-
Pa to koliko ljudi ne izlazi na izbore nema ama bas nikakve veze s tim da ljudi koji ne zive u Hrvatskoj glasaju.
Da se razumijemo, ja si ne utvaram da bi time sto bi ukinuli pravo glasa dijaspori, moja opcija dobivala izbore. Ja samo ne zelim da ljudi koji ne dijele sa mnom zakone ove zemlje (osim tog jednog) odlucuju tko ce meni zakone krojiti. A ovi koji ne izlaze- koji okrecu glave- kojima su svi oni isti- koji se ne zamaraju politikama itd., oni nam debelo kroje buducnost, ali ju barem i sebi kroje. Nedavno je jedna mlada pjevacica dala intervju u kojem je rekla nesto u stilu: “Politika me ne zanima, ne znam nista o tome, ne pratim vijesti i ne znam sto se dogadja i bas sam ponosna na to”. Eto, sve je fino sazela. Kod nas mnogi s ponosom isticu kako su “iznad” svakodnevne politike, bez razumijevanja da je odgovornom clanu demokratskog drustva “posao i duznost” da se svakodnevnom politikom bavi i opterecuje. Oni koji se ponose time da ih se isto ne tice su ili jako kratkovidni ili privilegirani. Problem je sto i jednih i drugih imamo jako puno.
Posljednje uređivanje od sasa : 30.12.2019. at 12:18
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma