Stranica 72 od 111 PrviPrvi ... 2262707172737482 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,551 do 3,600 od 5539

Tema: antirecesijske mjere u vasem kucanstvu

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Škrtima nazivam ljude koji sebi priušte bez problema ali ako treba drugoga počastiti..e onda se nema..

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj TeddyBearz prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam škrta, dapače, rasipna sam kad nešto želim. Ali meni je rasipanje novca namjerno kupiti skuplje ako ne moraš.
    Pa nije namjerno... nego ni ne razmišljaš o tome, uđeš u pekaru u koju si krenuo bez da misliš je li u drugoj pekari jeftinije.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I da ne zaboravim još jednu bitnu stvar, omjer cijene i kvalitete.
    Ja recimo volim najbolje i najskuplje stvari uvijek se sjetim one Cherchilove "Iam easily satisfied with the best." ali ih istovremeno volim platiti manje.
    Primjera radi, mi kupujemo samo najbolje najskupljhe tablete za pranje suđa, ali kad su barem 40% snižene. Realno, po toj cijeni mogu kupiti uvijek neke druge, čak i birati vrste. Ali ove su najbolje, operu sve, suđe se sjaji, nema tragova hrane i baš volim njih.
    Uvijek s mužem komentiram da svi ti proizvođači bilo čega i kad je roba na popustu od 50% još uvijek zarađuju, kao i svi u distribucijskom lancu. Osjećam se kao magare kad platim punu cijenu za takve stvari.
    Iz istog razloga ne kupujem ni skupu dizajnersku odjeću po redovnim cijenama jer jednostavno ne vrijedi toliko, ali volim je ubosti na nekom odličnom sniženju jer je kvalitetna i puno toga mi se sviđa.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni nije škrta osoba koja kupi kiflu za 2 kn a ne 2,5 kn,. Al mi je škrta osoba koja nikad, baš nikad ne plati npr. račun za piće ili kaj već i to ne na način da ne plati svoje piće, nego uvijek pušta da netko drugi iz društva plati. Ne znam kaj bih uopće rekla za takvu osobu.

A i slažem se s ovim što je Barbi napisala.

Imam kolegicu kaj diže kredit na kredit na kredit. Svi ju upozoravamo, al sam se ljuti na nas, tak da joj sad više niš nitko ne govori. Sad kupuje auto. I to ne bilo kakav auto, neg je zapikirala određeni. Auto debelo iznad njenih mogućnosti. E takve ljude ja stvarno ne kužim

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A što se tiče akcija, pa neki proizvodi su tako stalno na akciji da je meni stvarno blesavo kupovati ih po punoj cijeni.

Zapravo se pitam zašto uopće ikad koštaju toliko.

Recimo - kava. Instant kava koju ja pijem je svaki čas na akciji i košta 34 kune. A inace 50-55 kuna. Pa eto, stvarno bi mi bilo bezveze redovito davati 15-20 kuna više.

Ima takvih stvari koliko hoćeš, deterdženti, maslinovo ulje u dućanu, čokolade (upsić, to nije zdravo)

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa Vidi poruku
    Ja recimo volim najbolje i najskuplje stvari uvijek se sjetim one Cherchilove "Iam easily satisfied with the best." ali ih istovremeno volim platiti manje.
    Primjera radi, mi kupujemo samo najbolje najskupljhe tablete za pranje suđa, ali kad su barem 40% snižene. Realno, po toj cijeni mogu kupiti uvijek neke druge, čak i birati vrste. Ali ove su najbolje, operu sve, suđe se sjaji, nema tragova hrane i baš volim njih.
    Uvijek s mužem komentiram da svi ti proizvođači bilo čega i kad je roba na popustu od 50% još uvijek zarađuju, kao i svi u distribucijskom lancu. Osjećam se kao magare kad platim punu cijenu za takve stvari.
    Iz istog razloga ne kupujem ni skupu dizajnersku odjeću po redovnim cijenama jer jednostavno ne vrijedi toliko, ali volim je ubosti na nekom odličnom sniženju jer je kvalitetna i puno toga mi se sviđa.
    Ti si žena za moju kuću...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Joj slažem se za neplaćanje drugima, ali mi je i ta nekakva opaka štednja na sebi isto brr za ljude kojima to nije nužno.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

moram priznat da rijetko kada primjećujem "škrtost", pogotovo oko nečega što ljudi kupuju sebi
    svejedno mi je jel kupuje kiflu za 2,5 ili za 5 kn, jel pazi ili ne pazi na novce, to mi je vezano isključivo za tu osobu, doslovno u rangu koliko listića wc papira troši

meni je škrt netko tko ne dariva
    i uopće se ne radi o cijeni poklona, nego naprosto taj mentalitet da ti je tlaka dati nešto za nekoga

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ti si žena za moju kuću...
    I za moju. Jedino ne kupujem najskuplje tablete za suđericu. A sve zato kaj MM tak dobro isplahne suđe prije stavljanja u suđericu, da suđe više gotovo i ne treba prati.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Joj slažem se za neplaćanje drugima, ali mi je i ta nekakva opaka štednja na sebi isto brr za ljude kojima to nije nužno.
    ali to je samo ekstremna disciplinarnost
    meni je to isto kao da nekom smeta što netko svako jutro napravi 100 sklekova iako je već sav isklesan

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa Vidi poruku
    daj na nekom drugom topicu reci koje su to
    ja sam jedino zadovoljna s dmovim tekućim tabletama (nikakav jar, somat,calgon...sve ostane bijelo nakon pranja...)

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Možda sam već i napisala na ovoj temi, no ponovit ću kako mm kaže štedi se kada se ima, kada nema možeš se slikat.
    I u pravu je, u 16 godina braka u isto vrijeme smo oboje otkaz dobili, pet godina nakon toga taman najljepše stali na noge dogodila se teška bolest. Imamo zajednički posao pa on jako puno fali, dio djelatnosti(koja nam je nosila skoro polovinu prihoda) smo morali prekrižiti zauvijek.
    No opstat ćemo, možda neće biti sve kako smo si planirali ali iskobeljat ćemo.
    zahvalna sam na njegovim kočnicama pri kupovinama i uređenjima nekretnine nekim odlukama na kojima je on izričito inzistirao poput ne prodati stan da bi završiti kuću, kuću smo završili ne baš kako smo/ja htjela ali je funkcionalna a nekretnina za rentanje ili neko daljnje investiranje je ostala. To što sam ja kuhinju, po mjeri a on pecaru dobili deset godina kasnije, nemam baš seljački pod koji sam htjela nego jasen druge klase i laminate, jeftinije ormare, pokazalo se dobrom odlukom.
    Treba pronaći neki optimum, svako u svom platežnom rangu. Treba si i priuštiti , a opet biti racionalan...
    Ja srećom imam mm-a koji me to naučio.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    ali to je samo ekstremna disciplinarnost
    meni je to isto kao da nekom smeta što netko svako jutro napravi 100 sklekova iako je već sav isklesan
    Ekstremna discipliniranost priznati da ti se jelo pecivo, ali eto preskupo ti je to pa uzmeš frtalj kruha?! PA ok, onda mi se ne sviđa ekstremna discipliniranost kao ljudska osobina.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Meni nije škrta osoba koja kupi kiflu za 2 kn a ne 2,5 kn,. Al mi je škrta osoba koja nikad, baš nikad ne plati npr. račun za piće ili kaj već i to ne na način da ne plati svoje piće, nego uvijek pušta da netko drugi iz društva plati. Ne znam kaj bih uopće rekla za takvu osobu.
    Evo još nešto gore.
    Imam bratića u Sloveniji, koji je, baš ono, cicija. Vozi najbolje aute, ima svoj biznis, gadgeti, gluposti, sve je tu.
    Ali je svoju (bivšu) dugogodišnju djevojku vodio na moru van tako da su nosili boce vode od doma i sjedili na klupi pred kafićem.
    Mislim da sadašnju ženu ne izvodi na taj način.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

slazem se s mimom
    ako zelis tu kiflu, a neces si je kupiti jer je u tvojoj pekari 2 kune, a tu gdje jesi je 2,5, meni si skrt
    skrtaris na sebi ko sto ces skrtariti i na drugima, jer ne mogu zamisliti takvu osobu da seta i casti picima
    kod nas se kaze "ko u malo gleda, malo i vridi"

placanje redovito neceg duplo, ako se lako i cesto nabavi u pola cijene, je porez na budale, tu se potpuno slazem

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    A sad natrag u srž teme:

Štedjeti se može na dva načina:

- Paziš na svaku kunu, kod kupovine svakodnevnih proizvoda pratiš akcije, kupuješ veće količine na akcijama, uspoređuješ cijene, nosiš hranu od doma - uštediš nešto, nekad manje, nekad više, ali ništa senzacionalno
    ako sam dobro shvatila, ovo je dio na koji je Lili rekla da joj je to skeri i da je to škrtost (ranije je citirala posto od Nano)
    na što sam se ja nadovezala da mi nije ok racionalnu potrošnju nazivati škrtošću (i dalje stojim pri tome)

i onda su krenuli ekstremni primjeri škrtosti (koji ne govore ništa o racionalnoj potrošnji)
    naravno da postoje škrti ljudi
    ali gledati akcije i uspoređivati cijene meni nije škrtost nego racionalna potrošnja (i volila bih dan sama racionalnija, al nisam nažalost)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    štedi se kada se ima, kada nema možeš se slikat.
    tako je, samo neki to teže shvaćaju... npr. ja

stjecajem okolnosti sad sam u plusu (onom plusu gdje možeš pokriti režije za dva-tri mjeseca i eventulano hranu, ali na knap) i zamijetila sam da umjesto da stavim sa strane, ja ulazim u veće izdatke... nisu to izdaci koje inače ne bih imala, ali npr. djeca su kupila skuplje tenisice ne one za 200-300kn... jednom tjedno se ne iskilavim s brzim ručkom nego djeci naručim iz obližnje zalogajnice zagrebački, pržene lignje i sl. koje doma inače ne radim, kupila sam 4 praška za kuću, a ne jedan... i tako... nešto što je nekima normalno, ja sam sad to napravila više puta...

i lova curi... brzo ću se vratiti na plus u visini plaće pa ću opet kupiti jedan prašak iz dm za svo rublje...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Opet se slažem sa svakom napisanom od summer.
    I s porezom na budale, ali i s onim da onaj koji škrtari na sebi, sigurno škrtari i na drugima.

Nisam znala za tu: ko u malo gleda, mali i vridi, al svidja mi se

Evelina,

užaaas, kakva je to osoba majko mila. Kako mu pored svog bogatstva nije bilo neugodno curu izvest na klupu s vodom od doma...meni je to baš bljaki..

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ako sam dobro shvatila, ovo je dio na koji je Lili rekla da joj je to skeri i da je to škrtost (ranije je citirala posto od Nano)
    na što sam se ja nadovezala da mi nije ok racionalnu potrošnju nazivati škrtošću (i dalje stojim pri tome)

i onda su krenuli ekstremni primjeri škrtosti (koji ne govore ništa o racionalnoj potrošnji)
    ali gledati akcije i uspoređivati cijene meni nije škrtost nego racionalna potrošnja (i volila bih dan sama racionalnija, al nisam nažalost)
    E tu se slažem. Ne mogu reći da pratim akcije, a i ne mislim da je uopće racionalno ići u n dućana radi akcija, ali evo sad naručujem online i vidim da je zaista isplativo kupiti na akciji. Cijeli niz proizvoda je redovito na akcijama, sigurno 1xmjesečno, i tu se uopće ne radi o malim uštedama.

A što se tiče nošenja hrane od kuće, e tu se baš može senzacionalno uštediti.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    No ima ljudi koji bilo da zaradjuju više ili manje kroz život, uvijek jednako opsesivno misle kako uštedit svaku kunu, e to više nije ekonomično trošenje, to ima svoje ime, ajmo bit iskreni, to su škrtice

Ja trenutno neću kupit neke svoje skupe kreme za lice, al čim mi se sredi situacija na računu odoh po njih jer me vesele, volim taj osjećaj na koži.
    Betty, puno smo postova napisali, ali pročitaj još jednom, kod definicije škrtice sam naglasila boldano.
    Akcije sigurno svi pogledamo nekad, al veliak je razlika svakodnevno iščitavanje kataloga i praćenje a nije ti huda sila.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 14.10.2020. at 12:06

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sad vidim da smo i TeddyBearz i ja jako slične
    Meni je to kompliment.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Edit pobježe: ili nemaš vremena ili imaš malu djecu ili puno obveza....drugačije živimo svaka od nas.
    Ja ću u dućanu kupit nešto što je akciji, al da će tome prethodit izučavanje kataloga nema šanse, nisma taj tip i vrijeme mi je novac.

Na licu mjesta ću uzet nešto od ponuđenog na akciji.

Kod kupovine uređaja, gadgeta, mojih tenisica e tad ću istražit tržište jer su tu razlike u uštedi puno veće.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 14.10.2020. at 12:10

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Pa nije namjerno... nego ni ne razmišljaš o tome, uđeš u pekaru u koju si krenuo bez da misliš je li u drugoj pekari jeftinije.
    Aha, onda ok. Mislila sam u stilu, u drugoj pekari je jeftinije, ali mi se ne da proći tih par metara do tamo, pa ću uzeti skuplje.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Betty, puno smo postova napisali, ali pročitaj još jednom, kod definicije škrtice sam naglasila boldano.
    Akcije sigurno svi pogledamo nekad, al veliak je razlika svakodnevno iščitavanje kataloga i praćenje a nije ti huda sila.
    da bih mogla nekoga proglasiti škrticom, morala bih dobrano zaviriti u njegov novčanik, novčanik obitelji i sl. a meni je to jednostavno neukusno
    reagirala sam zato što se ovdje škrtošću nazivala i kupovina na akciji i poređenje cijena; ja jednostavno ne mislim da takvo ponašanje zaslužuje epitet škrtosti
    kao što ni skupe kremice ne zaslužuju epitet rasipnosti

i to je sve što imam reći o tome
    Posljednje uređivanje od betty blue : 14.10.2020. at 12:11

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja se slazem s betty. Kad odem u kupovinu odem u veci ducan jednom tjedno. mlijeko je uvijek neko na kaciji. pa kupim ono koje je taj tren povoljnije.
    Maslac je takodjer neki na akiciji uvijek.

tablete za perilicu isto se trudim kupiti na snizenju. imam vise manje jedan paket neotvoren dok ne dodje nova akcija. Ako i kupujem po redovitoj cijeni onda pazim da je tablata 1 kn/kom do 1.25 kn/kom.

mada moram priznati kad mi se zuri i kad mi je nesto hitno ne gledam cijenu. platim. ali moze se normalno pripaziti u ducanu. bez da ikog nazivamo radi toga skrtom osobom.

i ovo razvlacenje kifle od 0.5 kn. ne zelim proglasiti osobu skrtom, dok ne znam koliko su medjusobno udaljene te dvije pekare. jer relano u RH imate pekare na svakih 100 m.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Možda sam već i napisala na ovoj temi, no ponovit ću kako mm kaže štedi se kada se ima, kada nema možeš se slikat.
    I u pravu je, u 16 godina braka u isto vrijeme smo oboje otkaz dobili, pet godina nakon toga taman najljepše stali na noge dogodila se teška bolest. Imamo zajednički posao pa on jako puno fali, dio djelatnosti(koja nam je nosila skoro polovinu prihoda) smo morali prekrižiti zauvijek.
    No opstat ćemo, možda neće biti sve kako smo si planirali ali iskobeljat ćemo.
    zahvalna sam na njegovim kočnicama pri kupovinama i uređenjima nekretnine nekim odlukama na kojima je on izričito inzistirao poput ne prodati stan da bi završiti kuću, kuću smo završili ne baš kako smo/ja htjela ali je funkcionalna a nekretnina za rentanje ili neko daljnje investiranje je ostala. To što sam ja kuhinju, po mjeri a on pecaru dobili deset godina kasnije, nemam baš seljački pod koji sam htjela nego jasen druge klase i laminate, jeftinije ormare, pokazalo se dobrom odlukom.
    Treba pronaći neki optimum, svako u svom platežnom rangu. Treba si i priuštiti , a opet biti racionalan...
    Ja srećom imam mm-a koji me to naučio.
    Slažem se. Treba imati mjere u svemu. Osim toga, svaka odluka nije primjerena svakom trenutku. Mi smo lani puno para dali za novu kosilicu, ali sad s njom možemo sami kositi grunt - ne trebamo svaka 2 tjedna plaćati čovjeka da to napravi. Treba uvijek gledati širu sliku, a to nije uvijek lako.

Ja se ponekad uhvatim u razmišljanju da bi naša obitelj mogla živjeti i racionalnije: rentati nekretnine koje trenutno nisu u funkciji, a ne da nam se jer nije huda sila; razmisliti treba li nam vikendica i dva auta (a ne bih se odrekla drugog auta, puno mi znači) i dvije garaže, trebamo li baš kupiti ovo i ono (neke stvari bi se mogle i preskočiti) itd.

Najčešće vidim svoje mane (sklonost škrtosti) na vlastitoj djeci. Mlađi sin ne želi novi mobitel, a na starom mobitelu (5 godina) krepao mu je mikrofon i ne može se javiti kad ga nazovemo, pa samo piše poruke. Odbio je ideju da mu mi kupimo novi, jer kaže da smo dosta investirali u novi laptop ovog ljeta. Gledam njega i mislim si - majketidrage, gdje li si pokupio taj način razmišljanja, kao da si moj... ufff... Kaže da će vidjeti kad budu božićni popusti.

Stariji isto nije potrošio valjda ništa od svoje prošlogodišnje stipendije. Zapravo jest, nešto je kupio za 300 kn, ne mogu se više sjetiti, ali riječ je o tehnici (nešto je naručio preko interneta). Planira iz Njemačke nabaviti neku audio opremu (to je također investicija, jer se time može zaraditi novac), ali i on čeka božićni popust.

Znaju povremeno potrošiti novac na izlaske (dogovori se društvo, kupe mesurinje i odu roštiljati nekamo izvan grada), vratit će se noću taksijem (jedva smo ih uvjerili da tako treba), ali sve u svemu - gledam kako pažljivo analiziraju ugovore Student-servisa i mislim si da će ipak u životu uspješno naći mjeru.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Imam primjer prijatelja. Muž je pa ne znam kako bih ja to nazvala... ajde nek je škrt ali to meni već graniči s dijagnozom.
    Ona je dan nakon vjenjčanja dobila bilježnicu u koje je morala sce zapisivati pa i žvake. On upravlja budžetom. Novaca imaju. Imaju veliku ušteđevinu. Ona mora sakriti ne kad sebu kupi nego i djetetu bilo što. Nema putovanja, kino 1x godišnje. Ona je u kupaćem već 10 godina jednom te istom koji se raspada. Nesretna je i nezadovoljna.
    Ona je našla dodatni posao i od toga ne prijavi svu zaradu i stavlja si na stranu za putovanje s djetetom.
    Imaju ušteđevinu, ali nemaju život. Meni je to katastrofa i ne bih nikada tako željela živjeti.
    Npr. kad su na moru on odredi budžet i ako se on potroši prije više se ne ide nigdje, ni na kavu. Niti jedne kune preko.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni to čak nije ni škrtac, nego parazit. Ali takvi to rade dok im god drugi ljudi dopuštaju.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

gledati akcije i uspoređivati cijene meni nije škrtost nego racionalna potrošnja
    Betty je to super sažela.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E parazit je prava riječ.

Ajme ovo od mitovski - pa to si fakat ne mogu zamislit. Užas užas.

Al inače, svako raspolaže novcem kak mu paše i kako može. Ovdje smo navodili razne primjere kako i gdje se može uštedit.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Osim ako to kao u ovom primjeru koji sam ja navela ne ode u opsesiju pa 24 sata dnevno opsesivno gledaš i pretražuješ akcije da bi uštedio par kuna.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Osim ako to kao u ovom primjeru koji sam ja navela ne ode u opsesiju pa 24 sata dnevno opsesivno gledaš i pretražuješ akcije da bi uštedio par kuna.
    Mislim da je bolje onda razmišljati "vrijeme je novac" i za to vrijeme nešto dodatno zaraditi

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da je u tvom primjeru škrtost najmanji problem

meni je jasno što je Lili htjela reći (ako sam dobro shvatila): da su akcije i usporedbe cijena ok ako moraš paziti, al ako ne moraš paziti, tj ako imaš novaca da si škrt ako gledaš akcije ili da prođeš jeftinije

iako ja osobno vjerojatno ne bih pazila toliko na novce da imam gomilu novaca i dalje ne bih ljude koju uspoređuju cijene i kupuju na akcijama nazvala škrcima
    mislim da i oni koji imaju puno novaca imaju pravo biti racionalni u potrošnji

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

bar ja nisam uocila tko je to normalno kupovanje na akciji i pracenje cijena nazvao skrtoscu
    to mi je racionalno i netko ce paziti vise, netko manje, netko jer voli, netko jer mora

moj otac to radi jer ima vremena i volje, motor koji vozika, i zna da ce potrositi na gorivu, ali to ne racuna, jer voli gledati prospekte i stvari platiti par kuna jefitinije, to mu je gust
    mislim da mu pet ljudi u zivotu nije uspjelo platiti pice, taj uvijek casti i nije nimalo skrt
    mater mi naginje skrtosti, ona pak i kad je zedna ne bi popila pice u kaficu jer stalno misli kako je dvije litre mogla kupit u ducanu za te pare
    tako da ja tu preveliku opsjednutost svakom kunom, i kad nije potreba, i kad sebi uskracujes zeljene stvari (posebno ako nisu skupe) jer ti se tesko rastat od kune, nazivam skrtoscu

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne kužim vas pretjerano s tim gubitkom vremena oko akcija. Pa u koliko dućana kupujete? Ja u dva: lidl i Spar. Svaki katalog ima koliko , 10 stranica i izlazi jednom tjedno. Ponekad bacim oko na njega ponekad ne. Ak prelistam i vidim da je nekaj od onog kaj i inače koristimo sniženo,, kupim to, il isplaniram obrok prema akciji il ak se radi o kavi, ulju, deterdžentu, kupim 2 komada.

Ne pada mi na pamet gledati akcije za Plodine, Kaufland, Konzum, nastavi niz - u kojima nikad nisam ni bila (ok u konzumu jesam).

Muller ima akcije svaki drugi tjedan, DM jednom mjesečno, Bipa svaki vikend (za nju mi iskače objava na fejsu) - al koliko uopće kupujem u tim dućanima, pitanje je

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj summer prvotno napisa Vidi poruku
    mater mi naginje skrtosti, ona pak i kad je zedna ne bi popila pice u kaficu jer stalno misli kako je dvije litre mogla kupit u ducanu za te pare
    tako da ja tu preveliku opsjednutost svakom kunom, i kad nije potreba, i kad sebi uskracujes zeljene stvari (posebno ako nisu skupe) jer ti se tesko rastat od kune, nazivam skrtoscu
    ja ne znam koju bih riječ upotrijebila za to, samo opširni opis, to mi je nekako vjerovanje da ne zaslužuješ da se na tebe potroši išta što nije nužno, da nisi vrijedan finih stvari
    nije mi škrtost kad sebi uskraćuješ, mislim tvoja mama bi bez problema skuhala tebi i tvojoj djeci ručak o svom trošku pod normalno, kako možeš ženu nazvat škrtom prosti na količini osobnog:

škrto je dijete koje krišom pojede sve bombone da ne bi s drugima dijelilo - i takvi odrasli pandani

nikako mi nije jasno kako uskraćivanje nečega sebi možete smatrat škrtošću

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ne kužim vas pretjerano s tim gubitkom vremena oko akcija. Pa u koliko dućana kupujete? Ja u dva: lidl i Spar. Svaki katalog ima koliko , 10 stranica i izlazi jednom tjedno. Ponekad bacim oko na njega ponekad ne. Ak prelistam i vidim da je nekaj od onog kaj i inače koristimo sniženo,, kupim to, il isplaniram obrok prema akciji il ak se radi o kavi, ulju, deterdžentu, kupim 2 komada.

Ne pada mi na pamet gledati akcije za Plodine, Kaufland, Konzum, nastavi niz - u kojima nikad nisam ni bila (ok u konzumu jesam).

Muller ima akcije svaki drugi tjedan, DM jednom mjesečno, Bipa svaki vikend (za nju mi iskače objava na fejsu) - al koliko uopće kupujem u tim dućanima, pitanje je
    Ovako je i kod nas - Lidl petkom, Konzum u našoj ulici ako nešto zatreba. Iznimno odemo u Spar/Interspar ili Kaufland, ako trebamo nešto što tamo ima, a nema u navedenim trgovinama (mm kupuje točno određene kekse mami i slično). U Bipu odem nakon Lidla petkom, pogledati ima li deterdženta za suđericu na akciji.

Plodine - idem povremeno i ciljano, jer imaju dobar kućni tekstil (tamo kupujem plahte i ručnike, a našla sam i kvalitetan+jeftin kupaonski tepih, muške kratke pidžame, sebi tenisice za dvoranu za 69 kn, wok s oblogom od vulkanskog kamena itd.) Špeceraj tamo ne kupujem, pa ni ne gledam, aliii evo prošle subote sam upala u Plodine u Križevcima (to mi je usput kad idem k roditeljima) - kupila plahtu po koju sam došla i paket od 10 lampaša za groblje po 31 kn (u Lidlu su bili 39,90).

Sad vidim da su lampaši i u Lidlu sniženi na istu cijenu: https://www.lidl.hr/hr/p/super-svjez...ampioni/p45223
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 14.10.2020. at 12:43

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    škrto je dijete koje krišom pojede sve bombone da ne bi s drugima dijelilo - i takvi odrasli pandani

U prvom slučaju uskraćuješ druge (s tim da tu ima i elemenata sebičnosti po mom mišljenju), u drugom sebe

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj summer prvotno napisa Vidi poruku
    Ta sam.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ebenezer Srooge je klasični škrtac (ali pravedni, kako drugima, tako i sebi :D ). Ljubav prema novcu je izdominirala nad svim drugim ljubavima.
    Posljednje uređivanje od vertex : 14.10.2020. at 12:51

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Uskraćuješ sebi, ali si škrt dati taj novac onome koji to prodaje.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Ebenezer Srooge je klasični škrtac (ali pravedni, kako drugima, tako i sebi :D ). Ljubav prema novcu je izdominirala nad svim drugim ljubavima.
    znači ne mogu vjerovat s kime si usporedila mamu od summer

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

znači ne mogu vjerovat s kime si usporedila mamu od summer

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    zapravo ti je super primjer škrtosti
    meni je isto škrt onaj tko potplaćuje svoje radnike, bez obzira što radi s bogatstvom koje akumulira
    da je onaj njegov jadni zaposlenik bio pristojno plaćen, bilo bi mi svejedno koliko sebi Scrooge uskraćuje

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Nije vertex radila usporedbu koliko shvaćam nego samo pojasnila kako je moguće biti škrtac tako da uskraćuješ samoga sebe.

dok ja natipkam, već par postova
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 14.10.2020. at 12:59

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mama je u pravu
    Išo tako moj s jednim trendom na more,i dogovaramo se mi mene kako, zašto,koliko
    I velika druga kak njen voli popiti colu u kafiću,moj nije uopće pio to,i ja ipak savjetovala da kupi colu u dućanu,mali tek tad skužio da i tog ima u dućanu
    Napose kaj je mali to piće opet popio dva ista metra od plaže
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 14.10.2020. at 13:02

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Moje najčešće kupovanje je jednom tjedno Spar i jednom tjedno plac. I što je taj dan u dućanu na akciji to ću kupiti ako sam došla po tu namirnicu.
    Ako je nešto na akciji što meni nije na pameti kupiti taj put i nisam baš stala i zagledala se u to, ništa od toga.
    Dok pregledam jedan katalog, pregledala sam dvije zadaće i spremila ruksak za vrtić ili uključila mašinu veša .
    I samo taj jedini put idem u dućan.
    Ako mi nestane mlijeka ili npr. paradajz u tetrapaku, kupit ću u prvom dućanu kraj kojeg usput prođem iako će to biti mlijeko po 7 kn, i paradajz po 6. A znam da sam mogla kupiti i mlijeko za 5 kn i taj paradajz za 3 ili 4, ali nemam vremena razmišljati o tome i planirati da to odem negdje drugdje kupiti. Iako sam potrošila 13 umjesto 8 kn.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

zapravo ti je super primjer škrtosti
    meni je isto škrt onaj tko potplaćuje svoje radnike, bez obzira što radi s bogatstvom koje akumulira
    da je onaj njegov jadni zaposlenik bio pristojno plaćen, bilo bi mi svejedno koliko sebi Scrooge uskraćuje
    e a šta bi rekla kakav je netko tko potplaćuje svoje radnike, a istovremeno daje velike cifre u dobrotvorne svrhe (stvarno pomaže, nije samo PR)

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

moja mater je skrta samo prema sebi
    ali ja to bas tako gledam, skrt prema drugima i skrt prema sebi, ali skrt - ta potreba da se sacuva kuna prevladava
    ti sigurno bolje kuzis pozadinu i sta se moze kriti iza toga

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

e a šta bi rekla kakav je netko tko potplaćuje svoje radnike, a istovremeno daje velike cifre u dobrotvorne svrhe (stvarno pomaže, nije samo PR)
    neuravnotežen

ne znam, trebalo bi izvagat koliko zla čini jednima a koliko dobra drugima, a ja tu vagu nemam

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •