seni prvotno napisa
Pa eto Rehab, Saša ti je sasvim lijepo objasnila razliku.
na prethodnoj stranici su pitala nešto u stilu:
kuda uđe ovaj svijet, kada su ljudi počeli gubiti onaj instiktivan osjećaj sto je normalno / dobro, itd.
pa eto meni (a pretpostavljam ne samo meni) taj instiktivni osjećaj kaže da transrodnost i ja sam rakun nije isto.
I sasvim iskreno ja uopće ne vidim sto bi se netko morao ludo truditi objašnjavati nekome bizarnosti, koje se unesene u raspravu u nedostatku boljih primjera.
u svakom slučaju hvala Saši sto se potrudila.
no da se ne trudi samo sasa i co, imam ja i jedno pitanje ta tebe.
možeš li ti meni objasniti, koja je razlika između ljudi koji se osjećaju kao rakuni, te ljudi koji su redovnici, časne sestre. Eto recimo oni potpuno negiraju spolnu dimenziju svoje ljudskosti.
a usto, zamislite užasa, oni negiraju i nagon produženja vrste!
što će se dogoditi sa našim jadnom djecom, sa našim svijetom, ako sva naša djeca odluče biti svećenici i časne? Nestat ćemo!
A oni nisu neka tamo marginalna skupina, (ja recimo za ove ljude rakune i ljude lavove, do ovog topika jos čula nisam) oni su uvaženi članovi naše zajednice, dapače jako dobro dotirani iz proračuna.
u ja se sad pitam, sto da radimo ako sutra sva naša djeca odluče biti svećenici i časne katoličke crkve?
cini mi se sa da je to jako bitno pitanje! Ako nas kao društvo mogu ugroziti tih 0,007 promila ljudi rakuna, ne čini li vam se da je ova ugroza mogućnosti postanka redovnicom ili redivnikom puno veća?
sto ti misliš rehab?
kako da spriječimo taj scenario?