Ja radim u dijelu Zagreba gdje ima puno ureda/firmi i ovdje imamo jako puno cateringa koji rade dostavu. U firmi naručuju iz cca 4-5 različitih. Osim jednog koji obično ima klasiku (pohano+krumpiri i sl.) svi ostali ne da kuhaju zdravo, nego ja takve zdrave namirnice ne znam ni kupiti ni skuhati. Ima sada toga dosta po gradu. Doslovce svaki dan imaš na izbor niz jela s povrćem, sve moguće žitarice, meso, ribu, svašta... cijene su od 29 do 40 kn. Neki kod mene doslovce jedu samo taj obrok za 40 kn u danu, i to im je jedini kuhani obrok, doma uopće ne kuhaju (ekipa koja nema djecu). Neki jedu jako malo, porcije su izdašne pa jedu po dvoje jedan menu.
Nije jesti vani samo ono pohano/prženo iz konzuma, ili menze na strojarstvu od prije 20 godina.
Ne znam na koje drugo jelo vani misliš, na pekare? Pa onaj koji se hrani samo tijestom, svejedno je kupuje li svaki dan burek/pitu/buhtlu u pekari ili si peče sam doma, zar ne?
Ja sam se u smislu vremena najviše referirala na taj dio - kolači umjesto keksa, pita od doma, a ne iz pekare... za to nemam vremena. Ali taj dio prehrane ne bi ni trebao biti toliko važan.