Stranica 27 od 29 PrviPrvi ... 172526272829 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,301 do 1,350 od 1434

Tema: Kako preživljavate PROBLEMATIČAN pubertet?

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mene su recimo jučer isto napadale asocijacije na neke davne teme o seksu tinejđera i na neke bivše forumašice gorljive vjernice koje nisu htjele da im djeca dođu ni blizu teme, a kamoli čina
    Tinejđerski seks nije ništa manje opasan od konzumacija. Trudnoća, bolesti, intima s polupoznatima, emocionalne povrede, stvari koje mogu izmaknut kontroli...može čovjek svašta nać za umirat od straha. Rekla bih da je seks za odgovorne koliko i piće & co.
    Pa opet - kažeš svoje, odgojiš koliko znaš i nadaš se najboljem.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    pa ništa nije mi jasno zašto bi bilo naravno da ćeš zafrkavati da ne pišem dalje
    a baš pričamo o tome jesu li odrasli zreliji od klinaca u razredu
    Pa zato jer sam i ja samo čovjek.
    Gledaj to kao na cugu. U velikoj većini slučajeva neću popiti ništa, u malom broju slučajeva hoću, a tu i tamo ću se baš nacugati.
    Dakle, u velikoj većini slučajeva prešutjet ću ili preskočiti nečiju dramu, u malom broju slučajeva ukazat ću na nešto s čime se ne slažem i obrazložiti, a tu i tamo ću se baš zafrkavati.
    Mislim, je, nezrelo za nekog s četiri banke, ali ti velim kak je.
    Preskočite me.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam stvarno, seks nije porok, svjesni smo da će se naša djeca seksati, pa mi je normalno da ih za to pripremamo, a ne vidim razloga da ih pripremamo za cuganje.

(osim toga ti savjeti za cuganje stvarno nisu baš toliko mudri i korisni da bi ih bilo tako jako važno odaslati. Za razliku od npr. razgovora o zaštiti kod seksa)
    Seks nije porok, ali seks bez zaštite u maloljetničkim godinama je veliki rizik.... Ne bih to baš samo tako preskočila.

Što se pića tiče - čovjek komotno može cijeli život proživjeti i bez toga. Nije neka osnovna potreba. Ne bih seks trpala u istu vreću. S druge strane - ima sličnosti, jednom i drugom treba pristupiti odgovorno.

Sad vidim da je vertex napisala istu stvar o seksu.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 06.06.2019. at 11:20

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa i ja sam to rekla ..

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kad kažem neprihvatljivo onda mislim na jasno odašiljanje poruke djetetu da je moj stav da su alkohol i trava neprihvatljivi za mladu osobu.

Naravno da ne mislim na zatvaranje i kazne za 17-godišnjaka.

Što mislim - pa evo, pred par postova je mamitzi napisala da daje svom osmašu savjete o tome kako piti. Evo, to je ono što ja ne bih napravila jer smatram da tako šaljemo poruku da je sasvim OK, normalno i prihvatljivo to što će se za tjedan dana hrpa osmaša nalokati na Jarunu. Dragi moji roditelji, mi to što će se dogoditi ODOBRAVAMO. Dajemo im novce za pijanku, evo dijelimo im savjete kako pametno piti. Znači, nama je sasvim ok i prihvatljivo što će se klinci od 14-15 godina natakati alkoholom. Policija će to očito također tolerirati.
    Ja se još lomim koji pristup birati , moj je sedmi razred i voli izigravati frajera.
    Imam primjer majke kojoj je to totalno neprihvatljivo, koja ne tolerira niti kap alkohola. Za kraj prvog srednje klinac joj se urokao toliko da je od početka do kraja tuluma prespavo/bljuvao pod nekim drvetom. Ona misli da je tulum super prošao i zna da se on nije i neće napiti jer su razgovarali o alkoholu i štetnim posljedicama, ona njemu vjeruje jer oduvijek puno razgovaraju. isto tako ni ne puši, jer su i o tome razgovarali a bože ima i astmu. Dijete puši.
    E sada, reći mu pazi na sebe, ne moj piti ali ako slučajno ti se dogodi bez straha me nazovi ili tvoji prijajtelji, da te ja skupim i otrijeznim, da si na sigurnom a ne da ležiš u nekom jarku. Ono što je malo drugačije nego u moje doba je da masa klinaca ima neke kronične bolesti i da redovito konzumiraju lijekove, pa nije baš svejedno ako je uroka uz svoju terapiju a prijatelji to ne znaju.
    kažem u mom mikro svijetu je ispalo tako da ovi koji su otvoreniji prema alkoholi, odnosno idu s pričom znam da pijete ali molim te kako i šta, pazi,ne pretjeruj, ta djeca su zasada bolja nego ovaj tim moj ne.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Tanči možda nisi sve pročitala, al dosta forumašica upravo spušta aniti i ismijava je. Uopće ne postoji tolerancija na različitost i različito mišljenje i to na ovako "liberalnom" forumu.

Pišem općenito (ni o kome konkretno), nitko se od nas ne slaže sa svima, to je nemoguće, ali ne mora se pri tome drugome smijati i sprdati s s njim. Eto samo toliko.
    Inače ne volim kad puno ljudi navali na jednoga i svi krenu odjednom, instinktivno stajem na stranu onog "ugroženog" i inferiornog u odnosu na masu slagala se s tom soobom ili ne.
    U pravu si, nisam čitala.
    Ne stignem.
    Pa i mene često cipelare, i?
    Nisam primjetila da je itko suzu pustio ili snosio sankcije.
    Odi na temu o faksevima pa pogledaj kako se mene sprda.
    A zašto?
    Zato jer se usuđujem pohvaliti svojom kćeri.
    Čak me nazivaju-“ svetom majkom”
    Jel’ to u redu?
    Nije, a osoblje koje se isto sprda- šuti.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Ne stignem.
    A zašto?
    Jel’ to u redu?

Ahaha, to je istina, iako se često ne slažem s vama, ti i Beti3 imate moj respect jer se ne date!

Na temu- vertex, ti si pitala pustiti tinejdžerku s prijateljicom u vikendicu? Rekla si da dosad nisu bile problematične. Ja bih ih pustila, iako bih bila sigurna da će biti cuge i više nego moguće trave. Pa neka to bude test. Samo se ogradi kod roditelja tinejdžerke-frendice da ti ipak ne možeš biti odgovorna za njihovo dijete kad nisi tamo, mada bi to trebalo biti samorazumljivo.
    One vjerojatno neće napraviti baš ekstremnu svinjariju, a bit će im to najbolje ljetovanje ikad, pusti ih!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Ne stignem.
    A zašto?
    Jel’ to u redu?

Sve znam i znaš da kad god sam u prilici da stajem u tvoju obranu. Ne podnosim taj "napad gomile" na jednoga ma šta god taj jedan napisao.
    A za tvoju kćer veliki bravoo !!!

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Evelina prvotno napisa Vidi poruku
    Sakoman pojma nema.
    Tinejđer to ne misli. On misli "kako da izvedem da starci ne saznaju".
    Evelina kuži spiku
    Ja sam kao tinejdžerka bila svjesna jedino toga da se ne smijem ubiti jer bi to uništilo moje starce. Za sve ostalo, razmišljala sam upravo ovako.
    Odnosno, nije mi uopće palo na pamet da bih ih padom razreda, oblokavanjem, drogiranjem, stopiranjem usred noći, vožnjom s pijanima, neodgovornim seksom, krađom ili čime god te razuzdani tinejdžer može iznenaditi...mogla povrijediti? Tko bi se toga dosjetio?!
    A nisam sve od navedenog radila, bila sam malo divlja ali ne ekstremna. Tako da me ovaj Sakomanov stav stvarno čudi.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

-
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 06.06.2019. at 12:40

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Argente prvotno napisa Vidi poruku
    Evelina kuži spiku
    Ja sam kao tinejdžerka bila svjesna jedino toga da se ne smijem ubiti jer bi to uništilo moje starce. Za sve ostalo, razmišljala sam upravo ovako.
    Odnosno, nije mi uopće palo na pamet da bih ih padom razreda, oblokavanjem, drogiranjem, stopiranjem usred noći, vožnjom s pijanima, neodgovornim seksom, krađom ili čime god te razuzdani tinejdžer može iznenaditi...mogla povrijediti? Tko bi se toga dosjetio?!
    A nisam sve od navedenog radila, bila sam malo divlja ali ne ekstremna. Tako da me ovaj Sakomanov stav stvarno čudi.
    Lastane, šta sa mnom ne štima, ja nisam NIŠTA od navedenog radila u pubertetu, a izlazila sam full i zabavljala se, bit će da je do ekipe meni nikad nije bio problem opustiti se i otkačiti bez dodatnih pomagala, a nije mi ni danas. MM već trebaju dodatna pomagala tipa pivice i sl.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Na temu- vertex, ti si pitala pustiti tinejdžerku s prijateljicom u vikendicu?
    Nisam, mislim da je Vrijeska.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Evelina kuži spiku

Meni je taj Sakomanov stav totalno jasan i normalan. Premda sam koješta radila kao tinejdžerica što bu mojim roditeljima bilo skandalozno, itekako sam dobro znala granice, a na granici su stajali upravo moji roditelji i to kaj bi mi oni rekli.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Evelina kuži spiku

Evelina kuži spiku, Evelina je sve gore navedeno u periodu 15-18 obavila.
    I nisam bila ekstremna, ni najmanje, imala sam ekipu takvih ekstrema da sam se smrzla na neke njihove aktivnosti.
    Ja sam bila mellow, a svejedno sam bila zajebana.
    I imala sam najbolje starce na svijetu, i bila sam milo dijete do te krucijalne 15-16.
    Nitko nije očekivao od mene to što su dobili.

Bio je Sakoman i tada.
    Ljudi su umirali od smijeha kad su se vraćali od njega.
    Stvarno, vjerujte mi, dok ne prođu te godine (ja se točno, točno sjećam momenta kad me pustilo) jedino što možeš jest...moliti se bogu.
    A ja sam ateist.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da.

Razviti neke javne programe i edukacije o prevenciji droga koje će funkcionirati nije nimalo lako. Većina nas je odrasla slušajući kampanje koje su se bazirale na sloganima poput “Samo reci NE”. No, istraživanja pokazuju da takvi programi i slični njima, koji se zasnivaju na taktici zastrašivanja nisu učinkoviti i nimalo ne pomažu kod spriječavanja uporabe droga.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Što se Sakomana tiče, Pretpostavljam da nešto zna o svojoj struci, nadam se da zna više od prosječnog bivšeg ludog tinejđera? Ako je rekao da je to najveća kočnica, nije rekao da je sveprisutna ni svemoguća. Prtepostavljam da je jača od brige tinejđera za vlastito zdravlje, recimo.
    Posljednje uređivanje od vertex : 06.06.2019. at 12:52

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Meni je taj Sakomanov stav totalno jasan i normalan. Premda sam koješta radila kao tinejdžerica što bu mojim roditeljima bilo skandalozno, itekako sam dobro znala granice, a na granici su stajali upravo moji roditelji i to kaj bi mi oni rekli.
    Ja se nalazim u ovome, ali ne bih to potpisala i za svoju djecu.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Što se Sakomana tiče, Pretpostavljam da nešto zna o svojoj struci, nadam se da zna više od prosječnog bivšeg ludog tinejđera? Ako je rekao da je to najveća kočnica, nije rekao da je sveprisutna ni svemoguća. Prtepostavljam da je jača od brige tinejđera za vlastito zdravlje, recimo.
    Najveća kočnica ti je to što nemaš love da isprobaš sve što bi htio tada.
    Ozbiljno.
    Ništa ti tada nije kočnica u tom smislu na koji se referiraš, pogotovo ne što bi rekli moji starci. Zdravlje, glupost, pa besmrtan si tad. Osim što ti neki poznati loše završe, pa negdje u primozgu si svjestan da bi trebalo pazit na nešto, ali si besmrtan pa ne paziš. Možda imaš frendice koje te paze (imala ih), a neke paziš ti (imala ih).
    Starci? Pa tu su da seru ("stara mi sere", sjećaš se?), to im je posao i znaš da su "protiv" tebe" i znaš da je to "protiv" ustvari "za tebe", ali su ti glupi i dosadni i pojma nemaju jer ti se sam znaš paziti, i sasvim sigurno te njihovo mišljenje ne dira. Diraju te eventualne zabrane i kazne koje ćeš fasovat ako te otkriju.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa zašto onda nisi bila ekstremna kao tvoji ekstremi?

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evelina, ne sjećam se :D, ti i ja nismo iste osobe, niti smo bile iste tinejđerice.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Uostalom, Sakoman je govorio roditeljima. Kao roditelj, nemaš bog zna što kao alat osim odnos s djetetom i pokušaj da bude takav da tvoje mišljenje ima neku težinu.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Pa zašto onda nisi bila ekstremna kao tvoji ekstremi?
    Pojma nemam.
    Nekim frendovima sam ja bila ekstrem.
    Nekima nisam.
    Teško je sebe ocjenjivati trideset godina kasnije.
    Ali pamtim kakav sam samoj sebi bila neprijatelj, pamtim načine, pamtim trikove, pamtim jako, jaaaako dobro koji sam idiot bila, s kojom lakoćom ulazila u situacije.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Nije upitno to, ako netko ima iskustva s problematičnim tinejdžerima onda je to on.
    Htjela sam naglasiti da nije tako mali broj onih kojima ta kočnica ne predstavlja ništa, i da to ne moraju biti djeca koja su potpuno van kontrole, jer ovako rečeno može ostaviti dojam da se to događa samo roditeljima koji se nisu nimalo?dovoljno? potrudili u odgoju.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Evelina, ne sjećam se :D, ti i ja nismo iste osobe, niti smo bile iste tinejđerice.
    Ma naravno, ali sigurno si imala neke frendove ili kolege školske od kojih se tako nešto čulo. Ne?

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A pa jesam, ali ti dokazuješ da Sakoman nema pojma što govori jer tebi to nije bilo tako, a ja pokušavam reći da govori o cijeloj tinejđerskoj populaciji, i da se obraća roditeljima.
    Posljednje uređivanje od vertex : 06.06.2019. at 13:08

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Je ali opet nisi ušla u previše ekstremne situacije, nešto te sprečavalo.

Ja nisam bila baš divlja tinejdžerica, ali definitivno sam radila mnoge stvari koje nisu baš OK za tinejdžera. Moji roditelji su bili jako strogi, besmisleno strogi, i ja sam ih bez pardona i grižnje savjesti lagala i muljala.
    ALI opet i svejedno je postojala ta crta i granica, i jako dobro se sjećam nekih situacija iz kojih sam se doslovno okrenula i otišla, baš sa osjećajem što bi mi mama rekla.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nije upitno to, ako netko ima iskustva s problematičnim tinejdžerima onda je to on.
    Htjela sam naglasiti da nije tako mali broj onih kojima ta kočnica ne predstavlja ništa, i da to ne moraju biti djeca koja su potpuno van kontrole, jer ovako rečeno može ostaviti dojam da se to događa samo roditeljima koji se nisu nimalo?dovoljno? potrudili u odgoju.
    Pa naravno da nije mali, meni se čini da on baš to govori roditeljima - radite na tome da vaša djeca imaju takvu kočnicu.

Jasno da ima hrpa djece koja nemaju takvu kočnicu (što nije nužno niti "greška" roditelja)

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

A pa jesam, ali ti dokazuješ da Sakoman nema pojma što govori jer tebi to nije bilo tako, a ja pokušavam reći da govori o cijeloj tinejđerskoj populaciji, i da se obraća roditeljima.
    No, hajde, to je jasno, ali ovo je tema o problematičnoj, a ne općoj teen populaciji, pa Evelina i ja dajemo doprinos iz tog rakursa.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa naravno da nije mali, meni se čini da on baš to govori roditeljima - radite na tome da vaša djeca imaju takvu kočnicu.

Jasno da ima hrpa djece koja nemaju takvu kočnicu (što nije nužno niti "greška" roditelja)
    Evo potpisujem...i tu mi se čini bitnije prihvatit uputu kao korisnu informaciju o alatima jednog roditelja, nego dokazivat da nema veze s vezom.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ne, ja samo komentiram da njegova teorija nije čaroban štapić koji sprečava rizične situacije.
    Čovjek se može osjećati loše radi toga (podbacio kao roditelj) jer ti nameta da si ti odgovoran za dječje loše ponašanje.
    Nije tako jednostavno.
    Ništa drugo.

Ja ću sad stati, bolje da se ne prisjećam više.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A dobro, mislim da je jasno da nije čarobni štapić, nego: ako uopće išta možeš kao roditelj, to je možda to.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evelina, pa jao, jadni tvoji roditelji Ali eto, bilo, prošlo, odrasla si i uozbiljila se.

Meni ovo što Sakoman priča itekako ima smisla jer su se u vrijeme mojih teen godina svi bojali roditelja i da, često je to bila najveća kočnica kod raznih pixdarija.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Je li rekao i kako da dođemo do tog alata...”individualiziranim pristupom”
    Šalu na stranu, meni je bilo super ono što je mislim marta linkala jednom na nekoj temi, kako su u Švedskoj povećanjem aktivnosti za mlađe smanjili interes za pixdarijama. Opet ne bi iskorijenilo problem, ali bi taj pristup uvjerena sam imao efekta. No mi smo stoljećima udaljeni od toga pa...

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

A dobro, mislim da je jasno da nije čarobni štapić, nego: ako uopće išta možeš kao roditelj, to je možda to.
    Znaš što još?
    Dobro, to ovisi o djetetu, ali dobro je držati u glavi: ne vjeruj mu. Tinejdžeru. Ne vjeruj mu. Neka te ne iznenadi ništa. Budi spreman na sve, i smanji očekivanja.

Citiraj Barbi prvotno napisa Vidi poruku
    Evelina, pa jao, jadni tvoji roditelji Ali eto, bilo, prošlo, odrasla si i uozbiljila se.
    A je, stvarno sam im priuštila svinjarije.
    Totalno nije bilo u redu od mene.
    Ali to sada kažem.
    Prije trideset godina ne misliš da to radiš "njima".
    Samo nešto radiš.
    Ponekad uopće ne razumiješ zašto.
    To treba roditelj držati na umu i opet ponavljam, ne vjerovati im.

Disklejmer, naravno, ne svakom djetetu, da se ne uvrijede sad roditelji sa stvarno poslušnom djecom vrijednom povjerenja.
    Ali ja sam takve, tada, znala na prste...

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kaj nisu kod postolara najgore cipele? malo skrećem s teme - ali kaj Sakoman nema u obitelji narkomanku ili samo bivšu ? Možda zato zna, a možda i ne zna sve o tome o čemu govori.

Kaj bi vi napravile da vam dijete dovede doma pijanog franda/frendicu koji se ne usudi otići doma jer se boji svojih staraca?

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Još se smijem na ovaj “stara mi sere”, kakav divan flashback

Da mi dijete dovede Pijanog frenda doma, hm...to zavisi od toga a) koliko je pijan, b) poznajem li njega i starce mu, c) koji mu je put.
    Ako je to neki umjereno pijani susjed i prvi put mi to priušte, prešutila bih. Ako je užasno pijan, ako je drugi put, cinkala bih ga starcima. Ako je netko nepoznat, ne bih ga vjerojatno ni primila u kuću nego bi ih obojicu sprašila van s bocom vode u obližnji park dok ne dođe k sebi. Ako je poluživ, zvala bih hitnu.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Mislim da sakoman doma i ima narkomana, ne znaci da je manje strucan.
    Ja sam bila poprilicno divlji tinejder prepusten sam sebi i to mi je bila kocnica. Sve sto sam radila bio je poziv da budem vidljiva. Voljela bih da moja djeca nemaju taj motiv. I voljela bih da ih sprjecava osobna odgovornost kao sto je mene, ali bez negativnih posljedica te prepustenosti samom sebi. Nisam jos otkrila kako to postici. Prozivljavam drugi pubertet u ulozi odrasle osobe. I ovaj je nesto laksi, pa valjda ipak napredujem. Do petog cu biti ekspert.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ja sam pijanog tinejdera primila, radtrijeznila, nazvala roditelje i rekla da ce prespavat i za dva dana s mamom razgovarala o tom incidentu. Mali danas ima 26 godina i i dalje je ljut na mene.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

E sad, ono što me zapravo čini ljutom i na neke od prisutnih forumašica :D, a ne kažem da je to racionalno, je to što je on upravo UPIO taj stav odraslih da je trava čista divota, bezopasna i krasna, i pod hitno je treba legalizirati koliko je divna.
    Jesi na mene ljuta?

Što se tiče Anite, ja isto često automatski stanem na stranu onoga koga svi napadaju, ali ovdje postoji i šira slika. Činjenica je da je Anita puuno puta kroz svoje postove nekoga prozivala i pisala ne baš lijepim i pomirljivim tonom. A čemu to?

Vezano za pubertet, ne mogu govoriti u ime drugih, ali mene je stvarno nekoliko puta spriječila podsvijest u naumu, odnosno to razmišljanje što bi bilo da roditelji saznaju, pa sam znala odustati. I moji su bili jako strogi, puno puta bespotrebno, ali razumijem i da sam ja bila ekstremna i da vjerojatno nisu znali kako bi sa mnom. Strašna stvar me probudila iz pubertetskog ponašanja, smrt prijatelja. I smrt se jednim dijelom jeste dogodila zbog pubertetske ludosti. Tako da blago roditeljima čije dijete to ne uhvati, a blago i djeci koju to ne uhvati.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Pred sobom imam knjigu Reći ne nije dovoljno kojoj je uvodni dio napisao baš Sakoman, a inače je prijevod.

U njoj kažu da je pravi odgovor na pitanje zašto odrasli smiju piti alkohol, a djeca ne, taj da se dječji mozak (i ostali dijelovi tijela) još razvija i alkohol može napraviti nepopravljivu štetu, dok je kod odraslih taj razvoj završen i šteta je manja ili je nema.
    Knjiga je orijentirana na komunikaciju između roditelja i djece sa svrhom sprečavanja zloupotrebe droge i alkohola.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Riri92 prvotno napisa Vidi poruku
    Jesi na mene ljuta?
    Naravno, na tebe i takve :D

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Kaj nisu kod postolara najgore cipele? malo skrećem s teme - ali kaj Sakoman nema u obitelji narkomanku ili samo bivšu ? Možda zato zna, a možda i ne zna sve o tome o čemu govori.
    a mozda je samo psihijatar koji je cijeli radni vijek proveo u radu s ovisnicima

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da sad ne kvotam pojedinacno, mogla bih potpisati vecinu vertexinih postova

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Evelina prvotno napisa Vidi poruku
    Znaš što još?
    Dobro, to ovisi o djetetu, ali dobro je držati u glavi: ne vjeruj mu. Tinejdžeru. Ne vjeruj mu. Neka te ne iznenadi ništa. Budi spreman na sve, i smanji očekivanja.
    i ovo X.am

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da sakoman doma i ima narkomana, ne znaci da je manje strucan.
    ...
    Sakoman je u mirovini. On je bio javno eksponirana osoba.

Tko je sad takva osoba u Zagrebu ili Hrvatskoj? Ne kažem da takvih nema, kažem da je njegovo ime bilo sinonim za javno-zdravstveni pristup liječenju ovisnosti, a ovaj čas se ne mogu sjetiti nikoga tko bi bio taj.... Možda se liječnici koji se sad bave time jednostavno ne žele na taj način javno izlagati, nemam pojma....

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Da, znam. I zato mi skroz bezveze ici ad hominem s tim ovisnikom kuci.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    Da, znam. I zato mi skroz bezveze ici ad hominem s tim ovisnikom kuci.
    Ma nije to bitno - ako je istina, to je npr. moguće obrazloženje zbog čega je čovjek dobro razumio probleme ovisnosti (iz prve ruke).

Drugo mene muči - tko se bavi tim područjem sada? Mislim, bave se ljudi, vjerojatno, ali izbjegavaju javne nastupe...

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Naravno, na tebe i takve :D

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Slažem se s vertex.

Argente, Evelina vas kad čitam ko da pričate o nekom drugom svemiru s kojim nikad kontakta nisam imala, totalno mi sve to zvuči nestvarno koliko je vama to normalno i smatrate to normalnimt ponašanjem jednog tinejdžera.

Bome da sam bila takva, ni ja ne bi vjerovala svojim tinejdžerima

Genetika i pravda svemira znaju svoje
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 06.06.2019. at 15:24

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •