Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
Ne znam, Jelena, meni nije jasno kako ovo nije predrasuda, i to banalna. Na osnovu stila odbacuješ osobu. Što naravno, apsolutno smiješ (glupo je i upotrijebiti taj glagol, tko bi ti branio ili dopustio), ali to ima svoj naziv, a naziv je predrasuda. Na osnovu jedne značajke smatraš da znaš sve, ili barem dovoljno. Da, postoje prethodna iskustva, koja koristimo, i uza sve to, ovo se i dalje zove predrasuda.
Može biti. Ali ja to ne vidim uopće kao stil oblačenja. Ta osoba, po meni, se nije slučajno tako obukla. Isto kao Mojca na drugoj temi - dijete cvijeća (zato ju i ne vidim u BMW-u). To je dio nje. I dio mene je što volim biti u trapericama i što se sad s obzirom na radno mjesto i dob pokušavam ne udaljiti previše od sebe u načinu oblačenja. Dio mene je što se jako nelagodno osjećam u svom muškom okruženju, ako ima neki razlog da bulje u mene. Pa je moj stil prilično neženstven. To isto nije samo stil oblačenja, ili nedostatak stila, kako god (meni se čini da imam neki svoj stil, samo je neprepoznatljiv ). To je "nemojte me gledati!".

Kako god - ovaj moj bezvezni opis je karikaturalan. Ovakav stil oblačenja može biti svojstven i ireligioznoj i religioznoj osobi, ali meni u oba slučaja nije samo stil nego - gledajte me!. Kao ireligiozna osoba ne mogu shvatiti tko bi ireligiozan stavio križ oko vrata, ali mogu shvatiti da netko tko nema nikakvo mišljenje o religiji stavi križ eto tako, za ukras. A ako je religiozan, onda je licemjeran. Moguće da je licemjeran samo u toj sferi, a da je inače baš super.