Posljednje uređivanje od ina33 : 28.02.2019. at 14:43
Ja uopće ne mislim tako. Svjetonazor je vrlo često deklarativan (nesvjesno deklarativan, osobe su zaista uvjereni to i to), a postupci osobe govore nešto sasvim drugo.
edit: poslije ine
Posljednje uređivanje od vertex : 28.02.2019. at 14:47
moguce. i cesto se iznenadis u covjeku usprkos (ne)postojanju predrasuda.
ali na prvu loptu, da ja dijelim ljude na one bliske meni i one koje ne zelim da budu bliski.
ako dode do prilike, dam im sansu, ako ne bude prilike, ne patim
Uhhh baš ste užarile temu o autu hehe. Ja spadam u one s predrasudama i mojoj djeci je zabranjeno slušanje cajki. A MPT nebi strpala sa cajkama jer je jedno domoljubna pjesma a drugo razbijanje čaša koje se spominje i lake note pa štagod vi sad mislili o meni
ne znam, mislim da većinu mama dječaka od 8 do 12 godina da staviš za stol da pričaju o tome kako se osjećaju vezano za youtubere i kada pokušavaju dijete odlijepiti od Fortnitea - dobio bi vrlo slične priče, puno uzvika "ajme tako i moj", a da pritom žene slušaju vrlo različitu muziku, pripadaju različitim religijama i glasaju za različite stranke, potpisuju različite referendume
da ne kažem da trkački mesije svi zvuče IDENTIČNO bili lijevi, desni ili apolitični
milijun je stvari koje nas određuje, u tome i je cijela stvar sa razbijanjem predrasuda, nitko nije SAMO TA dimenzija sebe
MPT je poticatelj na mržnju, ne domoljub.
Sad, ja sam sretnija sa razbijanjem čaša nego mržnjom.
Al ni jedno ni drugo kod nas doma neće naići na odobravanje.
A da mogu zabraniti... ma možeš si misliti...
Želim da neću o tome morati razmišljati![]()
naravno da ne mozes zabraniti, ali mozes educirati od malena i nadati se da ce dijete ostati blisko (svjetonazorski, politicki, muzikom...) tebi
Posljednje uređivanje od Riri92 : 28.02.2019. at 15:02
pa recimo ne zelim da mi dijete jednog dana zastupa stav da je homoseksualizam bolest, da je pobacaj zabranjen, da se od pobacenih fetusa rade parfemi, da je obiteljsko nasilje interna obiteljska stvar, da he paljenje upaljacem obicna djecja igra, da je patrijarhat dobar i pozeljan, da je "ono" stari hrvatski pozdrav...
a za muziku, zaista mislim da cajke nisu ni k od kvalitete i ne zelim da se razvaljuje na srot
sigurno ce mi jos nesto pasti na pamet...
Eto neke analize ljubitelja BMW-a, doduše iz 2012., al nema veze:
https://www.autoportal.hr/clanak/test_bmw_320d
Eto - to nisam ja, a nije ni Mojca, koliko ju poznam. Ovo što ina priča da je osjećala razliku kad su stavili xenon svjetla, da se ljudi miču kad ih vide, ja ne želim da se meni miču, bez da znaju išta o mojoj osobnosti, koja nema nikakve veze s podzemljem.I odmah da zaključim: radi se o perfektnom autu, u svakom pogledu, koji jednostavno mane - nema.
...
a i osnovnome 316d sa 116 KS, vrijednome 34.451 eura, ništa ne fali. I taj potegne 202 km/h i do stotke ubrza u 10,9 sekundi. Kome treba više?
...
Peglanjem prednjeg dijela i podnice te produžavanjem karoserije koeficijent otpora zraka smanjen je sa 0,27 na 0,26, što je među najboljim rezultatima na tržištu. To pogoduje performansama i smanjuje potrošnju goriva, a Trica je i dosad bila uzorna po kombinaciji sportskih performansi i niske potrošnje.
...
Na pritisak gasa, na leđima se osjeća udarac, Trica silovito kreće naprijed a stotka se hvata u samo 7,5 sekundi. Motor, doslovce, puca od snage, a kad se želi voziti ‘na nož’, bavarska se limuzina pokazuje u pravom svjetlu. Izvrsno se ponaša i kod visokih brzina, kad podjednako dolaze do izražaja velika rezerva snage, sigurno ležanje i niski otpor zraka.
...
Suvereno grabi pretjecajnom trakom te i na 160 km/h ima snage za snažno ubrzanje. Visoke mogućnosti pokazuje i krajnja brzina od 235 km/h.
...
I da na kraju da ne zaboravim: premda BMW 320d raspolaže vrhunskom elektroničkom zaštitom od krađe, preporučljivo je ugraditi mehaničku blokadu mjenjača. Naime, ovaj je auto u podzemlju na vrhu liste želja…
Tko je Sasa Matić?
Sent from my SM-A520F using Tapatalk
Slažem se za većinu od tih stvari, samo pokušavam reći da to uopće nije u tvojoj niti u bilo čijoj moći. Odrastala sam i uz stari hrvatski pozdrav i uz to da je pobačaj grozna stvar i uz to da su cajke šrot, a sa strane mog tate i uz to da je homoseksualizam bolest. I eto, nije uspjelo jer sam osoba za sebe. Dakle moguće je i suprotno, da ti zastupaš drugačije stavove, a dijete izgradi ove. Samo sam to htjela reći.
Evo ja svaki put psujem kad mi se xenonovac približava, ne zato jer se bojim predatora, nego jer me zaslijepi. Jasno da je vidljivost bolja, njima. A ostali po cesti nek pokrepaju.
Baš mi je laknulo kad sam pročitala da ih je ina morala iščupat![]()
E, Olja, a ukradene bemvejce kupuje samo pošten svijet.
Posljednje uređivanje od čokolada : 28.02.2019. at 15:25
Možda link na neki pjesmu? Evo: https://www.youtube.com/watch?v=-wLD1TJg-VI
edit: na Čokoladin post o finom svijetu što kupuije ukradene aute.
Miroljubiv i fin, stalo im do optimalne potrošnje, sigurnosti na cesti i dobrog gepeka.
Posljednje uređivanje od Jelena : 28.02.2019. at 15:34
Btw., čokolada, zapamtila sam si onaj tvoj link na klasičnu glazbu i desnicu, više se ne provaljujem![]()
Na ovu nekad plačem: https://www.youtube.com/watch?v=7ZWjW8fiZXc
Na ovu uvijek skačem: https://www.youtube.com/watch?v=hqoPUsXzklc
![]()
Ja sad prvi put čujem za tog Sašu Matića pa malo slušam pjesme. Ubijte me, zbilja imam dobro uho, ali stvarno ne čujem nikakvu razliku između njegovih pjesama i "našeg" Huljića, Severine, Rozge, Jole itd. To je potpuno isto![]()
Nije se rijetko kod nas u Bosni desavalo da posten svijet bude prevaren i ne sluteci kupi polovan automobol kraden u Evropi, pa se stvar otkrije za odredjeno vrijeme prilikom prelaska granice i sl. Mada, nije u tome moj point. Htjedoh reci da pravi vlasnici nekradenih i legalnih automobila najcesce nemaju veze sa podzemljem, a clanak ih upozorava da dodatno zastite svoju imovinu koja je trazena roba.
Pa ne znam, ja puno gledam i tekst. Može se reći cajka je cajka, ali definitivno mi nije isto kad Huljić pjeva o ajvaru i recimo, ajd da ne provlačimo stalno Sašu Matića, pjesma Zmaj od Indire Radić. Zmaj je pretvoren u pjesmu od pisma koje je cura ostavila dečku jer je umirala od raka. Eto ako nekog zanima samo pročitajte tekst, uopće ne morate ni slušati.
Ma evo i kod nas nasjedne fina pobožna raja na povoljne statusne aute:
https://www.24sata.hr/news/krivotvor...-markic-609869
Čitala sam u srednjoj, sad rijetko. I vidim na šta ciljaš pa da odmah kažem da nisam mislila na to da je to ekstra kvalitetna pjesma sa svim potrebnim elementima poezije. Ali zašto bi i bila, cura je bila na samrti i napisala to svom dečku pobogu. Dovoljno da mi bude lijepo, ali dobro, ja sam i inače ženska sa previše emocija. Nego sam htjela reći da nije isto. Meni nije isto. Kao što i svi drugi ovdje govore u svoje ime.
https://research-methodology.net/bmw...d-positioning/
Ciljne grupe BMW kupaca. Nije razdvojeno po modelima.
To je napisala cura na samrti? Kukaš-brukaš?
Ekstra kvalitetan tekst nije u svakom slučaju, ali sam ti htjela reći da ako ti se sviđa poezija, emocije, pa možda onda stvarno možeš pokušati čitati neku pravu poeziju, vjerojatno bi ti se svidjelo.
Sad cu i ja fino sjetsti u svoju bemburu, zapalit pljugu i turit lakat van, mozda pocrni jer sunce..
Navit cu Šabanovu "Dodji da ostarimo zajedno", znas onu koju je obradio Let3, ne obrnuto.
Na svakom semaforu cu dodatno turirati da dam extra doprinos zagadjenju.
A usput se nadam sresti istu takvu seljacinu kakva sam i sama da malo kafenisemo.
Ja ću samo potpis na Beti
X
Ne vjerujem što čitam.
Koliko predrasuda, ..
Kod mene postoje samo dobri i zli.
Jelena baš si me neugodno iznenadila.
Ne mogu vjerovat da kad nekog vidiš u BMWu da ti se odmah vrti scenarij kakva je ta osoba i njena osobnost. To nema veze sa stvarnim životom. Ili žena u štiklama ili ona jače našminkana i sl.
Riri ti si bome hrabra da se outaš ovako javno, sad si zauvijek samo cajkuša u očima nekim forumašica![]()