprave koju sam pokrenula !

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ja u obracanju tebi komentiram ono, sto si ti napisala i moram primjetiti da su ti odgovori na sva ova pitanja vrlo kompaktni, ne bas strucni i bez nekog entuzijazma.
    s druge strane trazis od nas da se mi trudimo i bavimo nekim ljudima rakunima, (koji mene osobno apsolutno ne zanimaju) te trazimo razlike i slicnosti izmedu ljudi rakuna i transrodnih osoba.

moje opservacije o modusu razgovora markic&co su opservacije o njima.
    sve ostalo ostavljam ocima i razumu promatraca.
    Ne, ne komentiraš ono što sam napisala, nego komentiraš mene (živčana sam, derem se, odgovaram nestručno bez ikakvog entuzijazma,razgovaram bez ikakvog reda i logike pa mi tako ostali trebaju i odgovarati, širim paniku na temelju bizarnih slučajeva,itd.).
    Ali, sve ok. Tko želi, shvatiti će (kao Tangerina).

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ali rehab- dakle dok osoba osjeća nesklad između spola i roda ima poremećaj- transgender disforije, kada poremećaj izliječi- primjerice prođe kroz tranziciju jer to želi- poremećaj više nema. ispada da ti želiš reći da transrodni ljudi imaju poremećaj ali im ne smijemo pomoći da poremećaj izliječe jer je liječenje u neskladu s biološkim zadatostima kao kod ljudi rakuna?

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

dakle današnja se znanstvena zajednica u globalu slaže da postoji značajan broj ljudi koji pate rade nesklada roda i spola, također se slaže da postoje principi liječenja te patnje u skladu s etičkim i humanim načelima te načelima dobre kliničke prakse. to je tako. iako se mnogima ne sviđa.
    znanstvena zajednica se s druge strane ne slaže da postoji poremećaj identiteta u kojem ljudi pate jer ne mogu živjeti ulogu životinje ( dakle ne izgledati, maskirati se i tetovirati nego živjeti ulogu životinje) i za sada ne upražnjava liječenje u tom smjeru.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

također ta biološka zadatost. što ćemo sa hermafroditima? što ćemo sa ljudima koji imaju trisomiju spolnih hormona pa imaju xxy. dakle i dva x što je žensko i x i y što je muško. što sa njihovim biološkim zadatostima?
    te su pojave češće od ljudi rakuna.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

prođe kroz tranziciju jer to želi- poremećaj više nema.
    To u principu znači da spol određuje naš unutrašnji osjećaj roda.
    Kako hermafroditi biraju rod? Što ako ga uopće ne izaberu?

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne, ne komentiraš ono što sam napisala, nego komentiraš mene (živčana sam, derem se, odgovaram nestručno bez ikakvog entuzijazma,razgovaram bez ikakvog reda i logike pa mi tako ostali trebaju i odgovarati, širim paniku na temelju bizarnih slučajeva,itd.).
    oprosti rehab, ne bih ovo sad svodila na osobni nivo, ali kada mi na moje pitanje o razlici izmedu redovnika i ljudi rakuna, odgovaras velikim slovima, ja to dozivljavam kao deranje. a moje pitanje nije nista drukcije od tvog o transrodnim osobama i ljudima rakunima.
    strucnost se odnosi na tvoj razgovor sa sasom koja ti daje znanstvene argumente. koje ti ne dozivljavas argumentima.
    kada ja pitam da ti meni objasnis razliku izmedu x i y, kazes da ces davati odgovore, koje ti zelis. meni su tvoje usporedbe bizarne i ja kao i ti stojim iza toga.
    no kao sto rekoh, ne bih da ovo ide osobno, pa ovdje stajem.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ne znači, tj. u većini slučajeva osjećaj roda i spola je sukladan u dovoljnoj mjeri da osobi ne pričinjava patnju. no ponekad nije. hermafroditi rod često ne biraju sami jer se poremećaj otkriva u ranoj dobi, po rođenju ponekad i tada se odlučuje u djetetovom najboljem ineteresu- to nije moje područje, ali sigurna sam da se gleda biologija i anatomija te da se konzultiraju roditelji.
    nije neviđeno da osobe koje su rođene kao hermafroditi te odgojene u jednom rodu budu transrodne.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •