Stranica 39 od 123 PrviPrvi ... 2937383940414989 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,901 do 1,950 od 6141

Tema: Potpomognuta u Makedoniji

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

komplikacije i porodiljne naknade su dignuli.Najvecu sto mozete primati 4500kn.Ide po ringovima placa.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj Medo2711 prvotno napisa Vidi poruku
    komplikacije i porodiljne naknade su dignuli.Najvecu sto mozete primati 4500kn.Ide po ringovima placa.
    Uf pa ta naknada je bila dok sam ja bila na komplikacijama. Ja pitam sad za ovo sto obecavaju vec duze vrijeme za 6000 kn i nesto.
    Ovo je uzas za nekoga tko ima od 6000 kn placu pa na dalje. Puno se tu opreme za bebu moze kupiti....a da ne govorim koliki je to gubitak kad se zbroji kroz cijelu trudnocu dok si na komplikacijama. Jer kazem nekome je i 200 kn puno pa gleda di sto moze dobiti na recept ili jeftinije. Nazalost al takva je situacija u drzavi.
    Al opet ako netko mora komplikacije sve za mrvicu

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Povisili su jedino ovih drugih šest mjeseci nakon rođenja djeteta. Mislim da je sad oko 5300 kn. A bila je kolko? 2600 kn?
    Svaka najbolje zna dal' raditi ili ne raditi, najviše ovisi o komplikacijama (ja sam prokrvarila sa 6+1) i ovisi kakav posao radite. Uvijek sam govorila, ako ću se dobro osjećati, raditi ću sigurno, negdje sa strane da nemam kontakt s ljudima. Ali mi je drago da je ovako na kraju ispalo.

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Ne, nije bila 2600 kn vec 3991 kn. Ja sam bila znaci do kraja 02/20. Prvih 6 mj. puna placa bez limita a drugih 6 mj. znaci 3991 kn.
    Dal je se sto mjenjalo za ovih pola godine memam pojma al koliko sam vidjela da nije.

Moje osobno misljnje je da tko moze raditi neka radi. Svakako je bolje i radi kretanja. Ali ima slucajeva gdje bude sve savrseno u redu pa se cerviks iz nekog razloga skrati pa se mora na mirovanje i tako. Sve ovisi.
    Slusajte sebe i svoje dr to je najbolje.

Netko je spominjao i postupke u ljetnim danima. Nekome bas tad uspije, ne bih rekla da treba gledati godisnja doba a neki mpo dr tvrde da je upravo bolje ljeto zbog bolje prokrvljenost maternice a to embriju treba.

Sretno zene i drz'te se

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Ja sam spominjala ljetne postupke ali s osobne strane jer ja po ljeti apsolutno ne funkcioniram i zato sam izbjegavala to. Zato kažem da treba slušati sebe a ne forsirati i žuriti. Svatko od nas ima pravo izbora kad želi otići na postupke.
    Gore za 2600 kn sam pitala i stavila upitnik, nisam konstatirala ništa.

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Ovo je sad od 1.4. za drugih 6 mjeseci.
    Zakon o izmjenama Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama kojim se od 1.4.2020. povećava maksimalni iznosi naknade plaće zaposlenog i samozaposlenog roditelja za vrijeme korištenja roditeljskog dopusta.

Maksimalni iznos naknade plaće koja se isplaćuje za vrijeme korištenja prava na roditeljski dopust za zaposlene i samozaposlene roditelje Novelom Zakona povećan je na 170% proračunske osnovice mjesečno odnosno na 5.654,20 kn mjesečno

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

LF2 ne se ljutiti. Tu smo da razmjenjujemo iskustva, misljenja i savjete pa kome se sto svidi nek i prihvati i izvuce iz tog ono najbolje za sebe.

Nisam ti niti napisala da si rekla vec sam ti odgovorila da ne za 2600 kn kako si i stavila upitnik i napisala kako je u moje vrijeme isla isplata.

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Citiraj LaraLana prvotno napisa Vidi poruku
    Uf pa ta naknada je bila dok sam ja bila na komplikacijama. Ja pitam sad za ovo sto obecavaju vec duze vrijeme za 6000 kn i nesto.
    Ovo je uzas za nekoga tko ima od 6000 kn placu pa na dalje. Puno se tu opreme za bebu moze kupiti....a da ne govorim koliki je to gubitak kad se zbroji kroz cijelu trudnocu dok si na komplikacijama. Jer kazem nekome je i 200 kn puno pa gleda di sto moze dobiti na recept ili jeftinije. Nazalost al takva je situacija u drzavi.
    Al opet ako netko mora komplikacije sve za mrvicu
    Frendica ima placu 6000 kn,dobila je 6 mj punu onda 6 mj 5500 kn.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Frendica ima placu 6000 kn,dobila je 6 mj punu onda 6 mj 5500 kn.
    Polako medo, sve ok. Ti si pak gore napisala samo za 4500 kn. Al meni to vise ne treba pa vidite kome sto i kako pase. Meni je pasalo tako kako sam napravila i to je to.

Datum pristupanja
    Mar 2020

Početno

Pozdrav cure.Pridruzujem se cestitkama za Rikku.Moja beta je 5....znaci definitivno nista ni ovog puta

Datum pristupanja
    Sep 2019

Početno

Rikku, cestitam. Senka43, mozda nas i ti iznenadis

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Citiraj Senka43 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav cure.Pridruzujem se cestitkama za Rikku.Moja beta je 5....znaci definitivno nista ni ovog puta
    Zao mi je,sta nije 5 kao pozivina beta da se ipak nesto dogada...

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Polako medo, sve ok. Ti si pak gore napisala samo za 4500 kn. Al meni to vise ne treba pa vidite kome sto i kako pase. Meni je pasalo tako kako sam napravila i to je to.
    svako neka radi kako mu pase.Ja samo znam.koliko cu imati kao nezaposlena osoba.Sve pise na stranici od hzzo za naknade i kompikacije.Ali oni stalno nesto mjenjaju.Do sada su digli malo naknade.

Datum pristupanja
    May 2017

Početno

Ja krećem sa utrogestanom

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Citiraj domaćica prvotno napisa Vidi poruku
    Ja krećem sa utrogestanom������
    hm..sta nisu one da sprece mengu a ne da dobijes

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Senka meni ovo zvuci kao da je bila biokemijska pa je sad beta posla padati. Ne bi tvrdila ono sto posto ali moguce da se tu nesto dogadjalo.
    Bas mi je zao. Glavu gore. Jesi se cula s dr? Sto on kaze?

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Ja mislim da se utrogestan isto moze koristiti da izazove mengu ili ju npr.odgodi ako se treba uskladiti ciklus.
    Isto kao tipa Duphaston tablete sto se piju 7 do 10 dana i nakon prekida obicno dodje menga 3 ili 4 dan.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Rikku nisam te pitala dal ti je dr. L rekao da ponovis betu ili cisto hoces radi sebe da vidis i drugu betu?
    Pitam jer oni nemaju obicaj traziti duplanje jer salju na uzv brzo...20 ili 21 dnt!
    Osim ako nisu promjenili protokol.

Datum pristupanja
    May 2017

Početno

Ja mislim da se utrogestan isto moze koristiti da izazove mengu ili ju npr.odgodi ako se treba uskladiti ciklus.
    Isto kao tipa Duphaston tablete sto se piju 7 do 10 dana i nakon prekida obicno dodje menga 3 ili 4 dan.

Da, tako je u mojem slučaju, da izazovemo mengu. Pijem 10 dana i onda prestajem. Kaže dr.L da bih trebala dobiti 2-5 dana iza toga. Vidjet ćemo...

Branca_ kako si ti?
    Posljednje uređivanje od domaćica : 11.09.2020. at 08:12

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Da, tako je u mojem slučaju, da izazovemo mengu. Pijem 10 dana i onda prestajem. Kaže dr.L da bih trebala dobiti 2-5 dana iza toga. Vidjet ćemo...

Branca_ kako si ti?
    Bolje sam, malo zaboli tu i tamo, ali nije više strašno... Samo još da dođe taj nalaz. Nadam se skoro
    Stalno nešto čekamo....

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Citiraj branca_i prvotno napisa Vidi poruku
    Bolje sam, malo zaboli tu i tamo, ali nije više strašno... Samo još da dođe taj nalaz. Nadam se skoro
    Stalno nešto čekamo....
    Super,svi nesto cekamo haha

Datum pristupanja
    May 2017

Početno

Stalno nešto čekamo....
    idući tjedan bi trebao biti nalaz? Držim palčeve da sve bude ok.. Pretpostavljam da si još na bolovanju, pa odmaraj maksimalno.

Datum pristupanja
    May 2017

Početno

Super,svi nesto cekamo haha

Medo2711 ti si bar sretnica jer nemaš sastrane ovih muka koje nas pate, ti samo čekaš Bobana
    A nije toliko ni loš taj Boban , hahaha

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Rikku, čekamo betu...javi.

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

idući tjedan bi trebao biti nalaz? Držim palčeve da sve bude ok.. Pretpostavljam da si još na bolovanju, pa odmaraj maksimalno.
    Radim od utorka, zato me je i duže bolilo.... Hehe.. Umisto da sam odmarala kao svi normalni ljudi doma ja se vratila na posao. Kad sam mazohist, ka i većina nas ovdje! Učinilo mi se da sam ok i da će mi biti na poslu dobro, a onda me sutradan satralo, ali mi je bilo glupo opet ostajat doma. Ne radim ništa fizički teško, pa ajde s te strane je ok. Ali je zato stresno. Kad krenem u postupak mislim od početka bockanja na bolovanje. Tako sam uvik do sad.
    Nalaz bi trebao biti za otprilike još 2-3 tjedna, ali se nadam ga dobiti mozda ovaj drugi tjedan....

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Medo2711 ti si bar sretnica jer nemaš sastrane ovih muka koje nas pate, ti samo čekaš Bobana
    A nije toliko ni loš taj Boban , hahaha
    Imala sam prije ovoga,srecom sad nemam nista.hahaha,mlad decec....cekamo tvoj nalaz.Trebala si jos ostati doma i da odlezis kako treba.Susjecam se ja sa svima vama i uz vas sam...

Datum pristupanja
    May 2017

Početno

Radim od utorka, zato me je i duže bolilo.... Hehe.. Umisto da sam odmarala kao svi normalni ljudi doma ja se vratila na posao. Kad sam mazohist, ka i većina nas ovdje! Učinilo mi se da sam ok i da će mi biti na poslu dobro, a onda me sutradan satralo, ali mi je bilo glupo opet ostajat doma. Ne radim ništa fizički teško, pa ajde s te strane je ok. Ali je zato stresno. Kad krenem u postupak mislim od početka bockanja na bolovanje. Tako sam uvik do sad.
    Nalaz bi trebao biti za otprilike još 2-3 tjedna, ali se nadam ga dobiti mozda ovaj drugi tjedan....
    Svi smo tako, kad nam u načelu posao odmakne misli od problema pa je u jednu ruku i lakše. Ja jutros popila utrogestan, mislila sam da budem zahrkala za stolom Valjda neće tako svaki dan biti

Datum pristupanja
    Aug 2019

Početno

Rikku nisam te pitala dal ti je dr. L rekao da ponovis betu ili cisto hoces radi sebe da vidis i drugu betu?
    Pitam jer oni nemaju obicaj traziti duplanje jer salju na uzv brzo...20 ili 21 dnt!
    Osim ako nisu promjenili protokol.
    Da, nisu me tražili ponavljanje, ali sam ipak danas otišla i pravilno se poduplala na 350,4
    Ja moram priznati da sam još uvijek u nekom stanju nevjerice, kao da se bojim poveseliti jer sad strepim nakon toliko duge borbe. Sve mi je ovo nevjerojatno. Čekam sad da dobijem termin za 1. uzv i dan po dan iščekivati rast mrvice

Datum pristupanja
    Mar 2020

Početno

Senka meni ovo zvuci kao da je bila biokemijska pa je sad beta posla padati. Ne bi tvrdila ono sto posto ali moguce da se tu nesto dogadjalo.
    Bas mi je zao. Glavu gore. Jesi se cula s dr? Sto on kaze?
    Bila sam danas u Sistini.Doktor kaze da je totalno razocaran sto ni ovog puta nije uspelo.Sledeci korak je uklanjanje mioma koji je tu na "nezgodnom"mestu i koji je mozda ali samo mozda bio prepreka.Nastavljam da pijem vitamine i da cekam mens

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Rikku, super za duplanje! Sve će ići svojim tokom sad, uvjerena sam.
    Senka43, samo nastavi tako, riješi i najmanju prepreku koja može utjecati na postupak. Idemo dalje u borbu, sve skupa!

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Rikku odlicna beta
    Senka korak po korak i onda po svojeg malca

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Odličnooooo!!! Čestitam i da bude sve u najboljem redu jer si zaslužila.
    Povjerovat ćeš tek kad rodimo
    Dan danas se probudim i iznenadim se kad vidim trbuh i dalje ne vjerujem...

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Rikku,
    beta je mrak.

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Jedva čekamo da nam se javiš sa uzv.
    Posljednje uređivanje od leptirica82 : 11.09.2020. at 19:54

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj Rikku prvotno napisa Vidi poruku
    Da, nisu me tražili ponavljanje, ali sam ipak danas otišla i pravilno se poduplala na 350,4
    Ja moram priznati da sam još uvijek u nekom stanju nevjerice, kao da se bojim poveseliti jer sad strepim nakon toliko duge borbe. Sve mi je ovo nevjerojatno. Čekam sad da dobijem termin za 1. uzv i dan po dan iščekivati rast mrvice
    Ma bravo za betu, to je to!!! Sve ce sjesti na svoje, pomalo

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Bila sam danas u Sistini.Doktor kaze da je totalno razocaran sto ni ovog puta nije uspelo.Sledeci korak je uklanjanje mioma koji je tu na "nezgodnom"mestu i koji je mozda ali samo mozda bio prepreka.Nastavljam da pijem vitamine i da cekam mens
    Hoces kod njih u Sistinu na uklanjanje mioma? Ne razumijem se puno u to osim sto znam da je mojoj kumi dr upravo savjetovao trudnocu radi mioma i kao da ce miom nestati s trudnocom. I zbilja je bilo tako. Al mozda ovisi i koliki je i na kojem mjestu. Stvarno ne znam pa me bi da lupetam.

Datum pristupanja
    Aug 2019

Početno

Da, i moja kolegica je imala čak 2 ili 3 mioma, išla na 4 mišljenja, jedan doktor je rekao da to treba operirati, a troje da ide radije odmah na trudnoću, pa je odabrala ići na trudnoću

Što sve čekamo idući mjesec ili mjesece? Znam da Medo ide uskoro, Koka ide na transfer smrzlića u 10. mj., koga još imamo - leptirica, ostali? Mora biti dobrih rezultata, jednostavno mora!

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Koki ide u prirodni FET, znaš li? Što joj je dr. rekao?
    Naš je plan u 10 mj po smrzlića, vidjet ćemo hoćemo se moći organizirati. Iako možda čak sama budem išla.
    Ja sam imala u maternici prije par godina (dok još nismo znali dijagnozu) i morala maknuti jer kao na takvom je mjestu da ometa trudnoću. A sjećam se i žene u bolnici koja je bila trudna i krvarila. Ugl, bebica tjerala van miom pa je krvarila zbog toga. Sve ok na kraju bilo. Tako da vjerujem curke da ce se svima nama sve posložiti sto čekamo i da sve startamo sa svojim postupcima.

Datum pristupanja
    Aug 2019

Početno

Citiraj leptirica82 prvotno napisa Vidi poruku
    Koki ide u prirodni FET, znaš li? Što joj je dr. rekao?
    Koliko znam, da, prirodni FET ide u 10.mjesecu, samo je problem što trenutno uopće nema letova, ni izravnih ni neizravnih baš. Ne kužim zašto su sve ukinuli.

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Rikku, od kud ti ta informacija za letove? Na stranici Croatia Airlines nude izravne letove....probala sam ukucati datume odlaska i povratka za nekih 10ak dana i sve je ok....

Datum pristupanja
    Jul 2020

Početno

Bok svima! ja idem krajem mjeseca na prvi pregled i dogovor. Stvarno je bio problem s letovima CA, uopće ih nije bilo. Sada je ok, ima skoro svaki dan ali ne više onaj večernji već popodne.

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Citiraj Mia38 prvotno napisa Vidi poruku
    Bok svima! ja idem krajem mjeseca na prvi pregled i dogovor. Stvarno je bio problem s letovima CA, uopće ih nije bilo. Sada je ok, ima skoro svaki dan ali ne više onaj večernji već popodne.
    Mia38, baš mi je drago! Jesi gledala di ćete odsjesti?

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Meni npr samo pokazuje da ima za 21.09 i za cini mi se 25.09. dalje nisam gledala a do tog datuma samo to izbacuje.
    Znaci samo za Skopje sam ukucala bez povratka.
    Posljednje uređivanje od LaraLana : 12.09.2020. at 17:14

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Ja sam probala i u listopadu par datuma i daje bez problema. Isto i preko drugih tražilica, i to ne samo za CA nego i druge kompanije sa presjedanjima.

Datum pristupanja
    Jul 2020

Početno

Mia38, baš mi je drago! Jesi gledala di ćete odsjesti?
    nisam još ništa gledala (ni smještaj niti konkretni let) jer ne znam još datum. dr. L će me nazvati sa datumom ali znam samo kraj mjeseca.
    Mislim da je CA u mijenjanju reda letenja. Ne smiju više letiti večernji jer ne smiju tamo noćiti.
    Lete, iskrcaju putnike, ukrcaju i vraćaju se.
    Znam da povratak ima malo prije 16 sati.
    Dr. L mi je rekao da će organizirati da sve obavim u jednom danu pa se nadam da ću stići na taj let prije 16 sati, pa je plan dan prije doći, prenoćiti, drugi dan obaviti sve što treba i povratak.

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Nadam se da će ostati ti letovi jer u protivnom sve će nam se još više zakomplicirati. Vidim da je otkazano sve do 21.9. Posli još ima, ali sto će biti ne znam. Vožnja autom iz Dalmacije mi se čini nemoguća misija. I onda kad mi netko kaže "samo se opusti".... Ufffff

Datum pristupanja
    Jul 2020

Početno

Nadam se da će ostati ti letovi jer u protivnom sve će nam se još više zakomplicirati. Vidim da je otkazano sve do 21.9. Posli još ima, ali sto će biti ne znam. Vožnja autom iz Dalmacije mi se čini nemoguća misija. I onda kad mi netko kaže "samo se opusti".... Ufffff
    da... to mi je veliki problem... ne mogu zamisliti ići autom...mislim da ću radije uzeti laptop i raditi od tamo dok ne ulovim let za doma....
    i ne mogu vam opisati koliko me strah svega..

Datum pristupanja
    Aug 2019

Početno

Rikku, od kud ti ta informacija za letove? Na stranici Croatia Airlines nude izravne letove....probala sam ukucati datume odlaska i povratka za nekih 10ak dana i sve je ok....
    Tako mi je ona rekla. No možda je tražila letove za 10.mj., a ti još nisu ponuđeni. Znam da je neka njezina prijateljica u MK sad i ona je išla nekim nedirektnim letom i putovala 4h, što je isto ok.

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Citiraj Rikku prvotno napisa Vidi poruku
    Tako mi je ona rekla. No možda je tražila letove za 10.mj., a ti još nisu ponuđeni. Znam da je neka njezina prijateljica u MK sad i ona je išla nekim nedirektnim letom i putovala 4h, što je isto ok.
    Ma da, nek ostanu barem neki letovi, čak i ti sa presjedanjima, a da ne traju cijelu vječnost. Valjda ce se unormaliti sve....
    Posljednje uređivanje od branca_i : 12.09.2020. at 19:45

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Cure, ja sam bila dobila pocetkom mj i da je sve bilo ok u Mk smo tribali biti oko 13.'15.09. Taj 1dc kada sam tribala krenit sa terapijom odmah smo isli gledat letove...a prvi let je bio tek 21.09. Baš smo bili razocarani. Jednostavno nismo imali ni.volje ni snage ići autom. Puno toga nam se skupilo taj tren...ipak smo u ovoj borbi konstantno 12god. Istrošeni smo psihički.Tako da smo odgodili. Čekam slj mengu i nekako smo se sad psihicki pripremili da mijenjaju letove i da postoji mogucnost da cemo najvjerovatnije ici autom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •