Pokazuje rezultate 1 do 50 od 732

Tema: 1. razred: program i ocjenjivanje

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Škola i czss to ne mogu riješiti preko noći, ali moraju rješavati i davati sve od sebe da riješe.

Djeca to isto tako ne mogu riješiti, ali svakako da ih treba učiti kako se trebaju ponašati.

Osim što ih treba učiti kako da se zaštite, treba ih učiti i kako da se ponašaju prema djetetu s problemom, a to je vrlo često nažalost jako veliki dio problema.

Baš iz tog razloga što je ponašanje djece prema djetetu s pp veliki dio problema je ovo 'uroćivanje' roditelja na whatsappu dodatno problematično.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Baš iz tog razloga što je ponašanje djece prema djetetu s pp veliki dio problema je ovo 'uroćivanje' roditelja na whatsappu dodatno problematično.
    Ja se teoretski sve slažem, da je ružno "urotiti se" protiv bilo koga, i da je ružno razvlačiti bilo čiju decu po Viber grupama.
    Ali u praksi, "urote" ne bi bilo da je školski (i predškolski) sistem preduzeo svoj deo posla, tj. obavestio ostale roditelje iz razreda o tome koje su mere preduzete da se nasilje nad njihovom decom zaustavi.
    I ne vidim zašto je moralnije izokola pričati o ružnoj "atmosferi" u razredu a jednako misliti na to jedno konkretno dete, nego napisati otvoreno ono što svakako misliš. Meni je to samo licemernije, ništa moralnije.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Ali u praksi, "urote" ne bi bilo da je školski (i predškolski) sistem preduzeo svoj deo posla, tj. obavestio ostale roditelje iz razreda o tome koje su mere preduzete da se nasilje nad njihovom decom zaustavi.
    I ne vidim zašto je moralnije izokola pričati o ružnoj "atmosferi" u razredu a jednako misliti na to jedno konkretno dete, nego napisati otvoreno ono što svakako misliš. Meni je to samo licemernije, ništa moralnije
    .
    Evo pulinka je sažela pa je potpisujem.

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    I govorit o nasilju stvarno nije isto sto i bez prisustva djeteta ili njegovog roditelja na wup komentirat ponasanje prvasa. Oprostite ali meni je to tracanje i razvlacenje, jer se na wupu to rijesit ne moze. To iz mog iskustva ni skola u suradnji s czss ne moze rijesit. Sasvim mi je u redu da se na wupu ljudi jave i dogovore za roditeljski koji ce trazit od uciteljice zbog atmosfere u razredu, ali bez ikakvih imena. Meni.
    I kao savjet, trazila bih da se svakodnevno sa djecom radi na samopouzdanju, na zastiti vlastite osobe... Ono stop s rukom naprijed, i o tome bih pisala.
    casa, ne znam jesi li smetnula, rekla sam da je mama bila u grupi i dapače jedino što smo mi tražili kroz grupu je da se sazove roditeljski na temu nemoguće atmosfere u razredu i ometanja nastave (nije to nikakva tračerska grupa), na što je ta mama otvorila temu i rekla da budemo otvoreni i direktni i njoj osobno prijavljujemo sve pojedinačne slučajeve da će to ona rješavati sa svojom curicom (neću ni naglašavati na koji način je kažnjava, curica je rekla da je zaključa navečer u sobu bez večere i bude zaključana do jutra, strašno ). Naravno da se tim treba bavit str.služba a ne takva majka jer nitko od nas ne želi da na taj način kažnjava vlastito dijete. Duboko sam uvjerena da svim ovim potezima pomažemo djetetu da dobije adekvatnu pomoć i da se napravi obit.anamneza jer je dijete očito zlostavljano, na koji sve način ne bih se usudila tu pisati.

A na stop s rukom naprijed, jačanju samopouzdanja djece i zaštite vlastite osobe mogu se samo nasmijati pa na tome rade još od listopada, al to niš ne pomaže u ovakvom teškom slučaju.
    Kažu trebate svi osnažiti svoju djecu da se znaju obraniti, neka djeca su probala s tom stop rukom, rezultat niente. Opet šamarčina od djevojčice. Ona uopće nema empatije i kao da ne povezuje uzrok i posljedicu. Ona zna čak i puno jače od sebe gurnut, jednom je dvojicu dečkih puno jačih od sebe bacila na pod (završili na hitnoj) jer su je priječili da skida dečkića prvašića u kojeg je "zaljubljena", isto iz razreda. :/ (ej skidanje dječaka..) kažem vam drama.
    Ja zaista nisam tip osobe koja će preuveličavat.

Trenutno rješenje je da je uz nju uvijek, al uvijek jedna od 3 osobe koje su joj dodijeljene (asistentica + jedna studentica na praksi+ netko iz str.tima). Ne smije ni sekundu ostat sama, odmah napravi neko sr...
    A curica je inteligentna, jakoo mi je žao, no majka ne želi da dijete ode na procjenu i dobije psihol./stručnu pomoć koja je potrebna djetetu, a i njoj.

Nego ajmo vratiti Zuskinu temu na ocjenjivanje.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 17.04.2019. at 16:11

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku

casa, ne znam jesi li smetnula, rekla sam da je mama bila u grupi i dapače jedino što smo mi tražili kroz grupu je da se sazove roditeljski na temu nemoguće atmosfere u razredu i ometanja nastave (nije to nikakva tračerska grupa), na što je ta mama otvorila temu i rekla da budemo otvoreni i direktni i njoj osobno prijavljujemo sve pojedinačne slučajeve da će to ona rješavati sa svojom curicom (neću ni naglašavati na koji način je kažnjava, curica je rekla da je zaključa navečer u sobu bez večere i bude zaključana do jutra, strašno ). Naravno da se tim treba bavit str.služba a ne takva majka jer nitko od nas ne želi da na taj način kažnjava vlastito dijete. Duboko sam uvjerena da svim ovim potezima pomažemo djetetu da dobije adekvatnu pomoć i da se napravi obit.anamneza jer je dijete očito zlostavljano, na koji sve način ne bih se usudila tu pisati.

Svatko tko ima saznanja o obiteljskom nasilju ili zanemarivanju djeteta duzan je to prijaviti policiji i/ili CZSS. To se svakako odnosi i na vas roditelje iz razreda i viber grupe.
    Odbijanje dijagnostike i terapije za dijete s takvim poteškoćama ne znam kako drugačije okarakterizirati nego zanemarivanje.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa Vidi poruku
    [/B]Svatko tko ima saznanja o obiteljskom nasilju ili zanemarivanju djeteta duzan je to prijaviti policiji i/ili CZSS. To se svakako odnosi i na vas roditelje iz razreda i viber grupe.
    Odbijanje dijagnostike i terapije za dijete s takvim poteškoćama ne znam kako drugačije okarakterizirati nego zanemarivanje.
    no@, to je tako u teoriji. Vjeruj mi, ja sam probala, preko stručne službe, školskog liječnika i czss riješiti neke stvari. Dobila sam samo šturi odgovor da je obitelj već u programu czss, ali riješilo se nije ništa. Ja sam sigurna da su potrebe puuuno veće od mogućnosti stručnih službi i czss, ali na ovom slučaju koji poznajem stvarno nisam vidjela baš nikakav pomak. Osoblje škole (ne članovi stručne službe nego ostali) su me uvjeravali da je to tako već generacijama. Svatko vidi problem iz svojeg kuta. Žao mi je samo što se premalo vodilo računa o interesima djeteta/djece (bilo ih je više) ali eto, ima problema koji su teško ili nikako rješivi, a osnovna škola je obvezna za sve i nema uzmaka.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •