-
Da, samo kod mene su na rubu, ja živim u ovom kvartu na rubu
.
Nisu sve, imam i ja jednu VSS
.
Rosa, nisam ja sigurna koliko se tu djece rodilo, hrpa djece u tih 5000 obitelji je već bila rođena i prije mjere, u nekima od tih obitelji nije niti rođeno ni jedno novo dijete. To i je valjda glavni apsurd te mjere.
Ja ću sad opet napisati nešto što već jesam i što će možda zvučati kao napadanje ljudi, tj. žena koje samo koriste neku mjeru na koju imaju pravo... Negativa u mojim postovima se nije odnosila na omalovažavanje tih ljudi (tj. žena). Mjera im je bila dostupna, uzele su je, ok. Nego na taj jedan generalni stav ili mentalitet kod jednog dijela njih, a koji sam iščitala u toj grupi dok sam bila u njoj (a čujem sve to i na klupici u parkiću, ne moram ni ići na fejs). A to je, nekako ovako “to pravo mora biti moje apsolutno pravo, to mora biti meni bogomdano”. Ne u stilu, “nudilo se, uzele smo i koristimo, nije u redu da nas je navukao pa sad reže prava.” Nego nekako “ja sam rodila! Ja sam pridonijela Hrvatskoj! Djeca su nam najvažnija! Mi to moramo imati, svi gradovi i općine to moraju uvesti! Žene koje baš žele raditi neka rade, ali sve majke koje to žele trebaju moći biti plaćene da budu doma. Taj novac sigurno postoji, samo ga kradu ili troše na gluposti”.
Možda sam malo i izkarikirala, ali možda i nisam.
Da, mjera je bila dostupna, da mjeru su uzele jer im je bila dostupna, ali to neko opće nerazumijevanje da to nije dugoročno financijski održivo za proračun niti jedne javne jedinice, u niti jednom scenariju me valjda izluđuje
.
Evo, valjda sam već 2x pitala Beti. Kako ona to vidi u slučaju da svih 20.000 obitelji s troje i više djece u Zagrebu odluči koristiti mjeru.
Proračun grada je 10 milijardi kuna godišnje.
20.000 obitelji x 7106 kn mjesečno x 12 mjeseci = 1.705.440.000, odnosno 1,7 miljardi ili 17% ukupnog gradskog proračuna za jednu godinu.
Evo, samo me to zanima? Otkud se i kako to može financirati za sve? A ako ne može za sve, za koga onda može i treba?
Hvala.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma