"Dopustiti pravo na mišljenje" i "poštovati nečije mišljenje" mi znači isto što i tebi i Riri, da ne ponavljam. I naravno da ne treba kritiku mišljenja shvatiti kao kritiku ličnosti, ali ja sam prva koja uletim u taj obrazac tako da ne zameram to ni drugima. Više mi smeta kad se taj metod "shvatam sve lično" koristi kao štit iza kog se zaklanjamo umesto argumenata, jer ih nemamo ili smo shvatili da nisu baš validni. To mi je ekvivalent onog dečjeg "neću više da se igram ako nije po mom".
Meni tema ne deluje ni uzaludnija ni razvučenija od mnogih prethodnih, bilo mi je zabavno da shvatim koliko zapravo ne znam o feminizmu i o percepciji feminizma.
Da budem iskrena najmanje fer su mi ovi "post argumentum" komentari o diskusiji i diskutantima, kakav je ko bio, čiji je stil kakav i ko je koliko tašt ili dosadan. Ali de gustibus ...
A pošto su svi bapci sebi dali slobodu da napišu par reči o Riri, da ne propustim i ja slučajno. Iako su nam stavovi na raznim temama često suprotni ili bar različiti, ja jako cenim i njenu pismenost i elokventnost i spremnost da nastavlja diskusiju, a i pristojnost u pisanju sigurno ne treba zanemariti. Isto mislim da je tu i tamo shvatila previše lično i ono što nije bilo tako zamišljeno, ali ja sam prva često koja pravi istu grešku...
Što se tiče razlike u godinama, meni to nije nikakav argument nego činjenica. Niti ja mogu imati iskustvo i tačku gledišta osobe starije od sebe, niti mogu ponovo imati svežinu i ideale osobe mlađe od sebe. Meni nije problem ni na forumu ni uživo da pričam jednako i sa starijima i sa mlađima od sebe, nekako mi se samo po sebi podrazumeva da tačke gledišta zavise i od razlike u godinama. To mi je više bogatstvo foruma nego njegov nedostatak.