Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1108

Tema: Suze znak slabosti?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Tu sam stekla dojam (za mjesec i koji dan mi je desetgodisnjica zivota u ovim krajevima) da je puno manji problem, da ne kazem sramota, kad radis ispod strucne spreme, ili zapravo kad uopce radis, a da nije radno mjesto kojem se svi dive. Druga stvar koja mi je bila poprilicna novost (to stvarno ne znam je li pravilo, samo imam iskustvo iz krugova u kojima sam se kretala u Hr, od obitelji do prijatelja i nesto malo sire) je to da su bracni parovi/partneri ovdje puno raznolikiji sto se tice strucne spreme i/ili zanimanja nego kod nas. Puno ljudi koje znam su u kombinaciji visokoobrazovanih (lijecnik, medicinska sestra s fakultetom, akademski profesor... u vezi s prodavacicom, konobarom, stolarom, vozacem kamiona).
    Kaae, nisam sigurna da sam te dobro shvatila. Pa koliko ima radnih mjesta kojima se svi dive? Jesu onda vecina osramoceni, kad ne rade posao iz snova?

Upalo mi u oci da je On dr ili prof, a ona sestra ili prodavacica. Koliko cesto je obrnuto? Da je ona sveucilisna prof, a on prodavac u "Lidlu"? Koliki je udio VSS zena? Kod nas se manje zena radja, a veci udio je u VSSu.
    Nemam pojma zapravo kako se sklapaju brakovi s obzirom na spremu kod nas. Cini mi se da su sve kombinacija nerijetke, ali preferirano su ili isto ili je on više.
    MM i ja imamo u dlaku isto. Kod mene u porodici vecinom isto, ili zene mrvu više obrazovanje. Al to je u skladu s ocekivanjem s obzirom na trziste.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Kaae, nisam sigurna da sam te dobro shvatila. Pa koliko ima radnih mjesta kojima se svi dive? Jesu onda vecina osramoceni, kad ne rade posao iz snova?

Upalo mi u oci da je On dr ili prof, a ona sestra ili prodavacica. Koliko cesto je obrnuto? Da je ona sveucilisna prof, a on prodavac u "Lidlu"? Koliki je udio VSS zena? Kod nas se manje zena radja, a veci udio je u VSSu.
    Nemam pojma zapravo kako se sklapaju brakovi s obzirom na spremu kod nas. Cini mi se da su sve kombinacija nerijetke, ali preferirano su ili isto ili je on više.
    MM i ja imamo u dlaku isto. Kod mene u porodici vecinom isto, ili zene mrvu više obrazovanje. Al to je u skladu s ocekivanjem s obzirom na trziste.
    Ma nije bitan spol zanimanja koja sam spomenula. Posve je svejedno je li zena lijecnica a suprug stolar ili je zena prodavacica, a partner prodavac. Poanta je da sam iz Hrvatske sa sobom ponijela malo tradicije zgrazanja nad poslom u npr. Lidlu jer, eto, to je za neuke, jadnike (nemaju drugog izbora ni pod razno) i neku trecu kategoriju luzera. Prodavac u Lidlu (svejedno gdje, Lidl sam samo preuzela iz tvog posta) ne bi trebao hodati okolo, ponosno se busajuci u prsa, jer eto, prodaje u Lidlu. To je sramota, nije nesto za slavu i hvalu.

To ovdje ne vidim. Posao je posao i ljude u pravilu nije sramota reci gdje rade, niti ih se gledao kao jadnike jer rade na recepciji ili prodaju gace. Normalno ih je imati i vise poslova odjednom, iz raznoraznih razloga. Netko radi na vise radnih mjesta jer mu treba svaki dolar, a netko radi tako da bi mogao postici neki drugi cilj (na primjer biti doma s djecom preko dana).

Nemam nikakve konkretne statistike oko strucne spreme i sklapanja brakova, mada vjerujem da negdje i to postoji. To sto pisem, pisem iz svakodnevnog zivota, s tim da su mi sva radna mjesta do sad davala prilican uvid u to sto tko radi, s kim je u braku i koja su mu okvirna primanja. U Hrvatskoj sam vecinom bila okruzena ljudima koji su jedan drugom vrlo blisko odgovarali, sto se tice strucne spreme (u vezama i brakovima).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •