Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3965

Tema: Što čitate 3.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj chesil prvotno napisa Vidi poruku
    Magda Szabo - Vrata
    Jedva jedvice sam zavrsila knjigu. Ne znam tko me vise zivcirao, Emerenc ili pripovjedacica.
    Mene su i Emerenc, a i pripovjedacica zivcirale u filmu. Na isti nacin koji su me poslije zivcirale Lina i Lenu od Ferrante u knjizi, imam poriv upast u radnju i reci ma dosta vise Lile i dosta vise Emerenc, dabili Emerenc

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Mene su i Emerenc, a i pripovjedacica zivcirale u filmu. Na isti nacin koji su me poslije zivcirale Lina i Lenu od Ferrante u knjizi, imam poriv upast u radnju i reci ma dosta vise Lile i dosta vise Emerenc, dabili Emerenc
    I mene je Emerenc živcirala, i ježila sam se od nje na mahove, ali mi je knjiga ipak bila izvrsna.
    U filmu mi je ipak najjači dojam ostavio izbor glazbe, otvorio mi je drugu dimenziju cijelog tog djela.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Tkdj sam dal drugu sansu houllebecqu - elementarne cestice- i opet cu odustati. Jesnostavno mi je iritantan i mislim da nije dobar pisac, ili jednostavno meni nema nista za ponuditi.

S druge strane, Knut Hamsun me je odusevio (plodovi zemlje). Moram priznati da nisam bila ni cula za njega prije Knausgaarda koji ga dosta spominje

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Tkdj sam dal drugu sansu houllebecqu - elementarne cestice- i opet cu odustati. Jesnostavno mi je iritantan i mislim da nije dobar pisac, ili jednostavno meni nema nista za ponuditi.

S druge strane, Knut Hamsun me je odusevio (plodovi zemlje). Moram priznati da nisam bila ni cula za njega prije Knausgaarda koji ga dosta spominje
    Hvala na podsjećanju... Blagoslov zemlje - to mi je bila omiljena knjiga u mladosti.
    Sjetila sam se toga negdje lani, kad se moj stariji pripremao za maturu iz hrvatskog. Naime, kad su spominjali Antuna Brana Šimića, spomenuli su da je on preveo tu knjigu. Imala sam staro izdanje Hit biblioteke i izgubila u svojim brojnim selidbama (kao i Lumbura i još hrpu knjiga koje su mi bile drage), ali 2015. je objavljena ponovno: http://www.sareni-ducan.hr/ducan/?wp...agoslov-zemlje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •