Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
Meni je kontradiktorno kvalitetna hrana i nekuhanje doma.

A piše se da se ne štedi na hrani jer se želi jesti kvalitetno. A onda se spominje da je za kuhanje bitno vrijeme , a vrijeme je novac, pa je bolje kupiti gotovo neg jesti doma. Ne znam jesam li jasna - ali tona kontradiktornih stvari. Ili ja ne znam gdje se kvalitetno i zdravo izvan kuće može pojesti.

Odnosno, po mom, ak hoćeš kvalitetno i zdravo jesti, moraš se i potruditi
Ja radim u dijelu Zagreba gdje ima puno ureda/firmi i ovdje imamo jako puno cateringa koji rade dostavu. U firmi naručuju iz cca 4-5 različitih. Osim jednog koji obično ima klasiku (pohano+krumpiri i sl.) svi ostali ne da kuhaju zdravo, nego ja takve zdrave namirnice ne znam ni kupiti ni skuhati . Ima sada toga dosta po gradu. Doslovce svaki dan imaš na izbor niz jela s povrćem, sve moguće žitarice, meso, ribu, svašta... cijene su od 29 do 40 kn. Neki kod mene doslovce jedu samo taj obrok za 40 kn u danu, i to im je jedini kuhani obrok, doma uopće ne kuhaju (ekipa koja nema djecu). Neki jedu jako malo, porcije su izdašne pa jedu po dvoje jedan menu.

Nije jesti vani samo ono pohano/prženo iz konzuma, ili menze na strojarstvu od prije 20 godina .

Ne znam na koje drugo jelo vani misliš, na pekare? Pa onaj koji se hrani samo tijestom, svejedno je kupuje li svaki dan burek/pitu/buhtlu u pekari ili si peče sam doma, zar ne?

Ja sam se u smislu vremena najviše referirala na taj dio - kolači umjesto keksa, pita od doma, a ne iz pekare... za to nemam vremena. Ali taj dio prehrane ne bi ni trebao biti toliko važan.