Page 56 of 80 FirstFirst ... 646545556575866 ... LastLast
Results 2,751 to 2,800 of 3996

Thread: Kuharske nedoumice

  1. #2751
    Jelena's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    11,528

    Default

    Imam ju i ja. Ja ću ju peći. Možda s nečim napunim kriške prije ili poslije pečenja.

    Imam pitanjce - skidate li masnoću s temeljca kad kuhate? Ako da, zašto?

  2. #2752
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,241

    Default

    Ja skuham smiksam i to je to
    Juha od bundeve
    Last edited by jelena.O; 28.09.2020 at 14:29.

  3. #2753
    mašnica's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    4,354

    Default

    Nikad ne skidam masnoću s temeljca niti cijedim juhu...znam da ima dosta ljudi koji to rade...

  4. #2754
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by Jelena View Post
    Imam ju i ja. Ja ću ju peći. Možda s nečim napunim kriške prije ili poslije pečenja.

    Imam pitanjce - skidate li masnoću s temeljca kad kuhate? Ako da, zašto?
    Da, dio koji dobije mm, ima povišene masnoće zbog hipotireoze. Moj stariji sin ne voli masnu juhu, ali svekrva voli, pa masnoću na njezinom dijelu juhe uredno ostavljam.

  5. #2755

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Zgb
    Posts
    1,448

    Default

    Koliko dugo može u frižideru stajati neotvorena pašteta u ovitku
    http://www.gavrilovic.hr/hr/proizvod...-u-ovitku/141/

    Nigdje ne vidim rok trajanja na njoj...
    Možda sam čorava

  6. #2756
    Jurana's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Šibenik
    Posts
    5,220

    Default

    Pogledaj na metalnoj kopči

  7. #2757

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Zgb
    Posts
    1,448

    Default

    Svaka čast!
    To mi nikad ne bi palo na pamet...
    Da, piše tamo...
    Thx Jurana!

  8. #2758

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Zgb
    Posts
    1,448

    Default

    Ste probali kada ovo
    https://www.konzum.hr/web/products/p...rinirana-rebra

    Bi se to moglo zamrznuti ovako sirovo i upakirano?

  9. #2759
    Jurana's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Šibenik
    Posts
    5,220

    Default

    Dašta (za zamrzavanje).

    Nisam probala, ali poznanici jesu i kažu da je dobro.
    Last edited by Jurana; 02.10.2020 at 09:32.

  10. #2760
    Angie75's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    6,865

    Default

    ja sam probala jesti, ne zamrznuti, i jako mi je fino
    i ne samo ova iz konzuma, nego i iz špara i lidla

  11. #2761
    Jurana's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Šibenik
    Posts
    5,220

    Default

    Ja mislim da je to sve isti proizvod, PIK-ov.

  12. #2762
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by MikiMama View Post
    Ste probali kada ovo
    https://www.konzum.hr/web/products/p...rinirana-rebra

    Bi se to moglo zamrznuti ovako sirovo i upakirano?
    Moja mama to redovno zamrzava sirovo, jer im je u koroni bilo nezgodno svaki čas ići u trgovinu. Dobro podnosi smrzavanje i fino je.

  13. #2763
    mašnica's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    4,354

    Default

    I ja smrzavala iz Lidla pa pekla...skroz ok.

  14. #2764

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Zgb
    Posts
    1,448

    Default

    E, super, thx!
    Bojala sam se ovih začina, puno soli ne dozvoljava smrzavanje...

  15. #2765
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,822

    Default

    Koje vino ide za bolonjez, pašticadu i tome slično? Bijelo ili crno?

  16. #2766
    Jurana's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Šibenik
    Posts
    5,220

    Default

    Crno je bolje za pašticadu i inače

  17. #2767

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Zgb
    Posts
    1,448

    Default

    Crno

  18. #2768
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,822

    Default

    Ostane li alkohola išta il to sve ishlapi? Kad se kuha crno vino za napitak onda alkohol ne ode baš, a kod ovog, da?
    Last edited by zutaminuta; 03.10.2020 at 14:28.

  19. #2769
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Koje vino ide za bolonjez, pašticadu i tome slično? Bijelo ili crno?
    Crno u pasticadu, bijelo u bolonjez, gulaš, paprikaš...
    U crnom vinu se marinira divljač. Alkohol ishlapi kuhanjem.

  20. #2770
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Crno vino u džem od šljiva, a i kruške su fine kad se u njemu skuhaju.

  21. #2771
    mašnica's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    4,354

    Default

    Ali kiselina stisne meso zar ne? Jedan frend je marinirao u vinu (ne znam kojem) veprovinu i suho je bilo, ja bih to bez vina..samo ulje i začine...

  22. #2772
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by mašnica View Post
    Ali kiselina stisne meso zar ne? Jedan frend je marinirao u vinu (ne znam kojem) veprovinu i suho je bilo, ja bih to bez vina..samo ulje i začine...
    Nisam čula da vino iz marinade čini meso suhim...Naprotiv, kiselina iz vina čini meso mekšim, zato je to uobičajen postupak za divljač.
    Ne znam zašto je tvom prijatelju meso ispalo suho. To ovisi i o načinu pripreme. Ako je pekao veprovinu, ne čudi me.Trebao je napraviiti gulaš ili paprikaš.
    Kako god bilo, kuhanje nije egzaktna znanost.Ponekad ne dobijemo očekivani rezultat.

  23. #2773
    eryngium's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    Rijeka
    Posts
    1,683

    Default

    Kako nemam slow cooker pekla bih meso u kikiriju, cca 1.3kg janjetine, u pećnici na 150°C 5-6h sati. Hoće li mu to biti dosta/previše sati i temperature? Iskustva?

    Sent from my SM-G950F using Tapatalk

  24. #2774
    Munkica's Avatar
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Sjever
    Posts
    2,035

    Default

    ovisi koji dio janjetine. Ja bih ga pekla na 90-100 c 4-5 sati. 1 kg nije puno.

  25. #2775
    eryngium's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    Rijeka
    Posts
    1,683

    Default

    But s kosti.

    Sent from my SM-G950F using Tapatalk

  26. #2776
    vertex's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Split
    Posts
    7,562

    Default

    Quote Originally Posted by eryngium View Post
    Kako nemam slow cooker pekla bih meso u kikiriju, cca 1.3kg janjetine, u pećnici na 150°C 5-6h sati. Hoće li mu to biti dosta/previše sati i temperature? Iskustva?

    Sent from my SM-G950F using Tapatalk
    Ja pečem obično oko 2,5 kg, 3 i po do 4 sata na 160°, s tim da na početku i na kraju bude po 20 minuta na visokoj temperaturu. Bude sasvim, savim mekano, skida se samo s kostiju. Obično pečem but i još neki komad uz njega.

  27. #2777
    eryngium's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    Rijeka
    Posts
    1,683

    Default

    Hvala na savjetima. Pekla sam na 110, 5h. Kad sam došla doma samo sam upalila grijač da se odozgor zapeče i pustila u toploj pećnici još pol sata. Bilo je izvrsno.

    Sent from my SM-G950F using Tapatalk

  28. #2778
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,822

    Default

    Kako napraviti pizzu koja nije previše slana? Umjereno posolim tijesto i umak, ali sir i šunka za pizzu (ili bilo koje suhomesnato) su preslani. Ako ne posolim tijesto onda je bezukusno, a ovo ostaje preslano. Možda da rabim mozarellu umjesto gaude i umjesto šunke što?
    Last edited by zutaminuta; 08.10.2020 at 08:52.

  29. #2779
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Kako napraviti pizzu koja nije previše slana? Umjereno posolim tijesto i umak, ali sir i šunka za pizzu (ili bilo koje suhomesnato) su preslani. Ako ne posolim tijesto onda je bezukusno, a ovo ostaje preslano. Možda da rabim mozarellu umjesto gaude i umjesto šunke što?
    Mozarella i jest prvi izbor za pizzu. Šunke samo stavi manje.

  30. #2780
    Munkica's Avatar
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Sjever
    Posts
    2,035

    Default

    Pazi s mozzarellom jer obicne pecnice ne dostizu temperaturu krusnih peci ili pecnica za pizzu. Trebat ce joj duze da se otopi i pustit ce ti lokvu vode i razgnjecati tijesto.
    Obicno stavim cca trecinu mozzarelle prije pecenja, a ostatak cim izvadim iz pecnice.

  31. #2781
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by Munkica View Post
    Pazi s mozzarellom jer obicne pecnice ne dostizu temperaturu krusnih peci ili pecnica za pizzu. Trebat ce joj duze da se otopi i pustit ce ti lokvu vode i razgnjecati tijesto.
    Obicno stavim cca trecinu mozzarelle prije pecenja, a ostatak cim izvadim iz pecnice.
    Paaa, ne nuzno.

    Odabereš ovakvu: https://www.konzum.hr/web/products/m...i-100-g-k-plus

    Ovakvu izbjegneš: https://www.konzum.hr/web/products/k...asni-sir-100-g

  32. #2782
    Jurana's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Šibenik
    Posts
    5,220

    Default

    Nemoj soliti umak.

  33. #2783
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,822

    Default

    I zašto umak ima neki gorko slatki okus nakon pečenja? Miješam obični sos iz tetrapaka s uljem, bosiljkom, origanom, malo šećera i soli.

  34. #2784
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Origano dodaj na kraju, ne u sos.

  35. #2785
    Munkica's Avatar
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Sjever
    Posts
    2,035

    Default

    Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    Pod mozzarellu mislim na mozzarellu di buffala. Ovo je guma koja glumi mozzarellu

  36. #2786
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,822

    Default

    A gdje to kupiš?

  37. #2787
    Munkica's Avatar
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Sjever
    Posts
    2,035

    Default

    Nisam u Hrvatskoj, a ovdje svaki veci supermarket ima dop di buffalu.
    U Hr se cesto nadje ova https://www.konzum.hr/web/products/g...meki-sir-125-g

    Ima puno kvalitetnijih od ove, ali je bolja od one tvrde plasticne.

    Mozda u Sparu ili Lidlu bi moglo biti. Bar sam prije znala naletiti.

    Bio je ducan na Dolcu s talijanskim proizvodima i mislim da se otvorio jedan u Masarykovoj.

  38. #2788
    Jelena's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    11,528

    Default

    Danas sam u Medulicevoj vidjela neki talijanski. Mislim da je novi.

    I da, origano bude gorak ako se stavi prerano.
    Last edited by Jelena; 08.10.2020 at 23:08.

  39. #2789
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by Munkica View Post
    Pod mozzarellu mislim na mozzarellu di buffala. Ovo je guma koja glumi mozzarellu
    Za pizzu je to preskupo

  40. #2790
    magriz's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    A6
    Posts
    6,641

    Default

    kako kome. meni je pizza s losim sastojcima nejestiva

  41. #2791
    Munkica's Avatar
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Sjever
    Posts
    2,035

    Default

    A sve je skupo, ali radije cu pojesti dobru pizzu jednom u tri mjeseca nego losu pizzu punu soli i ulja s nekvalitetnim sastojcima jednom mjesecno.

  42. #2792
    sasa's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    zg
    Posts
    4,609

    Default

    Ima u ducanu O la la u Masarykovoj i u Medulicevoj u Mangia. Ima cesto i u Intersparu. Ja ju narezem na pola cm debele snite i stavim izmedju dva kuhinjska papira te gore stavim dasku za rezanje tesku- onda se taman ocijedi i ne moci mi pizzu. U klubu ovih sam koji bi radije jeli mozzarelu 5 puta rijedje- no da je kvalitetna!


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  43. #2793
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    sasa hvala na tipu. ovaj ce mi spasiti pizzu.
    ja stavim mozzarelu ali mi se cesto dogodi fjasko s vodom.

  44. #2794
    vertex's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Split
    Posts
    7,562

    Default

    Quote Originally Posted by Jurana View Post
    Nemoj soliti umak.
    Ovo ti je možda najkorisniji prijedlog. Što se mozzarelle tiče, ja običnu kupim u Interspara neku ribanu kojoj se ne sjećam marke, ili galbani u bloku. Za naša radnička nepca to bude skroz dobro, kućna pizza. I za naše količine koje treba napripraviti

  45. #2795
    Jurana's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Šibenik
    Posts
    5,220

    Default

    Quote Originally Posted by vertex View Post
    Ovo ti je možda najkorisniji prijedlog. Što se mozzarelle tiče, ja običnu kupim u Interspara neku ribanu kojoj se ne sjećam marke, ili galbani u bloku. Za naša radnička nepca to bude skroz dobro, kućna pizza. I za naše količine koje treba napripraviti

  46. #2796
    sasa's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    zg
    Posts
    4,609

    Default

    Inace za oni kojima je na ruku interspar- oni drze dobru dimljenu scarmozu ( sto je slicno kao suha dimljena mozzarela) njihove robne marke- koja sjajno ide na pizzu i definitivno nije preslana!


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  47. #2797
    summer's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    St
    Posts
    4,600

    Default

    da, vertex
    meni je domaca odlicna i s gaudom, mmmmm
    samo mi je uvjet da bude bogata, mljac

  48. #2798
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by vertex View Post
    Ovo ti je možda najkorisniji prijedlog. Što se mozzarelle tiče, ja običnu kupim u Interspara neku ribanu kojoj se ne sjećam marke, ili galbani u bloku. Za naša radnička nepca to bude skroz dobro, kućna pizza. I za naše količine koje treba napripraviti
    Isto je i kod nas.

  49. #2799
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,822

    Default

    Quote Originally Posted by Munkica View Post
    A sve je skupo, ali radije cu pojesti dobru pizzu jednom u tri mjeseca nego losu pizzu punu soli i ulja s nekvalitetnim sastojcima jednom mjesecno.
    Da, točno. Ili očajan kolač sve od bojila, biljnih hidrogeniziranih masti, svaki dan iz Spara, umjesto dobrog skupog kolača iz odlične slastičarne. Mada, znam raditi kolače, pa sam shvatila da je 70% uspjeha u kolaču kvaliteta sastojaka, a 30% znanje.

  50. #2800
    Jelena's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    11,528

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Da, točno. Ili očajan kolač sve od bojila, biljnih hidrogeniziranih masti, svaki dan iz Spara, umjesto dobrog skupog kolača iz odlične slastičarne. Mada, znam raditi kolače, pa sam shvatila da je 70% uspjeha u kolaču kvaliteta sastojaka, a 30% znanje.
    Pa da - od dobrih sastojaka ako ne uspije, i dalje bude ukusan, samo nije za goste

Page 56 of 80 FirstFirst ... 646545556575866 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •