Stranica 68 od 111 PrviPrvi ... 1858666768697078 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,351 do 3,400 od 5539

Tema: antirecesijske mjere u vasem kucanstvu

  1. #3351
    betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Postovi
    5,312

    Početno

    Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Kod mene isto jako puno ljudi jede u restoranima ili naručuje dostavu na dnevnoj bazi.
    Iskreno, niti ja nisam jela u dobroj menzi, niti su mi ti gableci po mjestima po kojima oni idu jestivi/prihvatljivi za svaki dan.

    Ali ne znači da nema fine dostave/restorana za gablece, evo pao mi je na pamet onaj Veganšpek u Tomašićevoj, oni kuhaju makrobiotički obrok i meni je stvarno fin, a i ono što nije makrobiotičko je fino. Vidim da im je sad taj obrok 58 kuna, meni prijateljica radi u blizini pa kaže da ona to jede po pola s kolegicom i da joj je dosta. Moja kći od 45 kila pojede cijeli taj ručak bez problema, ali ok. No, 29 kuna x 22 dana = 638 kuna mjesečno, nije to baš zanemariv iznos.

    Ja znam da kad sam ono kad je bila kriza odlučila štediti ono što sam izbacila je bila vožnja autom na posao i jedenje gableca po vani svaki dan, nego sam si nosila hranu od kuće. To mi se čini kao dosta velike stavke, na kojima se onda može i značajno uštediti.
    da, spomenula sam već, ali možda nije bilo dovoljno jasno - sigurna sam da ima dostava koje su dobre ali su zato koštaju

    moja logika je - ono što skuham sama doma je bolje od jeftine dostave, a ponekad i od skupe dostave
    inače, prehrana koja nije bazirana na mesu (ne govorim o vegetarijanskoj prehrani) doista nije tako skupa
    mislim da je problem u tome što naša tradicionalna jela uglavnom uključuju meso, odnosno povrće dolazi samo u kombinaciji s mesom (roštilj + povrće s roštilja) ili prekuhano u nekom ćušpajzu (koji bi svima dosadili da se jedu svaki dan, sve da su najfiniji na svijetu)

    općenito za neku raznolikost, pa čak i vještinu u kuhanju mislim da je najvažnije skoncentirati se na povrće, a meso neka bude prilog, ako već mora

  2. #3352
    Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    7,898

    Početno

    Ja volim i znam kuhati i kuham stalno i uvijek i to fino. Tako mi kažu.
    Ne naručujem hranu i ne zanima me to pogotovo zato jer većinu tih restorana jako dobro znam.
    (i vlasnike i backstage)

  3. #3353
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Nadam se da bi i mi koji skuhamo temeljac od Podravka kocke i dalje smjeli kuhati u tom idealnom društvu.

  4. #3354
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    Citiraj Barbi prvotno napisa Vidi poruku

    Off topic, Nano, nisam upratila da ti je dijete odselilo! Studij u Hr ili negdje vani? Možeš i na pp, znatiželjna sam.
    ima nas jos

  5. #3355
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    da, spomenula sam već, ali možda nije bilo dovoljno jasno - sigurna sam da ima dostava koje su dobre ali su zato koštaju

    moja logika je - ono što skuham sama doma je bolje od jeftine dostave, a ponekad i od skupe dostave
    inače, prehrana koja nije bazirana na mesu (ne govorim o vegetarijanskoj prehrani) doista nije tako skupa
    mislim da je problem u tome što naša tradicionalna jela uglavnom uključuju meso, odnosno povrće dolazi samo u kombinaciji s mesom (roštilj + povrće s roštilja) ili prekuhano u nekom ćušpajzu (koji bi svima dosadili da se jedu svaki dan, sve da su najfiniji na svijetu)

    općenito za neku raznolikost, pa čak i vještinu u kuhanju mislim da je najvažnije skoncentirati se na povrće, a meso neka bude prilog, ako već mora

    Nije niti meso baš jako skupo, osim ako se radi o bifteku ili recimo teletini, koja čak isto nije ne znam kako skupa ako ju usporedimo s hranom iz dostave,

    (kila telećih šnicla=110 kuna, najjeftinija dostava recimo 4x30 kuna=120 kuna)

  6. #3356
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Nadam se da bi i mi koji skuhamo temeljac od Podravka kocke i dalje smjeli kuhati u tom idealnom društvu.
    Nikako, kocke bi bile zabranjene

  7. #3357
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da s u rijetki koji žive samo na dostavama,ali moguće da i takvi postoje.
    Jao, ima toga među mladim ljudima sve više... Kad žive sami, nije im presudno da kuhaju. Obitelj je druga stvar - em gledaš da djeca jedu zdravo, em nemaš para za naručivanje gotove hrane svaki dan.

  8. #3358
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Znači kuharska diktatura

  9. #3359
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,528

    Početno

    Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    A ljudi koji fakat vole kuhati i planirati obroke i kuze razliku u rizotu kuhanom na temeljcu od prepecenih ili samo kuhanih pilecih krilaca (pitam za frendicu) i dalje bi mogli upraznjavati svoju strast.

    Meni je problem što ja sebi baš fino kuham. I kako nisam sasa, kad mi je fino ja više pojedem. Da ja jedem svoj ručak svaki dan kod kuće, sigurno bih imala još više kila. (Ja sam doma najslabija karika s kilama )

    Tko li ono spomenu kocke - što bi rekao Mesić - nisam lijep, al nisam ni Škegro. Tako ja - ne patim od pečenih krilaca u temeljcu, al kocka mi je jako nefina. Mama i sestra uredno stavljaju i pristojna sam za ručkom
    Ja patim od svježeg začinskog bilja.

  10. #3360
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Znači kuharska diktatura

    Kulinarski totalitarizam

  11. #3361
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,528

    Početno

    (Ja sam diletant koji često pojede za ručak nešto tipa kroasan i crnu kavu.)

  12. #3362
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,702

    Početno

    Ja povremeno skuham lonac mesne juhe i onda dio toga zamrznem u manje posudice za temeljac. Isto radim i s ribljim glavama (i od riba od 30 kn /kg)

  13. #3363
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    Nikako, kocke bi bile zabranjene

  14. #3364
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    (Ja sam diletant koji često pojede za ručak nešto tipa kroasan i crnu kavu.)
    Jaoooo ja volim kroasane i kavu, ali trudim se zaobilaziti to u velikom luku. Ne mogu se sjetiti kad sam zadnji put, ali mi je to jaaaako fino!

    Danas sam za gablec imala sendvič sa sirom, jer nisam stigla složiti ništa pametnije. Kad mi se baš jako žuri, pojedem energetsku pločicu (nisu uvijek home made, znam imati u stolu i industrijskih... ali trudim se da se ne hranim time).

  15. #3365
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,702

    Početno

    Ja kad nisam u antirecesijskom raspoloženju, dajem bubreg za kroasan s bademom kod Meet Mie

  16. #3366
    TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    ZGB
    Postovi
    4,620

    Početno

    Kao nekome tko čita ovaj topic zbog ideja o uštedi (to mu je, koliko znam, i namjena ) i kome je trošak za hranu najveći u kućnom budžetu (a samo nas je dvoje), meni osobno su jako zanimljivi i korisni postovi NiB i Peterlin, dok mi postovi tipa "ja ne želim štedjeti na hrani" baš i ne pomažu. Mogu se i sama lako nagovoriti da ne štedim na ničemu, tu mi ne treba pomoć.

    Znam da su mi opcije uštede na hrani limitirane jer ne jedem većinu povrća (to je već neka druga priča ) i ne hranim se zdravo, ali svejedno su mi zanimljivi takvi postovi, možda se nešto i zadrži u tvrdoj glavi.

  17. #3367
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,643

    Početno

    Peterlin,
    Šta stvarno možeš izdržat dan na sendviču sa sirom padam odmah u nesvijest na tu pomisao.

    Ja bih živjela u ovom sašinom idealnom društvu. Bake ne samo da sam odvikla kocke, više ne koriste ni vegetu nego one zamjenske začine bake Mandice i dide xy, ja to zovem zdrava vegeta.

  18. #3368
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Peterlin,
    Šta stvarno možeš izdržat dan na sendviču sa sirom padam odmah u nesvijest na tu pomisao.

    Ja bih živjela u ovom sašinom idealnom društvu. Bake ne samo da sam odvikla kocke, više ne koriste ni vegetu nego one zamjenske začine bake Mandice i dide xy, ja to zovem zdrava vegeta.
    Oporavljam se od vikenda (bila sam kod roditelja, sama), pa mi danas ne treba puno.

    Osim toga, jedem doručak svaki dan - žitna kaša ili neki home made snack
    Sendvič sa sirom = integralno pecivo, domaći sir s placa (inače imam dobavljača tih dimljenih domaćih sireva, ali nisam naručila ovaj tjedan, pa je mm kupio na placu nekaj slično i nije loše). Unutra su još i ssušene rajčice
    Pila sam još kavu i čaj i da, dosta mi je do ručka (slatko zelje i pečenice) u 16:15.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 12.10.2020. at 14:18

  19. #3369
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,643

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Oporavljam se od vikenda (bila sam kod roditelja, sama), pa mi danas ne treba puno.

    Osim toga, jedem doručak svaki dan - žitna kaša ili neki home made snack
    Sendvič sa sirom = integralno pecivo, domaći sir s placa (inače imam dobavljača tih dimljenih domaćih sireva, ali nisam naručila ovaj tjedan, pa je mm kupio na placu nekaj slično i nije loše). Unutra su još i ssušene rajčice
    Pila sam još kavu i čaj i da, dosta mi je do ručka (slatko zelje i pečenice) u 16:15.

    Oprosti ne želim secirat tvoje obroke nego znam da ja na tome ne bih mogla izdržati. Sve zvuči fino samo mi nema dovoljno kalorija.
    Ajd ti dolaziš doma ranije od mene (ja oko 17h), mene bi hitna kupila s poda, a o radnoj efikasnosti da ni ne govorim

    Inače sam pobornik (valjda jer meni tako odgovara) kalorijsku glavninu obroka staviti u sebe do 13h da se stigne probaviti do navečer.

  20. #3370
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,702

    Početno

    Hvala TeddyBearz.

    Evo jedan primjer: u petak sam kupila 80 dkg golčića (malih lokardi) za 30 kn: u subotu smo ih spekli na gril tavi, prilog kelj na lešo. Kako je nama previše ribe, od ostatka je MM napravi paštetu, koje ima za dviej ili tri večere. Od glava sam skuhala juhu, koju ću bar dva dana nositi za gablec, uz još skuhanu rižu, quinou, proso il kaj već imam.
    Meni su to racionalni i zdravi obroci.

    Isto smo već pisali , vjerojatno na istoj temi, kak je jeftinije kupiti cijelog piceka i doma sve iskoristit, neg kupovat pojedinačno, batke, krilca, bijelo meso. Taj cijeli picek se lijepo da iskoristiti za razna jela..

    I jedva čekam kiselo zelje i sarmu. Ak bih šta mogla jesti svaki dan, to je sarma
    Posljednje uređivanje od NanoiBeba : 12.10.2020. at 14:24

  21. #3371
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Suhi začini za juhu - pa nema za tim potrebe ako čovjek skuha juhu svaki tjedan barem jednom (kako je Nano rekla - ja sam u istoj vreći). Moja svekrva je komentirala "nema juhe ovaj tjedan", jer ja nisam bila u Zagrebu, hehehe, inače svaki vikend skuham veću količinu i to rasporedim (dio pojedemo, dio služi kao temeljac, dio udijelim kome već treba - bratu, svekrvi...)

  22. #3372
    Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,599

    Početno

    Citiraj spajalica prvotno napisa
    Barbi prvotno napisa
    Off topic, Nano, nisam upratila da ti je dijete odselilo! Studij u Hr ili negdje vani? Možeš i na pp, znatiželjna sam.
    ima nas jos
    Pod a) zavidim
    pod b) stvarno smo ostarile

    On topic ću kad stignem još malo.

  23. #3373
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Oprosti ne želim secirat tvoje obroke nego znam da ja na tome ne bih mogla izdržati. Sve zvuči fino samo mi nema dovoljno kalorija.
    Ajd ti dolaziš doma ranije od mene (ja oko 17h), mene bi hitna kupila s poda, a o radnoj efikasnosti da ni ne govorim

    Inače sam pobornik (valjda jer meni tako odgovara) kalorijsku glavninu obroka staviti u sebe do 13h da se stigne probaviti do navečer.
    Redovnim danom ne bih ni ja izdržala, ali danas je ponedjeljak, a vratila sam se s vikendaškog prežderavanja i jednostavno mi treba odmor.

  24. #3374
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,643

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Redovnim danom ne bih ni ja izdržala, ali danas je ponedjeljak, a vratila sam se s vikendaškog prežderavanja i jednostavno mi treba odmor.
    Da kužim

    Ja sam evo jučer skuhala finu bućinu juhu kao za danas djeci uz ćufte, no 3 gladuša su odmah pojela prepune tanjure sinoć, kao da je probaju
    Tako da će bit juhe za nas samo danas igotovo. Ćufte sigurno neću jesti jer ne mogu 2x dnevno ručati konkretno, al zato bih juhu rado...ako mi ostane što god dok ja dođem doma

  25. #3375
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,643

    Početno

    Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Od glava sam skuhala juhu, koju ću bar dva dana nositi za gablec, uz još skuhanu rižu, quinou, proso il kaj već imam.
    Meni su to racionalni i zdravi obroci.
    Ovo nema šanse da ti priznam kao kompletan ručak na poslu to mi nije ni za pod zub.

    TeddyBearz,

    Mislim da je kod ovih ušteda važno voditi i računa o bioritmu. Različiti smo.
    Meni recimo ne dolazi u obzir čekanje do 17h da bih imala prvi konkretan obrok u danu iz više razloga (crkavam od gladi, nemam energije, mozak mi ne radi, na trening krećem već u 18h...), a nositi nekoliko posuda koliko meni treba za kompletan ručak mi je prekomplicirano na dnevnoj razini, pogotovo jer mi ni jelo nije onda fino kad se ohladi. Ako ti možeš izdržat da nešto malo čvakneš na poslu (juha, voće, zdrave grickalice, orašasti, jogurt i sl), onda možeš i ručat skuhano doma. Najčešće je to zapravo slučaj da cure imaju doma skuhano a na poslu pojedu nešto da izdrže, al ne baš taj kompletan ručak od doma. No za to izvesti, moraš imati želudac koji to može izdržati

    Ja imam u u uredu ormar ko špajza s tim nekim čudima koja su mi ko užina tijekom dana, uz doručak i ručak.

  26. #3376
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam nekoliko puta jela iz luncha hranu. Ja ne naručujem, nego MM pa se potrefilo da smo skupa od kuće radili i jeli. Meni je to neloše, ali ne bih voljela svaki dan jesti. Ali da mi Boškinac s Paga šalje hranu, rado bih to jela umjesto svoje hrane
    Eh, moj izbor bi bio Zlatna potkova iz Smiljana

    Ali tam ne treba puno platiti finu hranu (tko voli). Jednom smo se vraćali s mora i stali tamo na ručak. Moji sinovi i muž navalili na janjetinu, a ja uzela plućica na kiselo. Porcija je koštala 10 kn

    Skuhala bih ja to i doma, ali teško je nabaviti plućica i druge iznutrice (jetrica na naglo, srce u umaku od kiselog vrhnja, bijeli bubrezi pohani ili dinstani na luku, pa preliveni jajima, mozak na isti način.... ne znam uopće gdje bih to kupila).

    Isto - ima jeftinih finih riba - morski pas, mljac... Ili ne treba uvijek kupiti hobotnicu za salatu, muzgavci su isto super, a često su puno jeftiniji. Za rižoto od kozica treba ih samo malo, a super je. To je kod nas česta večera - bijeli rižoto od kozica ili crni od sipe, kad nabavim.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 12.10.2020. at 15:08

  27. #3377
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,702

    Početno

    Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da je kod ovih ušteda važno voditi i računa o bioritmu.
    .
    Ja da na poslu pojedem kompletan ručak, morala bih poslije leć i odspavat. Nije da doma idem spavat nakon ručka u pol 5, al da ručam u 13:00 ziher sam da bi mi se prispavalo

  28. #3378
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,242

    Početno

    Pa jetrica ima za kupiti ,bar ih ja viđam

  29. #3379
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,528

    Početno

    Ja sam na placu jučer kupila cijelog piceka. Odrezala sam mu rep i masno oko repa, vrat, vrhove krilaca, dodala noge i iznutrice osim jetrica i ubacila u zamrzivač za neku buduću juhu. Da sam imala više volje, napravila bih temeljac od toga.

    Na putru sam popržila svježe začinsko bilje (peršin, timijan, vlasac i bosiljak) i dodala dvije žličice soli u to. S tim sam natrljala pile izvana i iznutra i stavila u glinenu posudu s poklopcem za pečenje. Jetrica sam nasjekla na sitno, i stavila okolo, dodala narezano povrće (krumpir, tikvice, mrkve, češanj češnjaka i luk), podlila malo bijelim vinom i vodom, al zbilja malo, jer povrće pusti puno vode. Poklopila i pustila sat i pol da se peče. Juhu sam imala od subote i pola glavice zelene salate.

    Naravno, nama je to previše, iako je mali pojeo batak, krilce i komad bijelog mesa, prije toga tanjur juhe, i naravno povrće uz meso i salatu . Danas je muž ponio na posao komad mesa i povrće. Ja sam sebi otkinula komad bijelog mesa i pola mrkve. Nisam ja lili

    Ima tog još dosta. Napravit ću rižoto tako da izmiješam rižu s tim povrćem i tekućinama, i narezati ostatak bijelog (to se kod nas najslabije prodaje). I 100% će mi još ostati mesa za paštetu. Mislim da je to kvalitetna hrana. Mogla sam još ušparati. Mrkve su kvalitetne domaće od poznate prodavačice. Kore od tog kvalitetnog grincajg otpada, malo luka i sl. se mogu iskoristiti za povrtni temeljac, da sam ubacila još one ostatke od piletine što sam ih zamrznula, mogla je biti juha za jučer. To nekad napravim, ali sam jučer bila baš umorna, nije mi se ništa dalo, a imam temeljaca u zamrzivaču. Nisam prije koristila taj otpad, naučila sam od gastronomada

  30. #3380
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,528

    Početno

    Nekad kad je čovjek u kriznom momentu, sve se broji. Ja sad ništa to ne brojim, nego imam stil da iskoristim koliko mogu, al nemam pojma koliko sam tog piceka platila. Sad i nisam sve iskoristila, jer sam bila preumorna, pa to isto nema svoju cijenu.

  31. #3381
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,242

    Početno

    Ne kuham obelke od mrkve,mada su domaće

  32. #3382
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,643

    Početno

    Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Ja da na poslu pojedem kompletan ručak, morala bih poslije leć i odspavat. Nije da doma idem spavat nakon ručka u pol 5, al da ručam u 13:00 ziher sam da bi mi se prispavalo
    Za tebe sam već znam da zapravo ne ručaš na poslu nego ručaš doma kad dođeš s posla
    Meni se ne prispava jer jedem laganiju hranu, da pojedem nešto teško vjerojatno bih morala uzet kavu (no ni nju ne pijem), al da ne ručam komplet ručak između 12 i 13h svejedno bih pala - al u nesvijest od gladi

    Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam na placu jučer kupila cijelog piceka. Odrezala sam mu rep i masno oko repa, vrat, vrhove krilaca, dodala noge i iznutrice osim jetrica i ubacila u zamrzivač za neku buduću juhu.
    Jelena meni je ovo super kad netko radi, al ja to ne radim jer sam jako gadljiva, pa me spasi mama za tranširanje (iznutrice ne jedemo, opet isti razlog svi gadljivi).
    Ja mislim da vidim kako se sve to radi, da bih postala vegetarijanac
    Al to zna bit stvarno super ušteda.

  33. #3383
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je kontradiktorno kvalitetna hrana i nekuhanje doma.
    meni nije, ni najmanje
    u restoranima se može pojesti odličan obrok pa ako nakon posla poželim burger u submarinu, ne smatram to bačenim novcem. isto ako moja cura poželi pojesti kolač u amelie iako često radim kolače - gušt mi je odvesti ju jer joj se sviđa
    ali zato se ne mogu sjetiti kad sam zadnji put sebi kupila komad odjeće

  34. #3384
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,707

    Početno

    Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Nadam se da bi i mi koji skuhamo temeljac od Podravka kocke i dalje smjeli kuhati u tom idealnom društvu.
    Mozes se samnom druziti.
    Upravo sam kupila kocku. Nikad u zivotu nisam s njom kuhala, ali reko zasto ne probati.

  35. #3385

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    6,765

    Početno

    Možda bio kocka može dati dojam da se zdravije kuha
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 12.10.2020. at 16:18

  36. #3386
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,707

    Početno

    Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    Možda bio kocka može dati dojam da se zdravije kuha
    Ne zelim zivjeti u zabludi
    Te bio mi nisu fine. Probala prije par godina.
    Necu u sve trpati kocku, ali neka se nade ako mi zatreba.

  37. #3387
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Tako je, ja inače kupim bio u DM-u, ali otkad je korona samo Podravka, to mi je antirecesijska mjera.

  38. #3388
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    Možda bio kocka može dati dojam da se zdravije kuha
    baš sam htjela to napisati

  39. #3389
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,702

    Početno

    Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    meni nije, ni najmanje
    u restoranima se može pojesti odličan obrok pa ako nakon posla poželim burger u submarinu, ne smatram to bačenim novcem. isto ako moja cura poželi pojesti kolač u amelie iako često radim kolače - gušt mi je odvesti ju jer joj se sviđa
    ali zato se ne mogu sjetiti kad sam zadnji put sebi kupila komad odjeće
    Ti stvarno misliš da mi koji kuhamo doma ne jedemo u restoranima i slastičarnicama? Ovdje pišemo kako ušparat novce i pokušavamo dati savjet. Da nam ni djeca ne jedu vani. Skroz si skrenula s teme. Svak troši gdje hoće al pogledaj naslov teme. O zdravoj restoranskoj hrani viee neću jer nije tema

  40. #3390
    mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Postovi
    4,130

    Početno

    Mi smo vodili i još uvijek vodimo knjige nekim od vrhunskih restorana. Svaki račun mi prođe kroz ruke i znam gdje kupuju namirnice. To su vrhunske namirnice. Jako puno namirnica od malih OPG-ova. Maslinova ulja koja koriste su vrhunska. Nema vegeta i zaprški. Cijena je naravno proporcionalna tome. Može se pojesti jako zdravo samo to i košta.

  41. #3391
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,094

    Početno

    U što stavljate te kocke (bio ili ne bio) ?

  42. #3392
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    U varivo bez mesa.

  43. #3393
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,094

    Početno

    Ako je za juhu ili neki toć, zar nije bolje (i jeftinije) staviti malo vegete natur, ona nema štetnih sastojaka, samo sušeno povrće?

  44. #3394
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,702

    Početno

    mitovski, možeš procijeniti koliko košta prosječan ručak za četvero u takvom vrhunskom restoranu?

  45. #3395
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    I u povrtnu juhu.

  46. #3396
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Ako je za juhu ili neki toć, zar nije bolje (i jeftinije) staviti malo vegete natur, ona nema štetnih sastojaka, samo sušeno povrće?
    Meni je Vegeta nepodnošljivog okusa, a sastav kocke je vjerojatno isti kao i Vegete.

  47. #3397
    Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Postovi
    4,427

    Početno

    Mislim da je pokušaj savjetovanja o uštedama na hrani u startu nemoguć. Imamo toliko različite navike i preferencije, i broj i dob i dob ukućana da nemam pojma kako bi itko od nas mogao neki veći broj ljudi ovdje savjetovati o nečemu. Možemo se jedino podijeliti u klastere pa dvije po dvije kontati o uštedama .

    Npr. pročitam ja neki savjet ili ideju od Peterlin, ali mi ništa od toga nije primjenjivo jer npr. ne kuhamo doma ta jela.

    A ni kocku nisam nikad kupila . Ne iz nekih turbo zdravstvenih razloga nego uopće ne volim takve stvari koje ja zovem “pojačavači okusa svih vrsta”, ne sviđa mi se ništa od toga u jelu, bilo natur ili ne.

    A i pratiti cijene namirnica mi je strašno naporno, ja štedim samo tako da nešto uopće ne kupujem. Npr. znam da su losos i teletina skupi pa mi je kategorija štednje “ne kupuj losos”.

    Nego Lili, jesi ti napravila tablicu? Koliko si uštedila u zadnjih 5 dana?

  48. #3398
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Ako je za juhu ili neki toć, zar nije bolje (i jeftinije) staviti malo vegete natur, ona nema štetnih sastojaka, samo sušeno povrće?
    Slažem se. Ja ne koristim kocku ni vegetu na dnevnoj bazi, ali kad odemo na ljetovanje kuham upravo tako, bez komplikacija. Isto vrijedi i za konzerve s gotovim jelima. U vikendici imam špek fileke i chilli con carne za slučaj potrebe, ako tamo nešto treba raditi, a ne stignemo kuhati.

  49. #3399
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,094

    Početno

    Meni u "košarici" hrana od koje radim ručak uzme velik postotak prvenstveno zato što kuham jako puno povrća (vrlo često povrtne juhe, svaki dan bez iznimke neko povrće ili više vrsta bude prilog ili glavno jelo, kao i svakodnevna salata). Sitna plava riba i meso zapravo su relativno jeftini, a jedemo uglavnom piletinu i puretinu i 2x mjesečno tijekom 2 dana juneći bolonjez ili teletinu na saft.
    Jako veliki trošak mi je sve ostalo što kupujem pod stavkom hrana - jako puno voća, sirevi, namazi, maslac, puno maslinovog ulja, med, sjemenke, jogurti, peciva+naresci+mali jogurtići za dječje školske užine...odnosno sve ono što se nalazi u frižideru ili smočnici.
    Izuzetno rijetko kupujemo mesne prerađevine tipa kobasice koje bi "začinile " variva, a ni djeca baš nisu ljubitelji variva, suhe mahunarke opće ne jedu pa tu nemam prostora za uštedu.

  50. #3400
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Meni se isto čini da je ručak još i najjeftiniji.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •