Stranica 67 od 111 PrviPrvi ... 1757656667686977 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,301 do 3,350 od 5539

Tema: antirecesijske mjere u vasem kucanstvu

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Kako zaboga kupovna hrana ne može biti kvalitetna? Mislim, nije obično jeftina ali bar ima kvalitetne i to dosta...
    Gdje?

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je kontradiktorno kvalitetna hrana i nekuhanje doma.

A piše se da se ne štedi na hrani jer se želi jesti kvalitetno. A onda se spominje da je za kuhanje bitno vrijeme , a vrijeme je novac, pa je bolje kupiti gotovo neg jesti doma. Ne znam jesam li jasna - ali tona kontradiktornih stvari. Ili ja ne znam gdje se kvalitetno i zdravo izvan kuće može pojesti.

Odnosno, po mom, ak hoćeš kvalitetno i zdravo jesti, moraš se i potruditi
    Ja radim u dijelu Zagreba gdje ima puno ureda/firmi i ovdje imamo jako puno cateringa koji rade dostavu. U firmi naručuju iz cca 4-5 različitih. Osim jednog koji obično ima klasiku (pohano+krumpiri i sl.) svi ostali ne da kuhaju zdravo, nego ja takve zdrave namirnice ne znam ni kupiti ni skuhati . Ima sada toga dosta po gradu. Doslovce svaki dan imaš na izbor niz jela s povrćem, sve moguće žitarice, meso, ribu, svašta... cijene su od 29 do 40 kn. Neki kod mene doslovce jedu samo taj obrok za 40 kn u danu, i to im je jedini kuhani obrok, doma uopće ne kuhaju (ekipa koja nema djecu). Neki jedu jako malo, porcije su izdašne pa jedu po dvoje jedan menu.

Nije jesti vani samo ono pohano/prženo iz konzuma, ili menze na strojarstvu od prije 20 godina .

Ne znam na koje drugo jelo vani misliš, na pekare? Pa onaj koji se hrani samo tijestom, svejedno je kupuje li svaki dan burek/pitu/buhtlu u pekari ili si peče sam doma, zar ne?

Ja sam se u smislu vremena najviše referirala na taj dio - kolači umjesto keksa, pita od doma, a ne iz pekare... za to nemam vremena. Ali taj dio prehrane ne bi ni trebao biti toliko važan.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da nas 4 jede vani po 40 kn, je 160 kn dnevno . 20 radnih dana je 3200 kn. Na antirecesijskoj temi smo.
    gdje su još vikendi, doručak, večera, voće nastavi niz

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

To stoji, ali pitala si gdje zdravo jesti vani i zašto kažemo da je vrijeme novac.
    Dakle, netko ima tih 40 kn, ali nema vremena za to skuhati.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam promijenila tjednu naviku odlaska u Interspar tjednimi odlascima na plac i u Veroniku, kupujem sezonsko, na par štandova. Meso kupim u Veronici ili od jedne tete s placa ili negdje od seljaka nabavim, ako mi se netko javi, ne tražim sama, sve manje sam u mesnici, u dućanu se ne sjećam da sam kupila meso. Ribu isto na placu kupim. S posla mi je usput Mueller pa tu kupim neke stvari. Zbog korone sam krenula u online kupovine namirnica pa jednom do dvaput mjesečno naručim hranu iz nepopularnog dućana s vrlo praktičnom dostavom. Imaju ograničen izbor namirnica - ali tu kupim pivo, kranjske , rižu, tijesto, indijske orašćiće i slične grickalice i slatkiše, deterdžent, tabse za suđericu i sl. Na to potrošim mjesečno oko 1000 kn. Tu mogu onda birati robu na akciji, jer mi je preglednije, a u pravilu upišem kad vidim da mi nešto fali na shopping listu odmah i onda kad hoću naručiti protrčim kroz akcije onih proizvoda koje kupujem. To onako uz TV.

I da - šminku nisam ni ranije baš kupovala, a sad kad masku nosim na poslu ionako samo oči malo našminkam

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, al tema je kako uštedjeti. Odnosno gdje ima mjesta za uštedu.

A to jel to iz cateringa zdravo ili ne pitanje je - koje ulje koriste, koliko je staro, stavljaju li dodatke tipa vegete, kaj ja znam gdje su kupili povrće, meso, ribu, , koliko je to bilo staro , nastavi niz

Kuham ujutro uz polako spremanje na posao - stvarno je najmanji problem skuhati jelo tipa čušpajz gdje sve potrpaš u jedan lonac.
    Nas je slična sila kao i Peterlin natjerala na pažljivo obavljamo špeceraj i onda je to prešlo u naviku. Druga stvar koja je bila presudna je jelovnik koji su moja djeca imala u jaslicama. Kako nemaš kontrolu što jedu (odnosno svi pamtimo hrenovke, paštetu, cedevitu, krafne, kaj je već bilo) protiv toga sam se "borila" tako da bi im prije jaslica dala doručak, i kuhala kako bi na povratku pojeli nekaj "normalno". Na kraju se pokazalo da je vrtićka hrana svemirski brod prema školskoj.
    I tako, polako se uhodaš u to kuhanje i nabavku i radiš to usput bez nekog prevelikog angažmana i trošenja vremena. Pripremaju se jednostavna jela.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Pa nema to baš neke veze odnosno nije to uvijek proporcionalno. Od jeftine hrane i hrpe kruha, tijesta i krumpira se itekako možeš udebljat. Imam na poslu kolegicu koju pitaju jedeš li tišta a ona 70% plaće potroši na hranu.
    Ovo je antirecesijska tema Podrazumijeva da se ne hraniš biftekom i tunom. A možda žena ima malu plaću

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i radiš to usput bez nekog prevelikog angažmana i trošenja vremena. Pripremaju se jednostavna jela.
    Ima nas koje ne znamo baš kuhati, i kojima je to više drama nego sreća...

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Druga stvar koja je bila presudna je jelovnik koji su moja djeca imala u jaslicama. Kako nemaš kontrolu što jedu (odnosno svi pamtimo hrenovke, paštetu, cedevitu, krafne, kaj je već bilo) protiv toga sam se "borila" tako da bi im prije jaslica dala doručak, i kuhala kako bi na povratku pojeli nekaj "normalno".
    Nano, i ja sam tako krenula - zdrav doručak - npr. zobene s mlijekom, medom, brusnicama, lješnjacima, domaćim pekmezom, bananama itd., a onda smo došli na to da doručkujemo pa jurimo u vrtić da stignemo na doručak. Sad mi se više ne da. Danas sam npr. stavila malom za doručak jabuku i dvije napolitanke. Šverc. Ne znam je l se to broji u zdravo

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo zbrajali nedavno da nas ručak za nas 6 ne košta ispod 200 kn, ako jedemo bilo kakvo meso. Piletina, junetina, puretina, minimalno 1,5 kg nam ode za jedan obrok. A ja baš i ne volim meso i malo ga pojedem.
    Povrće također nije jeftino, nimalo. Ok, ponešto sezonski jest ali kupimo i tikvice zimi i brokulu ljeti. I dosta voća jedemo. Mlijeka na litre, jogurta.... kravljeg sira, tvrdog sira, jaja...

U odnosu na vrijeme kad smo mi bili djeca, danas nije luksuz obući se, krpice su jeftine po trgovinama. Luksuz je jesti.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

A to jel to iz cateringa zdravo ili ne pitanje je - koje ulje koriste, koliko je staro, stavljaju li dodatke tipa vegete, kaj ja znam gdje su kupili povrće, meso, ribu, , koliko je to bilo staro , nastavi niz.
    Da, jasno... ali neki ljudi niti za sebe doma nemaju vremena/naviku/umijeće/znanja... kupovati kvalitetno meso/ribu/povrće... niti su toliko osviješteni. Za najmanje 5 ljudi s posla sam sigurna da je obrok iz ovih cateringa najkvalitetnije što oni pojedu u tjednu.

Ali da, to nije tema, tema su uštede...
    Tu nemam ništa za dodati, ja nemam vremena, pa ne štedim na hrani .

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Nano, i ja sam tako krenula - zdrav doručak - npr. zobene s mlijekom, medom, brusnicama, lješnjacima, domaćim pekmezom, bananama itd., a onda smo došli na to da doručkujemo pa jurimo u vrtić da stignemo na doručak. Sad mi se više ne da. Danas sam npr. stavila malom za doručak jabuku i dvije napolitanke. Šverc. Ne znam je l se to broji u zdravo
    A zakaj je on moral jesti dva doručka?
    Moji su doručak u vrijeme vrtića jeli doma

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

E baš to BB. MM-u dostavljaju u firmu, isto uvijek ima neki super izbor, i porcija je tolika da često drugu polovicu pojede tek oko 18 pa praktično ni ne večera doma, ne zbog uštede nego je prevelika porcija. A bude variva, wokova s puno povrća i sl. Kod mene u menzi isto često jako fina hrana, uvijek nečeg ima laganog, povrtnog i sl, a porcije su tolike da je meni dosta pola.

A skupljeg a kvalitetnog... pa uvijek se može otići u neki riblji restoran, ili obični, ili na sushi, ili u neki indijski i sl... Zašto bi to bilo nekvalitetno?
    Iskreno ta mantra "nema do domaćeg" me podsjeća na generaciju moje bake koji su imali običaj pričati neke zavjereničke teme oko toga kako je sve to nekvalitetno, podvala, da ti daju hranu koju netko nije pojeo, crvljivo i sl... Pa ak jedeš u restoranu riskiraš bolnicu

A inače čušpajzi... ok, nije da ne jedem. Al da bi svaki dan jela i ja i djeca - nema šanse. To mi ne spada u raznoliku prehranu.
    Posljednje uređivanje od sillyme : 12.10.2020. at 12:32

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Ja radim u dijelu Zagreba gdje ima puno ureda/firmi i ovdje imamo jako puno cateringa koji rade dostavu. U firmi naručuju iz cca 4-5 različitih. Osim jednog koji obično ima klasiku (pohano+krumpiri i sl.) svi ostali ne da kuhaju zdravo, negoja takve zdrave namirnice ne znam ni kupiti ni skuhati . Ima sada toga dosta po gradu. Doslovce svaki dan imaš na izbor niz jela s povrćem, sve moguće žitarice, meso, ribu, svašta... cijene su od 29 do 40 kn. Neki kod mene doslovce jedu samo taj obrok za 40 kn u danu, i to im je jedini kuhani obrok, doma uopće ne kuhaju (ekipa koja nema djecu). Neki jedu jako malo, porcije su izdašne pa jedu po dvoje jedan menu.

Nije jesti vani samo ono pohano/prženo iz konzuma, ili menze na strojarstvu od prije 20 godina .
    opet umirem na tvoje komentare menza od strojarstva moguće da ljudi koji ne jedu vani u ZG godinama ni ne znaju koliko se to tržište svemirski popravilo zadnjih 10ak godina.

Mi smo znali nekad naručiti ta zdrava kvalitetna jela s tim namirnicam koje veliš ne znam ni gdje kupiti,a kako su porcije velike mi ženske smo znale podijeliti trošak na 2 dijela. Nama dosta bilo je definitivno povoljnije nego da smo ga kuhale same, eto da napravim poveznicu s temom.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 12.10.2020. at 12:32

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    e brate mili i ovo je istina, meni je kuhanje tlaka ako nemam vremena da to u miru odradim nego moram u žurbi.

Kad imam vremena, volim kuhati naprimjer ljeti na moru, tada izvodim svakakva čudesa.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

menza na strojarstvu! ajme pa da ...legendarna....
    cijeli dan si smrdio po užeglom ulju ... a mi fine cure došle dečke gledati...
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 12.10.2020. at 12:34

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

E sad je i menza na FSB bolja bar mi tak veli veliki
    U moje doba mogo si dobiti kotlet,jaja i pomfri
    I naravno puding i čokoladni mlijeko

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    A zakaj je on moral jesti dva doručka?
    Moji su doručak u vrijeme vrtića jeli doma
    Pa zato što je mali kao lili, jede 6 put dnevno. On se žuri da stigne na doručak. Pojede doma npr. tri pune velike žlice suhih zobenih, zaliveno mlijekom, pol kutijice borovnica ili pol banane ili 10tak brusnica, pokoji orašid unutra, pola žličice meda, malo cimeta i onda jurimo na doručak u vrtić.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

E baš to BB. MM-u dostavljaju u firmu, isto uvijek ima neki super izbor, i porcija je tolika da često drugu polovicu pojede tek oko 18 pa praktično ni ne večera doma, ne zbog uštede nego je prevelika porcija. A bude variva, wokova s puno povrća i sl. Kod mene u menzi isto često jako fina hrana, uvijek nečeg ima laganog, povrtnog i sl, a porcije su tolike da je meni dosta pola.

A skupljeg a kvalitetnog... pa uvijek se može otići u neki riblji restoran, ili obični, ili na sushi, ili u neki indijski i sl... Zašto bi to bilo nekvalitetno?
    Iskreno ta mantra "nema do domaćeg" me podsjeća na generaciju moje bake koji su imali običaj pričati neke zavjereničke teme oko toga kako je sve to nekvalitetno, podvala, da ti daju hranu koju netko nije pojeo, crvljivo i sl... Pa ak jedeš u restoranu riskiraš bolnicu

A inače čušpajzi... ok, nije da ne jedem. Al da bi svaki dan jela i ja i djeca - nema šanse. To mi ne spada u raznoliku prehranu.
    Ovako i kod mene ima wok i svašta nešto fino i zdravo.
    Ja isto volim variva, al 2x tjedno mi je u vrh glave.

Ajd kad dođe zima obožavam grah i kiseli kupus, al opet ne jedemo svi u obitelji grah. Ja da kuham za cijelu obitelj bi trebala svaki dan 2 menija ili barem više priloga ma no way...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pa zato što je mali kao lili, jede 6 put dnevno. On se žuri da stigne na doručak. Pojede doma npr. tri pune velike žlice suhih zobenih, zaliveno mlijekom, pol kutijice borovnica ili pol banane ili 10tak brusnica, pokoji orašid unutra, pola žličice meda, malo cimeta i onda jurimo na doručak u vrtić.
    miš mali ko da je moj, potpuno ga razumijem.

jelena.O točno se sjećam tog menija na strojarstvu zato sam tamo jakooo rijetko jela, moja baza je bila na Cvjetnom. Bio i ostao the best

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Sinoć sam imala jednu malo veću tikvicu koju sam trebala potrošiti, narezala uzdužno na 5 ploški, pošpricala maslinovim i na roštilj tavu. Mali je pojeo 4 komada. Ja sam jednu uzela navrijeme, muž je zakasnio za stol. Neki dan je sam pojeo pola pečene hokaido tikve (baš je i Peterlin radila juhu), kad je bio gotov pitao je ima li još koja voćkica. Eto, on će nas na prosjački štap

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Menza na strojarstvu - pomfrit, jaja na oko, blitva, naravni, kotleti i bečki, i još pomfrit i pomfrit

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sinoć sam imala jednu malo veću tikvicu koju sam trebala potrošiti, narezala uzdužno na 5 ploški, pošpricala maslinovim i na roštilj tavu. Mali je pojeo 4 komada. Ja sam jednu uzela navrijeme, muž je zakasnio za stol. Neki dan je sam pojeo pola pečene hokaido tikve (baš je i Peterlin radila juhu), kad je bio gotov pitao je ima li još koja voćkica. Eto, on će nas na prosjački štap

A tek kad uđe u pubertet i uz to neka sportska aktivnost, drugačije ćeš ti draga moja pisat na ovoj temi

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ja sam isprobala svakakve dostave i uglavnom su mi bezeveze, neukusne i menzaške
    ok, sushi iz Tekke je fin, al ne može se na tome živjeti
    tj, ono što valja, bome i košta

menze/kantine su mi sve iste, generička/konfekcijska hrana, bez obzira na namirnice, odnosno čak i kada se koriste egzotične namirnice
    često boravim u institucijama s kantinama i još nisam našla neku koja bi mi bila dobra

sve je to vjerojatno super za nekog tko ne kuha doma ili mu je nevažno jel jelo ukusno ili ne.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sad i ff ima menzu ali još uvijek filozofkinje idu na strojarstvo pasti oči
    Veli naš dekan nemojte se zeznuti ko mi i oženiti s onima sa susjednog faksa

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kaj je najbolje, ni ja ne volim kuhati. Baš ne volim, al kuham jer sam si umislila da tako svi doma zdravije jedemo.

Meni kod restoranske hrane i cateringa uvijek nešto smeta - ili je preslano, ili prezačinjeno, ili začinjeno nečim čudnim. Volim ja npr restorane, al da bih tam često jela, nema šanse. Nije mi baš sve fino. Al ponekad je i to jako.

Ja kužim i barbi. Nama je starije dijete odselilo, i u ovih mjesec i pol još nisam kupila normalnu hranu za nas troje, stalno kupim previše. A jučer smo MM i ja komentirali kako nama troje treba točno pola namirnica, nego dok nas je bilo 4. On jede kao nas 3 zajedno. Tako da stvarno sve ovisi o tipu kućanstva.

I da, i drago mi je da je betty blue formulirala ono što i ja mislim
    Posljednje uređivanje od NanoiBeba : 12.10.2020. at 12:47

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Kod mene u firmi ima 3 vegetarijanca, 2 vegana i 3 njih koji jedu samo onu neku hranu koju stalno naručuju online iz dućana koji se zovu "zdravo, najzdravije i najekološkije ikad".
    I svi oni su si uspjeli naći neki catering s kojim su zadovoljni.
    Možda nema u svakom dijelu grada, ali ovdje ima... očito im se isplati.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moj vegetarijanac nosi klopu od zdoma,sportaš koji jede non stop

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Pa nismo svi kulinarski kreativci kao sasa - ona je posebna kategorija.

Ja kuhanje za obitelj ne smatram dramom, ali isto tako ne volim trošiti puno vremena ni para na to, uz zadržavanje nekakve pristojne kvalitete i cijene. Većina nas praktičnih ima nekoliko univerzalnih jela koja nisu skupa, koja ukućani vole i koja se stalno vrte. Kod mene su to jela od mljevenog mesa, piletina, teletina, mahunarke (mm i sinovi su obožavatelji graha, leće, slanutka, graška, mahuna, klica...). Mahunarke ne znače samo varivo - mogu se pripremiti na salatu, zapeći, dinstati - younameit...

Dalje - krstašice - zelje je valjda najjeftinije povrće, a zdravo je i ukusno i slatko i kiselo. Evo, baš danas moji sinovi imaju za ručak prisiljeno zelje i domaće pečenice. Nije mi trebalo više od pol sata da to sinoć pripremim. Nije da ne bi i oni, ali raspored je takav da je za danas kuhača dopala meni u šake. Isto, vole kelj (ne samo varivo nego i musaku, lešadu, zapečeni...), vole varivo od korabe s mrkvom i krumirom...

Spomenuti krumpir - ovaj tjedan naručili su da napravim ćoravi gljivarski gulaš. Par krumpira, jedna mrkva, jedna kućica smeđih šampinjona i voila! Uz to zelena salata. Za meso budemo još vidli, vjerojatno faširanci. Ako mi se ne da pripremati meso, kod nas u škrinji obično ima šunke, pa ako tko baš treba - nek se snađe.

Tjestenina, riža - paaa, moj mlađi sin (najmršaviji u obitelji) obožavatelj je tjestenine i to često kuha i servira uz bolonjez, paprikaš, gulaš - da ne bude samo tjestenina, zna on i to pripremiti kad stigne, al to je uglavnom vikend - tjedno rjeđe.
    Ostale žitarice - hajdinska kaša, prosena kaša, ječmena kaša (mljac), kukuruzna krupica... nisu skupe, a uredno ih se može koristiti u prehrani. Zaboravih zobene pahuljice koje su mi zdravo sredstvo za zgušnjavanje variva (ne volim zaprške).

Punjene paprike, ćufte, mesne štruce, domaći ćevapčići i slično - tjedno bude barem jednom nešto od toga.

U frižideru obično ima svježih rajčica i paprika, a neki dan si je mlađi sin radio salatu od luka kozjaka s bučinim uljem (mm je donio fini slavonski špek - navalili su svojski, a salata od luka im je baš fino pasala).

Za doručke i večere imamo pun frižider mliječnih proizvoda, ne preziru se ni ostaci od ručka, a isto tako volimo tunjevinu i druge riblje konzerve, pečena jaja i omlete vrsta raznih, povrće iz woka, pečeni krumpir... ma ne znam. Uvijek se netko sjeti da bi baš rado štajaznam palačinke ili zlevenku, pa nije to problem napraviti.

Vikendom ispečem nešto u pećnici ili ispoham meso (ne prečesto, iako moji to vole). Nekako mi se čini da kuhinja ne odnese više od sat vremena dnevno (puno sam i rekla), ali treba planirati unaprijed. Zato imam i zimnicu oko koje si redovito dam truda, a sad samo prebiremo - netko bi ciklu, netko kisele krastavce, netko rezane paprike... a ima svega.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam isprobala svakakve dostave i uglavnom su mi bezeveze, neukusne i menzaške
    ok, sushi iz Tekke je fin, al ne može se na tome živjeti
    tj, ono što valja, bome i košta

menze/kantine su mi sve iste, generička/konfekcijska hrana, bez obzira na namirnice, odnosno čak i kada se koriste egzotične namirnice
    često boravim u institucijama s kantinama i još nisam našla neku koja bi mi bila dobra

sve je to vjerojatno super za nekog tko ne kuha doma ili mu je nevažno jel jelo ukusno ili ne.
    Ovo uopće ne mora biti točno. Ja imam doma skuhano svaki dan, pa pojedem na poslu jer mi je i tu fino i jako raznoliko. Neka jela mi se ne da doma raditi jer bih ih jela možda samo ja a traže puno vremena za priredit.

Danas ima zaista jako puno kvalitetnih dostava po cijelom gradu, kod mene ovako kao kod Bubilo, čak i vege tipovi nađu za sebe.

Rijetko tako naručujem, al to kad jesam bilo je jako fino, a izbirljiva sam nepca. Eto ga na sad sam gladna, odo nešto pojest. Ponijela sam od doma komad mesa sa žara i salatu (i bananu) al to sam sve izjela idem sad uzet još nešto.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 12.10.2020. at 12:56

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

OK, znači ili stalno kuhaš doma ili ne znaš što je fino / nije ti bitno / ne znaš bolje pa jedeš dostavu... Drugog nema

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Kod mene u firmi ima 3 vegetarijanca, 2 vegana i 3 njih koji jedu samo onu neku hranu koju stalno naručuju online iz dućana koji se zovu "zdravo, najzdravije i najekološkije ikad".
    I svi oni su si uspjeli naći neki catering s kojim su zadovoljni.
    Možda nema u svakom dijelu grada, ali ovdje ima... očito im se isplati.
    sigurna sam da nađu nešto što im je prihvatljivo
    moja očekivanja su možda previsoka
    evo moja kolegica svaki dan naručuje iz Luncha, kaže da je njoj to prefino. Ja sam probala par puta, ništa mi nije bilo fino. Sve to znam bolje, ukusnije i jeftinije skuhati sama, prema tome, preskupo je, koliko god da košta.
    Kuham svaki dan, što zbog sina koji nema ručak u školi, što zbog sebe (i ostalih ukućana, ali to nije imperativ) i kuhanje mi uzme max sat vremena dnevno. Nekom je to možda previše, ali meni je doista bitno da je hrana ukusna. Ne doživljavam hranu samo kao gorivo, u tom slučaju bismo svi jeli kaše i tijesto plus malo vitamina u tabletama.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

OK, znači ili stalno kuhaš doma ili ne znaš što je fino / nije ti bitno / ne znaš bolje pa jedeš dostavu... Drugog nema
    hm, zašto se na temi na kojoj se iznose iskustva i mišljenja ne može iznijeti vlastiti doživljaj?
    pročitaj ponovno, ja nisam tvrdila da hrana iz dostave nije fina, rekla sam da meni nije fina. Meni nije ukusna menzaška hrana, hrana iz dostave ili kantine.
    Ne vidim u čemu je problem.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je sve fino što netko drugi skuha

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nije ni meni fina. OK, nije mi baš uvijek fino ni ono kaj sama skuham, ali barem kupim fine i friške namirnice.

Tvrditi da je hrana iz dostave/restorana zdrava je isto dvosjekli mač jer fakat nemaš pojma kaj i kak su skuhali - znaš samo krajnji proizvod.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    ...
    Gdje si tu ti? Ja vidim samo one koji su rekli da im je dostava/menza ok pa su dobili da ili ne kuhaju doma ili im je nevažno je li jelo ukusno ili ne.
    Mislim, nije moj problem, samo bilo je pitanje bilo otprilike "da gdje bi se to moglo jest fino i kvalitetno a da nije doma skuhano" - onak, meni su takva pitanja totalno nejasna, ko da je činjenica da je vatrica zapaljena u 4 kućna zida presudni faktor (ne)kvalitete hrane...

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Nije ni meni fina. OK, nije mi baš uvijek fino ni ono kaj sama skuham, ali barem kupim fine i friške namirnice.

Tvrditi da je hrana iz dostave/restorana zdrava je isto dvosjekli mač jer fakat nemaš pojma kaj i kak su skuhali - znaš samo krajnji proizvod.
    Ako nemaš dovoljno resursa/kapaciteta sam nabavljati namirnice za koje si siguran da su friške, onda ti je svejedno .
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 12.10.2020. at 13:08

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam nekoliko puta jela iz luncha hranu. Ja ne naručujem, nego MM pa se potrefilo da smo skupa od kuće radili i jeli. Meni je to neloše, ali ne bih voljela svaki dan jesti. Ali da mi Boškinac s Paga šalje hranu, rado bih to jela umjesto svoje hrane

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Sillyme, nisam uopće mislila na forumašice nego na ljude iz svoje organizacije.
    Njih vidim što jedu, znam tko živi sam, znam koliko je komu važno je li hrana ukusna ili jedu samo da nešto pojedu. Za forumašice nemam kompletnu sliku.
    Meni je isto tlaka kuhat samo za sebe (kada ostanem sama) ali ne znam bih li mogla cijeli život provesti na hrani iz dostave. To mi je depresivna pomisao.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Vatrica umireem

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mislim da s u rijetki koji žive samo na dostavama,ali moguće da i takvi postoje.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Slažem se Bubi, ja radim u centru sa dvoje vegetarijanaca i naručimo svako toliko neku dostavu ili odemo negdje nešto pojesti. Radije biram to kad si ne ponesem ručak od doma jer za pecivo i par gluposti u Sparu ostavim jednako para a kvaliteta obroka je nemjerljiva.
    Nije meni imperativ samo jesti zdravo (naručimo ponekad i pizzu iz dostave, nećemo se lagati ) niti uštedjeti pod svaku cijenu, ali težim nekom racionaliziranju troškova. Ja recimo užasno rijetko odem na kavu, jednom u par tjedana, a mnogi oko mene su na dnevnoj bazi barem na jednoj kavi, a često i na tri. Zato ću pojesti sladoled kad mi se jede i naručiti dostavu za ručak umjesto da ne jedem ništa do 17 kad dođem doma. A uvijek postoji i bojazan da su djeca sve pojela pa da mi ni neće ostati ništa od ručka.

Off topic, Nano, nisam upratila da ti je dijete odselilo! Studij u Hr ili negdje vani? Možeš i na pp, znatiželjna sam.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

evo sa mnom u uredu četvero (od 7) koji žive na hrani iz dostave/restorana

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kako skuhate poriluk s kranjskim za 25 kn?!
    Meni se upravo sad kuha: kobasice 25 kn, poriluk 10kn, krumpir 3kn (3-4 krumpira)
    Kupio moj muž jučer u Lidlu kranjske po 37 kn/kg i odlične su.
    Ja sam skuhala kelj sa lećom. Ne stavljam krumpir.
    Nekad ukuham noklice, danas nisam.
    I stavila sam pola paketa kranjskih.
    Imat ćemo za dva dana. Danas i sutra.
    I to je taman tu negjde 25-30 kn za ćušpajz, ali mi ga imamo za dva dana.
    Nas je troje. Kći jede malo. Njoj je pola kranjske dosta.
    Muž zbog terapije kortikosteroidima tamani ko da nema sutra.
    I ja jedem normalno.
    I nama je to ok.
    Većim obiteljima s više djece i tinejdžerima, naravno da nije.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa ja da nemam djecu isto bi tako živjela. :dunno Kuhat ne volim, a baš previše ni jesti ne volim. Za preživljavanje bi se našlo.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kod mene isto jako puno ljudi jede u restoranima ili naručuje dostavu na dnevnoj bazi.
    Iskreno, niti ja nisam jela u dobroj menzi, niti su mi ti gableci po mjestima po kojima oni idu jestivi/prihvatljivi za svaki dan.

Ali ne znači da nema fine dostave/restorana za gablece, evo pao mi je na pamet onaj Veganšpek u Tomašićevoj, oni kuhaju makrobiotički obrok i meni je stvarno fin, a i ono što nije makrobiotičko je fino. Vidim da im je sad taj obrok 58 kuna, meni prijateljica radi u blizini pa kaže da ona to jede po pola s kolegicom i da joj je dosta. Moja kći od 45 kila pojede cijeli taj ručak bez problema, ali ok. No, 29 kuna x 22 dana = 638 kuna mjesečno, nije to baš zanemariv iznos.

Ja znam da kad sam ono kad je bila kriza odlučila štediti ono što sam izbacila je bila vožnja autom na posao i jedenje gableca po vani svaki dan, nego sam si nosila hranu od kuće. To mi se čini kao dosta velike stavke, na kojima se onda može i značajno uštediti.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ima ih i kod mene... dečki samci, rane 30-te. Bolje i to nego pizza, ćevapi i mesni narezak što bi njima vjerojatno bila alternativa .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

638 kn mjesečno nije puno za samce
    mislim da svaki dan kuhaju to isto jelo da bi potrošili puno više

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Hm, pa obzirom da se najvise hrane baca upravo iz kucanstava, ja sam sigurna da jedenje vani mnogima Moze predstavljati stvarnu ustedu. Dapace u nekom mom idealnom drustvu gradjani bi imali kroz poreze placen i zagarantiran jedan kuhani obrok dnevno, koji bi bio placen restoranima. Ne sad bas onima s Michelinovom zvjezdicom, no svakako onima koji nude pristojnu hranu za pristojan novac. Recimo UK je uslijed korone doista odlucio subvencionirati jedenje u restoranima kako bi pokrenuli posrnulu industriju. Obzirom na zestok ritam zivota, zaposlenost, aktivnosti, cinjenice da ne rade svi u bicikl dometu od kuce, ja mislim da bi to za velik dio stanovnistva bilo super. I ekonomski i zdravstveno i ekoloski i naravno feministicki obzirom da su zene znacajno vise opterecene u kuhinji.
    A ljudi koji fakat vole kuhati i planirati obroke i kuze razliku u rizotu kuhanom na temeljcu od prepecenih ili samo kuhanih pilecih krilaca (pitam za frendicu) i dalje bi mogli upraznjavati svoju strast.
    Ali to je trenutno utopija, bilo bi super da postignemo da su svi skolski obroci besplatni za pocetak.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

638 kn mjesečno nije puno za samce
    mislim da svaki dan kuhaju to isto jelo da bi potrošili puno više
    Čuj, da kupe sve makrobiotičke sastojke u startu sigurno bi . A inače, da kuhaju to jelo u toj količini, a ne znam.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •