-
Papir za pečenje. Dale ste mi mamac da idem pogledati što kažu Nijemci, nisam razmišljala o tome baš.
Dakle, kažu da na papiru stoji max temperatura, najčešće 220 °C. Da se smije višekratno primijeniti, čak da je poželjno, sve dok ne posmeđi ili postatne lomljiv. Da se nikako ne smije baciti u stari papir, nego u mješovito, jer je to višeslojni proizvod (premda sam vidjela i da ima "unbeschichtet" - bez nanesene prevlake). Dosta reklamiraju trajni papir za pečenje, ali to su staklena vlakna prevučena PTFE-om, ja to neću kupiti.
Uglavnom, preporučuju iz ekoloških, a ne direktno zdravstvenih, razloga da se namasti lim, a za masna tijesta da se navlaži vodom.
Evo ovdje je solidan tekst:
https://www.ugb.de/lebensmittel-im-t...ch-bedenklich/
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma